Clubul "babelor" FIV-oase 41

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

11 l de ciorba?! maaamaaaaa ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Qiao vad ca nu te plictisesti deloc ... dar bine ca nu e ceva de nerezolvat si mergi inainte ceva vanatai de la clexane? ca eu sunt cam ciuruita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

mai fete nu mai ziceti voi...eu chiar am avut emotii...vor fi 25 de persoane la masa...popa,dascalu,neshte neamuri cu nasu' pe sus etc...deh!!!nu puteam sa ma fac de "rusine"

ioana...n-am facut 24L...am lucrat la 2 oale de 12L.
am facut asa:intr-o oala de 12L am pus 2 pui de tara la fiert cu apa pana sus.
in cealalta oala de 12L am pus 2kg piept pui,6 carote mari,3 cepe albe uriase,2 pastarnaci,1 patrunjel mare,6 ardei kapia rosii si apa pana sus.
am lasat ambele oale la fiert si cand au fost gata am strecurat zeama din amandoua oale-am combinat zeama de carne cu aia de legume.
am batut 10 oua de tara cu 700 ml smantana grasa si am subtiat cu zeama fierbinte pana cand am adus compozitia cu ou la temperatura supei din oala.
am pus iar la foc si am lasat sa clocoteasca o singura data.
dupa ce am stins focul am pus sare,piper alb,2 capatani de usturoi pisat si 12 linguri de otet.
am lasat sa se racoreasca bine si am strecurat iar zeama...sa nu ramana usturoiul in ciorba ca se face verde.
dupa ce am strecurat iar ...am adaugat pipetul de pui taiat cubulete.
maine...cand voi pune in farfurie am sa adaug si firisoare subtiri de ardei kapia rosu si patrunje proaspat.
asa fac eu ciorba radauteana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

sami eu sunt impresionata. o singura data am gatit si eu la nivelul asta "de cantina". am facut piftie pt un parastas .... nu mai fac in viata mea ! am fiert pana la 4 dimineata, nu aveam vase suficient de mari si am fiert in mai multe mai mici.
ady pana acum nici una ! am in schimb pe picioare o gramada micute, am renuntat la CETEBE si de atunci am reinceput sa ma invinetesc numai cand ma uit la un colt mai ascutit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Si eu sunt aici. Am zis ca din weekendul asta bag sotul pe regim, ca-n Istanbul a pierdut vreo 2-3 kile, dar a luat dublu acasa. Daca n-avem mancare, cand ajung acasa gasesc cutii de pizza la cos, sau carnati prin frigider, sau imi povesteste cum a mancat nush ce friptane. Dupa toate astea, seara vrea "ceva bun". Apoi se uita-n oglinda si se mira de cat'a burdihanul mai are. Am gasit niste analize d-ale lui din 2007, cand descoperise diabetul si trigliceridele erau 980. Si ma intreba cat sunt acum...de parca io-s laborator de analize!
Am facut odata ciorba d-asta, d-a lui sami (apropos: tre' sa-ti trimit o poza superba de pe feri), dar n-am citit si ca oul nu se pune intreg si mi-a iesit ca o maioneza taiata. Buna la gust (zic eu, sotul a zis ca nu era toxica, da' asa a zis si de floarea pe care-a mancat motanul, de vomita amaratul prin toata casa), cu niste cocoloase, dar eu tot timpul zic, ca important e ca mancarea e buna, ca de frumoasa, o gasim la restaurant.
Asa ca, dupa cum e vremea asta afara, voi avea doua zile de aranjat haine si de cautat prin folder-ul cu mancare sanatoasa. Tre' sa incep sa fac ceva comestibil, usor de gatit, usor de mancat (adica sa nu fie nevoie de incalzire) si usor de depozitat (adica sa incapa langa oala cu mancare pentru caini).
...de vreo doua zile motanul era schingiut pe sub masina de spalat de la etaj. Nu intelegeam ce tot vrea. Isi vara labele, mieuna sfasietor, se posta cu poponeatza-n sus. Am decis sa caut pe sub masina de spalat si-am scos o bucata de friptura de porc. Da' noi n-avem friptura-n casa. Sotul cica nu stie de unde-i. S-o fi apucat lighioana de gatit! In baie! Probabil d-aia bea apa calda din cada...
O.K. nu stie de unde-i friptura. Da' acumaaa, stand sotul intins pe canapea, la parter, simtea un miros de tomberon. Se apleaca si gaseste voma de motan - cu friptura - da' noi tot n-aveam friptura, da? O curata. Mirosul persista. Cica vrea sa ridice canapeaua sa caute pe sub ea...io pariez c-o sa gaseasca friptura d-aia "inexistenta". Si usor, incep sa-mi explic de ce si lighioana si consortul cresc in burti...

Mergi la inceput

...ei, pana-m scris, eu, sami a postat si realizez ca nu tre' sa las usturoiu-n ciorba si ca pot sa pun albus+galbenus...atunci, eu de unde am obtinut cocoloase si zeama aia tulbure?

Mergi la inceput

aristico ......

fug pana la piata gagici.

Mergi la inceput

ai obtinut cocoloase ca ai pus oul direct in supa fierbinte.
trebuia invers...sa bati bine oul si sa adaugi putin cate putin supa fierbinte in ou pana ajungea toata compozitia fiebinte si fara cocoloase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Aristico s-o fi apucat de gatit motanul

Mergi la inceput

asa am pus. apoi am adaugat o cutie rece bocna de smantana grasa. recunosc

Mergi la inceput