Bv Deea,Mmamita,Anitta!Hai mi_bebelina,Blanca!(56)
Raspunsuri - Pagina 12
YLARI spune:
Albinutza ce bine imi pare ca ne-ai scris si ca sunteti bine!
Felicitari ptr tzitzi exclusiv!
Tu unde ai nascut ca nu mai stiu...
De durerile de cap ai scapat? Bea lichide multe cica ajuta si asta. Pe mine prostia aia cu baut cafea nu m-a ajutat deloc.
Mai faci anticoagulant?
Pup
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 2+
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
titi143 spune:
Am si eu putin timp sa intru si ce vad, doua minuni.
FELICITARI DEEA!!!
FELICITARI MAMITA!!!
Sa va traiasca bebelasii si sa aveti parte doar de clipe frumoase.
Deea ti-am spus ca cu peridurala e mai bine, eu din pacate nu am mai avut timp sa o fac, ca sincer o faceam la ce dureri am avut. E bine ca sunte-ti bine amandoi. Sa vezi acum ce clipe frumoase urmeaza, sa vezi acum cum poti sa te miri de ce poate face baietasul tau.
Noi nu am mai intrat de ceva timp ca amandoi faclaii imi sunt raciti. Primul a fost cel mare si bineinteles a urmat cel mic. Din pacate la cel mic nu pot sa ii dau nimic. Am incercat sa ii spun lui Edi sa nu il mai pupe ca o sa il raceasca si pe Robi, dar nu am avut cu cine. Il iubeste foarte mult si trebuie sa il pupe la fel de mult.
Tigruta ma intrebai cum e cu 2, greu, dar trebuie sa rezistam. Eu mai am noroc ca ma ajuta a mei. De exemplu Edi e acum la mama pana sambata.
Nu stiu ce e cu Robi dar de azi dimineata de la 9 nu vrea sa mai doarme. Sta la mine in brate si atat. Daca il las joc e dezastru, plange. Nu cred ca are colici, ca la colici se manifesta alcumva, imi este frica ca nu cumva sa fie mai racit decat cred eu.
diana85 spune:
Anitta, draga mea, sa iti scriu repede pana am un moment de respiro, ca ma temeam ca vine ziua de vineri si nu apuc.
Iti urez o nastere usoara, fara peripetii care nu depinde de tine. Ca in rest nu imi fac griji. Te stiu suficient de matura, echilibrata, inteleapta incat sa gestionezi situatia intr-un mod perfect si sa aveti un inceput minunat. Esti, ca si Virgi, un model pentru mine. Ati trecut prin atat de multe dificultati in sarcinile voastre, insa v-ati pastrat capul pe umeri, le-ati luat toate incet cum au venit si uite la ce final frumos ati ajuns! Iti vine sa crezi ca mai e un pic sa strangi printesa in brate si sa o pupi pe tample si sa ii mirosi crestetul? Tare ma bucur pentru tine.
diana85 spune:
Anitta, sa stii ca si eu speram din tot sufletul sa nu fie nevoie de toate prostiile ce le am pentru hranit bebe-ul. Eu credeam cat pui puiul la san si el mananca! Si gata! Vai, si cat am putut sa ma insel. Nu cumparasem nicio sticla, biberon, pompa ori suzeta macar. Insa, pana la urma, de voie de nevoie, incet incet le-am luat pe toate. Inca o data iti recomand Medela calduros. Au si pompe accesibile ca pret, manuale si electrice: http://www.amazon.co.uk/Medela-Single-Mini-Electric-Breastpump/dp/B000LP1G98/ref=sr_1_2?s=baby&ie=UTF8&qid=1338462712&sr=1-2 si http://www.amazon.co.uk/Medela-Harmony-Manual-Breastpump-Calma/dp/B000NC8EW6/ref=sr_1_5?s=baby&ie=UTF8&qid=1338462712&sr=1-5.
Colostru am avut si eu, foarte devreme chiar, credeam ca nu o sa imi trebuiasca pompa, dar am ajuns in prag de mastita. Nu stiu ce sa spun, poate totusi te descurci fara ea, insa mie mi s-ar parea utila si pentru un muls ca sa lasi acasa daca pleci fara pui, ori daca el nu goleste sanii dupa masa, ori daca ai prea mult lapte... nu stiu, depinde.
Mai intrebai de wrap. Noi avem Moby wrap, carucior inca nu (il comand direct in Romania unde sper sa ajungem in 2-3 saptamani maxim), deci doar in wrap il scot. E destul de usor de imbracat singura, poti pune copilul singura in el chiar daca e mai simplu cu ajutor si puiul sta excelent acolo. Dooooarme dus, nici nu clipeste ore intregi de plimbare. Sta si foarte bine, ca o broscuta pe burtica ta, cu caputul si urechea lipita pe inima ta. Insa trebuie un pic de antrenament si secretul e sa fie f bine strans pe tine wrap-ul. Altfel aluneca in el, ajunge intr-o pozitie incorecta pentru el si incomoda pentru tine, ca mai trebuie sa il tii si cu mainile. Dar folosit corect e super.
Lanolina folosesc si eu (Lansinoh) si e minunata. Sfarcurile sunt in stare excelenta, nu ma dor aproape deloc. E drept si ca mie nu mi le rontaie chiar toata ziua.
Deea, Shosho, Ella, cand citesc cat de usor ati nascut, tare va invidiez! Sper sa apuc sa scriu si eu cat de curand mai multe despre nastere, ca nu a fost prea usor credeam eu. Acum cand va citesc pe voi si vad cat de usor se poate, mi se pare ca a fost un cosmar!
Cuchi, ma pregateam sa iti spun ca bebe nu e neaparat sa fie atat de mare pe cat il estimeaza ecograful, dar vad ca prea tarziu am sosit. Eu sunt dovada cea mai buna. Il estimase la 36s+ de 4,001 kg, la 39 de 4,112 si s-a nascut la o zi dupa, cu 3,615. Dar a fost foarte lung (56cm) si foarte foarte capos (DBP 12cm), de aici eroarea.
Shosho, cusutul nu trebuie sa doara, ca iti face anestezie. Nu inteleg de unde comoditatea ori indiferenta medicilor care te cos "pe viu", ori aproape pe viu. Si multe multe cazuri am auzit. Mie inainte de cusut mi-au mai dat o doza de anestezie prin cateterul de epidurala si mi-au mai facut si injectie locala. Nu am simtit nimic, doar a durat foarte mult si incepusem sa tremur pe masa de oboseala si frig ca varga.
enona3006 spune:
Felicitari Deea!! Felicitari Mmamita!! Bine ati venit Victor si Maya!!!
Am profitat si eu de o pauza de la tinut in brate ca sa intru un pic sa vad care mai e atmosfera pe aici. E bine ca sfarsitul de luna a fost cu vesti frumoase.
Va multumesc pentru sfaturile legate de fundul copilului, dar pe mine inca ma dispera, are inca fundul rosu cu toate incercarile pe care le-am facut. Il spal cum il simt ca face ceva, il sterg, il las sa se usuce, am inceput sa-l tin in fundul gol cand il alaptez ca sa se aeriseasca, am schimbat crema (ultima a fost cea de la mustela), am schimbat pampersii, dar cu toate incercarile cum ii pun pampersul e rosu in juma de ora. O sa incerc si cu ceaiul de musetel si cu "reteta" Dianei, sa vad daca am vre-un succes.
In rest suntem destul de calmi cu masa la doua ore ziua si somnic noaptea, cred ca avem niste incercari de colici dar inca le facem fata. Pentru colici ni s-a recomandat Protectis. Ati folosit asa ceva?
Vorbeati de chituri de epidurala, si eu am ramas cu unul. In mijlocul durerilor l-am trimis pe sotul meu sa imi cumpere chitul ca eu nu mai pot si sustinea moasa ca eram dilatata 3... cand a venit doctorita un sfert de ora mai tarziu eram dilatata 8 , asa ca am ramas cu chitul neatins (nici din punga nu l-am scos :)) Este cumparat pe data de 11 mai are si bon si tot. Este Perifix de la Braun. Daca il vrea careva vorbim pe privat pentru detalii.
Inca ceva, voi pe unde va plimbati bebeii? Se plimba cineva prin Tineretului? Pe la ce ore?
Fug sa pap si eu ceva ca se apropie ora de masa a piscotelului si apoi programul de "escalada".
Las si eu niste tobe de bun venit pentru bebeii de 1 iunie.
stefulici spune:
Buna fetelor!
Felicitari Mamita! Sa fie sanatoasa indianca ta , iar tu sa te refaci cat mai repede!Felicitari ptr nasterea naturala!
Ylary, ce sa-ti zic... eu ninca nu am voie sa ma fortez cu munca... de ex pe 1 dr mea nu poate veni dc nasc... ca e de garda la medicover. si mi-a zis sa mai stau un pic sa treaca efectul aspenterului, ca sa nu fie probl la nastere.
