Demnitatea de roman!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

b.nica, parerea mea este ca totusi romanul nu are matul chiar atit de gol. Asta a fost in primii cinci ani dupa Revolutie, hai sa spunem zece. Eu cred ca romanul a adormit in pasivitate, cei mai multi dintre ei, iar actiunea vine din partea celor care au prins momentul si care ii reprezinta... si ii reprezinta prost

Eu cind spun educatie nu ma refer la instructie, adica la scoli multe, la diplome, ca din astea au destule... ci la o constientizare a ceea ce se si li se intimpla. Un om constient nu da spaga, nu intretine prin propria lui contributie un sistem atit de corupt (coruptie e peste tot, dar in Romania este deja normalul), un om constient nu face multe din lucrurile pe care oamenii de rind le fac in Romania.

Nelia, iti spun eu ca romanul are matul f. gol. Atat de gol incat nu mai judeca normal!
In primii ani dupa revolutie era parfum, atunci inca mai avea un loc de munca.
Acum sunt atat de disperati incat i-ar da spaga si lui -ul ca sa poata pune o paine pe masa familiei.
Tu de cand esti plecata din tara?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Si a munci pentru altii nu inseamna ca esti lipsit de demnitate.
Toti muncim, intr-un fel sau altul pentru altii.
Daca n-ar fi altii astia nici locuri de munca n-ar fi.

A muncii este o forma de demnitate si asa este, nu conteaza pt. cine muncesti.
Dar sa muncesti in conditii umilitoare pt. ca patria mama este condusa de niste cretini care desi ii platesti prin taxe "fara numar" nu-ti asigura un loc de munca pt. traiul zilnic inseamna ca degeaba ai educatie daca nu dai de pamant cu astia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Mai Capcaunule, la astia unde se duc banii obtinuti cu atatea sacrificii? Ca la noi stim sigur unde nu s-au dus ca nu i-a luat Ceusescu in mormant!

Sa dai de mancare la 1 milion si ceva de soldati nu-i de colo. Nici US Army nu are atatea guri de hranit!!! La astia adaugam rachetele balistice, bombele atomice (cateva, si nesigure pe deasupra), banii bagati in gherile comuniste si-alti teroristi cu care-s infratiti.
Economia-i facuta praf, agricultura asemenea (populatia Coreei de Nord traieste din ajutoare alimentare internationale), putinul care se mai castiga se duce tot in armata. Armata al carei principal scop este protejarea "monarhiei comuniste nord-coreene".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui sm
De pe la Cuza incoace nu cred ca am avut vrun Domnitor de care sa fim demni de el.

Totusi Carol I este cu o clasa peste toti cei care au condus tara de la Cuza incoace. El este pe buna dreptate cel care a impins Romania inspre Europa. Nu prea avem ce sa-i reprosam, nici ca om, nici ca politician, nici ca militar, nici ca cetatean. Eu sunt mandru ca Romania a avut un asemenea Rege (nu rege) in fruntea ei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui sm
De pe la Cuza incoace nu cred ca am avut vrun Domnitor de care sa fim demni de el.

Totusi Carol I este cu o clasa peste toti cei care au condus tara de la Cuza incoace. El este pe buna dreptate cel care a impins Romania inspre Europa. Nu prea avem ce sa-i reprosam, nici ca om, nici ca politician, nici ca militar, nici ca cetatean. Eu sunt mandru ca Romania a avut un asemenea Rege (nu rege) in fruntea ei.

Mai ramane de lamurit isprava cu Tablitele din aur si faptul ca s-a dus la cele vesnice exact cand trebuia, pt. ca daca nu dadea coltu' la timp nu-l mai lauda Capcaunul!
Inainte sa te superi pe mine vezi ce zice Regina Maria in Memoriile ei si in legatura cu prima isprava a se vedea ceea ce s-a publicat pe acest subiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Citat:
citat din mesajul lui nelia

b.nica, parerea mea este ca totusi romanul nu are matul chiar atit de gol. Asta a fost in primii cinci ani dupa Revolutie, hai sa spunem zece. Eu cred ca romanul a adormit in pasivitate, cei mai multi dintre ei, iar actiunea vine din partea celor care au prins momentul si care ii reprezinta... si ii reprezinta prost

Eu cind spun educatie nu ma refer la instructie, adica la scoli multe, la diplome, ca din astea au destule... ci la o constientizare a ceea ce se si li se intimpla. Un om constient nu da spaga, nu intretine prin propria lui contributie un sistem atit de corupt (coruptie e peste tot, dar in Romania este deja normalul), un om constient nu face multe din lucrurile pe care oamenii de rind le fac in Romania.

Nelia, iti spun eu ca romanul are matul f. gol. Atat de gol incat nu mai judeca normal!
In primii ani dupa revolutie era parfum, atunci inca mai avea un loc de munca.
Acum sunt atat de disperati incat i-ar da spaga si lui -ul ca sa poata pune o paine pe masa familiei.
Tu de cand esti plecata din tara?

Nu, nu cred. La mine pur si simplu nu merge scuza asta ca dai spaga sau incalci legea ca sa pui o piine pe masa familiei. Sint plecata de zece ani, dar am fost in fiecare vara in tara, cite doua luni si trei saptamini si am trait in mijlocul multor familii... Da, sint multi saraci, dar sa nu crezi ca aici sint toti bogati, saracia e multa peste tot, viata e grea peste tot. Deci, nu, nu cred ca romanul are matul mai gol decit al altora.

Viitorul Romaniei sta in educatia copiilor de astazi. Daca acestia sint educati sa-si umple matul si atit, sa se "descurce" in loc sa se dezvolte, sa progreseze ca om, atunci da, Romania nu are prea multe sanse de redresare.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

[/quote]

Nu, nu cred. La mine pur si simplu nu merge scuza asta ca dai spaga sau incalci legea ca sa pui o piine pe masa familiei. Sint plecata de zece ani, dar am fost in fiecare vara in tara, cite doua luni si trei saptamini si am trait in mijlocul multor familii... Da, sint multi saraci, dar sa nu crezi ca aici sint toti bogati, saracia e multa peste tot, viata e grea peste tot. Deci, nu, nu cred ca romanul are matul mai gol decit al altora.

Viitorul Romaniei sta in educatia copiilor de astazi. Daca acestia sint educati sa-si umple matul si atit, sa se "descurce" in loc sa se dezvolte, sa progreseze ca om, atunci da, Romania nu are prea multe sanse de redresare.

[/quote]
Problema cu "spaga" este o atitudine individuala.Ca tu nu o ai nu inseamna ca nu o au altii in Romania.Sa nu ai ce pune pe masa copiilor este ceva unic si numai cine a trecut prin asta poate sa inteleaga!
Viziunea ta privind necesitatea educatiei este buna.
Care din natiunile orgolioase ale Pamantului propun necesitatea educatiei ca modalitate de dezvoltare a individului ca om?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

B.nica de care orgoliu vorbesti? de cei care in reportaje se plang ca nu au ce da de mancare la copii dar sunt morti de beti? Ai vazut in reportaje cozile de la supa saracului in America sau de la ajutorul popular pentru distributia mancarii In Franta? Marea mojoritate sunt localnici si nu emigranti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Capcaune esti regalist?

Inseamna ca poti sa-l votezi pe Duda....parca si nume predestinat are....

Mergi la inceput

Uite eumada cum te dai tu de gol!
Se pare ca tie iti plac "nebunaticii" gen Mazare si nu cuminteii seriosi si tot USL-isti convinsi gen Duda Romaniei!
Nu ai stofa de Principesa!

Mergi la inceput