Virusul gura mana picior

Virusul gura mana picior | Autor: paula_m

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.
Copilul meu s-a pricopsit cu acest virus. Pb e ca peste tot pe unde am citit despre el, scrie ca nu ar tb sa aiba mancarimi la nivelul palmelor si a talpilor. Raul nu a dormit deloc azi noapte din cauza mancarimilor. In rest, toate simptomele se potrivesc: bubite la nivelul gurii, talpi, palme si in zona abdomenului, febra( nu f mare).
Intrebarile mele sunt :
- ati trecut prin asa ceva, avand si mancarimi?
- si cu ce se poate ameliora senzatia de mancarime? L-am dat si cu Calamine si cu Mixtura mentolata. Nici un efect...Ba am incercat si cu Fenistil. Tot degeaba.
Multumesc
Edit : Am fost si la dr, dar la urgente, pt ca Raul prefera sa se imbolnaveasca in week-enduri, de obicei...si nu am venit cu prea multe informatii de acolo. Nu au binevoit sa ma anunte ca se transmite destul de usor si la ce simptome sa ma mai astept. Mi-au zis ca febra se tine sub control si sa-l dau cu Calamine. Si atat. Pt aftele din gura mi-au zis ca ajunge sa-l dau cu Tantum Verde.

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

MI 2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Ai mei copii au avut prin Ianuarie acest virus si nu numai ai mei ci totii copii cu care suntem prieteni, au lipsit atunci 7 odata de la gradinita :-D
Pt mancarimi nu poti da nimic, si bubitele alea mananca, si la talpi si la palme. Nici pt aftele din gurita nu se da nimic. Dureaza o saptamana pana trec si nu mai este contagioasa boala din momentul in care se cojeste pielea.
Deci nu poti face nimic sa-i ameliorezi mancarimile, imi pare rau, este foarte greu sa-ti vezi copilul asa dar trece si asta.Rabdare si insanatosire grabnica.
Sa nu uit, in momentul in care se sparg bubitele este foarte contagios, evita contactul cu alti copii, dar presupun ca stii asta :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Claudia, merci tare mult. Chiar nu mai stiam incotro sa o iau. Oricum sunt panicata eu de felul meu, dar cand mai dam si peste o boala noua, ma pierd cu totul....
Deci , tb sa astept , ca nu pot sa-l ajut cu nimic. E cel mai greu lucru. Multumesc inca o data

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

MI 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Nici noua nu ne-a dat doctorul nimica, dar pe Florian nu l-au mincat bubitele (in schimb el le-a avut pe tot corpul). Asa, si desi se spune ca adultii nu iau, sotul meu s-a trezit cu bubite pe miini!

Ideea e sa il tii acasa pina ii trec bubitele, sa nu aiba contact cu alti copii sau cu lucrurile lor (deci nu mers in parc sau prin magazine ).

Florian nu a suferit deloc, mai mult eu ca a trebuit sa il tin in casa si mi-i s-a urcat pe cap .

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Cum ii merge micutului? au trecut repede?
Aschiutza, si fostul meu sot la fel, a facut bubele acelea pe maini, chiar radeam ca uite el se pricopseste cu toate bolile de la copii.
Acum am fost eu la rand, copii au avut scarlatina si m-am pricopsit de nu m-am vazut, asa-mi trebe de rad de altii. Urata treaba scarlatina asta la adulti, pe campii imi venea sa ma duc si durerile nu treceau cu nimic, pana nu si-a facut efectul antibioticul, ca un copil mic am jelit

Mergi la inceput