Scolari de Iulie - August 2004 * (99)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Eu, sincer, prefer sa o vad pe Stefi cu o carte in mana decat cu ochii la televizor sau pe telefon, la un joc. Pentru ca merge la afterschool, sambata si duminica ar trebui sa doarma la pranz. Daca nu vrea, trebuie sa stea in pat si sa citeasca sau sa se joace cu o papusa, dar de obicei prefere sa citeasca. In schimb noi inca citim carti de povesti si cartile din colectia Disney. I-am adus de acasa Legendele Olimpului, dar inca nu o atrage.

Si Stefi se trezeste seara ca a mai are cite o tema si nu vrea sa se culce pana nu o termina. Din fericire se intampla rar, pentru ca in general dupa ora 8 nici eu nu am cu cine vorbi, Stefi e "varza" de oboseala.

Noi serbarea o facem pe 16 iunie, la o manastire de langa Iasi, au si o mini gradina zoologica, le luam suc si prajituri, am preferat sa iesim undeva in aer liber. Nu vor avea coronite, doar diplome de merit pe discipline. Oricum, eu sunt super multumita si de Stefi si de dna invatatoare, asa ca pentru noi a fost un an minunat.

Kim, nu am auzit-o pe Stefi cu unitatile de masura, dar ei sunt un pic in urma cu materia.
Si noi vrem la Madagascar, la cel dublat (ca e si Matei si verisorul lor), dar nu stiu daca ajungem in acest week-end.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries
Roxana, nu e de citit, e de atentie si de interes pentru teme in acel moment.

imi pare rau dar la noi nu e asa, chiar stiu ce zic - Patrick nu stie sa citeasca cursiv. probabil ca pare SF dar chiar asa este.

Lia, sincera sa fiu, nu ma intereseaza de profii de romana. ma intereseaza al naibii de copilul meu. si treaba lor daca doar au tocit - si tocitul ala inseamna citit cursiv.

poate par eu deplasata astazi dar credeti-ma ca este o problema reala cu care probabil nu v-ati confruntat sau dau eu impresia ca exagerez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Roxana, asa cum o spui tu azi despre Patrick pare un pic exagerat, totusi din ce imagine mi-am format eu despre tine in atatia ani de pe forum tu chiar nu esti genul de mama panicata, ingrijorata sau prapastioasa fara motiv, stii tu ce stii....as vrea sa-ti pot spune ceva de ajutor totusi. Normal ca te intereseaza de propriul tau copil, nici nu m-am gandit ca ai putea fi altfel !

La noi la sedinta invatatoarea ne-a spus multumita ca din 31 de copii 29 citesc cursiv, fara probleme. Acum...ce sa zic, eu acasa cand il pun sa mai citeasca textele se mai poticneste sau mai poceste numele proprii, la modul ca le schimba in altele, Oliviu e Ovidiu, Marcel e Marcer, Corina e Carina si invers etc. Am vazut ca ii pune mult sa silabiseasca cuvintele de la fiecare lectie noua, sa imparta in propozitii un sir de cuvinte scrise fara spatii (Mariaaremeremarisigalbene), sa ordoneze intr-o propozitie cu sens cate 4-5 cuvinte si semne amestecate (Mirelei, ale, sunt, de pe noptiera, cartile, ?), sa formeze propozitii cu cuvintele noi de la fiecare lectie (cate 11-14 propozitii zilnic).
Cred ca la Patrick e vorba doar de un click, declick, e copil istet, n-are cum sa nu fie, cred sincer ca nu are probleme !

huh, acum daca mi-o iau pe coaja de la Roxana, mi-o iau, imi asum :P
Mie care sunt exact opusa ca fire fata de Roxana, mi-e greu tare sa ma stapanesc, nici nu aveti idee cum imi strang vorbele in gat si cum mi le indes inapoi de imi dau lacrimile adesea cand mi se pare ca nu merge ca unsa treaba, nu las sa se vada, ma duc imi fac de lucru, revin la copii; nu vreau sa se simta presat dar nici sa trateze invatatul cu prea mare lejeritate pt ca se obisnuieste superficial si cu minimul mereu de aia insist sa fie responsabil si sa se straduiasca sa fie constant interesat sa priceapa ce are de invatat. lacunele se aduna inca de pe acum, startul conteaza zic eu si daca nu-si formeaza un sistem corect, o logica buna de pe acum...mai tarziu nu ca nu poate recupera dar parca nu are sens sa fie nevoit sa munceasca dublu-triplu mai incolo doar pt o lene temporara de acum. nu stiu daca ma fac inteleasa, dar na...zic si eu care am ce am cu matematicile. Daca de mine se tinea cineva de mica sa ma puna pe sina cu matematicile, nu deveneau cosmarul vietii mele de elev din clasa a II-a si pana-n primul an de facultate. La fizica am fost olimpica in liceu si la bac am luat cea mai mare nota pe liceu, deci cred ca daca am putut si mi-a placut fizica mi-ar fi putut placea si matematica dar am pierdut pasul in clasa I si pierdut a fost apoi toata perioada de elev. De aia ma tin de capul lui cu matematica mai ales, pt ca aici trebuie sa aiba din start un fundament solid pe care apoi sa cladeasca caramida cu caramida. La romana hai, treaca de la mine ca nu citeste fix acum povesti, va citi mai tarziu, de citit se poate apuca la orice varsta, important este sa scrie 99 % corect;

