Ghiocei de Martie-Aprilie2009**430**
Raspunsuri - Pagina 28

anca_nicolae spune:
Buna fetele!
Bianca
eu am nascut la filantropia [si Oli]; eu am fost multumita acolo. legat de anestezie, stiu ca aia generala e fara dureri de cap, insa ia 1 an din viata inimii, in schimb aia epi/rahie poate lasa dureri de cap [e chestie de noroc] dar nu lasa side-efecte negative in timp.
Daca zici ca a mai facut 2 generale, eu, in locul ei, as opta pt rahie/epi.
Sanatate!
Si bravo pt intalneala cu Simply!
Poze cu noiVeronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 3 anisori

Bianca2503 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gianina34 bianca - eu sunt pe aici dar, din pacate, nu stiu ce sa zic dar medicul anestezist, cand i-a facut consultul preoperator, ce a spus? ca banuiesc ca daca-i "stimulat" face ce e mai bine in contextul dat oricum, tinem pumnii proaspetei-viitoare-mamici ![]() ![]() ![]() Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 3 anisori |
Asta am zis si eu: ca nu e decizia la ea. Medicul anestezist trebuie sa ii prezinte variantele incontextul dat si in urma analizelor facute.

Bianca2503 spune:
citat din mesajul lui anca_nicolae Buna fetele! Bianca eu am nascut la filantropia [si Oli]; eu am fost multumita acolo. legat de anestezie, stiu ca aia generala e fara dureri de cap, insa ia 1 an din viata inimii, in schimb aia epi/rahie poate lasa dureri de cap [e chestie de noroc] dar nu lasa side-efecte negative in timp. Daca zici ca a mai facut 2 generale, eu, in locul ei, as opta pt rahie/epi. Sanatate! Si bravo pt intalneala cu Simply! ![]() Poze cu noi ![]() ![]() ![]() ![]() |
Acum nu se mai pune problema de dureri de cap (desi eu nu am avut) sau alte chestii. ideea e ca problema a fost prezentata ca si cum decizia ar fi la pacient....si cere pareri

olishka spune:
Bianca am nascut la Filantropia, dar am nascut natural. Habar n-am nimic despre anestezie. Dar nu are incredere in dr ei?

Bianca2503 spune:
citat din mesajul lui olishka Bianca am nascut la Filantropia, dar am nascut natural. Habar n-am nimic despre anestezie. Dar nu are incredere in dr ei? Olga, mamica fericita de David (16.04.2009) si Leon (19.02.2012) |
Nu stiu ce sa zic. Toate ecografiile si restul analizelor si le-a facut in diverse locuri, iar la medicul asta mergea cu rezultatele respective. Mi se pare ciudat pentru un medic care urmareste os arcina sa nu faca el o ecografie cu mana lui. Prima ecografie pe care i-a facut-o medicul ei a fost acum, de cand este internata si i-a spus ca copilul are 1600 grame, desi stia de "ceilalti" ca ar avea 2200grame.
In situatia data nici nu stiu ce sa ii zic, zau! desi a facut diverse tratamente pentru a ramane insarcinata la Tutunaru, nu inteleg de ce nu a ramas la el....
Multumesc pentru raspunsuri, fetelor! si eu i-am zis sa caute sa afle cine va fi anestezistul de maine si impreuna cu el sa decida ce si cum.

georgiana310 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Bianca2503
Nu stiu ce sa zic. Toate ecografiile si restul analizelor si le-a facut in diverse locuri, iar la medicul asta mergea cu rezultatele respective. Mi se pare ciudat pentru un medic care urmareste os arcina sa nu faca el o ecografie cu mana lui. Prima ecografie pe care i-a facut-o medicul ei a fost acum, de cand este internata si i-a spus ca copilul are 1600 grame, desi stia de "ceilalti" ca ar avea 2200grame. In situatia data nici nu stiu ce sa ii zic, zau! desi a facut diverse tratamente pentru a ramane insarcinata la Tutunaru, nu inteleg de ce nu a ramas la el.... Multumesc pentru raspunsuri, fetelor! si eu i-am zis sa caute sa afle cine va fi anestezistul de maine si impreuna cu el sa decida ce si cum. |
Complicata faza. Eu am facut generala la anestezie. N-am avut nicio problema! Acum, cu + sau - un an, nu stiu cum e... va mai anunt!

Si eu cred ca ginecologul/anestezistul sunt in masura sa zica.
Ea... in baza a ce sa zica?!
Complicat...
Succes!

