Prieteni dragi(2)
Raspunsuri - Pagina 15
AgnesLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Nu am inteles nici macar daca pastele cu sos sunt bune sau nu. De fapt am deschis un subiect fiindca asa am avut eu chef, sa deschid un subiect. |
si eu care speram ca macar la partea cu pastele am fost inteleasa . Cumpara-le integrale si acum ca vine vara fa-le cu rosii proaspete si o sa fie totul ok.
Iar subiectul asta normal ca l-ai deschis ca ai avut chef, acuma te rog io, inchide-l si...vacanta placuta (cind plecati?)
Marina spune:
nu pricep daca astepti un raspuns sau nu dar eu cred in principiul egalitatii intre copii in general. Asa am fost crescuta si gata. Sora'mea a facut facultatea la particular si ai mei i-au platit taxa. Nu a fost taiata de la vacante. Cand nu am mai avut chef sa mergem cu ei ne-am primit in mod egal banii de vacanta.
Acum nu stiu cum e cu copiii asa de diferiti ca varsta si evident ca si preocupari dar daca i-as avea as distribui in mod evident bugetul de vacanta in mod egal chiar daca ar insemna sa reduc nivelul de A+++ la B-.
Citat: | ||
citat din mesajul lui Fomalhauti
Principiul meu este diferit de al tau. Tu il consideri bun pe al tau si prost pe al meu. Eu il consider bun pe al meu. Si nu inteleg "principiul tau": daca unul are dreptul la vacanta, toti au dreptul. Indiferent daca vrea sau nu. Daca nu vrea vacanta, va primi banii. De ce e diferit in cazul meditatiilor sau al taxei la facultate? Daca unul are dreptul, au dreptul si ceilalti indiferent daca vor sau nu. Am afirmat doar ca nu inteleg "principiul tau". Nu am afirmat ca vreau sa-l inteleg. Nu vreau sa-l inteleg. Deloc-deloc. Adica, din punctul meu de vedere, daca nu doresti sa-mi acorzi timpul necesar unei explicatii, e in regula. |
Marina spune:
cum ziceam tenerife ma lasa rece si parcurile de distractii sunt fix la fel pentru mine. Nu inteleg fascinatia dar recunosc ca e interesant pentru copii. Apropo tenerife e misto si pt adolescenti daca nu sunt fortati sa se dea cu submarinul.
asta cu sacrificiul la o cafea e insa peste limita mea de toleranta. nefiind o gospodina desavarsita nu mi-am facut in veci probleme de pune masa scoala masa. iar nefiind o mancacioasa ma enerveaza cumplit mesele intinse in care esti fortat sa mananci din politete. Asa ca o apa si o cafea e standardul meu de primire . Si daca ma gandesc cum m-au primit prietenii pe acasa asta iarna nu tin minte sa fi mancat pe undeva cu o exceptie in care am primit o dulceatza de nuci exceptionalaaaa si un borcan pt acasa. Si tot prietenele tale sunt alea neintelegatoare pentru ca inista sa va vedeti, hai sa fim serioase numai normala nu e panica ta.
