Mungiu la Cannes

Mungiu la Cannes | Autor: Mik

Link direct la acest mesaj

Am vazut ultima parte a ceremoniei de închidere si la Palme d'Or nu era pentr Cristi Mungiu, insa filmul lui a luat 2 premii : pentru scenariu si pentru interpretare feminina.

Ma bucur si abia astept sa apara filmul aici.

A vazut cineva filmul ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karula spune:

N-am vazut inca filmul, dar am citit cartea :) (cartea dupa care s-a facut scenariul. Si ma bucur pentru Tatiana Niculescu Bran, autoarea, la fel cum ma bucur si pentru Mungiu, si pentru cele doua actrite debutante in lungmetraj Cosmina Stratan si Cristina Flutur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

exceptional!!!

BRAVO!

asteptam filmul

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

sarbatorim de ziua tuturor copiilor...

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ma bucur mult, e un foarte bun regizor, realist, dar fara accente grotesti.
a, si extrem de modest, la premiera la 4,3,2 era asa fain.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

nici eu nu am vazut filmul, am citit putin despre el nu cred ca e chiar genul meu dar asta nu ma impiedica sa ma bucur de succesul lui Mungiu & co si sa le spun tuturor din inima, Bravo!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Felicitari din inima intregii echipe pentru premii!
Abia astept sa vad filmul.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Presa din Franta e elogioasa cu premiile lui Mungiu.
Cel mai fain articlo mi se pare asta :
http://cinema.nouvelobs.com/articles/18863-cannes-2012-cosmina-stratan-du-journalisme-au-prix-d-interpretation-feminine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Merita felicitari din plin pentru ca: este scenarist si regizor, pentru ca filmul a castigat doua premii, si cel mai importnat nu este o intamplare, este o "recidiva".
Cineva spunea ca foarte probabil in editile urmatoare va face parte din juriu, ceea ce este o recunoastere a valorii lui.

De remarcat modestia lui, dar si "discretia" mediatizarii.
Media aloca spatii pentru "vedete" anonime dar nu are spatiu pentru valori internationale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Minunate rezultate ! Felicitari pentru ele si pentru ca arata intr-un mod deosebit o alta latura creativa, serioasa si foarte valoroasa a romanilor ! Modestia lui si a celor doua actrite castigatoare m-a impresionat.

Una din declaratiile lui de dupa luarea premiului m-a bucurat si intristat in acelasi timp. Spunea ca in Romania e mereu o problema cu fondurile, dar cu toate ca are oferte bune din strainatate nu va pleca inca, deoarece aici are libertate deplina de creatie, iar in afara crede ca ii vor fi impuse mai multe limite.

Deasemenea a spus ca avem o generatie de tineri actori foarte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Aveti idee daca filmul poate fi vazut pe undeva on-line?

Deceneus, ai facut o afirmatie: "Cineva spunea ca foarte probabil in editile urmatoare va face parte din juriu". Pe ce te bazezi?

Pe mine ma surprinde faptul ca in jurul unui alt realizator, extrem de talentat si apreciat, tot roman, Radu Mihaileanu, nu plutesc astfel de zvonuri. Dar, e drept, filmele lui Mihaileanu nu dau pumni in stomac... sau ma rog, Mihaileanu are si manusi :)
La fel cum ma surprinde si faptul ca despre un alt film al lui Mungiu, "Occident", nu mai vorbeste aproape nimeni si nici nu cred sa fi fost premiat la Cannes.
N-as vrea ca postarea mea sa fie gresit perceputa, nu acesta e scopul. Nu-l critic pe Mungiu si nu am o cultura cinematografica ce mi-ar permite sa pun in dubiu alegerile unui juriu de profesionisti. Eu doar incerc sa inteleg de ce niste filme cu subiecte aflate undeva la limita sordidului (ma gandesc mai ales la cateva scene din "432"...) sunt atat de apreciate, premiate samd

Mergi la inceput