Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 4

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Bia, imi pare rau ca Rebe e bolnavioara si ca v-au dat dr. atatea tratamente si asa de nasoale... sper sa-i treaca cat mai repede - poate dau rezultate aerosolii (daca e viral oricum nu prea ai ce tratament sa-i dai, trece de la sine). Tare greu cat sunt asa de mici si bolnaviori.

Monna, eu stiam ca bebe ia in greutate, in medie, cam 750g/luna in primele 4 luni de viata, 500g/luna in urmatoarele 4 luni si 250g/luna in urmatoarele 4 luni ...si uite asa ajungi cu aprox 7kg in plus la un an fata de nastere. Deci mai aveti cam o luna de crescut in ritm intens - desigur media e doar orientativa si unii bebe iau mai mult si mai repede in greutate (altii mai putin si mai incet), dar de regula dupa 4 luni ritmul de crestere in greutate se incetineste.

Dana, nu stiu ce sa zic de deochi... n-as vrea sa cred in din astea, dar ceva e totusi. Sper sa treaca repede si sa nu mai planga Gaza asa mult.

Raportam o noapte ok, odihnitoare. Atat de odihnitoare, incat de dimineata m-am gandit sa fac un pci de sport. E o emisiune la TV pe care o studiez de o vreme (Fit Tonic) si pare tare simplut; azi am zis ca incerc si eu. sunt varza.... e drept ca azi aveau sesiune speciala pt abdomene (chiar n-am nimerit bine prima tentativa) dar la unele exercitii nu sunt in stare nici macar sa stau in pozitia de pornire dar mai sa fac ceva ...si eu aveam iluzia ca o sa ma descurc, chiar daca o sa fac pauze mai dese sau mai putine repetari sa nu fortez...si nici un exercitiu nu parea dificil absolut deloc.
...am tare mult de lucru sa-mi revin cat de cat intr-o forma cel putin acceptabila...mult mai mult decat credeam se pare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Dana, nu stiu ce sa spun cu deochiul... spune-i Tatal nostru in momentele alea, poate se linisteste. Sper sa nu mai aveti asa episoade.
Bia uffff, sanatate multa!
Miha multumesc, e super fain colacelul, mare inventie :D
Dia merci de raspuns, ma gandeam eu ca tre sa inceapa candva sa ia mai putin in greutate dar nu stiam cam cand...

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Doamne! Bia prin ce ati trecut! iti doresc sa-ti gasesti un medic stabil si cel mai important, moderat. Sanatate multa Rebecai!
Dia nu dispera, vine si timpul cand dam surplusul jos (stai sa o ia la picior astia mici, sa vezi sport atunci!)
Dana , cum am zis, nu stiu daca era cazul sa trecem la 4, chiar am luat iar 3 si stau cu emotii. Are abia 6kg, dar se fatzaie mult pe fundul ei si e bine sa fie securizat. Nu cred in deochi, dar nici nu mai stiu de cate nenumarate ori i-am spus Tatal nostru lui David cand habar nu aveam de ce plange. Ca sa stai linistita ca ai facut tot ce ai putut spune-i rugaciunea mangaindu-l pe cap (parca). Cu dosarul de CIC se va amuza tati
Monna tare multumit arata Andi in apica . Cand am auzit de colaceii astia mi se parea o idee cel putin ciudata, acum insa abia astept sa-l primim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Eu trebuie s-o spal la ochi cu ser de multe ori pe zi de la canalul lacrimal infundat. O spal numai la un ochisor :)
Wow, noi suntem inca la nr. 2 pampers, mi s-au parut mari nr. 3. Are 5 kg. Mi se pare mie aiurea?


mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Dara, depinde de conformatia Mirunei, daca are piciorusele mai slabute, mai stati la 2, mai ales ca poate ai de terminat un bax. La noi are picioarele grasane si dupa ce a depasit 5 kg iesea pisu pe sus pe la elastic(solduri)
Nu ne pui si noua vreo doua poze de la botez?


Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Wow, ce bebelusi maricei! Bravo! Natalia se ia de mana cu Mirunica, desi e cu o luna mai mare. Inca mai suntem la nr 2...

