Bobocei de sept-oct 2012 (15)
Raspunsuri - Pagina 20
Elfica spune:
Carmen: Chiar vroiam sa iti sugerez sa iti faci analizele, cand am vazut postarea ta, dar am asteptat sa termin de citit tot. Da, poti depista daca ai avut boala si scapi de griji, macar teoretic (practic, se spune ca o poti face din nou in anumite conditii). Citeste aici si vezi mai multe singurica: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118956&nm=titru-anticorpi-varicela. Poti merge cu trimitere de la medicul de familie si le poti face gratis, cel putin la Matei Bals (la Victor Babes nu stiu). Si daca reusesti asa, medicul iti poate da si alte analize, sa vezi la ce esti imuna si la ce nu, sa stii pe viitor. Daca te hotarasti, iti spun ce am facut eu acolo. Fetele tale e mai bine sa faca acum si nu mai tarziu, cu cat faci boala mai devreme, cu atat mai bine, de aceea e numita boala a copilariei :) E rau de tot sa o faci ca adult...
Multumesc pentru idicatia Femibionului. Am citit, l-am rugat pe sot sa dea print si in cateva zile cand ma vad cu medicul il intreb daca pot lua. El mi-a spus sa nu iau vitamine, dar dupa setul doi de analize poate se razgandeste. Si daca nu, ma gandesc sa o fac de capul meu, ca nu vad nimic rau sa iau.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
21 +
stella87 spune:
Kytana, subscriu si eu la faza cu cosmarurile. Azi-noapte am ramas socata de ce am putut sa visez, niste pui de pisici mutanti pe care ii casapeam cu un cutit Eu care iubesc animalele si mi-e o mila si cand vad un caine cu limba scoasa pe strada. Si partea si mai naspa e ca atunci cand m-am trezit speriata, bebe misca de zor, il simteam si sus si jos, era si el agitat rau. Niciodata nu l-am mai simtit lovind asa puternic in timpul somnului. Offf, am avut o noapte chinuita rau si sper doar ca ziua asta sa treaca cat mai repede. Mi-am programat deja cu sotul o plimbare in parc in seara asta, o sa-mi iau si o inghetata sa o savurez pe bancuta
fericita 25+ cu
carmen spune:
Elfica multumesc de link, ma apuc sa studiez. Crede-ma ca in conditii normale (daca nu as fi insarcinata) mi-as dori sa faca boala, dar parca nu acum.
Stela, stiu cum e cu socotelile medicilor. Intre prima si a doua sarcina imi trebuiau cateva zile ca sa trec din CIC in prenatal si nu prea am avut intelegere (ca trebuie conc de risc, ca bla bla). Si ca sa vezi cum aranjeaza Dumnezeu lucrurile: pe 3 seara m-am internat (aveam 30 de sapt) cu sangerare si contractii asa ca de pe 4 nov (exact cand ieseam sin CIC) am avut spitalizare si evident concediu :). Succes!
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
lulutza_1980 spune:
salut fetelor ,
imi pare rau ca aveti probleme !
e adevarat ca eu am inceput deja sa am program de gravidutze , dar va trebui sa lucrez pana cu o saptamana ( maxim doua ) inaintea datei prevazute de nastere ( adica 16 septembrie )...practic trebuie sa lucrez pana la sfarsitul lui august !!! ceea ce e imposibil pentru mine , pentru ca pe perioada verii copiii sunt plecati in vacanta si nimeni nu are nevoie de serviciile mele ... ar fi ok daca nu s-ar tine cont de ultimele luni de plata ...si practic eu am sa fiu in concediu fara plata iulie si august !!!
iar dupa nastere , va trebui sa incep cel tarziu din ianuarie ... si ce fun va fi cu copilul la plimbare in lunile de iarna !
sper sa gasesc o modalitate , ca de nu ...
va pup !!!
26 +
stella87 spune:
Aoooleeeu Lulutza, dar de ce ai restrictiile astea? Nu vei naste in ro? Si programul de gravidutze cum este?
fericita 25+ cu
PaulaFrida spune:
Salut fetele
Tocmai am citit un articol despre somnul bebelusului si despre cum alegem patutul,mie mi-a placut tare mult, www.magazinulmoaseivania.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=67" target="_blank">aici e link-ul
pe toate si va doresc o zii faina
Paulafericita 24+ cu Roland
Mirabelac spune:
Kytana multumesc pt cuvintele frumoase , as face orice pt a avea copii, iubesc copiii asa de mult. De mica am crescut copiii altora, asa de dragi mi-au fost. Chiar si acum la spital era salonul de copii langa noi si erau vreo 10, cand ii apuca plansu pe toti sa vezi ce distractie, asistentele erau putine, abia faceau fata, ca ma gandeam sa-mi dea si mie unul in salon sa am grija de el. Cand ma duceam la baie treceam si aruncam un ochi la ei, ma incarcam imediat pozitiv cand ii vedeam cum stateau ca sarmalutele pe o parte si dormeau, tare dulci mai erau! Ca sa nu va spun ca erau 2 abandonati, din mamici de 14 si 16 ani iar langa patul meu statea o fata de 17 ani care voia sa dea fetita la plasament, ma gandeam serios s-o iau eu acasa insa deocamdata nu vrea sotul.
