Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (16)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ursulet33 spune:

apropo de asta, citeam pe nu stiu unde ca la 6 luni, copilul trebuie sa-si dubleze greutatea de la nastere. Daca vreti va caut linkul.

si apropo de diversificare, sunt semne care arata ca e pregatit copilul - poate sa stea bine in sezut, nu mai are reflexul de a impinge cu limba in fata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ursulet33

apropo de asta, citeam pe nu stiu unde ca la 6 luni, copilul trebuie sa-si dubleze greutatea de la nastere. Daca vreti va caut linkul.

si apropo de diversificare, sunt semne care arata ca e pregatit copilul - poate sa stea bine in sezut, nu mai are reflexul de a impinge cu limba in fata..

Mamica Iuliei (24 ian 2012)
pai eu sper sa nu fie asa ...
ca atunci edy in 2 luni ar trebui sa aiba 10 kg jumate...eu sincer sper sa nu mai ia atata in greutate...
chiar asa adriana,daca natalia ia in greutate in sapt urmatoare si este voioasa nu cred ca ar fi motive de ingrijorare...vezi,eu ma infrijorez sa nu ia prea mult edy...desi tot medicii mi-au spus ca e normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Ursulet eu stiam ca intre 4-6 luni ar trebui sa dubleze, dar nu e batut in cuie. De exemplu bebelusii nascuti mai mici de 3 kile ar trebui sa dubleze mai repede, cei peste 3,5 mai greu.

Anahadasa sanatate la gemenasi!

Si eu am luat o viroza turbata ca-s la pat de ieri cu febra, dureri de articulatii, dureri in gat si tare mi-i frica sa nu ia si Mishu, ca simptomele is rele tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

La multe luni Tudor si David Cristian!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

eu stiu ca trebuie sa-si dubleze greutatea pe la 4 luni(execeptie cepi peste 3500gr);pare destul de logic ,caci facand un calcul iese cam asa:
la un copil de 3000gr la nastere ,care ia un minim de 750grx4luni=3000gr (plus cele 3000de la nastere sunt 6000gr)
ma rog variatiile de +-100,200 gr nu sunt chiar foc (asa zice nenea capraru la cartulie)

http://doctorc.ro/cresterea-normala/cresterea-in-greutate/

Citat:
citat din mesajul lui ursulet33

Mamica Iuliei (24 ian 2012)

adriana ,de ce nu-i faci o proba a suptului sa te convingi ca mananca ;vezi ca ea mai poate sa fie si in perioada de greva a suptului;dar pana acum cum a luat in greutatea(in luna asta?)

ma tenteaza si pe mine marea (cateva zile nu mult), dar la noi nu departe de casa ;doar ca ma gandesc ca prin final de august inceput de sept ,pisco o sa fie diversificata,cum ii pregatesc eu papacica la mare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

macarons...hmm..io am mancat prima data de la niste francezi veniti in firma (mi-aduc aminte ca erau in toate culorile);is bune ,ma rog mie imi poti da si un sparc dulce ca-l mananc
deci io sunt singura care nu comand ..sau comand cand o sa-mi permita silueta ,caci altfel daca apuc sa mananc traieste carina doar din comenzile de la mine
radem glumim dar la mine e purceaua moarta in cotet;daca nu ma apuc de sport am 2 fuste si 2 pantaloni de purtat..si care ziceam ca incep sala..dar cu ploaia asta poate doar ceva caiac as putea face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Altesa numai la verticala in pat papa de vreo saptamana ca altfel nu vrea bibe si ii dau sab simllex si debridat ca avem pb si cu constipatia sunt curioasa daca face azi ca nu a mai facut de duminica dar vad ca nu da semne ca ar durea-o burtica .
Aseara urla de foame si nu vroia lapticul numai cand il simtea in gurita urla de mama focului dar pana la urma a papat 100ml fara rasuflare nu stiu ce sa fac i-as schimba iar laptele cu altul un pic mai amar de ex Humana ca vad ca Aptamilul e dulce si ma gandesc ca nu ii place sntem de 2 sapt. pe Aptamil si inca nu sa obisnuit cu el, eu cred ca dc ii placea il papa nu face figuri la el numai cand il simte in gurita
Azi noapte la 1 si la 5 a papat cate 100ml fara sa comenteze dar eu cred ca nu constietiza ce face si azi la 9 a papat 80 ml si la vreo 20 min 40 ml si gata nu mai vroia , papam cu biberoanele mici si subtiri i-am luat tetine si de la nuk , avent si de la alte firme si la fel face... cand am fost la pediatru acum 2 sapt. nu avea nimic in gurita era sanatoasa tun vesela si vioaie ca de obicei.

mamica de Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

lady, cantarul e bun. E cel pe care il folosesc inca de cand am adus-o din maternitate.

georgia, in ultimele 3 saptamani a luat 180g (din care 100 g in prima saptamana, 80g in saptamana 2, nimic in ultima). Kk face cam la 2 -3 zile destul de mult, pish face suficient.

de cand cu vaccinul de 2 luni s-a dereglat si imi e groaza pentru ca ar trebui sa il facem in curand pe urmatorul.

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

Si de la noi, iar pt ieri LMA Alexandru.
Adriana am avut aceeasi problema luna trecuta: in prima sapt a pus 350gr, iar urmatoarele doua a pus 50gr. In ultima sapt a pus 400 gr. Acum uitandu-ma in urma, ii dau dreptate uneia dintre pediatre care mi-a zis ca asa se manifesta puseele de crestere. In ultima sapt a crescut si in lungime. Si ca sa va conving, va amintesc despre zilele mele negre in care vroiam sa renunt la LM tocmai din acest motiv. Ramai pe baricade, Adriana!! Poate e si vremea asta nebuna!
Ghiulten sunt de acord cu tine. Eu unde sa o tin ca sa o protejez de mare?! Stati linistite fetelor ca marea ajuta prin aerosoli. Noua ne-au spus ca nu o puyem scalda mai devreme de 6 luni, iar cu statul afara, la noi e asa 7-10 si 17-19.
Noi doua zburam spre tara duminica. Iris va avea 3luni si 2 zile. Asa cum ziceau fetele, e nevoie de procura atunci cand unul dintre parinti calatoreste singur cu bb.Si ar mai fi nevoie de aprobarea soacrei nebune, care ieri a dorit sa imi reaminteasca de relatiile fam. ei cu presedintele republicii cipriote si daca "ma pierd" cu fata, ea ma gaseste si in gaura de sarpe...Asta imi suna a Sicilia, mafie, hahaha cred ca a vazut Nasu' in tinerete :)
Dr. anca eu de ce nu pot sa vad copila frumoasa cu ceapa-n gurita?! :(
Noi mergem in vacanta in una dintre cele mai frumoase tari din Univers. In Romania vom vizita Rapa Rosie de la Sebes (care e pe gratis), apoi Manastirea Rameti (jud Alba), apoi batrana Alba Iulia. Ne ducem si pe la Salina Turda, pe la Arieseni, pe la Colibita, pel la Huedin unde vom vizita fam de tigani caldarari care m-au ajutat cu licenta si nu , in ultimul rand, ne vom opri in Cluj, cel mai frumos oras din lume.
Atat eu, cat si Theo, suntem indragostiti de Romanica, de peisajele neuniforme de pamant arat si insamantat, de miros de balega la asfintit, de gust de cirese parguite in soare dulce romanesc. Oriunde am fost in lumea asta, cand m-am intors acasa am simtit cum mi se afunda radacinile sufletului adanc in pamantul care m-a nascut si de care sunt atat de mandra. Ioi dor mi de casa!!
Va invit pe Facebook, pe pagina 273 de locuri pe care trebuie sa le vezi inainte sa pleci din Romania. Acolo am descoperit minuni naturale si unice in lume sau in Europa.
Gata ca va plicti..
Cristinuta ne vdm si daca e sotul plecat. Ori te ajuta Anda, ori eu. Vreau sa inchiriez o masi.a (pe a mea am vandut-o in sfarsit! Ce bucurie!). Sanatate mami!
Ana sanatate multa gemenasilor!
Gabroela si eu zic sa incerci cum iti explica Altesa: hraneste-o in pozitie verticala. Pe mine si metoda asta m-a trecut peste impasul provocat de puseu, greva, reflux sau ce saracie o fi fost atunci. Sa revi cu vesti!
Noi ne-am nascut cu 2600 gr si ni s-a recomandat sa ne dublam greutatea pana sfarsim luna a treia, dar mami e o vaca pretioasa si da lapte bun. Ne-am dublat si mai mult chiar, am schimbat numarul la pampers!!! Yupiii !!

Si ne-am intors singurica de pe burtica pe spate si me impingem cu capusorul intre sanii lui mami si cu piciorusele in spatele lui tati (care ne-a parasit aseara dupa ce a cazut din pat)

Citat:
citat din mesajul lui CristinaGoji

La multe luni Tudor si David Cristian!

Mami de Mihai (08.01.2012)Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
Mihai

Blog

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Iris Vanessa (25.02.2012) made in/by Mihaela
M-am nascut fara sa vreau, am sa mor fara sa stiu, lasati-ma sa traiesc cum imi place...
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bella_sib spune:

gabrielarusu incearca si cu sticla de la NUK cu tetina forma sanului(e sticla de sticla cu gura mai larga), fetita mea daca ii dau supliment, doar din sticla aceea papa. Nu stiu ce sa zic imi dau si eu o parere, dar fetita mea pana mi-a venit laptele mie in maternitate a papat Aptamil, si am continuat cu el cand mai are nevoie si nu face figuri, si mie mi se pare mai dulce lm decat Aptamil.
O zi frumoasa dragi mamici!

Mergi la inceput