Bv Delia! Bun venit Laila! Piersicute '12 (40)
Raspunsuri - Pagina 11
alilumi spune:
of, delia! curaj, mamica! ma rog pentru tine sa fie totul bine... sigur ca va fi totul bine, dar nu intra in panica! macar cu gandul suntem alaturi de tine!!!
...
34 + Gabriel AMR 4 SAPTAMANI
de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!
Dianami spune:
Mi-am amintit ca ati discutat despre injectiile pt. maturizarea pulmonara.
Betametazona nu se gaseste la noi (Celestone), insa se gaseste dexametazona pe toate drumurile (la farmacia din Municipal costa 1 leu si ceva fiola) si e la fel de buna. Daca trebuie sa le faceti eu zic sa nu asteptati pana gasiti Celestone.
Eu am facut 3 doze la 8 ore, dexa si fitomenadiona (vit. K, pt. prevenirea hemoragiilor intracraniene), cu repetare dupa 7 zile. Daca ati trecut de 34 de saptamani nu se mai fac de regula.
In anumite cazuri doza se poate mari, mai ales daca exista riscul de nastere iminenta (la Alex am avut o hemoragie la 32 de sapt si mi-au facut 1 doza la 6 ore).
Ideea este sa nu nasteti in urmatoarea zi, ca sa apuce injectiile sa-si faca efectul (dureaza 24 de ore si se mentine 7 zile).
Eu cred ca mai am putin, mi-e teama ca nu apuc sa merg la controlul de miercuri, ma dor toate cele, contractiile sunt sistematizate cand apar, bebe a coborat si am senzatia ca-l scap. Noaptea se impinge si mai rau si stau cu sufletul la gura ca mi se rup membranele.
Si nu vreau sa nasc acum, mai am una-alta de asezat, serbari... tare as vrea sa mai stea o saptamana macar.
Acum...cum o fi sa fie, nu pot sa pun conditii, sunt mai mult decat fericita ca am ajuns pana aici .
Diana, 37+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)
maria0408 spune:
Delia mult curaj ai incredere in medici, de afli din fericire intro tara cu cel mai avansat sistem sanitar. Cu doc al tau ai vorbit, ce zice? Poate reusesc sa mai tina bebelinele un pic la caldura, nu dispera caci moralul face minuni. Scrie-ne cand poti, ne rugam pt.voi.
Fetelor parca toate se intampla numai in week-end si Biribu ai avut dreptate cu luna plina.
Laura tu cum mai stai cu contractiile?
Roxy frumos mod de ati incepe concediu si petrecere si cadouori, super fain.
Ioana la spital ti se spune ce acte ai nevoie pt.declararea copilui. Ulterior mergi pt.a depune actele necesare indemnizatiei la serv.de asistenta sociala din cadrul sectorului unde locuiesti, care pt.sectorul 6 este pe la Favorit. Indemnizatia se plateste in luna urm.nasterii copilului. Eu am optat pt.varianta virarii banilor pe card, sistemul prin posta mi se pare greoi. Pe site-ul primariei gasesti tot ce te intereseaza.
ancader spune:
Delia ne pentru tine si bebelusele tale sa fie totul bine. Vorba fetelor, daca iti opresc contractiile si stai cu fundul in sus nu cred ca e o problema ca ai dilatatie 2, atata timp cat nu s-au rupt membranele. Eu am stat cu dilatatie 2 aproape 2 sapt si mi-a provocat nasterea pana la urma. Fii tare pentru tine si pentru copilasii tai!
r_ocsy spune:
Delia : tinem pumii si ne ca sa foe totul bine. Nu te mai stresa ca nu ai nimic pregatit, asta e cel mai putin important !
Astazi mai aveam putin si ajungeam si eu la spital, dupa ce am stat cuminte tot weekedul m-au luat niste contractii si dureri de burta si de spate de am crezut ca mor ... eu dureri dinyt-astea nu am avut pana acum, incep sa o cred pe doctorita cand spunea ca nu e sigura ca voi ajunge la termen. Si partea cea mai tare este ca m-au luat durerile din pat, deci nici macar nu am depus efort sau ceva asemanator. M-am drogat cu no-spa si gynipral si m-au rugat sa inceteze, trebuie sa o mai trag macar pana la 37 de saptamani. Intr-un final mi s-a relaxat si mie uterul si mi-au trecut durerile; nasol ... cat am asteptat nu imi rasunau in minte decat cuvintele doctoritei de vineri "sambata sunt plecata la un botez dar ma intorc" si nu mai puteam de stresata ca ma apuca nasterea si nu-i doctorita in oras !
V-am plictisit destul, m-am descarcat si eu ca ma apucase panica si abia acum m-am linistit !
Biribu si Dianami : va doresc nasteri usoare atunci cand doriti ... pe cat posibil !
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si 35+ Maria Natalia ( AMR 24 de zile )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Biribu spune:
Fetele o rugaciune mare de tot pt Delia, am vorbit cu ea un minut, sper ca nu se supara ca spun si aici, e dilatata 5 cm, se pare ca vin bebitzele
eu acum ma boicesc de zor, imi inchipui ea cum e
ali24 spune:
offff offffff delia draga.imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin atatea.iti inteleg panica si disperarea (ptr ca eu ma panichez din lucruri mult mai marunte)dar incearca sa iti pastrezi calmul cat mai mult posibil.noi suntem alaturi de tine si ne rugam sa fie totul bine.poate nu e neaparat sa nasti acum si e doar o sperietura de moment si mai poti sa tii boboline la caldurica cateva saptamani.nu ai pe nimeni apropiat care sa iti fie alaturi(prietene,neamuri din partea ta sau ale sotului macar?nu stiu pe oricine care ar putea sa te ajute macar cu o vorba linistitoare si cu copilul)noi suntem toate alaturi de tine dar poate nu ai tot timpul acces la net.te pupam si tine ne la curent cat de des poti.
fii tare
34+ amr 5 sapt+
rafael albert(25.05.2007)
Dianami spune:
Biri, o vor opera sau incearca natural? Ne rugam pt.ea, sper din tot sufletul sa fie totul bine cu bebelusele.
Sa schimbam titlul capitolului? Ce spuneti?
Diana, 37+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)
ali24 spune:
off biri am scris deodata si nu am vazut mesajul tau.bine ca ai reusit macar sa o suni sa vada ca nu este singura si ca cineva o sustine.de cand am citit mesajul ei m am tot abtinut sa plang ...dar acum m a bufnit plansul automat.
delia ne rugam sa fie totul bine
34+ amr 5 sapt+
rafael albert(25.05.2007)