Cand bicicleta nu are lant... crezuri politice
Raspunsuri - Pagina 2
Deceneus spune:
Se poate face o lista lunga de propuneri, dar masurile cele mai importante sunt cele care ar produce efecte in cascada.
Reforma functionarii partidelor politice o consider cea mai importanta.
Cel mai grav mi se pare faptul ca partidele nu mai reprezinta interesele electoratului, ca ele reprezinta interesul sponsorilor, si principala masura necesara o consider reforma functionarii partidelor politice, pentru a le democratiza si a le reda menirea pentru care au fost gandite, respectiv reprezentarea intereselor electoratului.
As sustine finatarea de la buget functie de numarul membrilor cotizanti. In acest fel se controleaza si efectivul membrilor de partid, care la anumite partide posibil sa fie sub minimul prevazut de lege. Masura ar determina partidele sa caute sa atraga cat mai multi membrii cotizanti ca sa aiba si finantare, si asta ar face ca liderii de partid sa aiba o atitudne mai amabila fata de membrii, sa caute dialogul cu cetatenii.
In paralel ar trebui limitata finantarea de la agenti economici la 10% din volumul cotizatiei.
O masura pentru stimularea activitatii in partide ar fi clasificarea partidelor in democrate, semidemocrate, nedemocrate si extremiste.
Ultimele nu au voie sa activeze in viata politica. Celelate ar trebui penalizate la alegeri cu o cota procentuala, sau cu un numar de mandate.
Clasificarea sa se faca dupa indicatori ai democratiei: numar de dezbateri, numarul si importanta aprobarilor adoptate prin referendum intern, modul cum sunt stabiliti candidatii; de conducere sau in urma unor campanii de alegeri interne.
Evaluarea nivelului democratiei partidelor, sa o faca justitia.
Masura ar determina democratizarea partidelor, le-ar face sa devina cadrul in care se exprima cetatenii, "incubatoare" de solutii pentru reformele pe care le vor sustine parlamentarii si ministrii.
admin spune:
As milita pentru un sistem de puncte la judecatori ca la carnetul auto:
- daca ai dat o decizie si fara probe noi decizia iti este contestata la o instanta superioara ai primit puncte. La un anumit numar de puncte esti suspendat pentru o perioada. Recidivezi... in mod regulat, iti pierzi dreptul de judecator.
- daca ai dat o decizie si aceasta a fost contestata la CEDO si ai pierdut penalizarea sa fie mai mare.
As milita ca judecatorii prinsi ca dau decizii fara baze legale si numai pe spagi sau preferinte politice... sa primeasca direct cartonas rosu.
admin spune:
As milita pentru o centralizare a sistemelor informatice guvernamentale pentru reducerea cheltuielilor la nivel ministerial si pentru cresterea transparentei in activitatiile si procesele guvernamentale. Un e-goverment centralizat si nu descentralizat pe baze de autonomie ministeriala.
admin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana As milita: - pentru limitarea mandatului (la numai 4 ani) a parlamentarilor care au avut un numar mare de absente, nu au avut propuneri legislative si care au stat in scaun doar pentru a fi masinarie de vot. |
As extinde ideea lui viviana cu o idee din ciclism: tricoul galben. Si anume:
Sa existe o vesta de culoare rosie pe care sa o poarte obligatoriu in parlament toti parlamentarii care nu au avut nici o contributie legislativa si care nu fac nimic. Cand mai sunt filmari pe la televizor sa vedem si noi cate de "rosie" este sala....
Ca sa si glumesc un pic: cred ca nu este nevoie de prea multe masuri. Cred ca XXXL este varianta standard ....
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ADMIN
As extinde ideea lui viviana cu o idee din ciclism: tricoul galben. Si anume: Sa existe o vesta de culoare rosie pe care sa o poarte obligatoriu in parlament toti parlamentarii care nu au avut nici o contributie legislativa si care nu fac nimic. Cand mai sunt filmari pe la televizor sa vedem si noi cate de "rosie" este sala.... Ca sa si glumesc un pic: cred ca nu este nevoie de prea multe masuri. Cred ca XXXL este varianta standard .... |
mai simplu ar putea folosi niste spoturi de lumina rosie proiectate din plafon... unde e unu cu musca pe caiula sa fie si un spot rosu
b.nica spune:
Eu consider ca daca ne consideram cetateni responsabili ai acestei tari, trebuie sa ne prezentam la vot.Ce vom face cu stampila este alegerea noastra si numai a noastra!
Eu personal nu gasesc decat 2 alternative: fie votez primarii( dupa cum isi prezinta fiecare programul) si membrii consiliilor( in functie de programul partidului pe care il agreez), fie imi anulez votul punand stampila pe toti mincinosii.
Ultima varianta ma asigura ca nu vor folosii votul meu, daca nu ma duc la vot, smecherii din politica.Aceasta posibila smecherie ar trebui sa mobilizeze cat mai multi romani responsabili si revoltati de cum sunt condusi, ca sa o impiedice!