Prieteni dragi

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Sincer, nu vrei sa stii parerea mea mai ales dupa ultimele 2 fraze.
Dragilor, un ajutor se accepta cand sunt probleme de viata si de moarte, gen viata cuiva depinde de o suma de bani. In nici un caz pentru o pereche de pantofi sau niste crantanele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Offtopic: Neaparat sa mergi la Loro Park!! Noua ne-a placut mult, mai ales celui mic

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Am citit cu interes si impresia mea e ca prietenele tale nu-s cine stie ce importante pentru tine, daca simpla lor dorinta de a te intalni iti provoca asemenea probleme. Presupun ca e ok, tu traiesti prin si pentru familie, e o alegere perfect valida.

Nu prea inteleg insa de ce tot prietenele sunt de vina, pentru ca "nu inteleg". Ce-i de inteles, ca celalalt n-are chef sa te primeasca, ca simplul fapt de a-ti oferi o cafea si-o apa plata ii provoaca probleme domestice insurmontabile? Daca zici ca sunteti prietene de-o viata, chiar ca n-au cum sa inteleaga. Nici eu n-as intelege, sincer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Fomalhauti, ce nu inteleg eu este raspunsul "pt ca nu am bani". e normal ca ele sa insiste fiindca tu raspunzand astfel le-ai bagat in cap ideea ca numai banii te impiedica.

Incearca sa te pui in pielea pritenelor. Ele au auzit exact ce le-ai spus: nu vin pt ca nu am bani. SI atunci probabil ele s-au gandit: uite, f e fata faina, dar cred ca ii e greu, are 7 copii, chiar isi doreste sa vina dar nu are bani. ia s-o ajutam noi. chiar daca e ea un pic mandra, probabil nu se simte bine fiindca avea bani si acum nu mai are (repet, asa poate gandesc ele) noi o sa insitam un pic, o sa facem chiar si o coalitie si o sa-i facem o mare bucurie fiindca ii dam bani si ea poate veni la petrecere!

Ori, dupa cum ti s-a mai spus nu banii sunt piedica. Daca esti sincera, atunci e o chestiune de prioritati. Si daca ai fi dat un raspuns sincer legat de prioritati, atunci nu ai mai fi fost in situatia asta, ma gandesc eu.

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Printre altele nu as fi vrut sa spun de Tenerife. Adica nu as fi vrut sa spun "Am bani dar am preferat sa-i dau pe altceva." Si afirmatia asta m-a facut sa ma simt un pic stingherita.

Mi-as fi dorit o discutie deschisa si simpla. "De ce nu vii?" "Ca nu am bani." "Normal ca nu ai bani, cu 7 copii si un singur salariu. Vrei sa iti platesc eu? Mi-ar face placere." "Nu, multumesc." "Bine, cum vrei, e alegerea ta."

Fomalhauti, tie nu ti se pare interesant sa te simti stingherita pentru ca ai spus...adevarul?
Nu inteleg de ce te ascunzi si de ce iti doresti o ´´discutie simpla´´- adica o jumatate de minciuna, prin omisiunea de a spune adevarul. OK, asta te face pe tine sa te simti bine, dar de ce? Nu esti curioasa sa afli?

Poate ca prietenia, pentru prietena ta, inseamna altceva decat inseamna pentru tine. Si de aici neintelegerile.
Fata asta de care zici, fetele defapt, vor sa te vada si atat. Le e dor de tine. Stii cat de frumos e sa i se faca cuiva dor de tine si sa vrea doar sa te vada si sa te imbratiseze? Esti chiar o persoana norocoasa daca ai astfel de prieteni, de ani si ani de zile!

Pentru tine insa, prezenta lor inseamna griji si costuri,nici nu te-ai bucurat. :( . De ce le numesti prietene, daca ele doar iti strica echilibrul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Off Topic: mergeti neaparat si la Loro Park si la Siam Park. E de vis!

On Topic:-) ...La noi nu s-a organizat niciodata o intalnire...si regretam multzi dintre noi. Dar, cred ca mai bine de jumate suntem plecati din tara, n-am avea cum sa ne ocupam de organizare si cred ca ar fi si greu sa ne adunam cu totzii de pe drumuri. Iar cei ramasi sunt imprastiatzi prin tara.....cu unii am "reluat" legatura datorita FB...si unul din colegi aflat in strainatate, aflind ca urmeaza sa merg cu fata intr-o mini-vacanta (si eu ador vacantele si exact ca si tine si ca altzii prefer o vacanta, unei haine de hirma) s-a oferit sa vina sa ne ia de la aeroport si sa ne duca la hotel. Stii de ce cred ca o face? Nu pt ca nu m-as descurca sa ajung la hotel (e vb de o capitala europeana mare) ci pt ca vrea sa ne revedem citeva minute dupa......18 ani!!! Si am acceptat, nu pt ca nu as avea bani de taxi sau metrou, ci pt ca nu stiu cind se va ivi a doua sansa sa ne vedem...si marturisesc ca, desi am fost 12 ani colegi de clasa, nu am avut nici o altfel de relagie decat cea de colegi....

