nu mai scap de afte!!
buna seara.
de vreo doua luni ma chinui cu aftele astea uricioase. m-au terminat. imi apar cate 2,3 pe limba, pe interiorul buzelor, a obrajilor, data trecuta am avut una si pe ata limbii abia puteam vorbi, ca sa nu mai zic ca am mereu gura plina de saliva pentru ca ma dor ustura, nu pot manca. ma chinuie o saptamana si ceva, imi trec la interval de o spatamana apara altele. am cautat pe net si am vazut ca nu se pot trata, nimic nu functiioneaza si nici nu se stie exact cauza lor.daca ma puteti ajuta cu un sfat, ceva.e un disconfort....total. cel putin dimineata cand ma trezesc cum misc limba simt ca nu mai pot. cum pot scapa de ele?sau macar sa ameliorez sa nu mai ma usture in halul asta.
Raspunsuri
nafi spune:
De muult nu am mai facut afte dar imi amintesc de antica Ossidenta sau cam asa ceva ( apa de gura care iti lasa gura punga dar era f eficienta). Acum nu stiu daca se mai gaseste!
dar asta e tratarea efectului. cauza aftelor nu stiu exact care e ca nu sunt medic dar as incerca o detoxifiere a organismului , eventual niste probiotice sau ceva ptr imunitate.
Daca zic balarii rog fetele care se pricep la medicina sa ma puna la punct!promit data viitoare sa nu ma mai bag!
mirella10 spune:
Te inteleg atat de bine...si eu ma confrunt cu problema aftelor destul de des. Pe mine ma ajuta o solutie care se numeste chiar asa "Solutie contra aftelor bucale", intreaba la farmacie, nu am gasit la toate farmaciile mereu.Costa in jur de 7-8 lei parca, are cutia alba cu bleu. Eu am solutie din asta mereu in geanta de medicamente caci daca ma dau imediat cum simt putina durere pe limba (de acum imi dau seama imediat cand da sa apara o afta) afta nu mai creste, sau creste suportabil. Ca senzatie, solutia amorteste asa...Din experienta mea o folosesc doar pe aftele ce apar pe limba, am avut o data pe gingie si acolo mai mult rau mi-a facut, cred ca arde prea tare pentru zona aia, dar pentru aftele de pe limba o recomand cu incredere.
myky791 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilenutza Ce tratament ai luat? Ile , mami de V si A , |
nu am luat tratament. m-am chinuit asa cu ele. aseara m-am dat cu tantum verde spary si pot sa zic ca mi-au amortit un pic
myky791 spune:
multumesc de raspunsuri. o sa ma duc azi la farmacie, la sensblu sunt clienta fidela si sa vad daca stiu ceva de solutia care zicea mirela.
din ce am citit si eu pe net la fel am inteles ca apar de la imunitatea scazuta a organismului.
imi spunea ieri o prietena ca poate umblu mereu cu bani(lucrez in comert), si nu ma spal de fiecare data cand pun mana pe ei si poate mai duc mana inconstient la gura si iau microbii de pe bani. dar asta nu prea o cred. si chiar daca as duce mana la gura dar nu o bag in gura dar nu o duc.
mihaela_s spune:
Aftele apar pe fond de stres, la un organism confruntat de timpuriu cu tot felul de infectii. Adica un organism sensibil in general.
Cel putin asa este in cazul meu. Am fost acum vreo 10 ani in disperare cu aftele si m-a luat la "purecat" din frageda pruncie. Alergica de mica la fructe, a trecut dupa cativa ani. Infectii peste infectii ale amigdalelor, pana le-am scos. Apoi au inceput aftele. Si da, apar de obicei in perioade de stres, griji, etc.
Albastru de metil puneam eu pe ele cand eram in Ro. Aici exista ceva solutie dar nu am incercat-o inca, nu prea m-au mai chinuit in ultimii ani. Probabil un "tratament" cu legume/fructe nu strica. Altfel, nu exista tratament, decat...stres cat mai putin.
Teutz spune:
Isoprinosine, care e antiviral si imunostimulator, 10 zile pe luna, trei luni, pastilute de supt cu propolis (noi am folosit Propolis cu vit C), plus solutii aplicate local (glicerina boraxata, albastru de metil). Fiica mea cea mare facea des afte(cam la doua saptamani), dar de cand am aplicat tratamentul de mai sus n-a mai facut deloc, adica din septembrie anul trecut.
Nu stiu care e doza de Isoprinosine pentru un adult, intreaba la farmacie. Fiica-mea, la 5 ani, a luat 1 pastila de doua ori pe zi (asa ne-a spus medicul). Vezi ca e cam scump, costa aprox. 80 de lei cutia cu 50 de pastile, dar merita.
Iti doresc sa aiba efect si la tine, asa cum a avut la noi. Bafta multa!
ary_v spune:
Pt afte poti sa iti clatesti gura cu apa cu bicarbonat (un varf de cutit la o cana de apa), asta dupa ce ai mancat si cateva ore sa nu mai mananci/bei nimic. Sanatate!
AnnaBaby spune:
urgo afte era un medicament acum cativa ani,nu stiu daca se mai gaseste, dar era bun, era un fel de gel cu care te dai pe afta si se forma o pelicula intarita care proteza afta sa nu te mai doara in timp ce mananci, de ex.