Ghiocei de Martie-Aprilie2009**430**
Raspunsuri - Pagina 8
novus spune:
Dyanna, vai ce m-ai distrat cu aniversarea ta , m-am uitat sa vad cati ani implinesti de fapt, esti totala !! Sa petreci fix cum iti doresti !!
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
pisigri spune:
daca aveti vreme de "dixtractie", cititi topicul "Return to sender" de la Discutii generale. Asa, ca sa va faceti o idee despre ceea ce ne asteapta :)))
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri daca aveti vreme de "dixtractie", cititi topicul "Return to sender" de la Discutii generale. Asa, ca sa va faceti o idee despre ceea ce ne asteapta :))) http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Supeeeer, mersi, m-am distrat citind , oricum nu am chef de lucru
georgiana310 spune:
Ca sa ma fac utila, sper:
Pisigri, toti copiii in jurul acestei varste au episoade "maniacale". De fapt, ei stimuleaza "mediul inconjurator", mamici, tatici, ca sa inteleaga corect si practic regulile de comunicare si rezolvare a conflictelor. Asadar, ar trebui sa intelegem ca in aceasta perioada micii "huni" sunt niste prvocatori de evenimente dorite sau mai putin dorite, pentru a ne intelege reactiile si, pentru a stii cat de "exploatabili" suntem.
Asadar, asta este etapa in care ar fi bine de stabilit/restabilit niste reguli. Aici, fiecare adapteaza dupa cum si-a insusit rolul de parinte: permisiv, participativ, autoritar, etc.. De cele mai multe ori, credem ca daca gasim o pedeapsa zdravana pentru un comportament nedorit, lucrurile se vor atenua. Nimic mai fals! Cel mai important este sa fim constanti in reactii, pentru a putea "ghida" corect copilul in alegerile lui.
Daca de fiecare data cand rastoarna bolul plin de lapte de pe masa, ne apucam sa stergem pe jos, tipand ca este neatent, nu il impresionam atat de tare incat sa aiba mai multa grija. Asadar, implicati in propriile lor fapte si consecinte, se "prind" mai repede de cum stau lucurile in jurul lor si deci, cat de intinsi sunt nervii nostri.
Buuun, randurile de mai sus vizeaza parerea mea personala, de ne-experta si de ne-recunoscuta oficial pentru ceva fonctie de Inalta Mama sau mai stiu io ce. Deci, relax daca vi se pare aberant. Important este ca la noi functioneaza! Poate si la alti ghiocei...
Monnvas spune:
Helau. Multumim pt urari.
Inji tot febricios, dar macar n-a mai dat la ratze. Bine, nici mare lucru n-a mancat, dar ieri vomita si apa.
In schimb, inventeaza cantece si imi mai trage cate o replica:
„Bleah, esti prea pupacioasa!”.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
AlexAndra_81 spune:
Salutare!
Sunt si eu pe aici , fara chef de nimic si cam cazuta in butoi...
Am avut zile pline, cu controale pe la birou si cu Amalia cu febra in weekend fara sa stiu de ce si de unde ca nu a dat niciun semn de raceala
Anyway, sanatate bolnaviorilor cacaciosi sau nu,
Anaan, mi-a placut mult de tine la banchet, si tinuta si atitudinea, dar si de copii tai, ce gest frumos au facut, eu cred ca boceam doua zile dupa,
Pisigri, bine ca Motanul incepe sa se invete cu ideea, crize si miorlaieli experimentam si noi cand ii refuzam cate ceva
Bianca si Sympli, imtalneala placuta, sa faceti poze multe
Simona, chiar si eu vroiam sa te intreb cum te simti cu ochii, ma bucur ca esti bine si ca nu regreti pasul asta, stau si eu in stand by sa prind curaj
Novus, cum stai cu bagajele si cumparaturile? La cum te stim noi, banuiesc ca-s si in genti deja
Amalia
novus spune:
Monnvas, sper sa scapati repede si de febra !!
Alexandra, mi-era dor de tine !! si repede afara din butoi ca nu acolo-i locul tau !! si pupici Amaliei sa-i treaca raceala
Bagajele sunt in gand deocamdata, sambata le execut pe ale Adei ca la ea dureaza mai mult alegerea tinutelor , ale noastre duminica
pisigri spune:
Georgiana, multumesc.
M-am gindit eu ca nu-s singura . Ce ma oftica e ca nu miorlaie cind i se refuza ceva, miorlaie de prima oara cind cere. Adica nu vine sa zica "Ba, mama, vreau si io ou kinder" si dup-aia sa faca scandal daca nu ii dau, ci vine la mine "Scinc, scinc, veaaauuu si eeeeuuuu ouuuu kindeeeeeerrrrr...scinc scinc" de parca ar i fost deja refuzata de 10000 de ori pina atunci. Zici ca e cel mai oropsit copil din lume. Iar cind face asa pe strada sau prin magazine, apai chiar imi vine sa fiu foarte ne-AP daca intelegeti ce vreau sa spun.
In plus, nu mai avem nici o autoritate. Si stiu ca acum o sa mi se spuna ca nuuuuuu, nu tre sa aiba cineva autoritate, tre sa discutam sa facem pe plac tuturor, dar exemplu practic de ieri: nu a dormit la prinz (cind a adormit ea, a dat cu bormasina un vecin si a trezit-o si nu a mai fost chip sa o bage taica-su in pat). Am venit acasa si am rugat-o, i-am spus, am amenintat-o, sa vina si ea cu mine in pat. A refuzat. Finalul zilei a fost apoteotic, un plod rupt de oboseala si mofturos si noi toti cu nervii pe bigudiuri. Sint sigura ca daca asculta si venea in pat linga mine ar fi adormit in secunda 2, dar cum sa o conving? Cu forta am incercat, ajungem doar la istericale; cu vorba buna nu am avut nici o sansa, cu santajul nu a tinut. astea-s momentele in care oftez eu ca am un copil "nebatut la timp"
Cit despre tine Monn...mai lasa pupaceala ca ai baiat mare, da?
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
novus spune:
Pisigri , si eu daca ma enerveaza ceva atunci miorlaiala si mataiala sunt pe primul plan
Cand incep astea insotite de lacrimi, ii explic cat de calma pot fi ca nu se rezolva nimic daca plangem, adica nu o sa rasara oul kinder sau batoanele cini-minis din pamant, pur si simplu nu avem si gata ! Pisi mai incepe cu explicatii savante, ca nu putem manca toata ziua numai x sau y, la care Ada ii raspunde : ba putem
Cand a varsat toti fulgii pe jos si a calcat apoi pe ei, m-am ascuns intai sa rad bine apoi i-am strans impreuna calme si i-am aruncat la cos, explicandu-i ca daca asta face cu ei eu nu o sa ii mai cumpar pt ca nu asta e rostul lor
La Ada functioneaza bine faza cu: tie ti-ar placea sa iti faca un copil/eu asa ceva ? sau exemplele cu sa vezi ce i s-a intamplat lui x sau y cand a facut asa ceva
Ieri de exemplu facuse ea rost de un snur cu care se strangea de gat , i-am spus sa nu mai faca asa pt ca se poate rani, vezi de treaba mai cu foc facea si avea si zambetul ala: ba fac
M-am asezat langa ea si i-am povestit ce a patit Ionut cand a facut asa, cum nu mai avea aer si nu putea striga dupa mama lui, bla bla si in final a ajuns la spital, dupa 5 minute ii povestea lui Pisi cu lux de amanunte ce a patit Ionut si ea nu face asa ceva (ceea ce s-a si intamplat), parca vad ca o sa fie fan Otv
georgiana310 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Georgiana, multumesc. M-am gindit eu ca nu-s singura . Ce ma oftica e ca nu miorlaie cind i se refuza ceva, miorlaie de prima oara cind cere. Adica nu vine sa zica "Ba, mama, vreau si io ou kinder" si dup-aia sa faca scandal daca nu ii dau, ci vine la mine "Scinc, scinc, veaaauuu si eeeeuuuu ouuuu kindeeeeeerrrrr...scinc scinc" de parca ar i fost deja refuzata de 10000 de ori pina atunci. Zici ca e cel mai oropsit copil din lume. Iar cind face asa pe strada sau prin magazine, apai chiar imi vine sa fiu foarte ne-AP daca intelegeti ce vreau sa spun. In plus, nu mai avem nici o autoritate. Si stiu ca acum o sa mi se spuna ca nuuuuuu, nu tre sa aiba cineva autoritate, tre sa discutam sa facem pe plac tuturor, dar