De cand mi-a scos cerclaajul am niste mici contractii dureroase si incerc sa stau cat de cat linistita... asa ca tot ca la nebuni e la mine!
A aruncat al meu sot o groaza de chestii azi... o masina plina
si tot maai are de aruncat cutii, 2 chiuvete, un wc... hoo hoo hoho... Mery cristmas!
Burta in schimb nu ma incurca deloc... chiar e micuta tare. S f iniform repartizata. Dc stau pe spate de abia se vede... zici ca sunt usor balonata!
Bebelinul meu sa egita cam tare de aseara plus ca sanii au dev mai durerosi decat inainte... sper sa nu fiee un semn de nastere. Se tot infige in col cu capu si apasa pana ma doare!
Pupici...
http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.
diana85 spune:
Enona, noi nu am avut probleme cu colicii, doar ceva gaze foarte puternice cateva zile (poate de la alimentatia mea), niste caca exploziv, am zis ca nu e chiar in ordine. Nu plangea, dar se mai chitaia si incorda. La sfatul lui Virgi am cumparat Pro Tectis (de la BioGaia) si ii dau de mai bine de o saptamana. E muuult mai bine. Acum doarme dus si ziua, de ma speriam sa nu fie bolnav. Se foieste doar cu vreo jumate de ora inainte de masa, cand e masa urla de zici ca il tai daca nu-s chiar pe faza sa ii rezolv problema si in rest e treaz si activ 1-2-3 ore cand e f cuminte, atent, dar nu plange.
Shoshonik spune:
Felicitari mamici dragi Deea si Mamita!!! Sa aveti laptic mult si bebelusi fara colici.
Enona, cand il schimb de pampers, eu il sterg cu vata inmuiata in apa (asa faceau la spital) si il dau cu ulei de masline.Pana acum e totul bine cu funduletul.
Diana, imi pare rau ca ai avut o nastere grea. La cusut, am simtit pt ca se grabea dr( intarziase la o cezariana cu "doamna profesor"), desi mi-a facut o injectie cu anestezic local( alta medicatie n-am avut in timpul nasterii). Oricum, trec toate, uiti si durerile...totusi n-am inca curaj sa spun ca mai vreau un bebe .
Vin si eu cu o intrebare. DOsarul pentru indemnizatia de crestere copil, nu alocatia, cand pot sa il depun? Voi cum ati facut? Ati asteptat sa se termine concediu maternal( 126 de zile) sau se poate si mai devreme?
Mihaela, mami de printishor alintat, Edward- Flavius
Anitta_O spune:
Multumesc pentru gandurile frumoase, Diana! Si pentru sfaturi. Deocamdata nu cumpar nimic, iti dai seama ca daca maine nasc nu mai am timp de haladuit si de cautat pompe de san si alte alea. Daca va fi nevoie dupa ce iesim din spital, o sa ma agit. Daca e nevoie de ceva, sotul meu e pus in tema, va merge si va cumpara ce va fi nevoie. Cu lanolina te-ai dat pe sani chiar daca nu aparuse nici o ragada? Adica ai folosit-o preventiv sau doar curativ? Imi pare rau ca mi-am luat un tub cam mic, doar de 15 ml, trebuia sa-mi cumpar unul mai mare, banuiesc ca e nevoie de oo perioada mai lunga de folosire. De sapt viitoare voi avea si eu wrap, abia il astept, ma voi folosi de tutorialele de pe youtube ca sa mi-l montez. Abia astept sa trebaluiesc prin casa cu bebelina atarnata de mine.
Mirela, pana la urma cred ca numele va ramane simplu Iulia.
Shosho, din cate am citit, actele pt CIC se depun dupa ce trec cele 126 de zile. Cu cat mai repede, cu atat mai repede vin banii. Cica intarzie pana la 2-3 luni, din pacate...
Enona, nu stiu ce sa te sfatuiesc in legatura cu funduletul rosu...cu Bepanthen ai dat? Nepotelul meu facea efectiv rana vie si cand se agrava, ii dadea cu Panthenol, un spray care elibera o spuma, dar cred ca inca nu e cazul la voi daca e doar rosu. nepotul facea flictene nasoale.
Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 38+
Andra_C spune:
Intru si eu 2 minute sa ii urez Anittei natere usoara maine!
Anitta, sa fie bebelusa sanatoasa si mancacioasa si te astept cu vesti!
Scuze ca nu pot sta mai mult samai scriu despre noi.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana (2 ani) si de Robin