COPII DIFICILI SAU SITUATII DELICATE

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Cand vezi ca se prefigureaza o criza faci ceva ca sa nu apara, lasi de la tine, te razgandesti, ai tot dreptul.
Eu anunt :in 10 min se pleaca, ne pregatim de plecare.Daca vad ca ar vrea sa mai stea un pic, mai ma lungesc.
In general cat sunt mici uita rpd si poti face ce vor ei un pic si ii linistesti.
Acum sunt mai mari dar la fel ii anunt, le zic ca urmeaza sa plecam si strig : se pleaca iar eu plec efectiv iar ei o zbughesc dupa mine.Sau ne luam la
Revedere de la copiii, loc de joaca, etc.
Iar pregatirea de acasa e imp.
De asemenea le arat ca putem merge la libratie fara sa luam nimic, doar sa ne uitam, rasfoim, vedem noutati, ne gandim ce vrem sa primim la o ocazie etc.

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

androix, te rog sa ma crezi ca am incercat atatea metode incat pur si simplu am ajuns sa renunt. imi sunt dragi finii, ne cunoastem de 20 de ani (aproape de cand eram copii) si n-as vrea sa terminam o prietenie de atatea ani, mai ales in acest fel, dar...
cand copiii mei pun mana pe vreo jucarie (indiferent de locatie), finutul incepe sa urle si sa se tranteasca pe jos, ba chiar mi-a zis cateva cuvinte dure si urate pentru ca am intervenit sa-l calmez sau sa-mi apar copiii. face crize de isterie de-a dreptul.
mama lui spune ca nu se intampla asa cu alti copii, ca merge la gradinita si se joaca frumos.
pe de alta parte, plange sa-l aduca la copiii mei, sa se joace impreuna. drept sa spun eu ma lipsesc. ca drept dovada nu ne-am mai vazut de vreo 5-6 saptamani si imi e groaza de intalnirile noastre.
astept sa treaca timpul si sa se intample ceva bun (sper eu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Valeu, hriba, eu nu ma mir ca face crize copilasul, e frustrat si e de inteles: e pedepsit si certat fara motiv, i se tin lectii de acasa despre cum sa se poarte (deci e stresat si precis si timorat sa nu incalce cumva "indicatiile pretzioase").
Asa...situatia 1: i s-a dat voie sa se joace (foarte bine, e copil) si din entuziasm a rasturnat o masa din greseala...mare tragedie, buna solutie, sa-l certi si sa-l umilesti in fata tuturor, normal ca gazdele au intervenit, sa stearga momentul ala penibil creat de tine, nu de bietul copil. Daca tu, din greasala, te agatai de fata de masa si trageai jos ceva, te facea sotzul troaca de porci si te ducea acasa drept pedeapsa? Spui ca l-ai avertizat de acasa ca "se pot intampla situatii neprevazute"...asa si? Care e urmarea, cum ar putea intampina el aceste situatii...daca sunt imprevizibile?!
Cealalta e si mai tare, s-au jucat toti copiii, al tau a vomat si tu in loc sa te ingrijorezi, sa-l alinti, sa vezi daca se simte bine...il certi si-ti cer scuze in numele lui "pentru deranjul creat"! Aaa, dar stai, ca nu l-ai certat fiindca a vomat, nuuu, ci fiindca a indraznit sa se zbenguie, a incalcat "lectia"...trebuia sa se uite la toti cum se zbenguie si el sa stea ca un bibelou ca asa l-a instruit mama de acasa. Si tu chiar crezi ca un copil vomita de la zbenguit?! Daca e cu stomacul prea plin, sau daca i-a picat ceva greu...dar nu zbenguitul propriu-zis e cauzxa, ar insemna ca majoritatea copiilor sa vomite nonstop
De curiozitate, cati ani are copilul tau?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hribg spune:

In cazul copilului meu, da varsa de la zbenguit ,pentru ca nu mancase demult timp si are si reflux.
Lectii se tin de acasa nu numai in momentul plecarii ci si in restul activitatilor, in care invatam ce e bine si ce nu e bine si motivul.
Un copil speriat e un copil care sta pe loc si nu pune mana pe nimic si chiar un copil care poate fi chiar asa cum ai spus tu ...imi e greu sa scriu pentru ca e ingrijorator cum poti folosi cuvinte atat de mari , nu e cazul meu dupa cum observi.Ai mei se simt in largul lor si se zbenguie.Problema pusa suna in felul urmator:cum putea fi prevenita, cat despre "drobul de sare care putea cadea in capul copilului"....(in cazul expus ca putea sa se inece cu voma)eram doi parinti care "nu plang langa soba".
Pe copil nu-l bati la cap cand ii spui ca nu are voie cu focul, prizele ,aragazul, masina de spalat...etc ci ii explici si cu cresterea varstei va intelege pana atunci parintii il supravegheaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Copilul invata din proprie experienta, nu-i nevoie sa te sui tu la catedra si sa-i tii prelegeri "despre ce e bine si ce e rau si motivul"; deci e mai grav decat ne imaginam, vad ca recunosti ca ii tii lectii tot timpul. Si tot nu ne-ai spus ce varsta are invatacelul care nu-si insuseste lectiile tinute non-stop. Vezi ca din cand in cand ai putea fi si mamica, nu doar profesoara (ma rog, profesoara-wannabe).

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi
pe de alta parte, plange sa-l aduca la copiii mei, sa se joace impreuna. drept sa spun eu ma lipsesc. ca drept dovada nu ne-am mai vazut de vreo 5-6 saptamani si imi e groaza de intalnirile noastre.
astept sa treaca timpul si sa se intample ceva bun (sper eu).

Eu nu sunt asa manierata. As propune oamenilor sa ne intalnim fara copii ca 'iese scandal si sunt prea obosita pentru asa ceva'. Nu as zice direct ca e vina copilului lor sau al meu. Pur si simplu este incompatibilitate intre copii. Si noi avem cunostinte cu care ne intalnim pe teren neutru ca nu se inteleg copiii si altii cu care ne putem intalni la orice ora, oriunde si copiii se joaca foarte frumos fara sa se certe vreodata.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui hribg

Lectii se tin de acasa nu numai in momentul plecarii ci si in restul activitatilor, in care invatam ce e bine si ce nu e bine si motivul.

Asta cu ce e bine si ce nu e tare discutabila. De unde stiu eu ce e bine pentru copilul meu sau ce imi verifica faptul ca premisa mea nu e gresita? Iar axioma pe care o folosesti bolduit, ca fiecare mama stie ce e cel mai bine pentru copilul ei, e din start gresita, dar ai dreptate, poate fi servita ca sarmaluta celor carora vrei sa le inchizi gura pe loc.

Apropo, pe tine te-a invatat copilul tau vreodata ceva? Spui ca aveti activitati si lectii de morala si etica - ai prins vreodata ceva dinspre el, la subiectul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Ha!! Auzi tu, l-a pedepsit ca s-a zbenguit!! Pai ce altceva sa faca un copil mai mic de 5 ani?? Normal, se zbenguie impreuna cu alti copii. Daca arw o problema si vomita cand nu a manat de mult, ii dai sa manance inainte de joaca si gata.auzi tu conceptie, l-am dus acasa sa il pedepsesc ca s-a zbenguit.

Si ce e aia s-a zbenguit, unde sunt limitele zbenguielii, ce poate sa faca un copil intr-o camera ce nu e acceptabil? Sa sara, sa danseze, chiar nu vad ce altceva iar astea mi se par absolut ok pentru un copil.

Eu am 3 copii, aproape 4, de cateva ori pe saptamana avem in vizita alti copii, cateodata am 6-7-8 copii in casa. Se joaca, fetele intr-o camera, baietii in alta, ramane casa ca dupa razboi, la plecare strang un pic si gata. Nu le tin prelegeri si teorii. Singurele reguli sunt nu loviti, daca aveti o neintelegere pe care nu reusiti sa o rezolvati, chemati un adult. Copiii nu sunt roboti, sa fie programati de parinti...

Delia, 37+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Am vazut destule la viata mea, nu as putea spune ca sunt MAISTRA in ale educatiei tocmai de aceea am deschis subiectul, insa, sa nu ii arati copilului pana unde are voie si pana unde nu, mi se pare absurd.Pai dati-le copiilor vostri un tarc in care le dati de mancare si de imbracat, schimbat si restul ce mai trebuie daca numai supravegherea este destinata parintilor.Educatia este si exemplul dat de parinti si ceea ce te invata si ce experimentezi, dar cred ca daca experimentezi de unul singur te poti frige.Pustii mei au 1 an , 3 si respectiv 5 ani.
A te juca linistit fara sa te lovesti mi se pare o joaca care iti da o stare de bine si tie si copilului tau.Daca vrei ceva mai dur...dar nu pentru copii tai desigur te dai cu coarda elastica de pe un zgaraie nori te arunci in mare fara sa stii sa innoti etc, doar experimentezi.
Vezi tu, trebuie sa stii unde sa stii sa te opresti si sa faci diferenta intre bine si rau cat despre educatie se poate filozofa mult mai ales daca nu esti o mamica care practici aceasta "meserie" ci doar observi si comentezi de pe margine asa cum ati facut si o parte din voi fara a da o rezolvare unei situatii.
Bravo celor care au bun simt, cei sapte ani ACASA ,in familie cu oameni pretiosi, cum sunt parintii.Cat despre tine Ilinca_M cred ca iti lipsesc cei 7 ani si o buna parte din educatie

Mergi la inceput

Multumesc fff mult michelle-usa!

Mergi la inceput