Cum intarim radacinile firelor de par?

Cum intarim radacinile firelor de par? | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

Avem si noi o problema. Fiica-mea face niste cojite in par; am fost la dermatolog, am primit tratament cu o crema si un sampon, cojitele s-au desprins de pe pielea capului, dar stau inca atarnate in par. Daca trag de ele, fiecare cojita cade cu tot cu vreo 10-15 fire de par. Si cu ocazia asta am vazut ca parul ei are niste radacini foarte fragile. Si mi se pare ca i s-a cam rarit parul in crestet. Ce putem face sa i se mai intareasca putin radacinile? Are parul lung pana la umeri. De vreo 3 saptamani o dau cu vreo 30 de minute inainte de spalare cu un galbenus de ou, amestecat cu ulei de masline. Ce altceva ar mai ajuta? Exista vitamine pentru par pe care le poate lua la varsta asta (are 7 ani). Multumim!Mami de Miruna si de Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

(cred) ca in primul rand ar trebui tunsa bob scurt pana mai sus putin de linia barbiei. Apoi, poate ar ajuta s-o dai cu petrol/ulei de ricin/masline/vitamina E si A de la Gerovital. Plus ceva complex de vitamine+ minerale pt copii, luate oral, daca nu are tendinta de ingrasare.

bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Tinutul strans in coada nu lasa pielea capului sa respire si slabeste radacinile,firele fiind mereu in tensiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Tinutul strans in coada nu lasa pielea capului sa respire si slabeste radacinile,firele fiind mereu in tensiune.
Nu il legam strans, dar trebuie prins, pentru ca merge la scoala. Cu tunsul e ceva problema, foarte greu o conving si sa taiem varfurile. Nu e foarte lung parul, e pana la umeri. Unde pot gasi petrol?Mami de Miruna si de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

tunsul nu rezolva nimic, atat doar ca nu tre sa i-l mai prinzi in coada.
solutia cu petrol, este de la Gerovital, nu cauti petrol separat, a scris si Dorsilia de ea.
Asa am patit eu cu fetita mea cu cojile din par, dar dupa varicela (a avut capul plin de bube), o spalam mai des la cap, si o pieptanam, nu am tras de coji, ca tot asa ma ingrozeam cate fire de par ii cadeau.
Ele vor cadea, stiu ca sunt inestetice, dar atat, nu mai trage de ele...
Fetita mea are parul lung si la scoala ii fac codite impletite si le prind jos la varfuri cu elastic asta ca sa nu strangi tare in coada de cal.
Daca esti din Bucuresti la farmaciile 2na exista un preparat pt cojile din par, cu acid salicilic, este foarte bun.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput