Sfaturi robot de bucatarie
Raspunsuri - Pagina 2
rall spune:
Eu am versiunea anterioara a lui: http://www.dedeman.ro/ro/robot-bucatarie-platinium-pfp-integral.html
Il am din 2006, functioneaza perfect:
- toacat carne
- mestecat aluat
- taiat felii / cubulete / razuit legume, fructe
- maioneza, icre
- spart gheata
- blender pt shakeuri / sucuri
etc
De robot, razatoarea Borner si blenderul de mare putere (nu cel incorporat in Platinium) nu m-as putea lipsi in bucatarie
monica70 spune:
Eu am unul asemanator cu asta:
http://www.shopmania.ro/roboti-de-bucatarie/p-platinium-prokit-666-6853399 (al meu e 444,versiune mai veche cred)
Il am si eu din 2006 si n-am avut treaba cu el.Ieftin si solid.
Edit: cel mai mult am utilizat de la el blenderul - de exemplu intr-o vreme piureurile zilnice la ambii copii si apoi storcatorul de citrice e iar f. frecvent utilizat.Pentru alte tipuri de suc e ok,mai putin daca vrei sa storci zilnic morcovi/sfecla. Pentru asa ceva mi-am luat separat un storcator(tot un no name Alaska,dar e beton,de doi ani incoace zilnic il folosesc la stors sfecla+morcov+mar).
Restul functiunilor sunt cam cele ce le-a insirat Rall.
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica70 Restul functiunilor sunt cam cele ce le-a insirat Rall. |
Da, pai avem acelasi robot
PS: http://img1.price.ro/images/preturi/big_new/0/6/8/42068.jpg asta, nu?
monica70 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rall
Da, pai avem acelasi robot PS: http://img1.price.ro/images/preturi/big_new/0/6/8/42068.jpg asta, nu? |
Exact !
ilenutza spune:
Robotul meu e bosch cumparat acum vreo 10 ani si e inca super.Dar il folosesc numai pt anumite operatiuni:
-rasnit nuci
-taiat felii de legume uniform, de ex pt chipsuri din cartofi
-blenderul cel mai des pt smothiuri
-carne nu toc
-storcator am separat
-blender vertical am separat
-acum mi-am luat un bosch mai mic cu vas de 700 ml pt ca e bun pt cantitati mai mici
-aluatul il fac cu mixerul vertical
-
-pt frisca, oua, maioneza, inghetata am mixer obisnuit, cum aveau mamele noastre
Daca nu as fi avut sigur mi-as fi dorit dar adevarul este ca il folosesc destul de rar pt ca necesita cantitati mari iar eu nu gatesc decat pt maxim 2 zile mancare, deci...
eu zic sa iti iei daca iti doresti
De ex eu nu as putea trai fara aspiratorul de mana Philips, fara masina de spalat vase, faras cea de uscat rufe, fara mopul leifheit, dar nu m-am convins de utilitatea sau inutilitatea lor decat avandu-le in folosinta.
De ex eu am imprumutat masina de paine de la cineva si apoi mi-am luat si eu.Daca poti ia si tu unul in folosinta de la cineva ca sa vezi daca e Ok pt tine.
