M-am hotarat.............adoptie(80)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

BebeAnda eu nu m-am referit exact la cazul tau, dar recunosc ca nici acuma nu am inteles de ce ai renuntat la pitica ( asta era numai o curiozitate a mea). Este problema ta personala daca ai dorit sau nu sa continui procesul de adoptie, si nu am avut ca si obiectiv si nici dreptul sa te judec pe tine. Din acest motiv exista perioada de acomodare, dar recunosc ca m-a deranjat ceea ce ai spus, ca noi adunam numai resturile si lucrurile nu stau chiar asa. Eu una m-as duce sa-l reclam pe acel AS care ti-a spus ca numai cei cu bani au prioritate la copilasi , asta daca vrei sa faci ceva pentru sistem. In ceea ce priveste dezvoltarea unui copil, imi mentin parerea si nu vorbesc din auzite ci din propria experienta. Am mai spus si imi cer scuze ca ma repet, fetitele mele la aproape 4 ani nu stiau sa numere pana la 5 sau nu cunsoteau decat 3-4 culori, de jocuri specifice varstei lor nici nu mai vorbesc. Dupa ce le-am luat acasa totul s-a schimnat. AU trait in alt mediu, au fost iubite si ingrijite si acele lipsuri din primele zile s-au estompat. Cu rabdare , cu tact si nu in ultimul rand ncu multa dragoste am trecut peste acele bariere si acuma dupa 2 ani stiu sa scrie , sa citeasca, sa socoteasca din memorie si nu in utimul rand poti conversa cu ele in germana si engleza, plus alte lucruri pe care le fac obisnuit niste copilasi de 6 anisori. Nu mai vorbesc ca intra pe calculator , isi cauta singura diferite informatii de care au nevoie. Si sunt aceleasi fetite de acum 2 ani , cu diferenta ca in ultimii ani au trait intr-un mediu propice dezvoltarii unor copilasi de varsta lor, au intrat in contact cu diferite medii si au reusit sa se ridice la nivelul acestora. Poate suna a lauda, dar sunt foarte mandra de ele si de evolutia lor. Nu spun numai eu acest lucru, ca orice cioare isi lauda puii, ci si acei specialisti care au observat evolutia de la inceput, precum si alti parinti care au adoptat.
In ceea ce priveste problemele familiei pot sa-ti spun ca noi avem o verisoara a carei fetita a fost diagnosticata cu autism, si nimeni din familia largita nu are aceasta boala sau macar simptomele ei. Deci se intampla.
In ceea ce priveste copilasii mici, ceea ce ai enumerat reprezinta un dezavantaj. Eu mereu am spus, ca am preferat sa adopt, un copilas mai mare pe care sa-l vad ca merge si vorbeste , pentru ca restul se rezolva, dar asta nu inseamna ca daca as fi avut ocazia sa vad un copilas mai mic i-as fi dat cu piciorul. Sunt multe mamici care au adoptat copilasi de cateva zile care sunt niste minunatii. Sunt parinti care au adoptat copilasi despre care nu stiau nimic, erau abandonati, in maternitate, ceea ce nu inseamna ca sunt mai putini reusiti fata de altii, dar aproape toti au intimpinat aceeasi bariera la inceput, diferenta intre un copil crescut cu dragoste inca din burtica mamei si unul abandonat.
Mariaa si eu te pup si ma bucur mult ca ne-am cunoscut. Ce mai face printesa?
Simo asteptam noutatile cu privire la vizita de ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

draga BebeAnda, nici eu nu cred ca exista "copii de protocol" dati celor cu bani
si in ceea ce priveste familia mai mult sau mai putin extinsa a copilului, ia hai sa stam sa ne gandim un pic: acesti copii sunt abandonati, da? crezi tu ca o super mama, cu 3 facultati care se trage dintr-o familie de academicieni, puri ca rasa, fara boli majore in tot arborele lor genealogic isi va parasi copilul? si tatal sa provina musai din acelasi tip de famile, destept, frumos si sanatos el si tot neamul lui pana la enspea generatie
sa fim seriosi
copiii abandonati provin din anume mediu, in marea lor majoritate, un mediu in care, poate, mama nu stie nici sa citeasca, un mediu in care nu a ajuns educatia, un mediu in care saracia abrutizeaza
asta nu face acei copii mai putin frumosi, mai putin inteligenti, mai putin copii, mai putin oameni, asta nu ar trebui sa le micsoreze sansele in viata, sansa de a avea o familie, sansa de a fi ingrijiti, sansa de a fi iubiti, sansa de a fi fericiti, sansa la educatie
dupa principiul tau Einstein nu ar fi trebuit sa existe
stiu familii in care copiii naturali intampina probleme de sanatate majore, fara ca in famile sa fi existat asa ceva, asa cum a spus cineva mai sus
nu vreau sa crezi ca te judec, doar te rog sa iei in considerare si faptul ca premisa de la care pornesti e posibil sa fie gresita si sa iti asculti si inima
nimeni si nimic nu iti poate garanta ceva in viata, nici daca nasti tu nu ai certitudinea ca acel copil va fi perfect din toate punctele de vedere, dar, indiferent cum e, este copilul tau si pentru tine este perfect
exact asa este si cu un copilas adoptat, daca inima ta iti spune ca el este copilul tau, iubirea ta va face minuni


Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

A cunoaste pe cineva atunci cind ai nevoie, o stim cu totii ca se practica si a devenit normal sa apelezi la cunostinte ,la rude ,prieteni .Stiti bine si voi ca si atunci ind duci copilul la scoala sau sa-l inscrii la o gradinita trebuie sa ai cunostinte ,sa dai ceva ,asta a devenit o traditie a noastra ,se practica aproape peste tot ,a devenit totul normal.
Eu sint sigura ca se practica si in adoptie chiar daca eu personal nu am dat ,nu am cautat oameni care sa ma ajute ,chiar ma deranjaza acest lucru ,asta nu inseamna ca toata lumea face asa.
Eu nici nu eram atit de increzatoare ca o sa ma cheme sa-mi prezinte un copil,mai ales ca distanta era destul de mare si nu puteam sa merg sa intreb .
Copii adoptabili sint multi insa cred ca de asta se tot spune ca nu sint copii pt.ca multi dintre ei au probleme de sanatate .
Voi credeti ca persoanele publice ,oamenii cu anumite functii sau cei care sint dispusi sa dea asteapta la rind ca si noi .
Mie imi este tare greu sa cred ,asta nu inseamna ca printre ei nu sint si fam. norocose ca noi care avem parte de copii buni.
Eu cred mult in educatie ,pregatire ,situatie materiala buna care te ajuta sa ai un trai decent ,iti dezvolta si mintea ,orizontul si tot ce vrem noi ,insa nu pot sa nu ma gindesc ca anumite lucruri care tin de genetica nu trebuiesc luate in calcul.
Sint fam pe care practic nu le intereseaza nimic ,eu sint suspicioasa si de-a lungul timpului ,poate ca si experienta de viata pe care am avut-o pina acum ma face sa nu prea am mare incredere in ceea ce spun altii.
Poate ca Anda e un pic ca si mine ,poate ca ii este frica de anumite lucruri pe care le-a auzit si care te sperie intr-un fel.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zerkalo spune:

Buna, ALINA-RT!
Nu se poate face abstractie de autoritati din moment ce Oficiul Roman de Adoptii este institutia care realizeaza initial potrivirea teoretica. In plus, ceea ce propui tu este destul de riscant pentru potentialii viitori parinti ai acelui copilas. Cei care sunt deja atestati nu au dreptul sa caute pe cont propriu copilul, cel mult ar putea sa-l ia in plasament, dar si aici pot aparea probleme in cazul in care viitoarea "pseudo-mamica" si-ar pretinde copilul inapoi sau, nu este exclus sa apara si situatii de santaj la adresa viitorilor parinti (au fost numeroase cazuri asemanatoare, asa ca tot calea legala e mai sanatoasa, numai ca romanul s-a invatat sa fie smecher).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BebeAnda spune:

