Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

catank, eu stiu ca tb luat cel putin 10 zile antibioticul in caz de infectie urinara si in niciun caz sa nu uiti de ceai, muuult ceai...ti-a explicat yvy mai bine ce si cum cu antibioticul, eu ti-am zis teoretic, uitasem ca alpatezi
mada, cred ca esti super mandra ca tb rochia micsorata! BRAVO !
yasmy, eu azi i-am fiert cartofi, ca avem peste la steamer si ieri am fiert sparanghel si a mancat, si i-am taiat si azi in piure din ce a ramas +peste...evident a papat ceva si dupa lapte
cand am timp ma bag la poze, azi facem priorixul, sper sa nu aiba reactii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

intre timp am fiert niste paste cus-cus ..acum sa vad cu ce le combin

delia, am sa fiu cu gandul la voi! dar de ce iti este asa fricade acest vaccin??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Citat:
citat din mesajul lui catank

Citat:
citat din mesajul lui yvyana

'Neata, mamici!

Am intrat pentru Catank: mami, neaparat fa-ti urocultura cu antibiograma ca sa vezi ce microb este si apoi intreaba pediatrul ce poti lua conform antibiogramei ca sa poti continua si alaptarea; eu stiu clar ca ciprofloxacina (ciprinol)/norfloxacina (nolicin) sunt contraindicate in alaptare pentru ca sunt contraindicate si la copii sub 12 ani, dar sunt si antibiotice compatibile cu alaptarea, precum amoxicilina (mai slab), augmentin (e mai puternic), azitromicina sau zinnat (cefuroxim, destul de puternic si asta), keflex (cefalexim, asta exista si sub forma de suspensie pentru uz pediatric, ca si zinnat dealtfel). In general vorbeste cu medicul sa-ti prescrie un antibiotic din clasa cefalosporinelor (cum sunt astea ultimele, zinnat sau keflex, pentru ca ambele se dau si la sugari in caz de nevoie si orice medicament iei se excreta in laptele matern intr-o masura mai mare sau mai mica, depinde de drog, dar important este sa nu faca rau copilului, adica sa nu fie total contraindicat cum sunt de exemplu chinolonele=ciprofloxacin/norfloxacin). Pentru durere poti sa iei nurofen si paracetamol pentru febra, poti la o adica sa iei si algocalmin daca durerea este insuportabila (eu le-am luat pe toate cand am fost bolnava in spital si am alaptat-o pe L ca avea 2 luni)! Pupici si sanatate mami!!!

Madutza mie mi se pare ca a iesit extraordinar de bine, nu pare inchis la culoare lemnul! pentru Cata!

Multumesc din suflet!

Mi-am facut urocultara, mi-a iesit E.coli si la antibiograma sunt trecute in acesta ordine:
la sensibil:augumentin, ceftibuten, ceftriaxone, cephaiexin, ciprofloxacin, cotrimoxazole, gentamicina, nitrofurantoin, norfloxacin
la rezistent:tetracycline

Am sunat la dr, si mi-a recomandat augumentin 1 la 12 ore

Inca nu am luat.Tu ce parere ai, cf antibiogramei?
Multumesc!

Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet IOANA
“Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Arsenie Boca

Eu as lua augmentin de 625mg 1 cpr la 12 ore (daca nu ai mai facut febra) sau de 1 g 1 comprimat la 12 ore (daca ai mai facut febra intre timp), timp de 7 zile! Este unul din cele mai safe antibiotice in alaptare: "Alaptarea: Ambele substante sunt excretate in lapte (nu se cunoaste nimic cu privire la efectul acidului clavulanic asupra sugarului alaptat natural). In consecinta, este posibila aparitia, la sugarii alaptati natural, a diareei si infectiilor fungice la nivelul mucoaselor, astfel incat alaptarea ar putea fi intrerupta. Trebuie luata in calcul posibilitatea de sensibilizare. Asocierea amoxicilina/acid clavulanic trebuie administrata in timpul perioadei de alaptare numai dupa evaluarea raportului risc-beneficiu de catre medicul curant."
Daca apare diaree la bebe eu nu as lua amoxicilina, ci as schimba pe ceftibuten (mai "puternic", de generatia III) sau cefalexin (mai "slab" de generatia I), ambele cefalosporine care se pot da oral, nu as lua amoxicilina pentru ca augmentinul este amoxicilina+clavulanat si la ele asociate este sensibila E Coli conform antibiogramei, doar la amoxicilina ar putea fi rezistenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

ce faceti, fetelor?

