Prieteni dragi- (4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

coracora habar n-aveam ca al tau e mesajul. Daca tu dupa o cautare infructuoasa cu Google declari ca e ciudat ... poate ar trebui sa intelegi cum functioneaza Google. Un Google cu "google index depth" si-ti dai seama cata informatie ramane ne-indexata, asta in cazul in care a pus-o careva pe net. Daca tu cand n-ai ce spune la un subiect diseci nick-ul dechizatorului... apai nu te opri si poti continua si pe tema mea daca-ti doresti ... mai ales ca ai inceput-o!

Eu nu inteleg de unde atata perseverenta in penibil.

Mi-ai citit toate postarile la acest subiect si ai dedus ca nu am avut nimic de spus, asa ca m-am legat de nickul initiatoarei topicului? Raspuns: nu, nu ai citit ce am postat eu la acest topic, insa insisti sa-ti dai cu stangul in dreptul si tii mortis ca in cadere si agati si pe-altii.

In aceeasi ordine de idei, ai fi aflat foarte usor ca nu eu am "initiat" dezbaterea nickului, daca - ce sa vezi minune - ai fi citit topicul! Da' na, e mai usor sa tii discursuri moralizatoare de pe soclu decat sa incerci macar sa ai habar despre ce vorbesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nelia, ok, am inteles.

Undeva in urma, nu mai stiu la ce capitol, am fost intrebata direct(nu mai stiu de catre cine ) daca eu o consider pe F responsabila de reactiile aparute(de cele mai agresive)
Si am raspuns, cu aproximatie ma citez ´´F e responsabila pentru ceea ce a spus , iar xyz sunt la randul lor responsabili de ceea ce ei au spus. Nu e vina cuiva anume, e contextul creeat´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Nelia, tie ti se pare asa referitor la Rox si LadyJ pt ca privesti de undeva din afara, "inlauntrul" lui subiectul asta ne-a absorbit si amestecat si toti am avut cumva reactii paradoxale. Si eu la un moment dat am avut senzatia de nu se mai poate, trebuie sa se termine, e prea mult dar citind in urma ce am scris atunci cumva nu-s multumita de mine si de atitudinea mea cumva ambivalenta incercind sa detensionez prin gluma. Subiectul asta a fost un subiect la care s-a atacat din toate partile, nu numai tintit spre Fomalhauti, ci spre toate partile. Fetele care au intrat revoltate de agresivitate au sfirsit agresind.

Sincer, mie Rox si LadyJ mi s-au parut singurele care au fost in stare sa mai explice, sa vina cu argumente, fara sa agreseze.

Cred ca LadyJ are mare dreptate in ultima postare, ultimul paragraf. Fomalhauti in incercarea ei de a-si justifica pozitia a exagerat dupa mine mult de tot contururile situatiei si s-a ajuns la o perceptie a situatiei de genul celei expuse de Ocebine. Acuma na, tu ai butonat ca nu esti de acord cu ea, interesant ar fi sa aflam cu ce anume nu esti de acord, faptul ca face referire la 7 + 7, ca i se pare justificata rezerva de piine sau ca interpreteaza situatia altfel decit e, sau...

Mergi la inceput

LadyJ, am scris deodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Interesant felul in care puneti problema... Spui ca e interesant de ce am butonat in dezacord la mesajul lui Ocebine... LadyJ a spus frumos in ultimul mesaj, ca fiecare isi asuma responsabilitatea, stiu unde a spus si cred ca am fost chiar de acord cu ea... numai ca pe zecile de pagini care au urmat, nu a fost deloc asa, ca dovada ca uite, ca la pagina x a subiectului, inca un mesaj de pus la colt.

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Pe mine (si imi asum responsabilitatea) m-a "scos din papuci" aroganta lui Fomalhauti (cel putin am scris corect numele) de a declara moftul ei contra restul lipsurilor din casa. Nu imi pot imagina (si imi asum iar incultura si ingustimea mintii) cum poate fi o casa cu 7 copii si 7 ciini fara un codru de piine in plus pe masa.

Si aroganta si-a itzit capsorul cind s-a tot dezbatut cit de "dragi" ii sint prietenele pina la urma...s-a cramponat de bani...pina la urma o nesinceritate de la cap la coada.

Ar putea fi intrebata, daca e atit de impacata cu alegerile ei (ori asta e valabil doar pentru mamele care nu sint la munca ca sa aiba acel codru de piine in plus pe masa sau nu se poate ca fiind la munca, acel codru in plus sa nu existe - desi asta este o exagerare voita, pentru ca intre a avea de toate si nu a avea un codru de piine in plus pe masa, exista o gama intreaga de alegeri, cum ar fi sa sacrifici acel codru de piine in plus pentru o chestie care tine de altceva, cum ar fi niste picaturi de apa aruncate pe copii de orci, na!), de ce o considera aroganta pe Fomalhauti (cind aronganta i-a stat de parte-i atunci cind a trimis-o la munca, la invatat sa faca cornulete si la muzei, ca ea asa face si, deci, asa e bine).

Am butonat a dezacord pentru ca aronganta, superioritate si nesinceritate exista si acolo, nu numai in mesajul care a scos-o din papuci. Insa intrebarea "daca esti multumita de alegeri" de ce te enerveaza alte alegeri si de ce te dai cu ala de pamint pentru lucruri in care ar trebui sa fii zen, se pune doar intr-un sens, in altul e tabu...

