Clasa a II-a * 2012-2013 *
Raspunsuri - Pagina 19
Lali spune:
Manuelacrina, e meritul lui, multumim de felicitari.
Eu, din cate va stiu de la acest subiect cred ca fetita ta se va descurca foarte bine.
Asemanarea dintre germana si engleza e ... iluzorie, stai linistita. Germana e mult mai complicata si mai putin prietenoasa mai ales pentru noi care suntem "bombardati" cu engleza de la TV si calculator.
Eu zic sa te bucuri ca ia contactul acum, pe optional cu germana si ca atunci cand va incepe la scoala ii va fi mai usor. Urmareste tu ce se intampla, pentru asta e de ajuns ca stii engleza. Eu cred ca la un moment dat confuziile vor disparea.
Despre increderea in copil eu nu mai spun nimic, te inteleg perfect, al meu m-a depasit deja la germana si la noi e materie de baza, nu optionala. Insa orice invata va veni vremea in care nu-i vom mai putea sprijini pas cu pas si trebuie sa vedem ce fac si singuri.
Succes !
manuelacrina spune:
"Insa orice invata va veni vremea in care nu-i vom mai putea sprijini pas cu pas si trebuie sa vedem ce fac si singuri."
Lali cata dreptate iti dau !!!
Multumesc pentru incurajari !
antoemma spune:
Si fetita mea invata in limba germana de la 4 ani. Peste doua luni va implini 8 ani, iar din clasa a treia va invata si engleza. A facut la gradinita si engleza si am auzit-o repetand unele cuvinte dar nu m-a interesat niciodata cat stie.
Deocamdata ma intereseaza germana pentru ca acum, in clasa a doua au ore de compunere, lectura, gramatica, dictare, adica devine din ce in ce mai complicat. Eu nu stiu germana decat ce am invatat cu ea in clasa I, dar m-a depasit mult. Meditatii nu i-am dat niciodata si nici anul asta nu o sa-i dau pentru ca merge foarte bine deocamdata. Sotul meu stie germana dar o ajuta doar la lectura, ca sa o poata corecta. Nu are rabdare sa stea sa ii verifice temele. Sunt copii care prind din mers si au talent la invatarea limbilor straine dar am vazut ca sunt si copii care iau meditatii cinci zile pe saptamana si nu se prinde nimic de ei. Cred ca eu m-as fi incadrat in a doua categorie. Eu nu o cert niciodata pentru ceea ce nu stie la germana, decat pentru faptul ca repeta o greseala de mai multe ori, sau pentru ca scrie urat...
Ma gandeam si eu ca in clasa intai si a doua au 22 ore pe saptamana si daca de la anul viitor mai fac si engleza, cred ca vor avea si mai multe ore. Nu cred ca se va renunta la unele din materiile care se predau acum...
Mada spune:
buna,
a inceput scoala, au inceput temele... 16 ex la mate si 14 la rom, de citit 2 pagini de pe o zi pe alta... 5 ore
cam asta e media si nu ne era dor si ca si voi avem teme inclusiv la muzica..
ea a fost racita rau saptamana asta o viroza nasola asa ca a stat acasa, de luni intram din nou in paine
dar ce ma bucura este faptul ca sunt lucruri stiute de ea si intelese si nu mai trebuie sa stau tot timpul langa ea
la eval initiale a luat fb la mate si b la rom
eu sunt multumita si multttt mai relaxata fata de anul trecut
fata e bine, ii place ne mai plangem noi doua una alteia dar ea nu zice ca nu mai vrea.
va pup
Ilinca si Rares
Naty spune:
mada vad ca si Ilinca are teme multe. Cum rezista?
Ieri Ioana a facut teme de la 1 la 6 fara intrerupere. Aseara era franta, m-am si speriat, cazuse asa, intr-o apatie, aproape sa adoarma la masa.
Alizee spune:
Imi pare absurd ca niste copii de clasa a II a sa aiba atatea teme de facut.
A mea are doar cate 2-3 exercitii, pe zi, la mate si romana, 1 exercitiu la cunoasterea mediului, religie. Stie sa scrie si sa citeasca bine si sa adune si sa scada, la fel.
Ii oboseste aiurea; copiii nu au rezistenta fizica si psihica a unor adolescenti. Eu, ca mama, as protesta.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
szivarvany spune:
5 ore teme in clasa a 2 -a ?
mi se pare enorm, enorm de mult :(
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
Anka74 spune:
5 ore/zi pt teme? Poate in astea 5 ore intra si materia recuperata de ea...si facut de colegi la scoala.
Eu m-am scandalizat cand i-a luat 2 ore...insa la 5 ore, sigur i-as fi pus un biletel in caiete cu un mare semn de intrebare.
Vad ca la fiimiu si-au mai revenit, au scazut cantitativ temele. Insa ii e greu martea, cand are antrenament seara, ca are romana si mate si marti si miercuri...
Maine cica au zi de mers in parc...se pot duce la 8 sau la 9, ii putem lua la 12 sau la 13...cu trotinete sau mingi.
Cam asta am scos de la fiimiu. Cum s-o cara el cu trotineta 2 etaje, habar n-am. cine l-o duce la 9, i-ar habar n-am....si binenteles ca nu stiu nici cand sa il iau de la scoala. Dar el e foarte incantat. Cica vor desena in natura si se vor juca. Frumoasa ideea Doamnei sa profite de vremea frumoasa. Sper sa se intoarca cu bine.
mina spune:
Si mie mi se pare enorm de mult sa aiba 5 ore de teme de pe o zi pe alta. Pai adunate cu alea 4 state la scoala, ajungem la o zi de munca de 9 ore. La 8 ani. Cand mai au timp/chef de joaca si activitati suplimentare ? (adica un sport preferat, o pictura, un ceva care le place...).
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
manuelacrina spune:
In 5 ore de teme intra si orele de extrascolare ? limbi straine, pictura ceva ?
... nu-mi pot inchipui cum rezista psihic un copil de 8 ani cu 4+5 ore de scoala pe zi 5 zile/saptamana in ritmul asta ?! ... dar mai da randament ? sau doar cantitatea conteaza ?
... fii'mea isi face temele la after, eu doar le verific cand facem ghiozdanul seara; sunt rezonabile cantitativ ... si cam usurele deocamdata, dupa parerea mea ... maxim 2 ore teme/zi ... plus 1/2 ora suplimentar / zi, lucreaza 1-2 pagini din culegeri speciale pe care le au numai la after.
Si ne mai ramane timp si de limbi straine, si de bazin, si de joaca, si de parc (1 zi din cele 5), si uneori de cate un film (cinema acasa ).
Teme de placere va doresc !