Clubul "babelor" FIV-oase 42

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

Buna fetele
ce mai faceti?
eu am avut o saptamana infioratoare la munca si v-am citit doar cu un ochi.
felicitari proaspetei gravidute - morena
adrianaady unde te-ai ascuns?
vad ca periada asta este foarte aglomerata pentru multe dintre voi, va doresc spor in tot ce intreprindeti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Raluandra
eu sunt prin zona si desi nu sunt un expert in endometrioza (de beleaua asta macar am scapat), mai stiu una alta despre fiv, deci o sa-ti spun parerea mea:
e f. important cat de mare e acel chist endometriozic, in primul rand; ideal ar fi sa poti sa faci stimulare (fiv) fara o alta laparo->> orice laparo iti reduce rezerva ovariana (AMH-ul e oricum micut, in comparatie cu varsta ta biologica) si ar fi pacat sa nu ai sansa la macar 1-2 incercari cu oo-le tale, deoarece esti f.f.f tanara
tie, in principiu, avand in vedere varsta, ti-ar ajunge un singur embrion bun pt a obtine sarcina (sper ca sotul tau e ok);
in plus, endometrioza are si o componenta autoimuna, motiv pt care sper ca ti se va recomanda/vei lua corticosteroizi (prednison);
btw, vroiam sa te-ntreb, unde/cu cine faci fiv??

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

ralu poti face fiv fara o alta laparo, dar unde e localizat chistul? cat de mare e ? ce tratament ti s-a propus pentru el...medrol/prednol? ce doza? de cand? ...da mai multe detalii, te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

mda....ar fi fost frumos din partea mea sa incep prin a saluta toate babutzele: bunaaaaa!, dar si pe ralu - bunaaaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluandra spune:

merci pentru raspuns; fiv-ul o sa-l fac cu dr. tutunaru +dr.matei; dansu nu a fost foarte afectat de valoarea amh-ul...in schimb de endometriza da ; chistul nu e foarte mare are 2 si ceva in schimb cand l-am intrebat daca operatia nu mi-ar scadea si mai mult rezerva ovariana a spus ca nu are nici o legatura in schimb endometrioza da;nu stiu deloc ...dansu nu mi-a recomandat nicicum o stimulare ptr.fiv cu chistul prezent in schimb mi-a spus ceva despre punctie pe ovocite obtinute natural dar din cele 2 solutie mi-a spus ca laparo e mai sigura

Mergi la inceput

chistul este pe ovar si in prezent nu mi-a recomandat nici un tratament (din cate stiu eu nici un tratament nu-l face sa dispara)as vrea sa mai consult si alt medic dar nu vreau sa mai pierd timpul...nici nu stiu

Mergi la inceput

sotul e ok

Mergi la inceput

ralu, sunt convinsa ca va intra muuuuulta lume, mai ales din bucuresti, pt a-ti impartasi din experienta cu Tutu..acum imi explic si de ce ai atatea laparo la activ
tannoo????
Ari, soro, ce mai stii de ady??? unde a disparut, de nu mai vb cu noi?? dar sami?? imi lipsesc postarile lor, sper sa fie doar intr-o perioada ultra-ocupata fetele, nimic altceva..

to be continued..

Mergi la inceput

Ralu. orice interventie (operatie) pe ovar reduce rezerva ovariana!!! sigur, sigur..cum sa n-aiba legatura?? hai ca ma enervez si eu pe Tutu pai, gandeste-te, cand excizeaza chistul ala de 2cm, excizeaza impreuna cu el si tesut ovarian..n-ar fi afectat rezerva decat in cazul in care n-ar fi fost pe ovar..oooffff
bafta multa!
nu mai fa o alta laparo, parerea mea, chistul e micut

to be continued..

Mergi la inceput

deci sa inteleg ca alegerea tutu..nu a fost una dintre cele mai bune...in orice caz este al 4 sau 5 ? medic la care am merg (albu-giulesti, niculescu-giulesti, horhoianu-universitar nu mai stiu) iar prima laparo a fost totusi la giulesti; sunt bulversata si as vrea sa mai vad pareri despre el

Mergi la inceput