Return to sender

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Daaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Pacat, s-a zis cu distractia, aici vad ca nu e prea mare traficul ...

Julie, mai apari sa ne povestesti cum ai promis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

ma distrez bine de tot, mai spuneti! am si io, da' acu' n-am timp sa le scot din sertarul cu amintiri

Copii dulci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

- Mai, eu sunt rupta, sunteti cuminti sa ma culc si eu un pic?! (Bineinteles, doar in visele mele as putea dormi cu ei treji... )
- Da mami, dar sa nu inchizi ochii, bine?

Vreo 6 luni asa ne-am chinuit sa-l invatam pe Andrei sa manance merele cu coaja cu tot....ca in coaja-s vitaminele... etc etc
Situatie:
- Deiu, ma duc sa va fac un compot din merele alea, ca-s tari rau...
- Bine mami...da pot sa te ashut si io?
- .... haaai...
- Hei, ce paci acolo?
- Curat merele... le tai bucati si le punem la fiert.
- Pai melele se papa cu coasha! Ce pacem aicea? Asta-i teaba?!

- Dia, stai locului odata sa te imbrac!!!
(Diana chicotind o ia iarasi la fuga)
- Hm.... Cred ca te schimb eu cu alta fetita mai cuminte....
- (Deiu): Auzi? Io sunt de acord!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Cea mare are numai 9. Si dupa doua-trei schimburi vine revelatia : Mami tu chiar nu vrei! Cel mic e inca mic .
In cartea de mate au cate un exemplu rezolvat si apoi altele de exersat. Eu...Marc citeste si exemplul te rog. El: Asta-i deja facut mami, daca au gresit ii corectezi tu ca eu am destule probleme de facut.

Acum un an fii-mea avea liste de cuvinte de invatat si trebuia facuta o compunere cu ele. A incercat sa le foloseasca "constructiv" povestind cate ceva real. Eu de colo... mami in compunerile astea trebuie sa-ti imaginezi o poveste, nu neaparat ceva real. Replica vine ... Mami tu ma incurajezi sa mint! Ca sa o putem pacali ... trebuie sa ma ajuti!

----------------------------------------------
ex-AB, ex-AC,
personalitate reunificata :))

Primele sfaturi de la Alaptat HelpLine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Fiicamea, aproape 1 an. Aveam de lucru la PC, ea mai in brate, mai in patru labe. La un moment dat se juca cu un memory stick...termin treaba, vreau sa inchid PC-ul si observ ca stickul nu mai are capac. Intreb copilul, ma uit la ea in gurita, caut de innebunesc in jur; nimic. Disperata sun pediatrul - sa stau linistita capacul fiind din plastic moale cu colturi rotunjite, daca chiar l-a inghitit, nu se-ntimpla nimic, sa urmaresc in pampers. Vine sotul seara, ii zic tarasenia, imi iau morala meritata cauta si el, nimica.

Trec citeva zile, in pampers nimic. Trece o saptamina si ceva, din nou in camera cu computerul, fiica-mea se joaca in patru labe in jurul biroului. Ma uit mai atenta la ea, tine in mina capacul cu pricina.

Vorba fratelui meu (cind nepotu-meu de un an jumate isi lingea seara de seara degetul aratator si-l lipea pe burta maica-si insarcinata in ultima luna) : pacat ca explicatia n-o s-o aflam niciodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui xxxwoman

- Mai, eu sunt rupta, sunteti cuminti sa ma culc si eu un pic?! (Bineinteles, doar in visele mele as putea dormi cu ei treji... )
- Da mami, dar sa nu inchizi ochii, bine?

Tare de tot!!!

Julie

Mergi la inceput

Hai, ca tot am timp si topicul a fost repus in drepturi :P, sa va mai povestesc din ale mele.

Matei pe la 8-9 ani.
Cere voie sa iasa afara la joaca, in tovarasia prietenilor lui - un gang (grup de gangsteri, adica) pe biciclete. Ii dau voie, si-i zic ca in urmatoarele douazeci de minute sa nu dea buzna in casa cu gangul - cum avea obiceiul - ca vreau sa fac o baie. Dap, simteam o nevoie imperioasa sa fac o baie parfumata si alea-alea. Ok, zice el, si fuge afara.

Cada se umple, spuma se infoaie, aburi de vanilie si levantica se insinueaza prin casa, eu intru in cada, aaaaaaah, ce bine e, pot sa fac o baie dupa-amiaza, acum ca am un copil asa de mare si de intelegator.

Trebuie sa precizez: baia e pe partea opusa terenului de sport unde se jucau copiii. Fac baie cu geamul inchis si cu cele doua usi de la baie inchise, ca masura de prevedere anti-gang si altele.

Si in cada fiind cu ochii inchisi, cu apa inca susurand si spuma sfaraind usor, numai ce aud vocea inconfundabila a propriei odrasle (dap, are o voce ca a unui gong de bronz) urland ca taiat de fierastrau. Sar din baie, alunec, ma lovesc la un genunchi, spuma zboara in toate partile, iau hainele abia scoase, transpirate - din cosul de rufe murdare, le pun in graba fara sa ma sterg, deschid usile, zbieretele se acutizeaza si se apropie, alerg pe scari in jos, ma intalnesc cu gangul ranjind vinovat purtandu-si tovarasul urland asurzitor. Ma uit la el, e julit pe juma de fata, bine de tot, pe brate si pe genunchi, parca dat cu glaspapir de sus si pana jos, sange amestecat cu praf, hainele sunt gri, bicicleta zace ceva mai incolo, stramba.