In alta ordine de idei, sper sa nu mi se termine laptele prea repede, ca inca stau prost prost de tot cu cantitatea, probabil de aia si luam asa incet in greutate... In disperarea mea stupida, am cautat pe net sa vad cam cat lm ar trebui sa manance un bebe pe zi, apoi i-am facut proba suptului la toate cele 7 mese si nu suntem prea bine Pe de alta parte, daca-i dau si lp, scade si mai mult lactatia, ca probabil n-o sa vrea sa mai manance de la mine... Si mai am, totusi, si zile in care parca e mai mult lapte.

Ca o paranteza, cica cel mai bun remediu posibil pt celulita ar fi alaptatul. Cica grasimile astea depuse pe fund, picioare, etc. s-au depus acolo cu scopul de a fi "folosite" in laptele matern, ca sa fie gras. Cremele nu prea sunt ok pt ca se absorb in organism si pot ajunge in lapte.



Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:


noi am scapat de botez. l-am avut duminica. a fost frigulet, dar macar nu a plouat. sunt asa suparata si cred ca e numai vina mea.
nasii nostri de cununie si acum nasii Alexiei, sunt niste prieteni ai lui Marian. noi cand ne-am hotarat sa ne casatorim, eu ii cunosteam foarte putin (desi la momentul ala credeam altceva). pe atunci ne vedeam cu ei rar, era o relatie relaxata. acum e o relatie nas/fin (care zic eu ca ar tb sa fie la fel de relaxata).
inainte de nunta cu vreo 6 luni, am remarcat eu cum e nasa. el e.. il pui la rana si te vindeci. ea.. groaznic. inainte de nunta a inceput cam asa:
- fa-ti tu buchet alta culoare sa imi fac eu alb ca eu am rochia argintie (a avut-o crem pana la urma.. de intrebau toti care e mireasa).
- nu mi-a luat ce oglinda am vrut, ca pe banii ei nu ii zic eu ce sa cumpere
- ia-ti muzica asta la nunta ca imi place mie
- lumanarile TREBUIE sa fie nush cum
si multeee multe altele. marea mea greseala a fost ca nu am renuntat atunci. trebuia sa schimbam nasii si aia era.
acum cu Alexia, nici nu au acceptat sa NU boteze. initial nasa a incercat sa imi insufle faptul ca Alexia ar trebui ca MACAR al 2lea nume sa fie unul din numele lor.. etc. eu am tacut si i-am pus copilului ce nume am vrut eu in speranta ca se vor supara si nu or sa mai boteze
cu vreo luna inainte de botez a tinut neaparat sa-mi zica 'la botez cumpar eu tot pt Alexia cum vreau'
am zis ok.. sa ma lase draq in pace si sa n-o mai aud.
a avut pretentia sa botezam la ce biserica vrea ea, nu unde ne-a cununat (desi stia k am o relatie f buna cu preotul de acolo). am acceptat. cand i-am zis k accept numai daca ma duc sa vb la biserica si preotul imi accepta conditiile, a sarit de cur in sus (scuze exprimarea) ca nu, ca merge ea.
si ma suna sambata seara la ora 20.00 sa imi spuna ca nu a vb cu preotul. cand am reactionat cu: de ce????
raspunsul ei a fost: e copilul tau!
si aici am luat foc. si mi-am dat drumul la gura: dar nu mai era copilul meu cand te bateai cu pumnul in piept ca faci tu pe naiba sa te te ia? si altele..
astfel incat.. eu sambata seara la 20.30 facusem rost deja de nr de tel de la preot.. si il sunam sa il rog sa imi accepte conditiile (apa calda, biserica incalzita, Alexia nescufundata in apa). a acceptat omu'
asta ca sa nu mai zic k vineri inainte de botez.. vine la mine cu o punga sa imi arate ce bolero i-a luat Alexiei. era imens. ma uit pe eticheta.. pt 3 ani (o mica diferenta.. ii iei copilului de 2 luni jumate.. haine de 3 ani.. in conditiile in care are copil de 2 ani.. deci se presupune ca stie).
probabil s-a vazut pe fata mea uimirea.. si zice 'e putin mare. nu mi-l dai pe cel care i l-ai luat tu si o imbraci tu cu altceva?'
reactia mea: NU
pana la urma i-a cumparat un plovaras. hainele au fost decente. ma rog, eu nu as fi cumparat ce a cumparat ea pt Alexia, dar la ce ma asteptam.. era mult mai rau. in schimb.. lumanarea a fost jalnica. mai urata de atat nu putea gasi.
in fine.. a trecut.. acum avem in casa o mica crestina.. si asta e cea mai mare multumire. gata, m-am racorit
tala, ai fost super tare cu intrerupatorul
miha, ma bucur ca ati venit cu vesti bune de la dr.
anca, super Natalia in filmulet. Alexia rade si ea mult, dar inca nu cu zgomot. pupici.
ronina, noi doar am probat marsupiul. nu mi s-a parut potrivit pt ea inca si am renuntat pt moment. si da, scrie pe el 0+
legat de nemultumirile legate de soti. eu vis a vis de copil nu prea am multe de reprosat. eu seara dupa baie am liber. el ii da sa manance, el sta cu ea. vreo 2 ore. imi fac si eu dus linistita, citesc, tv sau orice am chef.
eu am prb cu el k nu face nimic fara sa ii spui. nimic din proprie initiativa. si daca ii spun acum ceva.. il las si 2-3 luni si nu face.. cand ii amintesc, eu sunt vinovata ca nu i-am reamintit
parerea mea e ca sunt putini barbati aproape perfecti.. asa k.. eu m-am resemnat.
eu nu-l cert pe tati ca nu face ceva bine cu Alexia. ba din contra, il incurajez. daca plange la el, nu ma duc sa o iau eu in brate. il las sa se descurce, sa iasa singur din situatie. cred ca e important sa ii incurajam.
chito, ma bucur ca sunteti acasa si ca sunteti bine!
asa. legat de botez. eu am luat asa:
- cruciulitele le-am luat cu fundite dintr-o mercerie din carrefour colentina. pun poze pe picassa cu ele
- marturiile si invitatiile de la deluxe (marturia 3,5 ron si invitatia 3,7 ron)
dana, ce invitatii ati ales de la ei?
- cadou le-am luat nasilor un aspirator ca tocmai li se stricase (oare?)
- rochita i-am luat-o dintr-un magazin din auchan (cocodrillo parca?)
- pantofiori i-am luat de la Z dar i-au fost mari, asa ca i-am pus tot ce aveam
- rochia mea de la sense. pe tati nu l-am mai imbracat ca n-a vrut
cam asta...
nu reusesc sa recuperez cu cititul si vad ca m-am intins mult cu scrisul. asa k dau send la mesaj si ma pun pe citit dupa ce pun cruciulita pe picassa.
o zi frumoasa si pupici

