Clasa a II-a * 2012-2013 *
Raspunsuri - Pagina 14
eveline spune:
Salutare!
Gata, am intrat in paine....
Am avut deja prima sedinta, am primit lista cu auxiliare, am fost informati de evaluarile nationale (14-15 mai daca nu se modifica nimic) si de la cerintele clasei a 2-a.
Deja au de citit cu "norma", nu ca ar strica. Si-mi place teribil de doamna, s-au apucat de Pinochio (in alte vremuri se dadea Amintiri din copilarie cred...), asa ca se citeste cu placere :))).
Se va citi mult mult anul acesta (si pe viitor sper) si pentru faptul ca la lb romana la evaluare va trebui citit un text de 1 pag la prima vedere si de raspuns la intrebari pe marginea lui (in 25 minute), deci copilasii vor trebui sa inteleaga f bine ceea ce citesc pt a putea raspunde.
Intr-adevar caiet de biologie avem la cunoasterea mediului. Trecerea la scrisul pe caiet dictando se va face cand majoritatea vor fi pregatiti sa o faca, se spera ca sa fie destul de curand.
In rest toate bune si frumoase. Sa ne laudam, a iesit scoala pe locul I din tara la concursurile Comper, bravo lor!
Naty spune:
Neata!
Sa fie int-un cea bun inceputul clasei a II-a!
Am avut si noi ieri prima sedinta, am primit o gramada de auxiliare, de ma intreb cand naiba vor putea lucra atat. Ieri am primit 7 culegeri/caiete speciale, mai urmeaza unul de mate, cel de engleza si cel de religie.
De anul asta au ora de "lectura" in locul unei ore de romana. La romana vor scrie deocamdata pe caiete tip II, pe la mijlocul lui octombrie vor trece la dictando.
Vor incepe sa scrie si la engleza, direct pe dictando.
Orele incep la 8 si se termina la 11,45.
In rest, nimic nou.
Roxana_G spune:
Va rog sa postati de prin culegeri, noua ne au dat doar vreo 2 si as fi vrut sa lucram ceva mai mult.
Anka74 spune:
Am inceput si scoala! Off, ca tare bine a fost in vacanta!
Ieri am avut si sedinta cu parintii. Mai trebuie sa iau caietele speciale la mate si cunoasterea mediului, la romana le-am luat deja...vedem si la engleza ce le trebuie ca nu prea stia dna ce pretentii are dra de engleza, deja avem teme, ieri trebuia sa invete Desteapta-te romane dar a uitat, nu-i bai ca invatat-o in clasa pana i-a venit randul...maine au poezia cu alfabetul, de scris si invatat, plus alfabetul, de scris frumos, la inceputul caietului.
Deocamdata scriu pe Tip II dar vor trece pe dictando spre sfarsitul semestrului I. Au si ei lectura, o ora, cu caiet aferent...in care vor scrie una alta despre ce vor citi!
Culegeri...doar la mate au o culegere de Dancila de care eu una nu sunt foarte multumita. In mintea mea culegerea e ceva putin peste nivelul de la clasa..nu un set de fise usoare spre usurele, doar asa, sa lucram mult. Au mers si in clasa I tot pe o culegere de acelasi autor - nu mai spun ca avea si greseli de zapaceste de tot copilul.
eveline spune:
Si noi am invatat imnul si bine am facut ca azi fix pe ea a ascultat-o.
La mate avem Paralela 45 ca si culegere.
La engleza le-a cerut caiet de care vor ei, tip II sau dictando, noi am optat pt dictando, face un pic de practica pe el cu ocazia asta.
Roxana_G spune:
Da, da, Paralela 45 avem si noi.
Ieri seara m-am cam enervat pentru ca a venit Alexandra cu niste fise mazgalite cu stiloul. Dupa ce anul trecut doamna le a dat voie cu frixion, noua invatatoare ii obliga sa revina la stilouri. Asa ca, iar cerneala pe maini, iar purcei pe caiete. Iar noi nici nu mai aveam stilouri pe acasa. Daca ar fi exersat un an de zile cu stiloul cred ca ar fi fost deja mult mai bine, dar sa revenim la inceputul clasei a2a sa invatam sa scriem cu stiloul...O sa deschid discutia cu dna invatatoare sa vedem daca e obligatoriu.
Anka74 spune:
Ce-mi place de Doamna noastra! Ea chiar a precizat, la sedinta, ca e de preferat sa scrie copii cu Frixion... asa nu mai e nevoie de pic, pasta corectoare si alte minuni de sters. Ca doar sunt copii si mai gresesc si de aia merg la scoala sa invete. Iar daca au gresit si s-au corectat singuri, bravo lor, insemna ca sunt pe drumul cel bun!
Doamne cand citesc pe la voi cat ati cotizat in primele zile de scoala.... Noi nu am dat niciun leu...doar sa cumparam caietele speciale si atat. Iar imprimanta, videoproiector, calculator, banci, table, parchet, jaluzele...au deja, date de scoala, fara a fi parintii pusi sa le plateasca. Probabil directorul nostru e un foarte bun manager si a stiut si a vrut sa atraga fonduri, scoala e renovata, arata superb in interior...sper sa si ramana asa. La capitolul dotari stau excelent. Acum, nu stiu cum va fi/cum e din clasa a V-a in sus...si ce vom face, mai vedem.
iahim spune:
Mult succes la toti scolarii!Gata,nu mai sunt bobocei!
Au dat deja evaluari la mate si limba romana.
Urmeaza si sedinta cu parintii!
toti scolareii si scolaritele!
herra spune:
Buna,
scuzati ignoranta, dar rezultatele la evaluarile clasei a II-a se iau in calcul la ce?
noi avem abia luni sedinta cu parintii.
Lali spune:
Am dat si noi evaluarile, la mate a fost foarte bine, dar la germana nu a avut timp sa termine, dar a avut timp sa deseneze fete zambitoare. Acasa a facut fluierand propozitiile pe care nu le-a scris in timpul testului. Insa pentru ca la noi e una calda, una rece, a luat deja un FB la germana pentru un raspuns rapid si bun.
herra, in mod normal evaluarile nu se trec in catalog, se comunica direct parintilor in plic inchis pentru ca nu sunt publice. Ele verifica nivelul copiilor la inceput si la sfarsit de an.
Mie mi-au "spus" exact la ce ma asteptam, cunostintele sunt acolo, dar mintea e inca in vacanta.