Credeti ca exista ingeri?(2) SPLIT
Raspunsuri - Pagina 11
patou spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul PS. De curiozitate, desi nu se specifica nicaieri, ce crezi, Iov avusese 70 de ani cand a fost pus la incercare? |
n-am idee de varsta lui iov, insa ceea ce cred eu este ca incercarea lui n-a fost de lunga durata ca timp.
eu cred ca satan, fiind deghizat in inger de lumina, atunci cand s-a prezentat in fata lui Dumnezeu (capitolul 1) a fost recunoscut doar de Dumnezeu si nu si de ingerii care se aflau acolo. (ca doar asa ar fi avut acces acolo)
michelle-usa spune:
Serafimi:
-apar in cartea lui Isaiah
-au cel mai inalt rang
-numele vine de la radacina cuv din hebrew "love"
-au 6 aripi (cu 2 zboara, 2 acopera fatza si 2 picioarele)
probabil cele 2 sunt sa acopere fatza pt ca sunt prea aproape de gloria, lumina lui Dumnezeu.
-spun continuu "Sfint,sfint, sfint e Dumnezeu" in adorare .
pentru evrei de fiecare data cand vor sa mentioneze un adevar absolut repeta cuv de 3x
(parca Capcaunul spunea ca nu crede ca e Dumnezeu sfint...scuze daca ma insel nu mai revizuiesc mesajele trecute)
Cherubimi
-in Genesis si Ezichel
-ingeri f. puternici
-4 fetze,4 aripi
-pusi sa pazeasca pomul vietii din Gradina Edenului, dupa ce Adam si Eva au fost alungati. Dar spunea un pastor si mi s-a parut interesanta remarca, ca pazeau pomul vietii nu de Adam si Eva ci de Satan...sa nu aiba access la el.
-chipul lor apare pe Arka facuta de israeliti
Inger arhanghel Mihai
-singurul inger mentionat in Biblie cu titlul de "arhanghel"-pozitie de conducere, probabil sef, razboinic.
-numele inseamna "cine este ca Dumnezeu?"
-rol de a proteja Israel-ul
-apare in diverse misiuni de lupta (Jericho,
-anuntza Reintoarcerea lui Isus
Ingerul Gabriel
-nu este mentionat titlul de arhanghel
-numele inseamna "eroul lui Dumnezeu"
-mesager cu anunturi importante (a anuntat pe Maria si pe Iosif)
Satana:
-fost sef al ingerilor, probabil cherubim
-numele Satan inseamna "dusman"
-numele Lucifer in seamna "stea de dimineatza"
-datorita dorintei de a fi ca Dumnezeu si a avea puterea lui Dumnezeu s-a razvrati impotriva lui Dumenzeu.
-cu el a luat o armata de ingeri "cazatori", demoni
-in final vor fi cu totii in Iad. de fapt Iadul a fost creat pt el si ingerii lui nu pt oameni...dar sunt care prefera sa-l urmeze pe Satan si nu pe Dumenzeu deci aleg acelasi loc
-poate lua diferite infatisari , chiar f. atractive
Demoni
-cred ca sunt ingerii care l-au ales sa-l urmeze pe Satan, sau daca nu oricum creaturi ,spirite(nu stiu sigur)
-au putere si nu trebuie sa fie "contactate" vezi practica de ocult
-doresc sa cauzeze suferintza oamenilor
-pot intra in oameni si sa-i conduca
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui a_alinta eu am citi iov dar nu am vazut nici un diavol cum nu am vazut nici ingeri. alina |
cum asa, cum as nu scrie?
pai toata suferintza lui Iov de cine e produsa, nu de Satana...cu acordul lui Dumenezeu?
michelle
capcaunul spune:
Mircea Eliade despre Satana:
Figura lui Satan s-a conturat probabil sub influenta dualismului iranian. E vorba, in orice caz, de un dualism atenuat, caci Satan nu coexista de la inceputuri cu Dumnezeu si nu este vesnic. Pe de alta parte trebuie tinut seama de o traditie mai veche, care concepea pe Iahve ca totalitate absoluta a realului, in care coexistau toate contrariile, deci si raul. Amintim de celebrul caz al lui Saul: "Duhul lui Iahve s-a departat de Saul si un duh rau, venind de la Iahve, il infricosa." (I Samuel, 16:14) Ca si in alte religii, dualismul se precizeaza in urma unei crize spirituale, care pune sub semnul intrebarii atat limbajul, cat si postulatele teologice traditionale, si care duce, printre altele, la o personificare a aspectelor negative ale vietii, ale realului si ale divinitatii. [...]Figura lui Satan, ca incarnare a raului, va juca un rol considerabil in formarea si in istoria crestinismului, inainte de a deveni personajul faimos, cu numarate metamorfoze, din literaturile europene ale secolelor al XVIII-lea si al XIX-lea.
[Istoria credintelor si ideilor religioase, $203]
patou spune:
citat din mesajul lui a_alinta as vrea sa-mi rapundeti ce intelegeti prin cartea a treia a regilor. capitolul 8 . sunt on topic ca e vorba de heruvimi. alina |
Biblia are doar doua carti ale regilor
a_alinta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
Biblia are doar doua carti ale regilor www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Biblia mea , tiparita in 1988 sub indrumarea si cu purtarea de grija a prea fericitului parinte Teoctist, are si " a treia carte a regilor" cu capitolul 1 Solomon.
De fapt are si cartea a patra a regilor, chiar nu stiu ce sa mai zic.
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
n-am idee de varsta lui iov, insa ceea ce cred eu este ca incercarea lui n-a fost de lunga durata ca timp. eu cred ca satan, fiind deghizat in inger de lumina, atunci cand s-a prezentat in fata lui Dumnezeu (capitolul 1) a fost recunoscut doar de Dumnezeu si nu si de ingerii care se aflau acolo. (ca doar asa ar fi avut acces acolo) www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
Satan nu cred ca are nevoie de deghizare, el este un inger ca toti ceilalti la "infatisare"
patou spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui a_alinta
Biblia mea , tiparita in 1988 sub indrumarea si cu purtarea de grija a prea fericitului parinte Teoctist, are si " a treia carte a regilor" cu capitolul 1 Solomon. De fapt are si cartea a patra a regilor, chiar nu stiu ce sa mai zic. alina |
cred ca am dezlegat enigma . se pare ca in Biblia mea cartile 3 si 4 din regi au un nume diferit. prima carte a cronicilor si a doua carte a cronicilor.
Katya spune:
Da-n Biblia mea am, pe linga 4 carti ale Regilor, si cartea 1 a Cronicilor, si cartea a 2-a a Cronicilor.