exemplu practic de ieri: nu a dormit la prinz (cind a adormit ea, a dat cu bormasina un vecin si a trezit-o si nu a mai fost chip sa o bage taica-su in pat). Am venit acasa si am rugat-o, i-am spus, am amenintat-o, sa vina si ea cu mine in pat. A refuzat. Finalul zilei a fost apoteotic, un plod rupt de oboseala si mofturos si noi toti cu nervii pe bigudiuri. Sint sigura ca daca asculta si venea in pat linga mine ar fi adormit in secunda 2, dar cum sa o conving? Cu forta am incercat, ajungem doar la istericale; cu vorba buna nu am avut nici o sansa, cu santajul nu a tinut. astea-s momentele in care oftez eu ca am un copil "nebatut la timp" Cit despre tine Monn...mai lasa pupaceala ca ai baiat mare, da? http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Eu zic ca trebuie sa le dam dreptul sa ne "refuze" chiar daca contravine regulilor. Adica, e 3 si n-a dormit de pranz, apai mai bine sa nu mai doarma decat sa se trezeasca la 5 si sa se culce la 10 - 11. Daca nu vrea sa doarma, chiar daca am "momit-o" cu ceva, asta e! Io tot ii zic ce simt/cred eu, astfel incat sa ia decizii uneori si din papucii mei. Ii zic... ok, nu dormi, dar fa liniste ca mie mi-e somn, sunt obosita si vreau sa dorm. Ca dupa ce ma trezesc, vreau sa mananc inghetata, sa merg la joaca, etc.. Apai daca chiar e obosita, din linistea care o face, o sa adoarma si ea. Daca nu, invata sa respecte somnul meu. Bine, Bris numai 2 zile/sapt doarme de pranza acasa, in rest la gradi.
Eu sunt habotnica cu somnul ei. Sau, cel putin, cu ala de seara. La ora 8, e in pat! Maxim 5 exceptii pe an. Am fost si cu ala de pranz dar, de cand e "mare" si are dreptul la alegeri/sugestii/solutii, poate sa aleaga sa nu doarma! De obicei, in zilele alea, e si mai devreme in pat!
Cand se miorlaie fara motiv ii spun ca nu o inteleg. Sa vorbeasca clar. Dar ma prefac neajutoarata si imediat schimba tonul. Am avut si noi o perioada un pic inainte de 3 ani. Si tot asa facea... vreaaaaaau aaaapaaaa, de parca nu i-am da decat cu ratie. Si ii ziceam: nu inteleg ce spui. Sau... "Vaaaaai, tata, cred ca am luat alta fetita de la gradi! Cred ca am luat una de la cresa. Ca uite, Bris a noastra vorbeste clar si fetita asta nu inteleg ce zice." SI atunci radea si treceam repede peste. Oricum, de fiecare data cand face/facea ceva care nu consideram potrivit, ignoram! Nu o certam, nu strigam, nu o rugam... pur si simplu a inteles ca nu raspund la provocari!
Mi-a fost asa draga acum vreo luna... Eu tot timpul cand ma supara tare ii spuneam "ma doare sufletul cand faci asa. sunt trista ca ai facut nustiuce. ma duc sa ma linistesc". Si o lasam acolo, unde ramanea. Uneori plangea, alteori venea dupa mine, depinde... Ei si, intr-o zi am iesit in oras la restaurant, cu niste prieteni si cu al lor fecior. Pustiul, era pus pe sotii: ba a spart un pahar, ba s-a catarat pe ceva scari de era sa paralizam cand l-am vazut, ma rog... de-astea de baieti curajosi. Maica-sa era tare nervoasa si tot il certa. Lui Bris i-a trebuit pisu si in baie imi spune: "Mama si pe tine te doare sufletul asa de tare, ca pe mama lui X, cand te supar?!"
Asa draga mi-a fost... i-am zis daaaa, si pe mine ma doare. Dar imi trece repede cand ne impacam!
Maica-mea acum ceva vreme povestea ca eu am fost taaaare "rea" cand am fost mica si bla bla-uri de-astea si ca se mira cat e de intelegatoare si cuminte Bris. Si pentrtu ca ma enerva tare i-am zis: stii ceva, pana la 18 ani, nu exista copii rai! Exista parinti neputinciosi!"
Va dati seama ca de-atunci, tot ce facea Bris ne-standard, zice maica-mea: ce neputincioasa esti, draga!