Calendarul gradinarului vesel (26)
Raspunsuri - Pagina 18
MadalinaM spune:
Gabriela si eu m-am ramolit
Am si eu intr-un ghiveci niste crini care au fost portocalii-ca ai Mirei. Acum nu mai au floare. Am tot uitat sa va intreb, pot pune bulbii in pamant? orice soi de crin rezista la inghet?
Unii capsuni, tunsi, cica mai fac un rand de fructe. Ai mei cica sunt asa, anul asta ii voi tunde cu masina de tuns iarba.
Tala, dar de ce nu congelezi si coacazele? nu se preteaza?
si care e diferenta intre cele 3 culori: negre, rosii, albe...
Uite link pt supra-productie(fara zahar, congelat sau nu!)
imi spune ca fac reclama
incerc sa scriu link-ul altfel si apoi sa il editati/restaurati(scoteti spatiile) voi
www punct feminis punct ro / dieta-si-sport /detoxifiere-cu-sirop-de-coacaze-negre-19098
georgipuia spune:
Tala ce ma bucur ca ti-am fost de ajutor... Eu am dat sfoara in tara si la alte colege, posesoare de un petic de pamant si am cumparat si una pt amica mea proaspat mutata la casa (tot in santier). Eu cand va zic ca investesc mai mult in curte, decat in casa
Lelloo ma abonez si eu la capsunile tale... in cel mai rau caz deleg vre-o prietena sa mi le aduca...
Daca sunteti bune sa-mi mai dati si mie flori... va iubesc si va ador..
Tala spune:
Gabi la sfarsitul lui august se separa plantutele din stoloni de planta mama si se muta la locul definitiv. Am vorbit serios, vreau doar 1 stolon ca-l inmultesc eu. Eu am in mare parte acum asa cum am spus capsuni cam acrisoare, iare in alta zona unele aromate si dulci si usor-usor vreau sa le inlocuiesc pe toate cu cele dulci (care sunt si remontante, anul trecut cred ca au avut cel putin 3 infloriri)
Madalina le-am concelat, dar nu plac nimanui (il mai pacalesc pe David si i le amestec cu fructele de padure in iaurt, dar nu pot sa pun multe pt ca se prinde). Sar'na pt idee
georgipuia spune:
Si eu vreau una.. nu mai multe... m-am exprimat gresit... Scuze!
Vreau la mine acasa...
lbelciug spune:
Multumesc, Tala, din pacate Calea Giulesti nu e in drumurile noastre... nu stiu daca vom ajunge la Institut dar retin locatia.
Multumesc, Gabriela. Da, MadalinaM, a inflorit si la mine Suzana cu ochi negri, doar ca nu stiam cum se cheama. E foarte frumoasa si ma bcuur ca mi-ai dat-o. Eu patrunjel nu am decat de radacina, asa ca frunze mai deloc. Nerarit nu mai e productiv? Mararul la mine imbatraneste, va trebui sa pun alte seminte in curand.
Gabriela, concediu placut! Turcia/Grecia sau alta destinatie?
Mira, nu stiu ce planta e cea din poza, dar recunosc ca arata foarte interesant.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
miraklucker spune:
Valentima multumesc. E chair usturoi, ma-m documentat pe net, si cum am ajuns acasa, m-am dus direct in curte si am rupt o frunza. Miroase. E al 2-lea an. O fi incurcat anul trecut in primavara mosul fostul propretar gradina de legume cu cea de flori. sunt muuuulte. Acum stiu ca le pot scoate.....
Leeloo erau si crini ca ai tai, rosu bordo si galbeni. Dar astia mi-au sarit primii in ochi si apoi am zis astia sa fie, nu i-am mai schimbat, mai degraba as fi cumparat cate unu din fiecare.
ioanaiub spune:
buna dimineata, gradinareselor!
Gabriela, minunate florile tale.
abia astept vacanta copiilor, ca sa nu mai fiu legata de lectiile lor si de dus in toate partile, sa ma pot duce linistita dupa-masa la gradina
am o clematis foarte "oropsita", nu apuca saraca nicicum sa infloreasca pentru ca am plantat-o langa o filigorie, cu intentia de a acoperi macar partial un perete dar, din cauza unor persoane neatente (tata sau sotul) e mereu taiata cu masina de tuns iarba ... desi am condus-o pe niste sarme, verzi, ca sa se vada, n-are nici o sansa
mai am un loc in gradina, in care am plantat in fiecare an cate un ienupar tarator si de fiecare data a murit. o fi ceva in pamant, n-am incercat sa plantez altceva, sa vad daca rezista
in rest avem o gramada de coacaze rosii, dulceata nu fac din ele, ca nu mananca nimeni, sirop am facut anul trecut dar din cauza ca au multa pectina s-a facut ca un jeleu . de aceea am decis ca anul asta o sa facem vin . la fel o sa facem si din coacazele negre, poate fac si putin sirop
gardul viu minune a crescut ca nebunul, a avut apa pe saturate
georgipuia spune:
Mie deja imi infloresc clematitele... cea roza si cea mov-grena... abia astept sa le vad diseara inflorite... mancale-ar mama...
Trebuie sa adun si eu mararul si sa-l pun la uscat... mai sunt 5-6 capsuni de adunat, trebuie sa stropim pomii de omida si curtea de melci fara cochilie, mai trebuie sapat printre flori... offff vreau concediu
Aseara am ajuns la 21 acasa... va dati seama ca nu am mai fost in stare de nimic? a udat sotul gazonul si eu am pregatit copii de culcare...
leeloo2004 spune:
Si eu am ajuns aseara tarziu, am avut serbare la scoala + gradi, dar tot a trebuit sa ud ca ieri a fost canicula mare si plantele din ghivecele de pe terasa sufera cel mai rau...
La noi a reinviat cartita si ne "distram" zilnic cu stricaciunile pe care ni le face...sotul ii pune acum carbid in fiecare gaura, dar nu face decat sa le goneasca dintr-un capat in altul al curtii...el deja se gandeste la solutii radicale - gen sa scoata 20 cm de pamint din gradina si sa-l inlocuiasca...i-am spus ca e nebun, adica sa renunta eu la gazon, flori etc, la care ma muncesc cu asa drag de aproape 3 ani??? Dar recunosc ca ma dispera familia asta de cartite...
Stati linistite ca am stoloni sa va dau, cu siguranta!
Mada - inseamna ca de la tine am irisii si susana??? Zau ca sunt dusa...
Ioana - si la mine gardul viu minune e super-dezvoltat, cred ca a depasit 3 m, trebuie iar sa chem pe cineva sa-l tunda frumos si sa-l aranjeze...
Liviana - in Grecia plecam, mai precis in Corfu, abia astept!
Eu mi-am mai comandat niste Hemerocallis - crini de-o zi - teoretic trebuie sa-mi soseasca vineri...am gasit 2 soiuri, culori mai speciale...