Credeti ca exista ingeri?(2) SPLIT

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Michelle, a minca si a bea nu e rau, ca doar nu scrie ca mincau si beau mult, sa zici ca pacatuiau prin imbuibare, lacomie etc. Mie mi-a placut explicatia lui patou, pt ca Parintii il dau la noi ca exemplu pe Iov nu numai pt iubire, ascultare, necirtire imptriva lui Dumnezeu, ci si pt rugaciunea lui pt copiii lui: ai vazut ca el zilnic se ruga pt copii sa nu cumva ca acestia sa fi pacatuit cu ceva si aducea jertfe pt ei. Nu stim deci cum erau ei,dar stim ca tatal lor se ruga pt ei. Posibil deci ca, din drag pt Iov, Domnul sa le fi facut loc in rai, asa cum zice patou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:
cand ai scris asta , pt un moment am fost de acord...dar recitind versurile de mai sus, ma face sa ma indoiesc de asta.

plus ca se mentioneaza parca la sfirsit cat de alesi, frumosi, credinciosi erau copii lui.
iar de primii spuneau ca stateau la mancat si baut in casa fratelui lor...deci parca imi vine sa ma indoiesc ca e vb de aceasi copii.

dupa parerea mea rationamentul tau seamana cu cel al prietenilor lui Iov, rationament care a fost condamnat de Dumnezeu.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

patou si katya,

in ce am scris nu am vrut sa para rationamentul meu, sau sa adaug la cele scrise in Biblie, vreau sa inteleg exact ce a vrut Dumnezeu sa ne spuna, daca scrie ca:

- mancau si beau (tu stii, ca si micile detalii spun ceva...si sunt puse cu semnificatie) specificat de 2x
- "casa s-a prabusit peste tineri, si au murit. si am scapat numai eu..."
- iar in ultimele versuri ale lui Iov scrie ca fetele erau frumoase, ca nimeni altele in toata tara, iar Iov le-a dat mosterire printre fratii lor(probabil nu doar pt frumuesete, dar si pt merite).

...si eu as fi vrut sa cred ca nu i-au murit copiii, si de asta pt un moment mi-a placut tare mult explicatia lui Patou...dar citesc din versuri cu totul altceva.

Katya , te rog sa ma ajuti un pic si sa-mi spui daca poti unde se ruga pt copii (care erau in viatza) si aducea jertfe...
de fapt spui ca se ruga pt copii si poate pt asta au ajuns in Rai? deci ca au murit ...nu ca au fost lasati in viatza.nu inteleg...

sunt f. ocupata, scriu pe repezeala si nu am timp sa citesc tot Iov acum...dar mintea imi sta la SC si de asta scriu pe aici printre picaturi.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

Citat:
cand ai scris asta , pt un moment am fost de acord...dar recitind versurile de mai sus, ma face sa ma indoiesc de asta.

plus ca se mentioneaza parca la sfirsit cat de alesi, frumosi, credinciosi erau copii lui.
iar de primii spuneau ca stateau la mancat si baut in casa fratelui lor...deci parca imi vine sa ma indoiesc ca e vb de aceasi copii.

dupa parerea mea rationamentul tau seamana cu cel al prietenilor lui Iov, rationament care a fost condamnat de Dumnezeu.

patou si katya,

in ce am scris nu am vrut sa para rationamentul meu, sau sa adaug la cele scrise in Biblie, vreau sa inteleg exact ce a vrut Dumnezeu sa ne spuna, daca scrie ca:

- mancau si beau (tu stii, ca si micile detalii spun ceva...si sunt puse cu semnificatie) specificat de 2x
- "casa s-a prabusit peste tineri, si au murit. si am scapat numai eu..."
- iar in ultimele versuri ale lui Iov scrie ca fetele erau frumoase, ca nimeni altele in toata tara, iar Iov le-a dat mosterire printre fratii lor(probabil nu doar pt frumuesete, dar si pt merite).

...si eu as fi vrut sa cred ca nu i-au murit copiii, si de asta pt un moment mi-a placut tare mult explicatia lui Patou...dar citesc din versuri cu totul altceva.

Katya , te rog sa ma ajuti un pic si sa-mi spui daca poti unde se ruga pt copii (care erau in viatza) si aducea jertfe...
de fapt spui ca se ruga pt copii si poate pt asta au ajuns in Rai? deci ca au murit ...nu ca au fost lasati in viatza.nu inteleg...

sunt f. ocupata, scriu pe repezeala si nu am timp sa citesc tot Iov acum...dar mintea imi sta la SC si de asta scriu pe aici printre picaturi.

michelle

nu e posibil ca Iov sa fi avut copii si cu alte femei ? stiu ca in vremurile alea barbatii cu stare pe langa o nevasta sau doua obisnuiau sa aibe si tiitoare sau sa procreeze si cu sclavele si nu era considerat pacat, copii rezultati ar fi fost tot copii lui,...copii legali au murit cei ramasi in viata erau nelegitimi...

(mentionez ca nu am citit cartea, asa ca eu imi dau cu parerea pe langa cele spuse de voi, am o biblie si incerc sa citesc in seara asta..nu promit sa si pricep mare lucru...e in engleza)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Michelle, uite in cap 1 versetul 5 zice clar: ca Iov se scula dimineata si aducea arderi de tot in fct de nr. lor(al copiilor)zicind:" se poate ca feciorii mei sa fi pacatuit si sa fi cugetat cu pacat imp lui Dumnezeu". Si zice ca:"si asa facea Iov mereu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

michelle, sunt si eu oarecum pe fuga, vreau sa adaug doar ca si copiii lui Noe (chiar si sotia lui) au fost salvati doar pentru ca Noe era neprihanit, nu pentru ca ei ar fi fost neprihaniti.

Am zis ca rationamentul tau seamana cu cel al prietenilor lui Iov pentru ca acestia au fost convinsi ca Iov a gresit pe undeva si de aceea i s-ar fi intamplat nenorocirile, doar Iov a sustinut ca este neprihanit.* "Robul Meu Iov sa; se roage pentru voi, si numai in vederea lui nu va voi face dupa; nebunia voastra; caci n-ati vorbit asa de drept despre Mine, cum a vorbit robul Meu Iov.”

Eu cred ca aceasta incercare a lui Iov a acut ca scop ca iov sa-l cunoasca mai bine pe Dumnezeu, deoarece el va zice: inainte auzisem vorbindu-se despre Tine, iar acum ochiul meu Te-a vazut"

* asta e o alta discutie. Iov l-a intrebat pe Dumnezeu cum poate un om sa fie neprihanit in fata lui Dumnezeu, iar Dumnezeu ne-a raspuns, e drept ca mult mai tarziu in cartea Romani: doar prin jertfa lui Isus.

edit: diacriticele astea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Michelle, uite in cap 1 versetul 5 zice clar: ca Iov se scula dimineata si aducea arderi de tot in fct de nr. lor(al copiilor)zicind:" se poate ca feciorii mei sa fi pacatuit si sa fi cugetat cu pacat imp lui Dumnezeu". Si zice ca:"si asa facea Iov mereu."

recitind cap 1, vers 4-5 imi intareste si mai mult convingerea ca erau pusi pe chefuri mai mult de cat trebuia.

si jertfele pt ei si rugaciunile lui Iov erau inainte ca ei sa fie declarati morti...in versetul 19.
se mai vb de ei pana la sfirsit? asta vroiam sa aflu.

nu stiu de ce treb sa ne indoim de faptul ca au murit cand se spune clar, ca au murit.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
nu stiu de ce treb sa ne indoim de faptul ca au murit cand se spune clar, ca au murit.

exact asta am spus si noi. ca au murit. atat doar ca moartea nu e o tragedie pentru un crestin.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

exact asta am spus si noi. ca au murit. atat doar ca moartea nu e o tragedie pentru un crestin.

aaa....nu stiu cum de am inteles gresit, ca ai spus ca nu au murit si de asta nu le-a dublat numarul.
de asta eram contrariata.
patou,multumesc pt clarificare.
sigur ca moartea nu e o problema pt credinciosi cand cei plecati sunt cu Domnul.

michelle

Mergi la inceput

michelle ma bucur ca am ajuns la un consens. am fost foarte bucuroasa de mesajul optimist care se degaja din aceasta intamplare si am vrut doar sa-l transmit mai departe.

(daca Iov si-ar fi pierdut copiii (in iad) Dumnezeu le-ar fi dublat numarul. dar pentru ca ei au ajuns in rai (deci nu s-au pierdut) Dumnezeu, respectandu-si cuvantul (cand a spus ca i-a dublat tot ce pierduse) nu le-a mai dublat numarul. Ca ei n-au fost pierduti niciodata (chiar daca au murit)

Mergi la inceput