anca_nicolae spune:
homeopatie
eu personal nu am incercat, insa am ceva info, am tot stat cu ochii deschisi in jur, doar-doar reusesc sa ma conving in vreo directie.
Ce stiu eu:
- homeopatia este eficienta daca devine un stil de viata si gandire, similar cum se zice despre unele cure de slabire.
- ca defintie/principii de actionare, se pleaca de la vestitul proverb "cui pe cui se scoate". Cercetatorii homeo cred cu tarie ca nu exista boli, ci oameni bolnavi, oameni care, la un moment dat, au un deficit de ceva, de imunitate, de anumite substante etc. Chestii care, in mod normal, organismul uman ar trebui sa fie capabil sa le produca SINGUR.
- prin urmare, medicul homeo incearca sa mearga cu 1 pas INAINTE de producerea bolii [de fapt, manifestarii simptomelor], similar cu un psihiatru, cand face hipnoza de intoarcere in timp. Astfel, medicul homeo incearca sa vada ce anume a lispit organismului de nu a fost in stare sa isi produce si mentina echilibrul, ca in viata de zi cu zi.
- Astfel, medicul gaseste, de exemplu, lipsa de imunitate, dar nu iminitate asa, in general, ci customizata, adica gaseste CE fel de itemi din capitolul imunitate lipsesc de a facut omul, sa zicem, pneumonie.
- dupa ce gaseste ce lipseste, medicul homeo decide sa STIMULEZE corpul sa isi produca ce ii loipseste si sa isi compenseze SINGUR lipsa/deficitul.
- astfel, in popor, lumea zice ca acele bulinutze mici contin un fel de "minivaccinuri", dand un zvac organismului, sa il faca sa se "sperie" ca ia uite domne, ce infectie/problema/agresiune a venit peste el, si sa iasa din letargia, incepand sa produca un pic chiar PESTE nivelul normal, al unui organism sanatos.
- in cateva saptamani, acest surplus va fi in stare sa ii redea organismului puterea de a se "rezolva/insanatosi" singur!
- mai mult, organismul revenind la "activitatea normala", va trece mai mult timp pana la o noua "imbolnavire", decat daca am fi dat antibiotic si omoram agresiunea, dar organismul ramanea la fel de lenes.
- so, in rezumat, homeo isi propune sa corecteze cauza imbolnavirilor, nu doar sa elimine agresiunile, adica sa munceasca medicamentele in locul organismului.
- toate bune si frumoase, insa..., sunt si chestii discutabile. De ex, cum zicea georgiana, ea considera ca e f gresit sa dai novocalmin la febra sub 38, si ca nu trebui dat nimic. Eu am gandit cumva de mijloc, adica, la febra "moderata", nu m-am aruncat la novo [dar am dat la febra mare, oricand au avut copiii mei, mai ales noaptea!!!], insa nici nu am stat linistita sa nu dau nimic, astfel, pe langa suc de porto, daca mi s-a parut ca nu scade febra, chiar si "moderata", am dat ceva mai slab, un nurofen, etc. Stiu ca a mai fost discutia aici ca, si daca aparent nu ar fi nevoie de un antibiotic [parca deni ne-a explicat f bine], totusi, cateodata, organismul trebuie ajutat in lupta cu crocobaurul.
- de aceea, e greu [cel putin pt mine] sa aleg homeo, si sa rejectez total medicina clasica.
- insa, o rog pe dodo sa ne pove aici experienta ei, eu ce stiu e ca bogdi a inceput sa evolueze si sa faca progrese vizibile de la abordarea homeo!!!!!
- si am si prietena care a ales calea homeo, cand baiatul ei [de varsta cu vero, deci acum are 14 ani], era de 2-3 ani si facuse de 2-3 ori pneumonie [cu mers la spital, scos lichid etc], si, de cand a luat homeo, s-a imbolnavit mai rar si mai usor.
- So..., poate cand si cand, o cura de "evaluare a organismului si prevenire a caderilor in fata agresiunilor externe" merita facuta la un medic homeo.
- Ce nu stiu, este daca a la long, se poarte crea o "dependenta" a organismului., o dependenta de stimulatoare... adica, sa ajunga organismul sa fie ca mine [eleva anca] si sa dea concentare si eficienta maxima doar cand e cutitul la os... analogia insemnad ca, sa se invete organismul xca, in perioadele de pauza de buline homeo, sa redevina "lenos" in producerea echilibrului nostru...
e cu dus intors...
mai citim, mai vedem...
totusi, am o rugaminte MARE:
georgiana
eu as vrea sa ne pove, daca esti de acord, cazul tau, pt ca, mie imi este neclar ce anume ai avut tu, dar cred ca unele info de la tine ar fi utile pt o matusa de a mea. Eu ramasesem cu ideea ca anii trecuti erai trista, fiind diagnosticata cu cancer la ochi..., acum insa, de cand ai revenit la noi, vorbesti doar de glaucom [ceea ce deduc ca nu a fost cancer, nu?] si, mai mult vorbersti de vindecarea lui [ceea ce iar este ff uimitor..]. Mai mult, din ce scrii tu eu inteleg ca ai invins galucomul prin metode NEclasice, de aceea te rog sa ne impartasesti ceva info.
Multu mult!
gaza
f buna ideea cu 13 iunie, sper sa venim! Si ma bucur ca ati reintalnit-o pe saby, eu f des o am in gand si ma mai uit la ea pe FB!
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 3 anisori

novus spune:
Inca nu am plecat pt ca Pisi mai are treaba asa ca ma bag la o poveste
Bianca, a propos de anestezie , am fost saptamana trecuta la o proaspata mamica care a nascut la Timisoara si ne-a povestit experienta ei de acolo, redau partea cu anestezia doar : vine anestezistul la povestile de dinainte de cezariana si tot o intreba ce anestezie prefera, ea normal ca ii tot spunea ca nu stie si sa ii recomande el ce e mai bun, bla bla, intr-un final ii da plicul mult asteptat dar care era sigilat de sot inainte asa ca medicul nereusind sa-l desfaca lejer, il pune in lumina si zice : pai mai fetito tu ai aici de o epidurala, ce mai tot atata vorba
Asa ca poate despre asta e vorba si in cazul asta
Georgiana, si eu as vrea , daca poti si doresti, sa ne povestesti experienta ta fericita
Cu homeopatia si eu zic ca trebuie sa crezi in ea ca sa dea rezultate, adica totul pleaca de la cap
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

anca_nicolae spune:
novusel
ca te prind acu', iti doresc concediu FERICIT!!!!!!
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 3 anisori

denisamada spune:
citat din mesajul lui Monnvas GAZO sper sa ajung si eu miercuri. ![]() Declaram inchisa sesiunea de enterocolita. ![]() ...si ingurgitam lamaie ![]() ![]() ![]() |
Sper sa ajung si eu!

Gin zici ca nu vrei la lamaie?

Denisa-Madalina

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute