Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (18)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalitzuza spune:

Buuna seara mamici si bebici.
La Multi Ani pt ALTESA - sanatate ,bucurii si o barza cand ti-o doresti
Bulinuta -multumesc de sfat - si eu am incredere in galbenele
Adc-hai sa va faceti bine maine sa va dea drumul acasa
Ica ma bucur ca esti mai bine , nu te mai gandi,ocupa-ti timpul cu lucruri pozitive
Suzi,Dari,Sofia,Alik - sapt viitoare ne vedem da?
sanatate multa puiutilorcu problemutesa va faceti bine.
ca vorbeati de dieta si alaptat...hmm tot la regim sunt si eu abia astept sa incep cu salatele si tot aman de frica sa nu il doara burtica pe Andreicred ca mai mult in mintea mea este..vad ca nu a reactionat rau dupa cateva capsuni..
va pup si o seara linistita va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

radu :
1 luna + 1400gr
2 luni + 1600gr
3 luni + 800gr
4 luni + 600gr
5 luni + 450gr

mara:
1 luna + 1140gr
2 luni + 800gr
3 luni + 800gr
4 luni + 500gr
5 luni + 540gr

diferenta la nastere a fost de 20 de grame (mara mai putin decat radu) si Mara de la 2 luni si putin e pe lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

alina, ica vb pe PM cum facem cu laptele

la mine zici ca e farmacie ...lapte de 3-4 feluri, neurofenuri, sprayuri de nas cel putin de 10 feluri si nu glumesc deloc, calpol, synupret, fieruri, de pus in ureche, in gat diverse sprayuri...

si acum sa va spun a papat Filipone: 210 ml tada tada tada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

alice, alina si radu mergea sa ii fi pus

va pup pe toate
am o veselie asa...si rares nu a mai sarit de 38 in seara asta...Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia spune:

Citat:
citat din mesajul lui bulinuta27

alina, ica vb pe PM cum facem cu laptele

la mine zici ca e farmacie ...lapte de 3-4 feluri, neurofenuri, sprayuri de nas cel putin de 10 feluri si nu glumesc deloc, calpol, synupret, fieruri, de pus in ureche, in gat diverse sprayuri...

si acum sa va spun a papat Filipone: 210 ml tada tada tada

bulinuta mamica de bulinel dragutel Rares Ioan (19.07.2006 - 9:37) si de viforel Filip Andrei (10.02.2012 - 11:55)

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

BRAVO FILIPONE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Bulinuta, se pare ca Filip bate recorduri. Bravo!!!
Alina, ma bucur ca va ingrasati.
Alice, mai avem si noi 200 gr si va ajungem! Am schimbat pampersii, am trecut la nr. 4
Se pare ca isi revine copilul. A dormit cateva ore bune si nu mancase de 5 ore. Cand s-a trezit a bagat 200 ml iar acum, inainte de culcare, a luat 180 ml. Ma declar multumita, sa vedem cum imi va fi noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

bai deci voi ma disperati cu greutatea copiilor vostrii! Glumesc fireste

Ica,

alina pentru raceala pentru tine: oscillo, homeogene, paracetamol (max 3 pe zi), tantum e cu semnul intrebarii (unii medici dau, altii nu), hexoraletten drajeuri e safe in alaptare. In rest ceai cu lamaie si miere

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

ica,,hai k uitasem sa-ti scriu...ce sa zic...imi imaginez cat de greu e sa treci peste un moment ca asta...multa putere..sa te rogi la Bunul Dumnezeu sa o ierte...din pacate se intampla multe in ziua de astazi.oamenii cad in deznadejde...nu mai au incredere in Dumnezeu orice s-ar intampla...devin slabi si nimeni nu-si poate da seama ce se intampla in momentul ala cu ei...de iau deciziile astea....condeoleante...uite o...
- alina.o sa scriu acum despre diversificare..ce mi-a dat doctorita si ce am mai vb azi la tel cu ea sa-mi lamureasca niste chestii:

Reguli generale:
- cand se introduce un aliment nou, acesta se va da la inceputul mesei si va fi urmat de suptul la san ( care va fi redus treptt pe masura ce va creste cantitatea de aliment nou ) sau de lapte praf;
- nu se introduc 2 alimente noi in aceeasi zi;
- nu se adauga sare, zahar...in mancarea bebelusului;
- se respecta regulile de igiena..astea le stiti...la alimente, recipiente etc...
- se vor folosi lingurita, canita...pt inceput noi dam cu lingurita...canita mai tarziu;
- alimentele vor fi pasate pana la aparitia primilor dinti, apoi maruntite.