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Dana, eu nu cred in deochi, eu zic ca a fost o intamplare si nu se va mai repeta

Fetelor,eu am o dilema cu vaccinul de 2 luni. Eram hotarata sa fac infanrixul, dar Medicover ma obliga sa cumpar de la ei, daca il fac acolo si e 320 de lei! In farmacii se gaseste la 240-260, cu card de reducere ajunge cam la 220. E o diferenta, nu? . Daca ma duc la medicul de familie, ea il recomanda pe cel de la stat si nu vreau sa se supere daca insist cu infanrixul...

Voi ce vaccin ati ales si ce reactii au avut copiii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Irina de la stat tot Infarix i se face doar ca e penta nu hexa, adica ti se mai da separat cel pt hepatita (de aici 2 intepaturi). daca vrei sa cumperi totusi hexa ia-l de la farmacia tei unde este 150 lei. Noi l-am facut pana la urma pe cel de la stat, adica 2 intepaturi (doar una a durut, dar nu a plans mai mult de 5 secunde) si nu am avut nici un fel de reactii dupa.
Happy ai fost tare: tati s-a dus la botez all nude?. Bine ca ati botezat fetita, pacat de experienta asta cu nasii. Sper si eu sa nu regret f tare ca nu-i schimb, dar nu prea am incotro. Multumesc pt detalii . Poze unde vedem?
Anca nu mai cantari, daca ia copilul in greutate si este fericit nu trebuie sa-ti faci griji.
Eu stiu ca pampersul trebuie schimbat (ca si marime) cand lasa urma de strans pe piciorus (si iese pipi sau kk des in afara lui)
Matilda a zis ieri Ma Ma - dar stiu ca nu ma striga pe mine Asa are ea plansul de bebe (nu face 'oa oa', face cam 'mah mah' si ieri i-a iesit mama, dar foarte clar si tot m-am emotionat)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Tala, am sunat la farmacia tei, si infanrix hexa e 220, dar se elibereaza cu reteta de la medic, nu stiu de ce. Scria si pe site, dar n-am bagat de seama.

Cum vine asta, la stat e tot infanrix? Acum 3 ani tot asa era?

Mergi la inceput