Care este Dumnezeul tau?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Scuze pt.mesajul incalcit,imi intra aiurea si imi sterge din fraza deja scrisa .Nu am vazut decat dupa ce am trimis .


Edit:Multumesc cui a sters celalalt mesaj,acum intrasem sa corectez invalmaseala din primul si mesajul postat de doua ori(nu pot de pe tel)
************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

evreica catolica, cred in Sf Treime, Tatal, Fiul si Sfantul Spirit,in Fecioara Maria si in sfinti, insa nu judec pe nimeni de alta confesiune, nu intru in polemici de genul noi stim cel mai bine, la noi e adevarul,chiar daca pt mine Cristos e singura realitate.ma rog pt toti ceilalalti si cand sufletul meu tanjeste dupa o rugaciune tainica, bizantina, ma duc frumos la Stavropoleus sau la Biserica Rusa.
mi-i draga foarte Biserica Ortodoxa.

am intalnit oameni sfinti insa in mai toate confesiunile si religiile. Radji m-a indemnat sa citesc Coranul si sa il studiez si am facut-o.De asemenea nu mi-s straine nici Thora nici Talmudul. Nu pot arunca in nimeni cu piatra pentru ca dintre cei pacatosi eu sunt cea dintai. Il iubesc pe Dumnezeu in tot si in toate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Dumnezeul meu e o posibilitate.
Sunt atee, dar nu am radicalismul celor care sunt siguri ca nu exista nimic. Poate sa fie, poate sa nu fie.

Daca tot e sa fie, eu nu cred ca e dupa chipul si asemanarea mea. Nu cred ca e o persoana cu sentimente atat de josnice cum ar fi gelozia, razbunarea ura, regretul, remuscarea, toanele. Nu pot sa cred in Dumnezeul vechiului testament, insetat de sange razbunator, gelos si complotist. Nu cred in Dumnezei care-si incearca parintii cerandu-le fiii drept jertfa. Nu cred in Dumnezeul lui Iov, nu cred intr-un Dumnezeu punitiv, aspru si furios.

Daca e sa existe, Dumnezeul meu e Dumnezeul blajinilor. E Dumnezeul predicii de pe munte, e Dumnezeul iertarii neconditionate. E Dumnezeul tolerantei si pacii. E Dumnezeul durerii alinate, e Dumnezeul mamelor si al copiilor. E Dumnezeul din corola unei narcise si Dumnezeul din respiratia unui nou nascut.

Dumnezeul Noului testament mi-e mai aproape de suflet. Citind aceasta carte, m-am simtit intotdeauna impacata si motivata sa imi pastrez un anume cod interior moral. Dumnezeul izgonirii negutatorilor din Templu. Dumnezeul care iarta tradarea cand e sarutat de aceasta pe obraz. Dumnezeul care iarta, vindeca, intelege. Un Dumnezeu care nu acuza ci doar vede.

Si prin urmare si de vreo biserica sau de credinciosi nu mi-e usor sa ma apropii, si asa m-am distantat de tot, dezicandu-ma de orice incercare de a ma raporta la vreun cult religios existent. vad doar ura si dezbinare. Pornind de la polemici religioase, paruieli ridicole de la un amanunt lingvistic sau un colt de dogma si ajungand la atentate, la crima in numele vietii, la osanda in numele unei presupuse iertari vesnice.

Dumnezeul meu nu exista pentru ca l-ati alungat.

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ina,eu inteleg ce vrei tu sa zici.Sunt de acord si cu faptul ca in numele religiei s-au comis si se comit multe.Nici mie nu-mi plac nici faptele lor dar nici habotnicia/fanatismul.Cand zic habotnicie nu ma refer la omul care isi practica linistit religia(m-as include)Inteleg si dorinta noastra de a vedea un Dumnezeu numai si numai bun.Nici eu nu cred in "dupa chipul si asemanarea Sa" si nici in gelozie sau sentimente umane negative.Nici noi muritorii nu vom mai avea sentimente de gelozie sau ura,razbunare...etc in viata de dincolo.Dar cred ca incercarile si greulcare suntem supusi sau prin care trecem in viata ,are un rost.Dumnezeu (al meu)zice ca sa nu isi inchipuie un suflet ca el zice "eu cred" si gata,asta e tot,fara a-i fi incercata credinta.Si mai inteleg si rostul asprimii sau avertizarile cu/despre pedeapsa.Adica trebuie sa existe si o limita,un loc demarcat unde omul sa stie ca fapta rea ii este urata Domnului si ca persistenta in rau,nesupunere etc,se pedepseste.Nu aici,nu acum.Si ne-a avertizat dinainte de a-L intilni
ca sa stim si sa nu avem temei zicind "n-am stiut,nu ne-ai zis".
Nu noi L-am alungat pe Dumnezeul tau.
El e acolo ,asteapta sa-L cauti.Doar tu il poti alunga sau chema.Tot ce facem in viata facem spre folosul sau dauna noastra,a sufletului nostru si nu vom putea sa ne scuzam "ei,oamenii (altii)m-au dus in deruta,din cauza lor nu te-am gasit".Nu,El a fost acolo pt tine,asa cum a fost pt.toti.
Daca ar fi sa ne luam dupa oameni si dupa faptele lor probabil majoritatea am fi pierduti si fara speranta.Nu te uita la oameni.Cauta-L pe El si cauta in sufletul tau.
E acolo,nu L-a alungat nimeni.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