Iti garantez draga mea alina_rt ca nici o fata de aici de pe forum nu cred ca si-ar risca atestatul ptr a ”onora” propunerea ta.Altfel spus nici una dintre noi nu am fi acceptat sa induram atatea umilinte din partea autoritatilor care sunt mai mult sau mai putin binevoitoare,nu am fi stat la coada ptr copilul mult visat ca la paine pe vremea impuscatului si nici nu ne-am fi inecat amarul si lacrimile aici pe forum ci am fi recurs toate la metoda propusa de tine si ne-am fi ocupat timpul cu gasirea de mamici care vor sa-si abandoneze copii.Dar cum aceasta metoda iti repet ca e ilegala, trebuie sa stam si sa astempa pana ”ne vine randul” la fiecare.
In alta ordine de idei nimeni nu contesta ca intentia ta nu este buna dar din pacate nu se poate ca acel copil sa ajunga intr-o familie,sa fie adoptat si totul sa fie ok daca nu intra initial in sistemul de protectie al copilului.E adevarat ca e frustrant si greu sa vezi si sa traiesti pe langa o persoana care doreste sa isi abandoneze copilul iar tu sa nu poti face nimic ptr acel copil...zic nimic cand ma refer la faptul ca ti-ai fi dorit ca acel copil sa intre direct intr-o familie normala dar din pacate legea e lege ptr toti chiar daca ne convine sau nu.Poate pentru ca eu ti-am explicat un pic despre sistemul roman de adoptii si legea adoptiei ma face sa par sadica dar din pacate nu eu fac legea asa cum nimeni de pe acest forum nu o face ci noi doar o respectam si intr-adevar ni se pare si noua sadica uneori.
In speranta sa ma fi inteles corect, iti doresc sa gasesti toata puterea din lume ptr a ajuta acel sufletel!
carmencat-Nu ma cred o super mama si nu pot sa zic ca am 3 facultati insa 2 am,cat despre familie de academicieni ...hmmm...nu chiar dar tatal meu e cu facultate,master si doctorat si are brevet de inventii si inovatii si mama e intelectuala,si culmea suntem romani 100%...waw...e ceva...nu sa ma laud dar ti-am raspuns la nedumeriri.Iar mesajul scris de mine e doar o parere a mea vis-a-vis de ceea ce mi s-a intamplat si cred ca fiecare e liber sa isi aleaga drumul in viata,scopul si cu riscul de a ma repeta,cat de greu sau usor sa ii fie.Daca nu vrei poti sa nu ti cont de el ptr ca nimeni nu poate obliga pe nimeni.The main idea,adica ideea principala era ca e mai bine sa alergam un pic mai mult la inceput decat sa alergam pe urma degeaba...got it?

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

BebeAnda, nu am intentionat sa te supar, ci numai sa iti prezint situatia realist.
Ma bucur mult ca tu si familia ta sunteti niste oameni deosebiti, dar tocmai asta vroiam sa subliniez. Tu vrei sa adopti. Cei care abandoneaza rareori sunt din familii cu studii.
Nu a spus nimeni ca nu e ok sa te interesezi, bineinteles ca este si faci ceea ce simti pana la urma.
Ceea ce vreau eu sa spun este ca nu intotdeauna arborele genealogic isi pune amprenta pe un individ si ca educatia si iubirea fac multe.
Ceea ce vreau eu sa spun este sa iti dai o sansa si tie si copilasului tau, care te asteapta pe undeva. Poate ca familia din care provine nu este perfecta, ca daca ar fi fost perfecta nu ar fi fost abandonat, dar el este posibil sa fie perfect. Perfect pentru tine.
Problemele de sanatate nu ai cum stii daca vor apare sau nu.
Imi pare tare rau, sincer, ca esti necajita si traiesti aceasta experienta.
Iti doresc sa iti gasesti puiul cat mai repede si sa fiti bine si fericiti cu totii.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta72 spune:

BebeAnda,

Imi pare rau ca nu poti merge mai departe si s-o adopti pe micuta pt care ai fi parcurs distanta care va despartea chiar si pe jos!
Nu stiu exact care a fost motivul pt care ai abandonat demersurile in aceasta privinta, dar iti pot spune din proprie experienta urmatoarele:

Eu mi-am gasit fetita fara nici o pila, cadou etc.
Cand am vazut-o a doua oara, am cerut permisiunea sa-i facem niste analize uzuale + consult oftalmologic + vizita la pediatru.
Rezultatele analizelor: aproape dezastruoase; anemie foarte mare, rahitism, fetita nu suporta sa se uite deloc la soare pt ca o durea cumplit ochisorul stang. Avea tendinta de a tine aproape mereu ochiul stang inchis, ceea ce-i schimba aspectul fetei,aratand oarecum ca un copil cu un handicap.Nu am auzit-o spunand decat "ai"" desi avea 1 an si jumate.Am aflat ca pana la 8 luni nu vroia sa manance nimic, a fost hranita doar noaptea, cand nu mai era constienta, iar dimineata vomita cu jet putinul laptic din timpul noptii.Cand am cunoscut-o manca doar 3-4 lingurite de supa si lapte la culcare,dulciuri gen eugenie, acadele,pufuleti.M-am speriat si eu cand am vazut ca nu vrea deloc branza, carne, iaurt,legume si fructe.
Acum face 3 luni de cand e la noi. I-am repetat analizele-i-au iesit perfecte.Nu mai tine ochiul stang inchis cand e afara, a inceput sa vorbeasca si in fiecare zi ii uimeste pe toti cu istetimea ei.