noapte buna tuturor si sanatate, sa nu uitam ca doar asta conteaza...restul vine de la sine, sunt de-ta-lii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Aleluia!!!!! 8 ani de viatza ai copiilor si unul de sarcina, am trait sa o vad si pe asta Dorsilia dandu-i sfaturi lui lui Rox sa o lase mai moale

Rox, maria a citit si ea greu pentru ca a invatat sa citeasca in franceza , si in plus ea a citit mereu bilingv franceza-romana. Acum in clasa a 3-a abia a reusit sa citeasca cursiv. Prin comparatie Mitzu citeste mult mai bine acum decat facea Maria. Cu toate astea Maria a recuperat binisor si uite de exemplu are o minte extrem de matematica. E as, pricepe tot din prima si la scoala e pusa sa lucreze separat pentru ca daca explica pentru ea nu pricepe nimeni, daca explica pentru restul comenteaza Maria.

Dar daca ma uit la ce facrti voi in scoala si la ce face Mitzu imi vine sa ma dau cu capul de usa. Scoala aici e slaba rau, si eu ii pun pe ai mei sa lucreze suplimentar fara nici o discutie. Plus cititul zilnic e obligatoriu si nenegociabil. Incalcarea regulii presupune pedepse. Dar de cate ori sunt acasa citim impreuna toti 3 , fiecare cu cartea lui si cred ca exemplul personal conteaza mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza
La multi ani Andrea,multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi!
La multi ani ,Marcela cu multe bucurii!
si la multi ani si familiei mele ca azi implinim 13 ani cu norocde casnicie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Neata
hehehe Lia tu ai dreptate, nu-s eu nici panicata nici usor de ingrijorat dar asta chiar nu mi se pare ok. si apreciez ce ai scris, multumesc, am citit cu mare atentie. tocmai de aceea am si subliniat in mesajul ala ca Patrick chiar nu e ok cu cititul, de aceea sunt si ingrijorata. ca sa vezi exemplul, noi am fi in cei 2 in 31 care nu citesc cursiv.
ieri l-a mobilizat Luca si Kim, zicandu-i ca Luca aproape a terminat volumul 1 din "Jurnalul.... ". na, acu sper sa in vara sa isi mai revina. nu citirea ca din apa m-ar deranja cel mai tare ci ne-intelegerea textelor la mate.
na, scuze ca am reluat subiectul, dar daca nu apucasem sa raspund....

in alta ordine de idei am fost ieri la Madagascar 3, zau ca mi-a placut tare de tot . nu mai zic de copii... deci duceti-va, merita in mod clar.

Marina, da, in mod sigur exemplul personal conteaza mult, macar daca s-ar lua dupa mine!!

la multi ani Andreea, Marcela, Ioana si sot!! sanatate si multe multe bucurii!!
o saptamana usoara sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

nici noi nu citim cursiv!..deci suntem doi

Madagascar este bestial!!!..cel mai tare dintre celel 3!

azi sunt cu capsa pusa..in naivitatea mea am crezut ca scapam de primar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Eu astept o duminica ploioasa ca sa mergem la Madagascar
Meii cititul este ca si vorbitul,unii isi dau drumul mai rapid altii mai incet....dar asta nu are nici o legatura cu cititul de mai tarziu....nepoata mea citea cursiv la 5 ani ...acum daca o pui sa citeasca o carte ai ceva cu ea...si este o eleva de 10 pe linie
edit:parca anii trecuti s-a discutat de hotel Dana din Venus...a fost cineva acolo,cum este?....noi inca nu ne-a hotarat unde mergem la maretati vrea in Bulgaria...asa ca fetele care ati fost acolo vreau si eu ceva recomandari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Gabi daca citesti aici...am si eu nevoie de niste date de contact de la tine de la job ...
Are cineva adresa lui Gabi??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Buna dimineata si de la noi. Aici e furtuna, pot sa o tirmit la gazonul tau, Vivia ? :D
Inca 2 saptamani de scoala, yuhuuu

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput