FIV in Ungaria 163

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalina_gh spune:

Buna fetele,
La multi ani tuturor copiilor! Dragi mamici sa va traiasca copilasii, sa fie sanatosi si fericiti!

Mergi la inceput

lyly_mar.
Mai precis, pentru prima data mi-a recomandat, aspenter, acid folic, MgB6, CETEBE, femibion, coenzima Q10, Vitamina E, dupa ce am spus de fibrom mi+a zis ca tot ce e pe baza de acid folic sa nu iau pana nu consult ginecologul, si am ramas doar cu aspenter, CETEBE si coenzima Q10.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pety1981 spune:

neata fetelor si un super sfarsit de saptamana va doresc!
eni imi pare rau sa aud de trombofilia asta si la tine...aceleasi mutatii le am si eu si la fel ca si tine a trebuit sa trec tot prin pirderea unei sarcini..partea buna e ca le-am descoperit,nu?
poate prin prisma povestilor noastre despre trombofilie , fetele care isi doresc bebei merg si isi fac analizele de trombofilie inainte sa abibe parte de acelasi esec ca si noi si asta ma face sa spun si eu in gura mare : fetelor mergeti si faceti analizele de trombofilie!!!!!!

pupici si weekend minunat!

sarcina oprita din evolutie la 5 saptamani
urmeaza FIV in toamna cu Dr Zadori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floryma spune:

Holla fetelor....

Va doresc un we placut....eu am unul plin

Ieri nu am fost prea in forma dpdv fizic...si toata ziua am petrecut-o la pat...dar azi e o alta zi asa ca ceea ce nu am facut ieri trebuie sa facem astazi asa ca este o zi plina....

FIV1 Szeged-Iulie 2011_nereusit
FIV2 Szeged-Octombrie 2011_nereusit
FIV3 Budapesta_va urma 2012

PAI 675 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona19 spune:

Buna Dimineata!
Olimp - Ti-ai pus ceasul sa sune? Bafta la analize! Daca si cei de la clinica ti-au trimis mesaj, ma gandesc ca totusi ai ajuns la ei!
Eni 0301, Pety 1981 - Eu in loc de MTHR C677T heterozigot am mutatia Factor XIII Val34Leu heterozigot plus celelalte doua pe care le-ai mentionat. Atat dr. Militaru cat si dr. Avram mi-au spus cam acelasi lucru. Mutatia mea cu probleme este mutatia PAI-1 – genotip 4G/4G - homozigot, mutatie care fara tratament duce la pierderea sarcinii foarte timpuriu. La fel ca si voi si eu am sarcini pierdute pana in maxim 6 saptamani. Mutatiile homozigote sunt mai rele decat cele heterozigote. mi-au indicat amandoua tratament cel putin 3 luni inainte de urmatorul FIV. Asa ca eu stau cumintica de o parte si iau acid folc pentru MTHR A1298C (organismul meu saracu nu stie sa asimileze acid folic suficient) si aspenter pentru mutatia pacatoasa de PAI-1 – genotip 4G/4G - homozigot.
madalina gh - Tot va aud pe aici ca mai povestiti si de fibrom. Vreau sa va intreb si eu asa, ca sunt mai nestiutoare. Care sunt simptomatologiile fibromului? Fibromul se descopera la ecograf sau US? Ati facut ceva analize specifice pentru asta? Atat in Ungaria cat si aici la noi, nu mi-au zis nimic, doar ca e curat si ca n-am nimic. Dar stiti cum e, dupa ce am trecut prin atatea esecuri, suflu si in iaurt daca trebuie.
Dar de ce trebuie si analizele hormonale cand mergi la hematolog? Dr. Avram nu mi-a zis ca trebuie sa le am la mine.
Raissa - Multa bafta la HSG.
Vad ca voi sunteti foarte harnicute si ma bucur snncer pentru voi.
Eu din pacate, mai aman un pic efectuarea urmatoarelor analize, a HSGului, pur si simplu din cauza insuficientei financiare. Acum la noi problema intai este sotiorul. Si stiti cum e. Vrem sa investigam. La eco la fiara nu i-a vazut nimic si totusi il inteapa din cand in cand, o analiza a functiei hepatice e un pic marita, si i-a zis ca nu are nimic. Nimeni nu i-a dat un diagnostic exact.
Va doresc in continuare o zi buna si va pe toate!!!

Mergi la inceput

Nici eu nu prea stiu prea multe despre fibrom cert este ca la mine a fost descoperit la ecograf de dl Zadori cu toate ca am facut monitorizari pentru fivul ratat si nu s-a vazut in Romania acest fibrom. Nu am nici un simptom, depinde si de ce fel este fibromul, am inteles ca in unele cazuri da sangerari intre menstre sau abundenta, chiar hemoragie in timpul menstrei. Am mai citit ca diferenta distre pogesteron (mic) si estradiol (mare) si ceva cu acid folic in exces da aceat fibrom. Sursa nu este sigura deci mai verificati.
Va pup si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raissa_L spune:

mona,floryma,olimp,imi multumesc pentru ca va ganditi si la mine (in legatura cu HSG),adica ma incurajati.Mai am putin si aflu verdictul..
olimp draga,cum a fost la intepat?M-ai facut sa rad cu mesajul care l-ai primit.Dar cand e vorba despre atatia bani,nu mai uita ei de data asta!!
vad ca tot vorbiti de trombofilii.Stiti ca si eu le-am facut si mi-au iesit ok (pachetul extins de 650 lei-Genetic Center),in afara de mutatia MTHFR A1298C heterozogt.Am primit recomandare:acid folic preconceptional si cel putin in primul trimestru al sarcinii (cand va fi si asta!!......).Intrebare pentru cine stie.Cam cu cat timp inainte de inceperea procedurii FIV se ia acidul folic(indicat in cazul meu).Si...cam cat timp se ia (ca pana oi ramane eu gravida....Oare sa incep sa-l iau inainte cu o luna?!...Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

buna fetelor am sosit si eu pe aici

sunt drepti la raport !

Eu am ajuns la concluzia ca ori sunt zapacita incurabila , ori mi-i s-a stricat GPS-ul . Nu va panicati ca am ajuns la intepatura si consult dar ....cu peripetii !

Am plecat de acasa cu 50 de minute mai repede sa fiu sigura ca ajung acolo fara probleme , avand in vedere ca a cam plouat in ultima vreme prin Cluj , m-am inarmat cu umbrela si stiam ca traficul este infernal in oras , asa ca am decis sa plec cu ceva avans.

Ma sui in autobuz, imi mai verific o data banii...., totul e ok , ma asez comod pe scaun ( am gasit loc liber ) si incep sa privesc mandra pe geam , cu plete in vant la peisaj...
La un moment dat zic vai trebuie sa ma dau jos , ca ajung si ce crede-ti , asa-i ca ma dau jos cu o statie mai repede .
Ma tot uit si imi zic cum am reusit asa o performanta ! eu bastinasa din mos starmos din Cluj sa ma dau cu o staie mai repede....GPS-ul concluzie GPS-avariat sau sucita si zapacita ? voi ce verdict imi dati ? am vreo sanasa de recuperare ?

ok am luat-o pe jos...lipa lipa , am ajuns ,de aici trecem la lucruri mai serioase , consultul , d-ra draguta , am discutat de antecedente , de sarcina mea, si mi-a spus ca , cu siguranaat sunt si eu purtatoatea dragalaseor mutaii

rezultatele peste 2 saptamani. dar cu tratament sansele cresc !

raissa mie d-ra mea mi-a spus ceva de genul acidul folic minim o luna inainte de preconceptie, mie mi-a dat Femibion formula 1 ( preconceptie si primul trimestrul de sarcina) , si apoi se trece la Femibion formula 2 ( semestrul 2 si 3 si perioada de alaptare ).
imi zicea ca acidul folic ajuta la formarea normala a tubului neural a embrionului , tub care se formeaza la 22 - 28 de zile de la fecundare. Acidul folic ajunge la nivel maxim in organism dupa 30 zile de la administrare , de aceea trebuie sa fie luat cu minim o luna inainte.

mona fibroamele se vad la ecograf , fie cat de mici, daca faci eco intravaginal imposibil sa nu se vada. Simptomele sunt confuze, in general daca sunt intramurale si interioare acelea determina hemoragiile masive , atunci cand ajung la dimensiuni considerabile . Fibroamele subseroase nu determina hemoragii , dar nu este exclus.
Eu nu am prezentat henoragii decat cu 3 luni ininte de a ma hotari sa il embolizez , in schimb la mine se manifesta prin balonare excesiva fie ca mancam fie ca nu mancam , alte simptome , urinam des pentru ca era mare , ele nu dor , nu te deranjeaza....

deci stai linistita daca le vedeau iti spuneau , atata timp cat ti-au spus ca e curat inseamna ca nu trebuie sa-ti faci probleme.

restul fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona19 spune:

madalina gh. - O sa verificam partea cu analizele hormonale. Sa inteleg ca estradiol mare, progesteron mic si acid folic prea mult, poate sa duca la aparitia fibromului?
olimp - Deci nu sunt singura care s-a dat din autobuz mai repede cu o statie!
Balonas sunt si eu, dar numai in perioada dinaintea CM al. Dar simptomele astea de balonare le am demult. De exemplu pantalonii care mi-s lejeri de obicei, in aceasta perioada simt ca ma strang si ca devin ficsi in talie. Imediat dupa ciclu revin inapoi la talia mea normala. Pana acum nu mi-a zis nici un doctor ca as avea asa ceva. Dar oare starea de balonas e o stare fizica normala sau semnifica ceva? La asta inca nu m-am gandit.
Floryma - Asa e, avem zile bune dar si zile mai rele. Poate ca astazi ai fost mai bine si ai reusit sa recuperezi ziua pierduta de ieri.
Imi - Da pe unde esti?
Amina - Ce mai faci?
Un sfarsit de saptamana cat mai placut tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

fetelor am o intrebare , daca iau aspenter pot sa beau o bere ? , nu ma certati intrebam doar ....

Mergi la inceput