Se poate incepe cu legume, cereale sau suc, bineinteles, incepand cu o anumita categorie si continuand mai departe, adica incepi cu cereale, apoi continui cu supa si apoi cu sucul...asha ne-a recomandat medicul..acum...fiecare cum vrea...

Cum incepem sa-i dam sucul de fructe:

ZIUA 1- 1 Lingurita de suc fructe 1 ( noua ne-a spus sa incepem cu marul, sa continuam cu morcovul, apoi piersica, caisa..etc)
ZIUA 2- 2 lingurite de suc fructe 1
ZIUA 3-3 ling. fruct 1
.
.
.
.ZIUA 7-7 ling de suc 1
ZIUA 8-7 ling. suc 1 +1 ling. suc fruct 2
ZIUA 9- 7ling. suc 1 +2 ling. suc fruct 2
.
.
.
.
.ZIUA 14- 7 ling. fruct 1 +7 ling. fruct 2
ZIUA 15- 7 ling. fruct 1 + 7 ling. fruct 2 + 1 ling. fruct 3
etc.
in momentul in care s-au introdus 3 feluri de fruct se poate introduce si pulpa de la fructele respecitve....mai intai pulpa de la fruct 1 , apoi fruct 2 , fruct 3...
- acum....daca vreti puteti face cu doua fructe...
- sucurile de fructe se amesteca intre ele in acelasi pahar
- dupa ce s-a introdus pulpa de fructe se poate introduce branza de vaca facuta in casa

SUPA/PIUREUL DE LEGUME

Supa contine initial: morcov, dovlecel, pastarnac, patrunjel, orez...
ZIUA 1- 1 ling. zeama
ZIUA 2- 2 ling. zeama
.....
ZIUA 8- 7 ling. zeama + 1 leguma pasata ( se poate incepe cu morcovul )
ZIUA 9- zeama cu 2 legume pasate...si tot asa....

Ca si cereale ea imi recomanda urmatoarele:

de la Nestle- cereale cu orez ( cu astea am inceput eu si le mananca f bine )cereale orez cu roscove, Cereale Wellbeing Burtica Sanatoasa orez cu morcov ( cu prebiotice si probiotice )...toate fara gluten bineinteles..
si mai sunt unele gata preparate...nestle lapte cu cereale...P'tit Dej Lapte cu cereale si vanilie..ma rog...

Ca si model de meniu ( pe care eu il urmez..am inceput cu cereale si maine incep supa.asta e bine sa o incep inainte sa-i dau sucul )

orele variaza de la bebe la bebe, eu va scriu cum scrie in model si oricum nu ai cum sa ii dai sa pape fix la orele astea...Ilinca mea a doua masa o are inre 12 si 13...nu mananca nici daca o pisti cu ceara inainte de orele astea...am si obligat-o...nu am ce sa fac..:

MASA 1- 7:00- 1-2 lingurite cereale + lapte

MASA 2- 10:00- se introduce sucul..asa cum v-am spus mai inainte..dupa care se poate administra laptele fara probleme

MASA 3- 13:00- Se poate adauga supa + laptele

MASA 4 - MASA 2
MASA 5- MASA 1

Cam asta e....
noapte buna fetelor....sunt praf....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane-maria spune:

of mi se pare greu "meniul", sper sa mai am mult pana la diversificare.
Mady eu n-am incredere in cerealele alea de pe rafturile din toate supermarket-urile (e doar parerea mea), oare se pot inlocui cu altceva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

da,da ,carina,am secrete,cum zicea alice,de nu le-as mai fi avut,mama lui de reflux
mei copila asta a mea e super scumpa (parca numai a mea face,asa povestesc,dar ma intelegeti voi),isi prinde picioarele si le duce la gurita,cand ii permite costumasul le si suge,mori de ras nu alta;barem la baie ,cum le prinde fara echipament cum nu i le mai scot din gura
ma uitam la greutatile bbilor vostri,si vad ca nu stam chiar rau;a mea a luat 3100 de la iesirea din spital si 2900 fata de nastere ,pana la 4 luni, vedem cum o sa stam la 5;comparam cu fetita alice-ei ,si e binisor..a mica a iaurei ne depaseste insa cu mult

edit:adc cume cristian
adriana cum mai mananca piticuta ta

moamaaa ce "frumos" e la diversificare

Mamica fericita de fetita cu fundita

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Vladut vrea sa traiasca!Sa-l ajutam si noi!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168191&nm=Vladut-vrea-sa-traiasca

Mergi la inceput