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Nelia, tie ti se pare asa referitor la Rox si LadyJ pt ca privesti de undeva din afara, "inlauntrul" lui subiectul asta ne-a absorbit si amestecat si toti am avut cumva reactii paradoxale. Si eu la un moment dat am avut senzatia de nu se mai poate, trebuie sa se termine, e prea mult dar citind in urma ce am scris atunci cumva nu-s multumita de mine si de atitudinea mea cumva ambivalenta incercind sa detensionez prin gluma. Subiectul asta a fost un subiect la care s-a atacat din toate partile, nu numai tintit spre Fomalhauti, ci spre toate partile. Fetele care au intrat revoltate de agresivitate au sfirsit agresind.

Sincer, mie Rox si LadyJ mi s-au parut singurele care au fost in stare sa mai explice, sa vina cu argumente, fara sa agreseze.

Cred ca LadyJ are mare dreptate in ultima postare, ultimul paragraf. Fomalhauti in incercarea ei de a-si justifica pozitia a exagerat dupa mine mult de tot contururile situatiei si s-a ajuns la o perceptie a situatiei de genul celei expuse de Ocebine. Acuma na, tu ai butonat ca nu esti de acord cu ea, interesant ar fi sa aflam cu ce anume nu esti de acord, faptul ca face referire la 7 + 7, ca i se pare justificata rezerva de piine sau ca interpreteaza situatia altfel decit e, sau...

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Agnes si Alexa (21.06.2009)

Da, sint de acord cu reactiile paradoxale, si a mea si a ta m-au surprins. Interesant este ca tu o spui acum ca s-a agresat din toate partile, mie nu mi se pare ca s-a spus atunci cind a trebuit... ba, o imagine asa, majoritara, este ca da, este inadimisibil sa nu ai un codru de piine in plus pentru musafiri, cind ai 7 copii si 7 ciini, dar pleci in vacanta. Uite ca mie nu mi se pare atit de inadmisibil, desi nu ador parcurile de distractie si nici nu-mi voi duce copiii... adica nu sacrific codrul meu de piine pentru musafiri pe o asemenea vacanta (am fost destul de aroganta?)... insa stiu sigur ca sacrific chiar si codrul meu de piine, nu numai al musafirilor pentru alte idei, de vacanta sau nu. Si poate ca de aceea am fost mai sensibila la multe dintre mesajele de aici... majoritatea de altfel.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Mergi la inceput

aoleu, Nelia, ai grija ca scrii numele gresit, si cu rosu pe deasupra, cine stie ce mai iese si de aici
promit sa te citesc miine cu atentie, acuma vine barbatu sa ma traga de urechi, e tirziu tare

Mergi la inceput

Greseala de tipar, corectat... Stiu cum se scrie si nici cu Google nu am cautat, caci am intrebat-o direct la momentul respectiv de unde ii vine nick-ul si mi-a spus... ba chiar am si lista cu numele copiilor ei, document pe care l-am numit cei-cu-nume-de-stea. Mi-a placut ideea si am considerat-o originala.

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Agnes, multumesc pentru formularea: ´´Fomalhauti in incercarea ei de a-si justifica pozitia a exagerat dupa mine mult de tot contururile situatiei si s-a ajuns la o perceptie a situatiei de genul celei expuse de Ocebine.´´

Nelia, si eu am avut impresia ca, la un moment dat, F , simtindu-se probabil incoltita, a pulsat fix asa cum scrie Agnes.(ba chiar cred ca am spus asta la un moment dat, la un quote la mesajul lui Aqay*) Si s-a interpretat si mai catastofal.
Iar reactia lui Ocebine a fost un raspuns la cum a inteles ea ce zice F.

De aceia sfatul meu catre F: ´´incearca sa intelegi de ce apar unele reactii de acest gen´´ De ce m-am adresat ei? pentru ca despre problema ei era vorba, despre subiectul ei.

*acest subiect este un real exercitiu de memorie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Agnes, multumesc pentru formularea: ´´Fomalhauti in incercarea ei de a-si justifica pozitia a exagerat dupa mine mult de tot contururile situatiei si s-a ajuns la o perceptie a situatiei de genul celei expuse de Ocebine.´´

Nelia, si eu am avut impresia ca, la un moment dat, F , simtindu-se probabil incoltita, a pulsat fix asa cum scrie Agnes.(ba chiar cred ca am spus asta la un moment dat, la un quote la mesajul lui Aqay*) Si s-a interpretat si mai catastofal.
Iar reactia lui Ocebine a fost un raspuns la cum a inteles ea ce zice F.

De aceia sfatul meu catre F: ´´incearca sa intelegi de ce apar unele reactii de acest gen´´ De ce m-am adresat ei? pentru ca despre problema ei era vorba, despre subiectul ei.

*acest subiect este un real exercitiu de memorie

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Cunosc incoltirea si mecanismele (multe inconstiente) de aparare. Dar asta nu vine musai de la faptul ca nu esti multumita si impacata cu alegerile. Si se poate sa aveti dreptate, insa tot mi se pare inconfortabil sa vezi incoltire (la un subiect propriu si personal) si sa spui ca hai, mai, ca nu au fost asa rele, iar agresivitatea cu care i s-a raspuns este cauzata tot de ea, cea incoltita.

Imi pare rau, inteleg punctul tau de vedere, acum ca mi l-ai explicat, dar tot nu mi se pare in regula. Nu felul in care i s-a raspuns, acolo sint de acord ca fiecare raspunde in functie de experienta proprie pina la urma, putini sint cei care reusesc sa fie suta la suta obiectivi, ci mai degraba felul in care a fost pusa pe masa de disectie si analizata ca mama (ceea ce e dureros), ca femeie, ca prietena, ca om care face alegeri mai bune sau mai putin bune, ca tot omul de altfel...

Cornelia

Mergi la inceput