Licurici de ianuarie-februarie 2009 (167)
Raspunsuri - Pagina 17
andre_ea spune:
Paula, apucati-va de studiat cat mai repede. Germana e o limba grea (din cate am auzit) si e in avantajul vostru sa stiti macar putin cand ajungeti acolo. Noi inca ne chinuim cu franceza, care e cat de cat apropiata de romana.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
roxanaz spune:
Paula, succes cu invatatul. si eu zic sa te apuci, asa, macar printre picaturi. plus ca incepi cu torturile acolo
anna-mama spune:
Scuze, nu am mai apucat sa intru aseara...
Asa, deci, pt tantari l-am dat mereu cu roll-on de la Chicco, am vazut cva in Grecia si-a facut bine treaba, insa anul asta l-au mai ciupit prin Bucuresti.
Bagaje, am cam luat toata casa dupa mine anii trecuti, de asta ma si ingrozesc acum cu 2, nu stiu cum o sa ma descurc cu spatiul din masina. In fine, i-am luat schimburi destul de multe incat mi-au ajuns tot sejurul, i-am spalat doar de cateva ori costumul de plaja/baie, ceva tricouri/pantaloni scurti care se murdarisera si nu voiam sa se pateze si atat. Anul asta o sa incerc tot asa, sa le iau schimburi multe, sa-mi ajunga cat mai mult. Ce am spalat am spalat de mana in chiuveta de la baie si am intins pe sarma de pe balcon, acolo unde se usuca prosoapele de plaja...
Noi deja vizitasem cam tot ce se viziteaza in zona fiind al 3-lea an in care mergeam, doar seara am mai mers anul trecut prin plimbari in statiunile invecinate.
Carnea, eu am luat o bucata mare de carne de vita congelata ca sa tina sigur tot drumul, cand am ajuns acolo am fiert-o pe toata si am pastrat-o la frigider, si din ea am luat in primele zile de am gatit, apoi am cumparat de acolo tot cruda. Iaurturi nu am luat pt ca al meu nu se omoara dupa ele, lapte am luat din tara pasteriorizat, anul asta o sa cumpar numai de acolo ca nu mai am efectiv spatiu sa mai car atatea alimnete.
Citat: |
citat din mesajul lui cami_antonia anna mercic mult de info de pana acum ce spray de tantari folosesti? la haine te mai intrebam cum te-ai descurcat ca eu am o mareeeeeeeeee problema cu antonia daca se uda putin indiferent din ce motiv vrea neaparat sa o schimb in secunda doi si ma termina iti dai seama eu acasa spal de rup da acolo ce sa fac? si anul trecut ati stat doar acolo sau ati mai vizitat si alte zone? si mie mi se pare ok sa le dam cam aceeasi mancare ci care snt obisnuiti doar ca nu stiu ce sa fac tu cari carne din tara sau cumperi de acolo deja preparata? iaurturile iei de acolo sau ai lasa frigorifica? mi se pare ca e de luat toata casa cu doi copii atat de mici de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si PETRA ADRIANA(05.04.2011) |
Porumbita spune:
paula uite ce zicea Mark Twain despre Germana :
Never knew before what eternity was made for. It is to give some of us a chance to learn German.
nu e niciodata prea devreme sa te apuci sa o inveti!
crisspy spune:
Ce liniste e pe aici, se vede treaba ca e lumea in concediu .
Noi suntem bine, asteptam vacanta!
Porumbita cum mai esti?
Porumbita spune:
pe baricade
i am explicat cu frumosu lui bb ca sub nici o forma inainte de 38-39 de sapt nu poate veni ca suntem in pom rau cu firma altfel
acum serios vb, imi e cam greu, dupa o zi de birou + robert (ca in cateva dupa amieze sunt doar eu cu el, sotul la munca) am contractii, ma simt ca si calcata de tren...
dar, cum zicem, rezist pe baricade...
bpaula spune:
Mai sunteti prea realiste cu germana asta, nu ma incurajati deloc .
La noi a inceput sa mearga tv-ul pe posturi nemtesti, mi-am adus curusurile acum cautam si pe cineva sa ne dea lectii.
Marius e la bunici racit desi acum e mai bine doar ca nu mananca, isi face greata, poate o fi de la antibiotic. Bogdan e acasa dar e sanatos. Se trezeste de n ori pe noapte dar in rest ne descurcam. E usor tare numai cu unul. In timpul liber (mai ales noaptea cand doarme) mai fac si cate un tort. Ultimele si de care sunt tare mandra sunt un tort cu trandafiri, o Minnie Mouse si un telefon fix rosu ca focul. Daca nu le-ati vazut pe FB si vreti va las si link la ele:
https://picasaweb.google.com/106883286244141611098/DeAleBucatariei#
Vrem sa ne facem si noi ceva planuri de vacanta pentru august. Mi-i groaza si mie de bagaje cu doi copii dar o scoatem la capat, noroc ca e un pic mai mare masina asta noua decat cealalta.
Caldura asta ne zapaceste pe toti, merge aerul conditionat de dimineata pana seara, afara iesim mai putin.
crisspy spune:
'Neata,
Porumbita , hang in there ca mai e putin si gata. Am vazut pozele de pe FB sunteti tare frumosi toti 4
Paula spor la invatat germana si sanatate lui Marius. Si pe mine ma trec toate cele cand ma gandesc cate bagaje o sa trebuiasca sa luam pt concediul asta si mai avem si masina mica (o Fiesta).
Noi suntem bine, Andruska tuseste dimineata nu stiu de ce, o fi si de la reflux...ca se trezeste incarcata de secretii, in rest toata ziua e OK. Maine mergem la control la gastroenterolog.
fetele
anna-mama spune:
noi diseara plecam in concediu, dar nu stiu unde or sa incape in masina bagajele, mi-e rau cand ma gandesc, si avem o masina mare: numai carucior si patut pt Eva si motocicleta lui Vladut si e portbagajul plin...
Porumbita, ai grija de voi
Paula, chiar e grea germana, eu am facut 10 ani germana si nu stiu mare lucru, sora mea care e inclinata spre invatatul limbilor straine, a facut si ea vreo 8 ani de germana in scoala + cursuri de limba germana la institute nemtesti + e casatorita cu un neamt si tot nu stie germana la nivelul la care stie engleza... eu iti zic asta ca sa nu fii pregatita ca o sa mearga un pic mai greu (ma refer la un nivel de intelegere si comunicare pt un job) Dar, se poate, iar daca esti f buna profesional te vor angaja si cu limba engleza. Sanatate multa lui Marius!
Criss, nu cred ca are de ce sa te ingrijoreze Andra cu tusea, poate aveti aerul prea uscat in casa.
Azi face si Eva 6 luni, am domnisoara mare!
crisspy spune:
La multe lunite Eva .
Anna spor la impachetat...eu din categoria lucruri mari nu iau decat caruciorul Andrei care imi ocupa si asa jumatate din portbagaj. Nu stiu ce device-uri de gatit sa iau, oare pot sa fac paste la steamer?
Aaa, si concediul placut...asteptam impresii si poze