Iau copil din bratele gangului, astia imi zic ca a cazut, dar tot ranjesc vinovat, de la naduful propriu nu reusesc sa scot nimic altceva decat o mana pe care o tine in sus si din urletele lui deduc ca acolo-i buba.

Dupa spalat copil in graba, schimbat de haine, incercat sters lacrimi (cu neputinta, nu ma lasa, il ustura fata julita la cea mai mica atingere) hop in masina si cu viteza maxima la ortopedie.

Reactia acelora a fost, initial, intre uimire (gaijinii care dau buzna), si rasete infundate - normal, copilul meu arata ca unul care facuse o pozna mare, dupa expresia fetei (aparuse una noua, plansa, dar cu un soi de rusine amestecata cu mandrie) dar mai ales dupa aspectul ei fizic. Era exact ca un macac japonez rosu de furie. Si cu o mana tinuta in sus.

Rasetele infundate s-au transformat in scurta vreme in hohote pe fata cand, intrebat fiind care-i problema, a inceput sa povesteasca in cel mai neaos dialect local ca a incercat sa faca "dorifuto" (drift) cu bicicleta, intai cu mainile pe ghidon, apoi fara, ca intr-unul din filmele pe care tocmai le vazuse. Cu gangul. Ceva de genul "Speedmax" sau "Tokyo Drift".

Rezultat: deget mic rupt; n-a fost nevoie de ghips; la scurta vreme i s-a luat un skateboard (uneori nu-s de-acord cu Caragiale); daca-i amintesc acum patania se isterizeaza si zice ca am inventat, ca el doar a cazut si gata. Acu, cine minte?

Da v-am zis-o :P

Julie

Mergi la inceput

At patit si voi acest lucru?

Ne uitam impreuna, pe vremea cand Matei avea vreo 4 ani, pe albume de poze vechi. Si dam si peste cele de la nunta - nunta parintilor lui Matei.
El - cine-i asta?
Eu - io mi-s (in gand: asa-i ca eram frumoaaaaaaaaasa?:P)
El - si aici cine-i?
Eu - tati (...)
Matei se infoaie si incepe sa rascoleasca prin poze, cu din ce in ce mai multa si mai evidenta iritare. Si in cele din urma explodeaza.
El - SI IO UNDE SUNT?????
Ii explic - desi stia de mai multa vreme ca a venit pe lume la aproape 5 ani dupa ce mami si tati s-au "insurit", fusese curios pe astfel de teme si chiar educat in ale albinelor si floricelelor. Nope, totul se lasa cu o criza luuuunga de furie si indignare, cu urlete si tavaleli ca am indraznit sa petrecem asa de bine fara el.

Povestit maica-mii patania; reactia ei a fost una de bueeeeeeey, da daca ii cautati atata-n coarne...

Acum cateva zile, nu mai stiu cum veni momentul, dar fiindca eu si tati ne pregatim sa aniversam 20 de ani de mariaj, iar ma gasesc umar la umar cu Matei, privind in vechiul album de poze. Cine-i asta, nasa, cine-i ala, nasul etc. Civilizat. Pana in momentul in care ii aduc aminte, razand, patania povestita voua mai sus.
El - ....hmf!
Eu -
El - $&@*'&'$%@*+`@&(=&' (ceva in japoneza, inteleg ca-i un proverb sau o metafora, dar nu-mi vine sa-mi cred urechilor obraznicia)
Eu - poftim?
El(interpretand partial corect neprolificitatea mea in subtilitatile literare in limba japoneza si cu degetul pe mine, mireasa) - kekko obasan ni natta ne! (adica "se vede ce mult ai imbatranit de atunci" )
Eu(puncte de suspensie...crescut brusc tensiunea...) - du-te si te barbiereste!!! ca arati ridicol!

Nope, nu i-am mai povestit-o si pe asta maica-mii, ca iar o sa-mi critice autoritatea de parinte

J.

Edit ca sa adaug:
Tot pe la varsta de 4 ani a vazut Matei si pozele pe care io si tati ni le-am facut intr-o excursie la Tokyo Disneyland. A intrebat unde era el si de ce nu era acolo, i-am raspuns cu teama ca el fusese lasat la cresa in rastimpul ala, avand 1 an jumate si fiind deci prea mic sa guste asemenea distractii. A dat din umeri si zis ca asa-i. L-am dus la Disneyland anul urmator (cand avea 5). Nu i-a placut, comentand ca-i stupid. Da a vrut mortis sa fi fost prezent la nunta noastra. Clar ca-mi poarta ceva ranchiuna si acum ca l-am privat de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Hai sa o zic si eu pe cea mai recenta. Copilul face acus - acus 9 anisori. Aflu de la el ca la ora de religie au scos-o pe doamna prof plangand din clasa, din cauza a 3 colegi certati cu disciplina...Nu e prima data.

Si zic: eu daca eram in locul doamnei prof de religie, va scadeam calificativele tuturor (nu numai celor indisciplinati)...n-o inteleg pe doamna de ce e asa toleranta cu voi...

Copilu' se uita la mine si graieste: ahaaa...acu' vad si eu cat de buna crestina esti !!!!!

M-a terminat...ce sa mai spun....

Mergi la inceput