Clasa a II-a * 2012-2013 *

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Scuze pentru ca am folosit diacriticele... (ce paradox, fara diacritice in tara ta, in limba ta, pe forum romanesc...In fine!).
Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Bine ne-am regasit in noul an scolar!La noi,deocamdata lejer.Fara teme multe si nici suplimentar mult.Sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Daria, ca si anul trecut, vad ca noi tinem plutonul relaxatilor. Si noi stam inca lejer, fara portofolii de facut acasa, doar teme in cantitate rezonabila ( 30 min, max 40 zilnic, cu totul). In completare, cand e la after, Matei citeste juma de ora sau cat timp ii mai ramane.
Sincer nici mie nu mi e clar la ce ar ajuta niste teme pe care sa i le fac, de fapt, eu. Pana acum nu am facut nicio litera in locul lui, s-a milogit in cAteva randuri pt plansele la desen dar am insistat ca tre sa si le faca singur ....

Zilnic are ore pana la 12, apoi il duc la after unde mananca si doarme, apoi face lectii, la 17.00 merg si il iau pt antrenamwntul de tenis, la 19.00 sunt acasa.....baie, cina, oarece tv sau citit sau jocuri si cam asta e, nu stiu cand ar avea timp de suplimentwere. Oricum e in pat in jur de 22.00 ceea ce mie mi se pare cam tarziu dar pur si simplu nu ne iese mai devreme.....
Mare noroc ca nu primeste multee te si ca dna invatatoare nu le are cu cantitatile industriale, ca ar fi tare greu sa se mai tina de tenis si ar fi jale mare.
In curnand va tre sa inceapa si niste ore de inot plus engleza suplimentar 2 ore probabil vinerea.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Buna dimineata!

Nici noi nu avem foarte multe teme, dar fisa aia pentru portofoliul de la cunoasterea mediului a avut-o de facut - eu i-am listat cateva poze mici cu ea la muinte/la mare si 2 poze cu 2 orase - unul de munte si unul de campie, ea le-a taiat si lipit pe fise si a scris sub fiecare de unde sunt.

Pentru ca avem si noi cateva zile pe luna neacoperite - adica nu ar avea cine s-o ia de la scoala si sa o duca acasa, merge la un after school privat in zilele respective - sunt o d-na profesoara de limba romana si o d-na invatatoare de la aceeasi scoala care iau copiii din clasa si-i duc pana acolo si se ocupa de ei. Ieri a mers pentru prima data Iustina si a venit f. incantata de-acolo, mai ales ca au si loc de joaca afara.

Merge si la inot de 3 ori/saptamana si o data la engleza. Speram sa facem fata si anul acesta cu programul.
Mult succes, va dorim!

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Este vreun copil de 7-8 ani care invata 2 limbi straine in acelasi timp ?? ... as fi interesata cum se descurca, daca le incurca ... daca nu e prea mult ...

Fiica mea a facut anul trecut engleza si vrem sa continuam si anul acesta (2 sedinte/saptamana).
La scoala insa, din clasa II in ora de optional le-a introdus germana; iar la afterul unde am mutat-o (ca e doamna ei acolo) intra in pretul platit si 1 ora engleza si 1 ora germana /saptamana ...
... deci pe langa engleza, ne-am facut si cu 2 ore/saptamana germana de anul asta ... "neprogramate" de mine ...
... deja au inceput sa scrie la germana pe caiete de dictando cuvinte si propozitii , pe langa muuulte desene colorate ... si eu nu stiu deloc germana , nu stiu sa o ajut sau sa o corectez ... si mai am si teama ca le va incurca ...

Voi ce experiente aveti cu 2 limbi concomitent la varsta asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

Este vreun copil de 7-8 ani care invata 2 limbi straine in acelasi timp ?? ... as fi interesata cum se descurca, daca le incurca ... daca nu e prea mult ...

Fiica mea a facut anul trecut engleza si vrem sa continuam si anul acesta (2 sedinte/saptamana).
La scoala insa, din clasa II in ora de optional le-a introdus germana; iar la afterul unde am mutat-o (ca e doamna ei acolo) intra in pretul platit si 1 ora engleza si 1 ora germana /saptamana ...
... deci pe langa engleza, ne-am facut si cu 2 ore/saptamana germana de anul asta ... "neprogramate" de mine ...
... deja au inceput sa scrie la germana pe caiete de dictando cuvinte si propozitii , pe langa muuulte desene colorate ... si eu nu stiu deloc germana , nu stiu sa o ajut sau sa o corectez ... si mai am si teama ca le va incurca ...

Matei a facut la grupa pregatitoare engleza, germana si spaniola . Bine, spaniola a fost asa, de dragul doamnei si ca sa fie in randul lumii, ca imi era clar ca vom renunta la ea la un moment dat. Engleza si germana insa le-a facut mai intensiv si da, le cam incurca.
Anul trecut cand a inceput clasa 1 am decis sa-l las doar cu engleza insa tot s-a mai furisat la orele de germana la after. Cat de corect a invatat el putina germana pe care o stie habar nu am sa spun, pentru ca eu nu stiu boaba germana asa ca....