Pe de alta parte, sa stii ca simt anual de 11 ani incoace, de cind sunt plecata, ca, desi eu imi doresc in feicare an cind merg in tara sa ma vad cu oamenii la care eu tzin...ei sunt cei care nu au timp si nu vor. Eu am citeva minute/ore/zile la dispozitie si mi-are face placere sa ies intr-un parc si sa depanam amintiri. Multzi dintre ei invoca fel si fel de motive, si nu isi i-au acele citeva minute sa ne vedem...Si uite asa, de la an la an, am redus nr prietenilor nu pt ca eu am vrut, ci pt ca pt ei nu a mai insemnat mare lucru revederea cu mine. Probabil ca la fel vor simti si prietenele tale acum...

Eu cred ca tu esti o gospodina f buna: chiar nu potzi face o tava cu saratele si sa pui un pahar cu apa, daca ele vor neaparat sa treaca pe la tine? Cu toate ca cea mai simpla solutzie ar fi iesirea in parc cu copii, daca tot nu mergi la restaurant, macar iesi la un suc cu ele......doar voi, cu amintirile voastre! Ia-tzi "rochia uzata" si papucii comozi si bea un suc cu ele. Vei avea citeva minute numai ale tale, de care itzi vei aminti apoi cu placere!

Daca chiar nu vrei, nu te duce la restaurant, dar incearca sa te vezi totusi cu fetele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fomalhauti, sa-ti spun sincer, m-a dezamagit raspunsul asa un pic raspunsul tau. Intentia mea nu era sa te trimit nicaieri sau sa-ti spun ca esti defecta (ar fi si culmea sa o fac tocmai eu, tinind cont de alegerile facute pina acum), dimpotriva... am spus ca te inteleg. Imi pare rau ca ai inteles asta, daca era sa te trimit undeva, iti spuneam direct asta, nu te luam prin invaluire.

Am inteles acum de ce ai plins, eu atit te-am intrebat: daca esti impacata ca nu te duci si stii si de ce, de ce ai plins? Pentru ca prietenele tale nu inteleg si voiai un raspuns simplu de la ele, ceea ce e firesc, asa cum am spus, dupa prima intrebare daca ai nevoie de bani, sa nu mai insiste... si eu as fi plins.

Numai ca, daca vrei raspunsuri simple de genul acesta, trebuie sa ai o atitudine simpla si sa fii sincera pina la capat, fara teama ca superi sau de jena. Ia gindeste-te la un dialog de genul acesta: fetelor, eu nu mai pot merge. De ce? Pentru ca mi s-a ivit o ocazie extraordinara sa duc cei trei copii cu submarinul si nu am putut rezista, doar ma stiti... Si nu mai am bani si pentru costumatie si restaurant. Dar pe voi vreau sa va vad, ne intilnim la o cafenea a doua zi dupa banchet si imi povestiti si mie cum a fost. Nu se poate sa nu mergi, vrei sa-ti dam noi? Nu, multumesc. Ok, atunci ne vedem a doua zi, dar daca te razgindesti, ne spui, da? Ca doar sintem prietene. In regula.

La un dialog ca asta, nu cred ca cineva ar mai fi insistat, daca iti sint prietene bune si te cunosc bine cum functionezi. Insa tu ai spus ca nu ai bani, te-ai simtit aiurea ca ai preferat excursia si ai dat-o cu justificarile... Si asta, probabil si de inteles, pentru ca ti-e jena sa le spui adevarul pina la capat de teama sa nu le superi sau ca nu te inteleg... Cred ca nu se asteptau sa accepti, dar poate ca ai intretinut dialogul acesta iti dau - nu pot sa accept din motivele de mai sus. Sint supozitii, scuza-ma ca le fac... dar acum daca m-ai stirnit, nu pot sa plec fara sa-ti spun chiar nimic.

Intilnire placuta cu fetele si vacanta superba sa ai!

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Efectiv nu imi pica bine musafirii. Cand am vazut mail-ul ca vin in vizita nu m-am bucurat. A fost un fel de "Asta e, sa vedem de unde mai scot bani si pentru asta.

Acum am citit cu atentie, eu nu am vazut ultima parte a mesajului... suna aiurea, mai citeste inca o data. Nimeni nu spune asta despre prieteni adevarati! Fara suparare ca ti-o spun... Ai dreptate cind spui ca ele nu te-au inteles si nu ti-au raspuns pe masura, dar nici tu nu intelegi mare lucru din ele... sinteti eventual chit.

