Marsupii
Buna
ma intereseaza sa cumpar un marsupiu pt baietelul nostru. Are 5 luni si deja 8 kg si majoritatea sunt pana la 9 kg / greutatea bebelusului.
Cu alte cuvinte caut un model cu care sa il putem purta pana la o greutate mai mare, usor de prins si de utilizat, si ajustabil pe dim copilului. Sa fie un model in care sa il asezam cu fata spre directia de mers si sa nu ii vina in gura/nas marsupiul (avem un model de imprumut in care dc il pun cu spatele la mine vine cu gura in "spatarul" marsupiului....)
Astept orice recomandare!
Multumesc!
Raspunsuri
ina.click spune:
Buna,
incearca sa nu iei din aia tip chiloti, chicco, baby bjorn etc sunt incomode si dezaprobate de ortopezi. ma rog, cel putin de ortopedul MEU.
Cumpara un mei tai / sling. Daca te tin buzunarele, Manduca e un fel de Bugatti al marsupiilor :P best of za best sa zic asa, dar nici Luna noastra (facuta de http://www.poarta-ma.ro/) nu e rea deloc.
daca nu te convinge articolul asta,
http://alexcreste.blogspot.co.uk/2011/05/despre-marsupii-si-alte-port-bebe-uri.html
atunci dunno. Iti dau alteargumente, din categoria "mai cu motz"
- copilul va sta mai bine
- tu il poti purta MULT MAI MULT timp decat cele cu marsupii. Fac "intrecere" cu orice posesor de tampenie din aia, oricand, oricat :P pe ei / ele ii / le va durea spatele mult mai devreme decat pe mine. Si eu am si scolioza!
- daca iti place sa fii la moda, vei fi. Printr-o anumita categorie de mamici. Prin altele vei fi "olei muica ce-o fi aia". Ignore those.
- daca iti faci mei tai la cine mi-am facut eu, iti poti alege pe fix masurile tale (talie, bretele) si materialele, structura, culorile, etc. Eu zic ca e o oferta de nerefuzat :P Macar de incercat
theo_2004 spune:
Subscriu ce a scris Ina!!!
NU pt cele gen chilot!
Un mare DA pt Luna by poarta-ma, mei tai, manduca, boba, marsupi!!!
Toate merg pana in jur de 20 kg, cand creste copilasul poate fi purtati si iin spate!!!
Intra pe blog pe siteul poarta-ma si ultimele postari sunt povesti scrise de mame cu copii de aproape 2 ani ce au fost mereu purtati!!
Bebe Beca spune:
O investitie grozava este manduca. Costa ceva mai mult, insa este o minune. Am purtat si fetita cea mare, cand avea vreo 20 de kilograme. Ma deranja mai mult faptul ca, fiind inalta, imi bloca vederea, greutatea ei nu o simteam.
pearl84 spune:
Am Marsupi Plus, care e mai normal ca pret..sunt extrem de multumita de el, baietelul meu are 1 an si 10 kg jumate..si inca il pot duce. Pe eticheta zice ca pana la 15 kg e bun.
Este un site ff util hiphip.ro , cu toate informatiile despre SSC. In Cluj, unde stau eu, am gasit de cumparat la un mic magzin.
Pearl
Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.
Elena + bb Stefan
J.D. spune:
Ergo carrier este super bun si il poti folosi mult timp. Noi il caram si acum pe Finn care are 15 kg.
Marioara1980 spune:
Bogdanel are deja 8 kg la 5 luni de aceea ma gandesc ca pe termen mai lung e mai utilizabil cel de la Manduca.
Oricum va multumesc de sftauri, nu stiam ca cele care se gasesc pe toate drumurile sunt daunatoare pt bebelusi.
Multumesc!
madybulancea spune:
Votez si eu pentru o manduca,este un SSC (soft structured carrier),adica un marsupiu sanatos,bun pt coloana copilului dar si a ta...eu il port pe bebe care are 10 kilograme si nici nu il simt,si in plus copiii nu se pun cu fata la directia de mers pt ca ii supra solicita...sunt o gramada de articole pe bloguri....decat sa dai banii pe un marsupiu chicco care costa in jur de 250ron mai bine mai pui si iti iei o manduca,sau boba,sau un sling reglabil,fix astea sunt mai ieftine....
sa dai de veste ce ai cumparat!
ina.click spune:
marioara, va avea intre 10-15 kg suficient timp cat sa se justifice achizitia. stiu ca a crescut accelerat in prima jumatate de an, dar dupa 6 luni cresterea e mai lenta de obicei. 100-200gr / luna, etc. Difera de la copil la copil, dar cresteri spectaculoase de 2 kile pe luna de obicei apar doar in primele 5-6 luni :)
Marioara1980 spune:
Am comandat deja un manduca, va multumesc mult pt parerile impartasite.
Legat de greutatea lui nu a luat in nici o luna 2 kg, cam 700-800 pe luna. Dar a avut 3950 la nastere. Chiar tot discutam cu familia ca el nu e genul de bebelusi cu colacei, cum vezi in reviste, etc, ci inaltut si suplu :-)
ina.click spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marioara1980 Am comandat deja un manduca, va multumesc mult pt parerile impartasite. Legat de greutatea lui nu a luat in nici o luna 2 kg, cam 700-800 pe luna. Dar a avut 3950 la nastere. Chiar tot discutam cu familia ca el nu e genul de bebelusi cu colacei, cum vezi in reviste, etc, ci inaltut si suplu :-) |
Oh, ce ma bucur!
eu nu mi-am permis manduca initial si am luat un mei tai. Dar ma bucur foarte mult pt tine! Manduca e excelenta, poti tine juniorul acolo pana pe la 2-3 ani chiar ( d ex o excursie la munte sau poate chiar o plimbare prelungita prin oras si nu il mai tin piciorusele sau e somnoros...) Plus, au materialele foarte bune, au bretelele excelente, e foarte comoda si pt mamici cu probleme de spate. Cand am probat si eu una am simtit intr-adevar o diferenta enorma intre ea si mei taiul meu.
felicitari si plimbari frumoase!