Acuma ca le incurca sau nu, depinde f mult si de copil si de talentul pe care-l are pentru limbi straine. De exemplu eu, desi stiu engleza, franceza si un pic de italiana, dat fiind ca la birou si cand am iesit din tara am tot folosit engleza, acuma-s total incapabila sa folosesc franceza, desi fondul de cuvinte si gramatica le am bine insusite.

A ramas de pomina cand am fost in Paris, la Disney si m-am dus la receptia hotelului sa cer un tirbuson, si mi-am scrantit si limba si creieru sa ii explic tipei de acolo in engleza (de fapt mai mult prin semne ca nu prea stia engleza) ce vreau si....cand in final a inteles, tipa zice fericita: Aaaaa, un tirbuchon!

Am zis c-o iau la suturi, dar nu era vina ei.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Ma bucur sa vad ca nu sunt singura care gandeste asa.

anka va lucra suplimentar cu toata clasa. Martea la romana (azi e prima zi), joia la mate. La fiecare din cate o culegere pe care nu o folosesc la clasa.
V-am zis, avem o gramada de culegeri si auxiliare
E posibil sa fi cerut parintii, nu m-am gandit la asta pana acum.

Ma intereseaza si pe mine faza cu 2 limbi straine.
Ioana face engleza de la 5 ani, de doua ori pe saptamana (avem o profa care vine acasa) si a inceput sa se descurce binisor; intelege, de exemplu, mare parte din ce vorbesc aia la Disney.
Asa ca as vrea sa introducem si a doua limba straina, ma gandeam la italiana sau spaniola (la scoala vor face franceza a doua limba).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui manuelacrina

Al meu face scoala si a facut gradinita in germana si face optional engleza de doua ori pe saptamana, inca din gradinita. Se descurca fara probleme dar la noi este clar ca germana e baza, acolo sunt acum cerinte clare pe competente de vorbit/scris/citit. Engleza e facuta pana acum doar oral si cu ajutorul unor fise cu scris putin. Accentul la engleza se pune numai pe vorbit/inteles. A avut dificultati vreo 2,3 saptamani cand a inceput engleza, mai incurca cuvinte, apoi parca s-a limpezit totul.

Insa a inceput ambele limbi straine in gradinita, fara nici o presiune, fara evaluari, iar greselile au fost considerate normale si doar corectate.

Vorbeste fluent germana, scrie teme, citeste carti de copii.
Engleza o vorbeste cu greseli, dar vorbeste fara a-si face vreo problema. La nivel de concediu conversatii de magazin, restaurant, joaca cu alti copii, cantat, chiar si uitat la desene animate in engleza e super OK.

Eu zic ca pot face multe la aceasta varsta, totul e sa se inceapa fara vreo presiune de performanta si sa fie in permanenta sprijiniti si urmariti, iar daca simti ca e prea mult chiar sa renuntati si sa reluati mai tarziu una dintre ele.

Deasemenea varsta mica mai are un mare avantaj constatat de mine. Nevoia de comunicare e mare si copiii nu au inca inhibitia data de constientizarea greselilor facute, tipica unor copii mai mari sau adultilor. Este un avantaj enorm sa poata sa-si dezlege limba si sa vorbeasca iar apoi sa fie corectati fara a se pune accent pe greseli. Pasii inainte in invatare se fac mult mai repede asa.

Eu te incurajez sa incepi dar sa te asiguri ca acele cadre didactice ii iau usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Acum are si teme la "suplimentar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Lali felicitari tie si baiatului tau ... m-a impresionat ce abilitati are cu limbile straine . Bravo lui !

Crina in gradinita a facut engleza si franceza ... ambele la nivel nesatisfacator (pentru mine)... stia cuvinte, cateva expresii si conversatii scurte. Din clasa I facem engleza la BC si suntem f multumite amandoua.

Ma gandeam a doua limba sa fie franceza, dar nu aveam de gand sa-i caut cursuri inca ... dar asa "s-au aranjat" lucrurile din clasa II ca nu prea am de ales ... nu pot sa o retrag de la optional sau de la ora de germana de la after; si in principiu sunt de acord sa faca si germana, e un mare avantaj ca este aceeasi profesoana si la scoala si la after ...

Marea mea temere este ca va incurca cuvintele din cele 2 limbi (vorbit/scris), mai ales ca multe seamana intre ele ... si in al doilea rand ma simt neputincioasa ca nu pot sa o sustin si sa o corectez la germana ... trebuie doar sa am incredere in ea ... sau sa invat si eu germana odata cu ea sau inaintea ei ... ca parca nu am destule "teme" pana acum ... mi-a luat azi 1 ora sa inserez si sa aranjez imagini la plansa de cunoasterea mediului ...

Nu pot decat sa am incredere in talentele ei lingvistice si sa sper ca si le va insusi pe amandoua separat .

Mergi la inceput