citat din mesajul lui Fomalhauti Cum spuneam, nu ma pot astepta ca cineva sa citeasca tot ce scriu. Repet: am scris ca nu consider Tenerife "exotic". Am scris ca se duc acolo multi englezi si nemti. Nu stiu daca sunt tarani sau nu, tot incerc sa-mi educ copiii sa renunte la expresia asta, "taran" nu inseamna inferior. Am mai scris ca in Tenerife gasesti cazare ieftina. Cu siguranta mai ieftina decat in Dubai. Probabil si decat in Antalya. Si sigur un pic mai ieftina decat in Spania continentala. Natura e frumoasa (mai degraba deosebita, as zice eu) dar nu asta e criteriul meu. Eu caut locuri cu distractii pentru copii. "Distractii pentru copii" in viziunea mea. (Mi s-a intamplat sa gresesc, sa ii duc intr-un loc unde sa nu se distreze sau sa nu-i intereseze deloc. Dar invat, gresesc din ce in ce mai rar - cel putin in domeniul asta.) "Sacrificiul unei cafele" nu imi este tocmai la indemana in acest moment. Mie. |
JuliaSM spune:
Eu inteleg retincenta pe care o poti avea cand iti vin musafiri, fie ei si prieteni buni si vechi, si tu, ca gazda, simti ca nu e tocmai cel mai ok 'timing' .Sigur, poti iesi din situatie cu o apa si-o cafea, chiar cu ceva prajiturica de casa, dar...daca felul tau de-a fi nu e cel mulat pe varianta nicio tratatie sau minimum de servire, sigur ramai cu un gust amar sau cu un regret inexplicabil, chiar daca intalnirea se dovedeste a fi un succes, in termeni de relatii. Asa sunt ai mei, pe undeva parca asa sunt setata si eu, ca atunci cand imi intra cineva in casa, sa fiu gata, ca gazda, sa ii ofer tot ce am mai bun, sa il 'omenesc', vorba batranilor. Asa sunt unii oamenii, ori totul, ori nimic, nu merge cu jumatati de masura. Poate are si modul asta de-a fi hibele lui, tocmai de aceea mi se pare pertinenta framantarea lui Fomalhauti cu privire la prietene, despre care sunt sigura ca i-s dragi.
In rest, tare multa rautate gratuita... Parca-s bancuri de piranha, nimeni nu e vinovat, insa fiecare musca (,) cate putin, cand prinde ocazia.
Donia spune:
citat din mesajul lui AgnesLuca Ma simt obligata sa explic metafora cu pantofii, mi se pare ca multi au luat-o mot-a-mot. Ceea ce am vrut eu sa se inteleaga acolo era doar ca daca F ar fii congruenta fata de ea insasi (deci impacata cu stilul ei de viata) nu ar mai fii nevoie sa recurga la tot felul de artificii (printre care si cel de a se izola social). Atita tot... |
Guilty as charged
citat din mesajul lui AgnesLuca On topic, desi am citit doar pe ici pe colo: dupa mine nu e nici o problema daca situatia actuala e doar una de durata limitata, adica daca s-a intimplat ca de data asta din cauza Tenerifelor sa nu mai fie bani de pantofi, in schimb ca idee de viata mi se pare periculoasa pentru ca imi miroase a izolare sociala. Si ma leg de pantofi pentru ca in tot contextul asta eu ii vad ca pe un fel de simbol. Deci ori te simti bine in papucii tai indiferent de situatie, ori iti procuri cit mai de graba o pereche de pantofi "buni" pe care ii tii pe raful de sus unde nu ti-i poate distruge nimeni. |
Ca sa continui ideea... Inteleg ca Fomalhauti este multumita de papucii pe care ii poarta, insa prietenele dragi nu sunt, drept pentru care vor sa ii cumpere niste pantofi buni. Ea nu crede ca are nevoie de pantofii cei buni, iar pentru a-si pastra dreptul de a purta papucii pe care i-a ales prefera chiar si sa se izoleze social. Prietenele insa insista: fie draga, ramai tu cu papucii tai, nu mai comentam pentru ca te iubim, dar sa stii ca noi venim sa te vedem oricum, insa pe perioada vizitei iti vom imprumuta niste pantofi buni, doar ca sa nu te simti prost.
Fomalhauti, la subiect as vrea sa spun ca dupa ce am citit subiectul tau mi-am dat seama ca am fost si eu, oarecum, in situatia prietenelor tale. Si nu stiu daca la momentul respectiv am fost destul de intelegatoare fata de situatia celor pe care i-am vizitat. Acum incep sa vad lucrurile intr-o alta lumina, multumesc.
Tot intr-o oarecare masura sunt si in situatia ta, in sensul ca fac si am facut alegeri care poate nu sunt cele mai obisnuite, insa, ca toata lumea, fac aceste alegeri pentru beneficiul meu si al familiei, si nu pentru ca sa ii multumesc pe altii.
Calatoriile si vacantele in familie sunt si pentru noi importante, asa ca pot sa inteleg alegerea ta. Si unele din amintirile cele mai puternice din copilarie sunt din vacantele pe care le-am petrecut cu ai mei, deci spor la creat amintiri! Copiii tai o sa le pretuiasca toata viata
Donia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui coracora
Avem voie sa nu avem "intelegere" fata de situatia expusa? Ori trebuie sa scandam cu totii in cor "da, procedezi bine, da-i inainte"...?
Nu ti s-a intamplat niciodata sa intri pe un forum expunand ceea ce, in opinia ta, reprezenta o problema iar postarile celorlalti sa te faca sa reconsideri si sa-ti dai seama ca "buba" e in alta parte (exemplu: te plangi ca cel mic e constipat fara sa-ti treaca prin cap ca tu ii dai prea multe banane, samd)? Mie mi s-a intamplat de nenumarate ori. Nu poti pretinde ca o situatie prezentata de tine pe un topic sa primeasca intelegere si punct; cat de plictisitoare si de aplatizanta ar fi treaba asta? Unde nu mai pui ca multa lume (eu sunt un asemenea caz) invata foarte multe din cele scrise de altii. Daca avem pretentia suficientei, atunci da, deschidem un topic in care asteptam aplauze si ovatii. Nu cred ca e cazul la Fomalhauti. Inca o idee, in acelasi registru. Le imputi forumistilor critici ca-si permit, "fara pic de delicatete" sa comenteze meniul copiilor lui Fomalhauti si alte lucruri de acest gen. Dar cand posteaza o mamica faptul ca administreaza copilului un medicament care da somnolenta ca sa-l linisteasca, e acceptabil sa fie criticata? Banuiesc ca da, am vazut sute de asemenea exemple aici pe site. Atunci de ce n-am putea "comenta" de-acum celebrele paste chioare cu sos care, avand un aport nutritional extrem de scazut, nu reprezinta un aliment care sa faca parte din meniul unui copil? La o adica o mama disperata sa prinda niste ore de somn ar putea "seda" copilul o data - de doua ori, pe cand eforturile financiare facute pentru a achita un concediu extrem de scump vor afecta niste copii pe o durata foarte mare de timp. Imi cer scuze Fomalhauti daca interventiile mele sunt prea personale. Eu nu iti validez alegerile (stilul de viata) pentru ca riscurile la care expui 7 copii sunt efectiv prea mari. In rest, fiecare face cum doreste, asta sa fie clar. |
Cred ca la multe din punctele pe care le-ai pus in discutie am raspuns sau s-a raspuns deja.
Pe scurt, da, cred ca e normal sa nu existe doar aprobari la subiect.
Da, sunt de acord ca un meniu alcatuit predominant din paste cu rosii nu e cel ideal, insa pe termen scurt nu cred ca dauneaza prea tare. Oricum, Fomalhauti a lamurit problema, si se pare ca nu asta e cazul in familia ei.
Da, sunt de acord ca invatam din ceea ce citim, ar fi trist daca am stabilit ca am ajuns in punctul in care nu mai avem ce sa invatam.
Da-mi voie sa te intreb si eu ceva: nu ti s-a intamplat sa citesti, la acest subiect, postari care au sarit calul?
msl1 spune:
Mai io nu inteleg ce aveti voi cu pastele? sint chiar asa de nesanatoase? unul din copii maninca paste in fiecare zi; celalat niciodata; si ghici care e mai slab, cel care minca paste...
mie nu mi se par nesanatoase deloc; sint facute cu whole grains sint imbogatite cu vitamine si fier si sosul gata facut care il cumpar are o gramada de legume in el fara chimicale si f bum la gust cum eu nu as reusi sa il fac; ma costa 98 ce centi o cutie de paste( la reducere cu cupoane) si cam 1 $ sosul; nu mi-as permite sa cumpar ingrediente sa le fac eu nici pastele si nici sosul m-ar costa cam la 20-30 de$. citind ce ati scris aici pe postul asta de paste ma simt de parca-s cea mai rea mama ca le dau sa mince paste
marius spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti De fapt am deschis un subiect fiindca asa am avut eu chef, sa deschid un subiect. |
Asa cred si eu. Initial am crezut altceva, apoi am inceput sa am o banuiala ca sunt un naiv crezand cu buna credinta, apoi am primit confirmarea.
Ai dreptate. Defapt ai deschis un subiect si ... atat.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa