Prieteni dragi(2)
Raspunsuri - Pagina 6
BalMascat spune:
Eu am inteles de la subiect ca acesti copii sunt niste hamesiti, noroc ca vine cineva in vizita, ca mananca si ei. altfel nu stiu ce ar manca!
si e trist ca asa o familie largita nu se poate pune de comun acord sa aiba o vacanta cu totii.
care e motivul pt care sa ai atatia copii daca ca mama nu poti sa faci sa fie o vacanta interesanta pt toata lumea? sunt sigura ca odata ajunsi acolo, fiecare ar face ceva placut, si ar fi o vacant de neuitat.
mai stiti filmul ala "Home Alone"? nu zic ca e usor, dar mult mai usor e sa accepti ca nu le place copiilor, si sa nu incerci sa ii cointeresezi in niciun fel.
turturica spune:
formalhauti, am citit cu atentie ce ai scris, dar nu am inteles daca le-ai explicat prietenelor tale motivul real pt care le refuzi banii. Adica exact ce ai scris si aici pe forum, "am bani, dar sint alocati pt altceva si nu mai am in plus pt restaurant si tinuta".
Din cite ai povestit de intilnirea cu prietena ta, am inteles ca nu. I-ai spus doar ca esti jignita/umilita (nu mai retin exact exprimarea ta) de insistenta ei si ea nu a mai insistat. Ma gindesc ca daca i-ai fi explicat exact ce se intimpla ati fi fost amindoua mai impacate, eu sincer m-as fi simtit extrem de prost in calitate de prietena sa primesc o astfel de reactie, o explicare ar fi fost suficienta.
Banuiesc ca prietenele tale te cunosc mult mai bine decit noi si ti-ar intelege alegerile daca ar cunoaste situatia.
In rest nu ma bag la discutie, alegerile tale sint evident ale tale. Am doar o nedumerire, vad ca si rrox te-a intrebat acelasi lucru: aveti bani alocati si pt vacantele celorlalti 4 copii? Inteleg ca vacanta asta e doar pt parinti si 3 copii. E perfect de inteles ca cei mari nu vor sa vina cu voi, dar banuiesc ca isi doresc si ei ceva vacanta cu prieteni/colegi. V-ati alocat buget si pt cei mari sau cum rezolvati situatia lor?
maraki spune:
Nu pot pleca toti in vacanta pt ca au si cateii de care trebuie sa se ocupe cineva acasa. Nu stiu cum sant scoti afara toti 7 sa isi faca nevoile; o singura persoana nu este de ajuns. Sant iubitoare de animale, am avut catel timp de 16 ani dar sa tii atat de multi....
szivarvany spune:
Concluzia unora e ca 3 copii + 2 parinti merg se distreaza, 4 copii au grija de cei 7 caini si toti mananca macaruoane ?... Sunt niste criminali, dom`le :D
Fomalhaut ...
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
buflea spune:
Stiu ca ma departez de la subiect, dar tare mi-ar placea sa stiu cum se administreaza o familie cu 7 copii si 7 animale ... cat de mare e casa in care locuiti, cat de des speli rufe pe saptamana, cum faci lectii cu cei 3 care sunt la scoala, cat de des si cat de mult gatesti, cand te ocupi de animale (mancare, plimbat, curatat) ...etc.
Mie mi se pare un proiect de nerealizat ... primul lucru care imi vine in minte ca sa scap de toate astea ar fi ... sa ma duc la serviciu
Alizee spune:
Pai la cata aglomeratie e in casa si ograda lui F, normal ca nu mai are timp si de altii.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Marina spune:
Si noi cu ce suntem de vina ca nu ii putem intelege punctul de vedere? Rochia si restaurantul intelegea oricine dar partea cu ce tragedie e sa vina prietenele dragi la mine ne-a cam lasat cu gura cascata. Ca sa nu mai discut de motivele invocate.
Se prea poate sa nu fim intelegatoare, oameni suntem si noi, ne consideram si noi prietenul drag al cuiva.
Citat: |
citat din mesajul lui Donia ...... Si asta dupa ce femeia a deschis un subiect in care cauta intelegere. La cabinetul psi. Intelegere pentru punctul ei de vedere. |
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia E de-a dreptul amuzant sa citesc aici cu cata bunavointa se arunca lumea sa ii refaca viata lui F. De la hainele pe care ar trebui sa si le cumpere si sa le aiba in dulap, la mancarea pe care ar trebui sa o manance, la activitatile pe care ar trebui sa le ofere copiilor, la vacantele in care ar trebui sa mearga (sau nu), la serviciul pe care ar trebui sa-l caute... nu credeti oare ca si relatia cu sotul (singurul care munceste in casa aia!) sufera si ca are nevoie de ajutor? E drept ca nu am citit cateva pagini, poate ca s-a discutat, totusi. Si asta dupa ce femeia a deschis un subiect in care cauta intelegere. La cabinetul psi. Intelegere pentru punctul ei de vedere. Nu a intrat la 'cariera de la 9 la 17' sa intrebe cum sa isi gaseasca servici, nu la 'parintii intreaba' sa afle ce activitati trebuie sa le ofere copiilor sau daca stilul ei de parenting e bun, nu la 'femina intim' pentru retete de slabit, nu la 'bucatarie' ca sa afle ce sa mai gateasca si cum se fac prajituri ieftine. Dupa ce a spus clar din start ca e multumita de alegerile pe care le-a facut. Dar nu, daca e multumita inseamna ca e inconstienta! Hai sa o aducem noi cu picioarele pe pamant si sa ii explicam de de fapt viata ei e total in neregula. Ca valorile ei sunt niste nimicuri. Ooo, dar e forum, putem sa vorbim liber! Putem sa ii criticam alegerile si viata, putem sa intrebam fara pic de delicatete cati bani aloca per cap de copil, putem sa ii spunem cu nonsalanta ca e nesincera, sa o atacam in fel si chip pentru ca e forum. Si nu, nu e vina noastra ca ii invadam viata, ci e a ei, ca a deschis subiectul, n-are decat sa inghita toate criticile si ironiile. Da, daca a deschis subiectul, practic a cerut sa fie atacata, nu? Asa cum si o femeie cere sa fie violata atunci cand poarta fusta scurta, are sens. De acord total cu giulia71 "Da am citit subiectul, e drept nu toate raspunsurile ca unele sunt asa de stanjenitoare incat imi provoaca greata. Ce vreti asa-s io mai sensibila." Poate mai multa sensibilitate ne-ar face sa realizam ca F e o persoana reala, cu o viata reala, nu un studiu de caz inventat pe care unii sa isi exerseze repeziciunea mintii, limba ascutita si abilitatea de a trage concluzii despre viata cuiva. |
Doina, cu tot respectul, exagerezi si dai asa o nota dramatica care e cam la ani lumina de ce s-a discutat aici.
Nu stiu cat are de suferit relatia lui F cu sotul, nu s-a discutat despre asta, nu e asta subiectul. Asadar, ce vrei sa zici?