De plecat nu pleaca nicaieri, asa ca pana sa ajung eu la el prin tot carul de sfinti teologi popi si credinciosi razboinici, astept sa crap si vedem atunci ce-o fi. Eventual ii zic "taica, am incercat da mi-au zis ca nu sunteti acasa"

dincolo de glumita, fix asta e atitudinea mea. eu nu simt nevoia unei amenitntari punitive pentru a NU face lucruri rele, desi evident le comit si eu cand si cand. ma ghidez dupa propriul cod moral (yes, I am that awesome, and modest ) si incerc sa trec prin viata ranind cat mai putin sau deloc pe cei din jur invatand, intelegand si ajutand.

viata vesnica nu pot spune ca ma imbie foarte mult. daca e sa fie, o sa fie, daca e sa nu fie, n-o sa fie. e de la sine inteles ca nici perspectiva unui iad al necredinciosilor nu ma sperie. Ce-o sa fac? Ce sa fac, probabil o sa zic "ca sa vezi, nu erau aia ticniti cu totul"
in cel mai rau caz, va fi o surpriza placuta :) Macar la gandul ca altii vor fi acolo, chit ca eu ma voi caza la subsol.

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Da,dar nu toata lumea e ca tine ,sau ca mine for that matter.Si amenintati/avertizati si tot fac rau.Dumnezeu a stiut si stie ca omul caruia binele ii e mai la indemana decat raul,desi va gresi mereu va incerca sa se indrepte.Cel cu raul mai aproape de suflet poate sa auda mii de amenintari ca el tot nu inceteaza.Nu e vorba numai de asta,e si dovada Lui ca ne-a zis,ne-a lasat indrumar si in cod moral,etic etc.Asadar nu vom putea veni cu diferite scuze.Nici cu "taica io am vrut dar nu m-au lasat altii"
Tu vorbesti cu usurinta omului care exact asa cum spuneai crede si nu prea.De ar fi asa simplu.....
Nu esti convinsa de existenta "subsolului",de asta vorbesti lejer despre el.
Mnoa,imi place sa discutam asa relaxat,chestii generale insa scopul meu nu-i de a te convinge de ceva...sau de a te converti mentionez asta ca sa nu ma trezesc imediat cu acuze de prozelitism si agende ascunse.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

chit ca eu ma voi caza la subsol.

-------------------------------------
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Avem toate sansele sa fim vecine sau chiar colege de camera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

nu ma deranjeaza deloc. dimpotriva, incerc sa citesc cat mai mult , sa aflu cat mai mult despre lucrurile pe care nu le inteleg, de care ma tem sau care imi repugna.

recunosc ca in categoria asta se afla si islamul, de asta tot scotocesc dupa o varianta on line a Coranului in engleza dar nu prea am succes.

am citit si biblia mormonilor, ma voi abtine....dar ce sa zic. nu poti judeca un om prin prisma religiei de care apartine.
singurul mormom pe care l-am cunoscut personal este o fata atat de buna, atat de curajoasa, atat de onesta si atat de credincioasa incat ma bucur ca a dat peste ea femeia din US care a adoptat-o. Si poate daca nu era religioasa nu o adopta si ramanea aici, o tigancusa amarata intr-un orfelinat din Romania.

Religia e ca o raza de lumina. Depinde ce faci cu lentila pe care o ai in mana. Unii o folosesc sa-si lumineze calea, altii sa arda furnici sau corabii.

Eu bajbai cu lampa mea cu gaz si va felicit pe toti cei care considerati ca v-ati gasit calea. Recunosc ca nu mi-o caut in mod fatis, dar nu ma deranjeaza si nu refuz sa le vad pe ale altora.

Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ina(iaca imi dau cu firma in cap) te pot ajuta cu un Coran in lb romana versiune electronica dar si transliterare (araba,engleza) sunt ff multe site-uri.
Asta pt.curiozitatea ta

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Hannen, musulmanii nu fac diferenta intre profeti deloc deloc? Stiu ca si Iisus e considerat profet, dar parca musulmanii nu iau asa foc la vreo gluma cu Isus, cum iau foc la una cu Mohamed (da, sunt destui care fac glume cu personaje religioase..)

Michelle, Alah e Dumnezeu. Asa ii spune in araba, doar nu o sa-l numeasca in romaneste. Ti-a explicat clar Hannen.
Te simti mai aproape de Elohim pentru ca(,) crestinismul a aparut dupa mozaism si inaintea islamului, si pentru ca VT este preluat de la evrei nu de la musulmani, pentru ca musulmanii nu existau atunci.

Si on topic, Dumnezeu cred ca e o entitate pline de mistere si simboluri, pe care la un moment dat le vom intelege dar nu le vom putea da mai departe altora deoarece caapcitatea de intelegere este individuala si mult prea intima.
Nu e ceva de genul ´´eu stiu si-ti zic si tie iar tu trebuie sa ma crezi´´ . Dumnezeu e prea subtil si imaterial si mult prea departe de ceea ce e omenesc. E ca un nivel superior, ar fi o aroganta din partea noastra sa sustinem ca intelegem asta, la cat de mici suntem in universul asta si la cata limitare avem.
Nu cred ca Dumnezeu e ceva rau care te azvarle in focul iadului, defapt nu prea cred in iadul descris ca foc si para, dar nici in raiul cu campii verzi si pomi fructiferi. Astea le avem si pe pamant. Raiul si iadul trebuie sa fie altfel.
Cred ca primim mesaje, ca in universul asta toate cele vazute sau nevazute comunica intre ele, insa mesajele ajunse la noi raman de cele mai multe ori fara ecou din cauza incapacitatii noastre de a le pricepe. De ce e asa, habar nu am.


Mergi la inceput