Alte electrocasnice in dotare ; masina de waffle, masina de paine, rasnita cafea ,
Ile , mami de V si A ,
monica70 spune:
citat din mesajul lui ilenutza Robotul meu e bosch cumparat acum vreo 10 ani si e inca super.Dar il folosesc numai pt anumite operatiuni: -rasnit nuci -taiat felii de legume uniform, de ex pt chipsuri din cartofi -blenderul cel mai des pt smothiuri -carne nu toc -storcator am separat -blender vertical am separat -acum mi-am luat un bosch mai mic cu vas de 700 ml pt ca e bun pt cantitati mai mici -aluatul il fac cu mixerul vertical - -pt frisca, oua, maioneza, inghetata am mixer obisnuit, cum aveau mamele noastre Daca nu as fi avut sigur mi-as fi dorit dar adevarul este ca il folosesc destul de rar pt ca necesita cantitati mari iar eu nu gatesc decat pt maxim 2 zile mancare, deci... eu zic sa iti iei daca iti doresti De ex eu nu as putea trai fara aspiratorul de mana Philips, fara masina de spalat vase, faras cea de uscat rufe, fara mopul leifheit, dar nu m-am convins de utilitatea sau inutilitatea lor decat avandu-le in folosinta. De ex eu am imprumutat masina de paine de la cineva si apoi mi-am luat si eu.Daca poti ia si tu unul in folosinta de la cineva ca sa vezi daca e Ok pt tine. Alte electrocasnice in dotare ; masina de waffle, masina de paine, rasnita cafea , Ile , mami de V si A , |
Ioaii cate chestii ai ! Io n-am nici pe-un sfert din ce-ai insirat Dar nici nu pot zice ca-mi lipsesc.Mixerul clasic de exemplu nu l-am mai scos din camara (unde-i in cutie) cred ca de vreo doi ani E drept ca nu fac prajituri/torturi/placinte,ca se ocupa maica-mea de-astea ,eu cel mult daca trantesc de 2-3 ori pe an cate o prajitura cu visine ca aia merge rapid.
Sau alta chestie,nu fac defel maioneza " mecanizat",ca imi place la nebunie sa o fac clasic cu lingura de lemn La fel fac piureul de cartofi ... pai dureaza mai mult sa spal robotul/benderul decat sa scot "scula" clasica de zdrobit din sertar - in nici 2 minute am si terminat .
CamiSol spune:
De cumparat oricum imi cumpar ca mi s-a pus pata...
Deci bosh-ul pe care mi-l doream si care mi se parea destul de scump, mi l-a desfiintat tic-tac... ma simt mult mai bine, parca nici nu-mi mai place .
Cele expuse de rall si monica mi se par super si ca pret , functii insa mi se par foarte voluminose. Oricum studiez problema...
Ilenutza, mama, unde le tii pe toata? Masina de paine am, si in ultimul timp o folosesc destul de des sa-mi fac paine din tarate, ca tin si eu un soi de dieta...
monica70 spune:
citat din mesajul lui CamiSol Cele expuse de rall si monica mi se par super si ca pret , functii insa mi se par foarte voluminose. |
Eu am fixat in permanenta la vasul mare accesoriul "storcator de citrice" ca-l folosesc mai frecvent si tot fix e si blenderul.Restul accesoriilor (toate se ataseaza la vasul mare) le tin intr-un dulapior si le scot pe cum am nevoie.
tic_tac spune:
cami, nu ti-am desfiintat tipul ala de robot, numa' ca eu nu folosesc toate accesoriile, din faptul ca echivalentele separate sunt mai bune decit varianta robotului.
dar la aluat nu a fost eficient, carnea o face pasta cutitul ala
si tot asa la alte accesorii
depinde ce vrei sa faci, te gindesti, faci o lista si vezi daca ti se potriveste si la cantitati
dar la unele accesorii iti trebuiesc cantitati mari ca sa-ti faca spuma - albusurile sau smaintina - frisca
sau ptr. cantitati mici nu e comod si fiabil, mai mult minjesti bolul si nu este eficient.
eu am bol de 2 litri, dar e perfect ptr. crema de la tiramisu si placinta cu mere si mult zarzavat tocat
si mie imi place sa fac maioneza la lingura in castron, dar cind imi trebuie 1 litru, se schimba procesul tehnologic si bag rapid blenderul
ptr. un sos mic pasat fin scot belderul ala vertical, tocmai am pasat usturoiul ptr. 2 kile de carne tocata ptr. mici
si tot asa
pitzinuca spune:
citat din mesajul lui rall Eu am versiunea anterioara a lui: http://www.dedeman.ro/ro/robot-bucatarie-platinium-pfp-integral.html Il am din 2006, functioneaza perfect: - toacat carne - mestecat aluat - taiat felii / cubulete / razuit legume, fructe - maioneza, icre - spart gheata - blender pt shakeuri / sucuri etc De robot, razatoarea Borner si blenderul de mare putere (nu cel incorporat in Platinium) nu m-as putea lipsi in bucatarie |
si ei :). cel bej, nu? eu il am din 2003 :). face toate cele de mai sus, dar parca as vrea ceva mai mic...