Carmen David stie ca am stat la spital ca sa-l vada pe bb zilnic la echograf, nu am discutat fata de el cat am tras acolo ca sa nu se sperie, probabil si lipsa mea l-a afectat si se teme sa nu mai plec.
Fetele, aveti mare grija la anemie, lipsa de magneziu si administrarea de calciu, astea pot duce la contractii si nastere prematura, pana la urma la mine asta a fost, am anemie destul de mare, lipsa de magneziu si de cand cu pneumonia mea am luat cate un calciu pe zi, 10 zile (2 medici mi l-au dat ca si antialergic, tuseam foarte tare si pe fond alergic), am mai avut odata contractii de la calciu sarcina asta dar atunci luasem 2/zi si a patra zi au inceput. Nici acum nu as fi luat dar drii au spus ca nu are nik un comprimat pe zi. Acum e clar, nu mai iau sa ma impuste cineva pana la sf sarcinii. Magneziu as lua Additiva 300 mg pe zi de maine, plicuri. A mai luat cineva? Dr mea tot zice de Magnerot dar tre sa iei vreo 3/zi.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 26 fff
carmen spune:
Mirabela, eu iau doar fier si elevit, ca si magneziu mi-au iesit in limite normale. Tu acum esti in medical si banuiesc ca nu te mai intorci la servici, nu?
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
lalu85 spune:
Hello fetelor
Am fost azi la dr. si bb este ok, a zis ca asa este el putin mai micut dar ca se dezvolta normal si sa nu-mi fac griji.
Eu am contractii de doua zile...ieri am avut toata ziua burtica tare si am spus azi la medic si mi-a zis sa iau doua no-spa dimineata si doua seara si mi-a dat sa iau doua pastile de magneB6 la pranz. Sper sa-mi treaca...este ff nasoala senzatia. A spus ca in mod normal pt contractii trebuia sa-mi dea gynipral dar nu-mi da pt ca eu am pulsul mare, iar gynipralul il creste si mai rau.
Mirabela, eu am luat inclusiv astazi magneziu de la additiva si este super bun...mi se pare ca este cel mai ok. De maine voi incerca si cu magneB6 asa cum mi-a dat dr. sa vedem cum imi merge.
Va pup si sper sa ne lase contractiile astea.
lalu85 29+ cu
Mirabelac spune:
Carmen da, sunt in concediu medical, daca nu ma mai duc voi intra apoi in concediu de ohihna si apoi in prenatal. Asta e, voi pierde ceva bani cu statul asta acasa dar n-am ce face, bb e cel mai important.
Ma simt mai bine de ieri, am luat 3 gynipral, m-a zguduit de mama focului, azi mai reduc doza, sper sa-mi treaca de tot.
Lalu ma bucur ca bb e bine, ia tratamentul si ai sa vezi ca o sa fie bine si e foarte important sa te relaxezi cumva, contractiile apar si pe fond de stress, la mine imediat apar cand ma enervez, mai degraba decat cand fac ceva efort. Stiu ca e greu in situatia voastra dar trebuie pt bb .
Hai sa va povestesc niste faze cu fi-miu, intr-o zi vine de la bunici acasa si soacra-mea a cumparat niste flori in casa la ea, fi-miu se inchide in sufragerie, selecteaza cele mai frumoase flori, cauta o ata si le leaga frumos intr-un buchet si mi le aduce mie. Vine cu ele la spate si cand mi le da spune: "astea-s pt tine mami, ca eu si tati te iubim asa de mult pt ca tu ne aduci un bebe." M-a apucat plansul pe loc.
Alta data ma vede ca ma duc la baie si-mi zice: "mami, ai grija cum faci pipi sa nu pierzi insarcinarea".
Intr-o zi era rugaciunea mea pe jos, cazuse de pe pat, (Acatistul Sfantului Stelian) si el ii zice maica-mii: "Ei, e rugaciunea lui mami care se roaga ea sa-i mearga insarcinarea bine." Si sa stiti ca nu ii spusesem eu asta, pur si simplu ma vedea citind, atat.
Azi is mai vorbareata, sper sa ma simt mai bine si sa raman asa.
Slaba miscare pe aici...
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 26