Ref. parintii ei: cand am aflat povestea acestui copil, m-am ingrozit;parintii ei: niste brute, analfabeti, betivi.
Cu toate acestea, copilul conceput de ei e un inger si n-o spun pt ca e al meu acum.E extrem de afectuoasa, sociabila, ascultatoare, inteligenta.

Eu , una, dupa ce-am aflat tot ce se putea despre copil, facand propriile sapaturi, am luat decizia de a merge mai departe ascultandu-mi inima, nicidecum din disperare sau rational.
Am simtit ca ea e copilul meu si ca va fi bine.Si asa a fost.

Sfatul meu, daca-mi permiti: asculta-ti doar inima.
Am vorbit cu multi asistenti maternali care primesc copii in ingrijire de foarte multi ani.Toti spun acelasi lucru: copiii din sistem sunt copii cu probleme mici sau mari , iar parintii acestora sunt oameni cu putina carte, betivi, drogati, criminali,bolnavi psihic sau cronic.
Parintii saraci,cinstiti, nu-si abandoneaza copiii;renunta ei lalingura de mancare pt a-si hrani copilul si mai degraba mor decat sa-si instraineze puii.

Nu tin sa scriu aici povete sau lectii de viata; ceea ce vreau sa subliniez e doar faptul ca un copil care a avut nesansa sa fie conceput de astfel de oameni poate sa na prin frumusetea sa sufleteasca, trupeasca si inteligenta, daca se va dezvolta intr-un mediu normal si va simti cat e de iubit.

In incheiere iti doresc din toata inima sa fii cat mai repede mamica pentru ca, intr-adevar, sentimentul acesta e unic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_rt spune:

E adevarat ca am vrut sa fac ceva, fata de lumea din bloc care a aflat si nu a facut nimic. Intamplator stiu de familii care au adoptat fara pile (si-s minunati copiii) si de familii care au adoptat cu pile, care ar putea sa urmareasca la ce agent maternal ajunge copilul (sa nu fie una sadica, asa cum este una din cele pe care le cunosc eu), sa fie bine ingrijit, inclusiv dpdv afectiv, pana la adoptie - de ex. sa plateasca asistentele etc - se pot face multe daca vrei.

Am facut chiar mai multe decat sa scriu pe forum, insa nu pot spune ce, pentru ca as fi mai usor identificata.

Intr-adevar s-ar putea ca familiile cu pile, care pot influenta lucrurile pana la adoptia finala, sa nu citeasca forumul. Dar poate exista o sansa pt. copilul acela si le spune cineva celor care au puterea sa faca ceva bun pentru el/ea. Macar incerc tot ce-mi trece prin cap.

Btw, ce parere aveti despre parintii care au adoptat-o pe sora lui Dominique Moceanu? (trebuie dat play la film de jos de tot din stanga: http://cdnapi.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/1_nvbrxta1/uiconf_id/6501142 ) sau
http://abcnews.go.com/US/champion-gymnast-dominque-moceanus-secret-sister/story?id=16511330&page=2#.UAly7WH_BWR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_rt spune:

Era o vorba cu "daca nu poti face bine, macar abtine-te sa faci rau" - dar nu-i nimic, si reclama negativa e tot reclama, multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_rt

"daca nu poti face bine, macar abtine-te sa faci rau"


Foarte adevarat si ar trebui sa visezi asta si inainte de a actiona sa te gandesti de 1000 de ori ce inseamna pentru tine si ce inseamna pentru copil si potentiala familie adoptiva acest bine.
Tot ce-ti trece tie prin cap e departe de ce inseamna bine, dupa cum prezinti lucrurile.

Mie-mi suna mai repede a 'am ramas fara clienti' si hai sa incerc si pe forumulul DC chiar daca piata-i mai slaba. Nu esti nici prima nici ultima care face aici 'oferte' de genul asta dar ar trebui sa stii ca poti foarte usor sa fii depistata de catre Politie chiar si fara mai multe detalii. Si sigur stii si tu asta.

Reciteste subiectul, se numeste : 'M-am hotarat...adoptie' nu scrie 'M-am hotarat...shopping'.



Mergi la inceput