Sfaturi robot de bucatarie
Nu am avut niciodata si as dori sa-mi iau un robot de bucatarie. Am vazut ca sunt multe modele dar nu ma pot hotara ce sa aleg. Nu as vrea nici unul foarte scump , dar totusi sa fie util, sa nu-l iau de bibelou.
Imi place acesta : http://www.emag.ro/roboti-bucatarie/robot-de-bucatarie-moulinex-masterchef-3000-fp3161-700-w-1-l-blender-22-l-bol--p3016661137655 ca este destul de mic si ocupa putin spatiu.
As vrea totusi cateva sfaturi de la gospodinele care folosesc robot de bucatarie, ce li se pare cel mai util, daca se spala usor ...
Multumesc!
Raspunsuri
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CamiSol Nu am avut niciodata si as dori sa-mi iau un robot de bucatarie. Am vazut ca sunt multe modele dar nu ma pot hotara ce sa aleg. Nu as vrea nici unul foarte scump , dar totusi sa fie util, sa nu-l iau de bibelou. Imi place acesta : http://www.emag.ro/roboti-bucatarie/robot-de-bucatarie-moulinex-masterchef-3000-fp3161-700-w-1-l-blender-22-l-bol--p3016661137655 ca este destul de mic si ocupa putin spatiu. As vrea totusi cateva sfaturi de la gospodinele care folosesc robot de bucatarie, ce li se pare cel mai util, daca se spala usor ... Multumesc! Cami si Luca-Ionut (25.09.2006) Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith "When God was giving out talent, He gave all of it to Michael Jackson." Babyface |
Eu il am pe asta de vreo 3 ani. Il folosesc pentru foarte multe, nu chiar zilnic, dar saptamanal.
http://www.emag.ro/roboti-bucatarie/robot-de-bucatarie-philips-hr7775-1000-w-15-l-blender-2-l-bol--pHR7775
Are multe accesorii si nu ocupa mult loc.
Daca vrei un robot bun si care sa nu te tina juma de an trebuie sa faci comparatie intre mai multe si sa alegi ce iti trebuie. Eu acum il folosesc mai mult pentru stors fructe/legume si pentru facut prajituri/ chec, din astea usoare. Dar si pentru tocat carnea si pentru ras legume.
Eu am mers pe principiul ca daca tot e robot, tot mi-l iau, atunci sa faca cat mai multe, ca nu imi iau zilnic robot.
roxanaz spune:
Camisol, cel pus de tine are bolul cam mic si motorul pe masura. nu are storcator, practic il folosesti ca blender si ca maruntitor/feliator. daca vrei mai multe functii - adica daca le folosesti - alege un philips, ca cel de mai sus, sau modelul putin mai ieftin: http://www.emag.ro/roboti-bucatarie/robot-de-bucatarie-philips-hr7774-30-1000-w-15-l-blender-2-l-bol--pHR777430?ref=vp_ap_assoc
eu am unul mai vechi si, fara exagerare, nu are nicio problema din 2002 . e bun si la framantat, si la batut, si la feliat/tocat/maruntit. face sucuri - citrice si radacinoase/mere, etc.
Roxana
CamiSol spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
Mie, sincer, acesta imi facuse cu ochiul : http://www.emag.ro/roboti-bucatarie/robot-de-bucatarie-bosch-mcm5529-800-w-15-l-alb--pMCM5529 , insa nu sunt pregatita sa fac o investitie atat de mare.
M-ar interesa in primul rand sa toace carne, si daca mai taie si cuburi ca cel de sus :)) ar fi ideal. Ma mai gandesc , ca am ajuns la concluzia ca dai un ban, dar macar stai in fata...
Letitia1 spune:
Concluzia mea e ca dai un ban dar stii ca nu-l mai ai!
Mie mi se pare greu de folosit robotul, drept care il folosesc de 2 ori pe an, la craciun si la pasti. intre timp mi-am luat un food choper http://www.amazon.co.uk/gp/product/images/B000BLENWY/ref=dp_image_0?ie=UTF8&n=11052681&s=kitchen
si pentru maioneze si alte alea am un mixer normal, de ala cu 2 palete.
Robotul e greu de manevrat si si mai greu de spalat. eu personal il urasc.
giulia71 spune:
Eu am renuntat de mult la robotii de bucatarie, care-s grei, greu de utilizat si greu de spalat, doamne parca fac reclama dáia ieftina.
De un an mi-am luat un micut dásta care-si face treaba de numah ttp://www.emag.ro/mixere/mixer-vertical-bosch-msm7700-750-w-07-l-1-nivel-putere-alb-albastru--pMSM7700
E usor de folosit, de spalat si nu ocupa loc. Dupa mine, nu mi-as mai lua niciodata un robot mare.
uneori gandesc prea mult....
roxanaz spune:
depinde mult la ce folosesti robotul in cauza. clar mixerul vertical e super ok si la indemana.
dar, de exemplu, daca vrei sa faci sfecla rosie cu hrean o razui in 5 minute cu tot cu spalatul bolului. si vorbesc de 2 kg. si toci si hreanul odata cu ea. la fel salate de cruditati, de varza simpla, etc.
framantat aluat, facut aluat pentru tarte - e mai bine cu robotul pentru ca nu il incalzesti cu mainile, batut spuma mai mult de 5 albusuri, etc.
supa crema de legume imi e mai usor sa o fac in blender-ul robotului - asa mi se pare mie
daca fac suc de portocale copiilor ma dor mainile dupa 3 portocale si nici nu le storc asa bine ca robotul. (nu mai zic de niste suc de lamaie pentru 3-4 margaritas )
asa ca daca ajungi la concluzia ca il vei folosi merita investitia facuta.
R
mcoca spune:
Cami, si eu zic ca Roxana, sa te gandesti pentru ce il vrei. Eu am un robot Philips, fara storcator de fructe si sunt ff multumita. Totusi, ma enerveaza sa spal bolul :)). Prin urmare, imi doresc asta www.delamaison.fr/robot-multifonctions-avec-accessoires-watts-dj800g34-fresh-express-macedoine-p-89933.html#utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=googlpetit-electromenager_preparation-culinaire_p" target="_blank">http://www.delamaison.fr/robot-multifonctions-avec-accessoires-watts-dj800g34-fresh-express-macedoine-p-89933.html#utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=googlpetit-electromenager_preparation-culinaire_p.
Cu toate astea nici la cel mare nu voi renunta ca la el am blender, la el fac aluaturi, toc carnea, maruntesc, fac paste/piureuri.
Vicky si Printzesone
CamiSol spune:
Inca analizez problema... daca as fi avut banii necesari mi-as fi luat unul cu multe functii , pt. ca am observat ca sunt compacte, se spala usor, nu ocupa mult spatiu.
Asa ca neavand bugetul necesar stau si analizez ce mi-ar trebui in primul rand si cam ce o sa folosesc mai des ... va anunt daca ma decid la ceva .
eugcem spune:
Eu am un robot Moulinex de cativa ani si nu sunt foarte incantata de el. Ii folosesc acum doar masina de tocat carne si razatoarea pe care doar doar nuca, la legume nu se comporta deloc bine. Nu mi se par materiale de foarte buna calitate. Storcatorul de citricice e varza, mai bine il folosesc pe cel manual la 2 lei bucata
Mi-am luat de vreun an un Braun Multiquicq si sunt foarte incantata de el. Isi face foarte bine treaba si e si usor de curatat.
tic_tac spune:
CamiSol, am unul identic cu ala de ti-l doresti tu, bosch adica
numai dispozitiv de taiat in patratele nu are, ca e varianta de acu fo 10 ani
il folosesc la taiat ceapa + morcov + patrunjel + telina ptr. ciorbe
blenderul face maioneza rapid si eficient
cutitul de carne face crema de la tiramisu, ca amesteca perfect lichidele cu solidele, adica brinza cu laptele, smaintina si zaharul si sta teapana crema
frisca si albusurile nu prea stau bat, ptr. ca se lipeste oul/smantina de peretele vasului si nu se amesteca tot in acelasi timp
si reusesti sa faci ceva-ceva doar daca ai 10 albusuri si multa smaintina
nu recomand
carnea o face pasta la cutit, ca e buna numai ptr. crenwursti
daca vrei carne tocata ptr. sarmale, chiftele, mici, nu e bun, ca arunca carnea pe laterale si ce prinde la cutit o ruleaza continuu si o face pasta, restul ramine franjuri sau bucati mari netocate
ptr. borsul de perisoare folosesc juma de kil de carne de vita pe care o adun spre cutit, dupa ce il opresc de vreo 5 ori !
suc de fructe nu bem, lamai si portocale ptr. zeama de la prajituri prefer sa fac la chestia aia mica de plastic manuala
suc de rosii am facut cindva numai la masina clasica manuala, dupa ce m-am nevrozat tare cind am pus sita aia de la robot si am renuntat definitiv
de framintat coca, am experimentat de vreo 2 ori si nu a reusit sa amestece tot bine
rad cu succes merele ptr. placinta, hreanul ptr. iarna
si o multime de accesorii stau neatinse ptr. ca nu am avut nevoie de ele
robotii care amesteca corect si eficient au bolul oval, adica paletele sau telul inglobeaza toata materia care ajunge pe lateral
te uiti la kitchen aid si kenwood, vezi ce bol are si cum cade telul inauntre si cum se invirte
nici nu se compara
dupa "lupte seculare" cu robotul meu am cumparat masina de tocat electrica, sa nu mor linga carnea ptr. cirnati
la masina mai bag si dovleac, iarna, ptr. placinta cu dovleac
frisca am facut-o la un motoras de mina cu 2 palete si invirteam repede in bol
am cumparat blender de mina, ala vertical, ptr. pasat legumele direct in oala cu supa si facut sosuri picante in cantitati mici
am risnita de cafea, mica, electrica, la care fac condimentul curry
si bien-sur mi-am luat si masina de facut paine, adica numai ptr. aluaturi, sa le framinte si sa dospeasca, cozonaci in special, ceva paine si pizza
le coc in cuptor, nu in masina de paine
si as mai insira cite ceva dar nu mai am inspiratie
parerea mea este ca numai anumite operatii le poti face la robotul asta, acum depinde ce vrei sa faca
te uita la ken si aid, vezi ca sunt diferente la motor/rotor etc.
daca nu ai bani asa multi, mai bine ti le cumperi separat si sunt mai eficiente si te poti baza pe ele rapid