Fiv cu Dr. Dragos Albu 60
Raspunsuri - Pagina 11
Annika spune:
ce sa zic ... si eu sunt in liga anti-tutun de cand ma stiu... duc lupte crancene acasa si am reusit sa impun niste reguli: nu fumeaza in casa, in masina sau in preajma mea.
A incercat in cateva randuri sa se lase prin diverse forme: lasat treptat, lasat brusc, tigara electronica normala (nici una nu a functionat), un alt gen de tigara electronica cu nu stiu ce solutie (a tinut o vreme, dar nu prea mult), acum am stabilit o portie de tigari pe zi ... nici nu mai stiu cum sa fac. m-am saturat de promisiuni si nici eu nu vreau sa ma mai enervez, ca am realizat ca e in van - tot ceea ce vrea el face
QiaoBing spune:
Ce inseamna 5 zile din viata lui fara tigara pentru un copil ?!? daca nici asta nu e o motivatie suficienta ... mai bine nu mai comentez ca ma ambalez si risc sa deranjez fumatorii/toarele
Annika spune:
din pacate ptr mine nu pot pune problema la genul asta ptr ca el are un copil dintr-o casatorie anterioara
dar sa nu ne ambalam ca nu are rost ... eu incerc sa gasesc variante de mijloc ptr a nu ma enerva la varianta radicala
liza79 spune:
noi ne-am lasat amandoi de fumat acum 5 ani... si eram fumatori de multi ani, de vreo 12-13 ani. si pe vremea aia nici macar nu aveam motivele pe care le-am avea acum. un pic de vointa pt un scop nobil
ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, urmeaza FIV1 in iunie
elbereth spune:
Fetelor cele 5 zile de renuntat la tigari nu au nicio relevanta pt calitatea spermei daca dupa ce face analiza reia fumatul. Mai bine fumeaza normal inainte de spermograma - macar asa vezi care e situatie reala, "pe bune" (parerea mea).
Nici al meu n-a putut renunta la fumat , desi i s-a spus asta peste tot pe unde am mers (toti medicii). Macar le-a mai rarit (de la 1 pachet/zi a ajuns la jumatate).
velvet spune:
elbereth,si eu zic la fel.ce daca nu fumeaza sau reduce 5 zile daca in realitate in restul timpului fumeaza?
si eu sunt f suparata pe al meu pt ca sunt mai importante tigarile.si-l invinuiesc,si ,si...acum ce sa fac?ma omoara gandurile si ma gandesc cat sufar.si el fumeaza.stiu ca si el sufera,mai ales ca poarta povara-"e vina mea!"om vedea ce va mai fi!
Annika spune:
fetele ... m-am trezit cu o angoasa: am o crema de fata care contine eritromicina. Nu stiu daca recomandarea dr. White a dat rezultate ... da' stau acu' cu un ghimpe. Ce stiti de eritromicina, si mai ales in creme de fata? (eu o folosesc ptr. acnee - ca deh asa sta bine unei femei la 40 de ani - cu acnee pe fata ca la 14 ani )
vis a vis de fumat, am ajuns la un asa zis compromis: programarea pentru spermograma este luni si in weekend a promis ca le rareste (si o sa stau si eu cu gura pe el preventiv )... desi aveti dreptate ca ar trebui efectuate analizele in conditiile reale ... dar ma rog, vedem
elbereth spune:
La noi nu cred ca ar functiona sa stau cu gura pe el. Stie si el, e perfect constient ca tigarile ii fac rau.
Pe de alta parte,(velvet ) e intr-adevar o povara greu de dus pentru sotii nostri faptul ca problema e la ei, iar asta - sunt sigura - le macina tot timpul sufletul. Stiu cat sufera si al meu, desi nu-mi spune si incearca sa n-o arate. De aceea incerc sa nu-l bat la cap si sa-i amintesc, in felul asta, permanent ca el "poarta vina". Mai degraba incerc sa-l incurajez sa rareasca tigarile si il laud cand imi spune ca a reusit sa fumeze foarte putin in ziua respectiva
elbereth spune:
Annika nu stiu ce sa zic despre eritromicina - in prospect scrie ca administrarea la femeile insarcinate sau care alapteaza se face numai cu avizul medicului. Pe de alta parte, pana la implantare (5-7 zile DPO) nu cred ca ar fi o problema. Incearca sa nu mai folosesti crema aia pana afli daca ai test pozitiv (ceea ce iti doresc! ).
Sau cel mai bine - intreaba-l pe nenea doctoru', ca sa stai linistita :)