am intrat sa va fac cinste cu tort si sampanie sau un pahar de vin bun, de ziua mea

La multi ani! tuturor ce poarta numele de Constantin si Elena.

noi am fost pe afara, este cald si soare, am fost si la biserica de am impartasit-o pe Anastasia.

am vazut poze frumoase cu Catalina de madutza, o scumpa, ce de treaba are ea cu tricicleta. foisorul este frumos si mai ales cu floricele culoarea imi place, in poza nu pare inchis

strumphitza piscotica se face tot mai dulce, in prima poza asa schimbata imi pare, si parul i-a mai crescut, parca i s-a mai inchis, este o scumpa
frumoase pozele de la intalnire, super ca v-ati intalnit le-am vazut si pe cele puse de alehiam.

irinuca Daria este o nazdravana, unde se urca.... o sa gasesti tv-ul jos intr-o zi este o adevarata domnisorica frumoasa imi place colajul

catank nu te mai incapatana cu antibioticul. la infectie cu E.coli trebuie neaparat antibiotic, este o bacterie foarte prasiva. si mama a avut si abia a scapat de ea. si cunoasc multe persoane care au avut si au facut chiar 2 ture de antibiotic. stiu ca urasti sa iei pastile, dar in acest caz nu prea au efect naturistele. trebuie tratament serios si multe lichide. ai grija de tine, sa nu racesti , sa stai in curent,....ca si asta intretine.
ce leagan fain ati luat bine ca ai avut unde sa-l pui ma bucur ca ii place Ioanei

ally ti-ai adus tu aminte ca ma cheama si Elena multumesc mult de urare. un mareee de la noi si pentru Duracell.

alexina si eu zic ca bb_yasmi, n-as da atatia bani pe litoralul nostru. chir nu merita. auzi la ei, la banii astia ai numai 2 mese. ca la noi la romani ce mai era daca bagau si cina aici? dar na, fiecare cum crede si cum este dispus sa dea banii

deea hai nu mai pune la suflet tot. doar stii ca de multe pui baza intr-un strain mai tare decat in cineva apropiat. asta este, nu trebuie sa pui la suflet. lasa ca viata poate fi frumoasa si altfel. nu trebuie sa te amarasti dintr-atat. ai printesele tale dulci si frumose, ai sotul langa tine, ce-ti mai trebuie. si banii...da-i incolo, sanatate sa fie. hai ca poate reusesc sa te inveselesc putin

ailed mniam, mniam ce briose...cu nuci caramelizate arunca si la noi sa gustam

bb_yasmi sunt tare dulci copilasii, cum se joaca. super ca le-ai facut un loc de joaca cu nisip. si catelul este tare atasat de Lucas, cred il vede mic ca el

yvy multumim ca mereu vii cu sfaturi si informatii cum mai este Larisa? doarme mai bine?

am citit asa in mare ce-ati mai scris, ma grabesc ca merg sa fac spanacul. dar am zis sa intru putin sa vad ce faceti. cand se trezeste buburuza iesim iar afara.

toate mamicile.

Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumphitza spune:

sa scriu repede 2-3 randuri pana nu se trezeste piscoata ca deja doarme de o ora si ceva dar eu am facut mentosane online ca m-am uitat/cautat ceva si tot nu gasisi

Irinuka ai o fetita cu personalitate, imi place cel mai tare imi place cu doarme, are niste super pozitii haioase si cum papa omleta

Yasmi cine ar fi crezut ca ai sa fii in asa extaz la vazul unei rosii mici si verzi, acum vreun an in urma? ti-am admirat si gradinita cu verdeturi si gradinita de la groapa cu nisip, respectiv Luchi, Mina si catelul niste strengari scumpi cu totii

Madutza frumos foisorul si floricele si tot asa da , de acum berea rece lipseste, grade multe in termometru ai, foisor ai... flori frumoase ai... ce-ti mai lipseste?

Catank, hahaha ai dat gauri in tavan ca sa agati leaganul? da afara de ce nu l-ai legat la un copac? sau asta e jucaria de vremea rea? cand se da Ioana in leagan nu da cu picioarele printr-o oala ceva? sau e asa de mare bucataria ca poti sa faci hora?

Yvyana, cum mai e Larisa? sper ca ati avut o noapte mai buna fara urlete si plansete si a mea sufera de dinti ca ii ies vreo 2 maselute si sapt trecuta si vad ca si azi se tot maraie si musca si urla si enerveaza rapid

Cami, hai cu pozele nasa mare, sa vada si ochiu` nostru cum sunt fetele? cu cine le-ai lasat acasa cand voi v-ati distrat la nunta ?

edit: pana am scris eu a aparut si roxy da ce facusi draga azi pana acum? cam tarziu ? te-ai "betivanit", cum ar spune maica mea, adica te-ai petrecut ? ha sa traiesti si sa fii sanatoasa si la punga groasa ce mai face Anastasia bijuteria? i-a mai crescut parul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui strumphitza

.....

edit: pana am scris eu a aparut si roxy da ce facusi draga azi pana acum? cam tarziu ? te-ai "betivanit", cum ar spune maica mea, adica te-ai petrecut ? ha sa traiesti si sa fii sanatoasa si la punga groasa ce mai face Anastasia bijuteria? i-a mai crescut parul?

multumesc de urari.
daaa, a inceput sa-i creasca, asa fain esteeee. si asa blond o mai tundem o data prin august cred ca tare imi place asa. apoi il las sa creasca

da, am baut azi 2 pahare de vin rosu-negru am fost cu tata sa mai afumam niste muschiuleti la matusa-mea in curte si am mancat si am baut si un vin de 3 ani de la taica-meu
a trecut si sotul ca a fost in oras cu treburi de serviciu si a luat si el o gurita mica asa de ziua mea si a venit si mama inainte sa plece la serviciu si a luat si ea o gurita ca si ea este tot Elena,
deci ne-am betivit cu totii

Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyLaur spune:

Buna ziua si de la noi!!!
Deea, da, este cam scumputza taxa la gradi dar nu avem ce face si il inscriem. Partea buna in Ro este ca programul la gradi este pana seara la 18 ,aici unde am gasit noi la 17.30 trebuie sa mergem dupa el. Multumesc mult pentru gandurile bune...si eu sper sa imi gasesc repede ceva de munca, momentan sa imi termine Cv-ul si sa-l depun si apoi sa-l depun.
Delia, multumim mult pentru urari!
Madutza, super frumos si practic foisorul!Sa-l stapaniti sanatosi. Cata este o dulceata de fetita ...Poze cu iubitul meu Cristinel nu ai?
Strumpitz, nu era de la Red Bull cauza. Mancasem lasagnia si mi-a picat ffffffff rau de ma luase cu ameteli si stari de voma. Si nu te gandii prea departe ca doar ce mi-a trecut de 2 zile.
Lavinia, felicitari pentru prima rosioara aparuta pe terenul proaspat amenajat! Am vazut pozele cu cei 3 jucausi...sunt foarte frumosi.
Catank, imi pare rau pentru problema cu,cardul si sper sa se rezolve cat mai repede situatiunea si sa ne scrii la fel de des si frumos.
Roxy, pai cum sa uit mai mami de ziua ta ne nume cand ne petrecem amandoua in aceeasi zi si imi esti tare draga?Ma bucur ca a inceput sa ii creasca parul Anastasiei...Blondina frumoasa a mamei!

Mergi la inceput

Strumpitz, tare rau faza cu ”betivitul„, am murit de ras.Nu stiu de unde le scoti!
Roxy, m-ai zapacit tu pe mine cu muschiuletul afumat. Asta imi aminteste de iarna cand taie ai mei porcul inainte de Craciun si dupa il afuma. La multi ani fericiti si mamei tale...sa ne traiasca si mamele cu numele.

Mergi la inceput

Fetelor noi astazi am facut o varza cu ciolan afumat si nu am putut sa mancam fara Duracell care nu s-a lasat pana nu a mancat un castronel cred. Stiu ca inca nu are voie dar efectiv nu vroia altceva sa manance ,decat ce mancam noi in momentul ala. Voi ati dat varza pana acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryM85 spune:

Buna! La multi ani Roxy!La multi ani tuturor ce poarta numele de Constantin si Elena!

Strumpy am vazut piscoasa frumoasa si boboceii am lasat si comenturi! Piscoasa nu mai plimba papusa sa plictisit, De soacra ce sa spun nu plang dupa ea si e bine asa mai rarut.[/left]
Ally da ai dreptate skypul e super si te vezi in timp real, sora mea este la Londra, dar vorbesc si la Italia cu fratele meu![/left]

mami fericita de Alexandra Mirela(06.04.2011)

Mergi la inceput