Eu cred ca intre prietene adevarate si dragi asemenea chestii nu au cum sa existe. Ele te intreaba si spui nu, ele nu mai spun nimic si spun ca vii la tine, tu le spui nu, preferi in alta parte, la o cafenea, din motive diverse, cum ar fi sa stati linistite de vorba. Si gata! Ce e aia, m-am suparat ca nu ma inteleg, vor sa ma viziteze, de unde mai iau bani si pentru ele??? Abia pentru asta, cel putin din punctul meu de vedere, as putea crede ca esti defecta. Dar nu cred asta, ci pur si simplu cred ca esti stresata ca excursia mult dorita te-a costat mai mult decit te-ai astepta, apar mereu alte cheltuieli neprevazute... si nu te trimit nici la psiholog, ca stiu ca n-ai da banii pe el (nici eu), am prefera amindoua o vacanta.

Si sa stii ca daca nu-i ai, eu nu as da la scoala... decit daca m-ar implora copilul. Nu e pentru copil, la felul in care se fac serbarile in Romania, fastuos, e pentru renumele scolii, nu pentru copii... copiii au nevoie de mult mai simplu si mai putin sa fie fericiti. Dar pentru asta trebuie nu sa ai curajul sa le spui altor parinti, ci propriului copil: auzi, mama, eu propun sa cheltuim banii in excursie, cu folos, decit sa mergi la serbare, ce spui?

Suna-le, spune-le adevarul pina la capat cu curaj si cu o atitudine sanatoasa, cere-ti scuze (caci le merita), isi cer si ele (caci le meriti)... spune-le ca vrei sa le vezi pentru ca le iubesti si ti-e dor de ele, dar sa o faceti undeva la o cafea sau intr-un parc, unde iti duci copiii. Dupa ce am scris mesajul, am vazut celalalt mesaj in care nu le-ai spus despre vacanta, eu credeam ca ele stiu, de aceea ma miram ca insista...

Eu mi-am vazut toti prietenii foarte buni, buni si cunoscutii, fostii colegi de scoli si de munca si chiar si fete de aici de pe DC, in fiecare vara in care am mers in Romania, cei care au vrut sa-mi vada copiii si pe mine si au avut si timpul sa o faca, prin parcurile de joaca, am stat in fund pe iarba si am depanat amintiri, in timp ce cei mici se jucau cu fundicurile in nisip... pe munte sau pe unde am apucat. Asta, asa ca sa stiti, in cazul in care vreti sa ma vedeti... Gata!

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

nu am citit decat primul tau mesaj, si voi raspunde.
din ce ai scris eu am inteles altceva, nu ca nu ai bani, ci ca nu doresti sa te intalnesti cu ele. din motive variate, oricare ar fi ele, poate ti se pare ca daca stai acasa si cresti copii nu ar fi de inteles pt ele, poate visati pe atunci sa aveti cine stie viata, si crezi ca ele au acea viata si tu nu. habar n-am. e problema ta.

eu inteleg ca nu te duci la restaurant, rochie, pantofi, ai fi putut sa mergi pana acolo sa spui ca nu ai cu cine lasa copiii acasa, chiar era de inteles. deci multe, multe motive plauzibile.
dar sa nu le primesti la tine in vizita, de ce crezi ca ar trebui sa faci mese peste mese???
sa stati de vorba la o cafea e perfect OK, nimic in plus.
NIMENI NU SE ASTEAPTA LA MESE.
dar tu nuuuuu, gasesti un singur pretext dupa care te ascunzi: banii.
cand stii bine ca nu e vorba despre bani.
daca ai dori sa povestesti cu ele, te-ai intalni in parcul de langa bloc cand ai scoate copilul/copii din casa, si nu ai mai avea nicio obligatie de nimic.
dar eu cred ca tie iti e rusine cu cea care esti acum, si preferi sa te ascunzi in spatele faptului ca nu ai bani.
iar ca sa iesi in parcul de langa bloc cu copii, pt asta nu-ti trebuie altceva decat rochia sau pantofii cu care iesti in mod normal din casa. si curajul de a-ti iesi din carapace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

M-am gandit ieri la dilema ta si am o veste buna :-)
Daca inviti fetele la tine acasa, toate, absolut toate vor intreba ce sa aduca, asa ca partea asta ai rezolvat-o, un suc, ceva sarat, ceva dulce si gata :-) Mai ramane doar sa vrei sa le vezi !
Eu te inteleg la faza cu banii, sunt impartiti conform unui plan si gata, nu ai de udne scoate altii, insa exista mereu o solutie

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput