Hai Albinuta!Fluturasi&Floricele Mai-Iunie'12(54)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Albinutza tinem pumnii ptr maine, Doamne ajuta!

Anitta ce m-ai facut sa rad cu expresia "ieri era in buda" looool

Virgi te simt mai ok, Bravo scumpa!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Seara buna!

Virgi tu cand mai dormi maica daca tu ziua mergi la cumparaturi, la serviciu iar noaptea stai cu Lucas?

Albinutule sa treaca emotiile si sa fii curajoasa maine! Abia astept vesti despre voi! Bafta multa maine!

La epilat a fost super ok, ma asteptam sa fie mai dureros dupa 6 luni de lama. M-au apucat contractiile de pe drum ca a trebuit sa traversez o cale ferata imposibila, dar am luat un nospa si pana am ajuns mi-au trecut.
Apoi la curs... la curs a venit si Andrei Iar a durat 2 ore si 15 min, o gramada de informatii interesante, dar greu de stat atata pe scaun. Victoras, Robert sau Eduard s-a plictisit, ori nu i-a placut ca am stat atat pe scaun si s-a razbunat cu multe lovituri si picioare scoase prin buric de burta mea a stat contractata tot timpul asta. Apoi am fost in Ikea sa mananc chiftele si salata de sfecla rosie

Va pup si sa aveti o noapte linistita!

Deea 37+ cu
sa rezist cu Victoras dragalas la purtator inca 1 saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Da, Andra, mai am, cum sa ma paraseasca?... convietuim in simbioza. ele nu exagereaza, eu nu exagerez si astfel mai trece cate-o zi.

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Apropo de masuratori, eu nu prea mai inteleg....prietenei mele ii iesea copilul de acum 1 luna de 3 kg, ieri a nascut 2700 si 46 cm, o frumusete, dar ce diferenta de masurare....ii zicea ca o face sigur pe la 3500

-----------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (2 ani si o luna) si viitoare mami de baietel Robin Hood 37s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Buna fetelor!
O sa scriu un pic mai rar pentru ca laptopul i l-am cedat mamei si eu va citesc de pe telefon, dar mai greu sa scriu de pe el.
Am fost astazi la cardiolog si mi-a facut un EKG care a spus ca e ok, TA in schimb era 15/8, marisoara, dar eu nu o simt, in sensul ca nu ma doare capul. I-am spus ca am avut o criza intr-o noapte acum 5 ani cand eram racita si faceam tratament cu paracetamol sinus+ anticonceptionale, m-am trezit ca nu puteam respira si inima si mana stanga erau complet amortite. Atunci mi-au spus ca e de la oboseala si mi-au facut la urgente o injectie si mi-am revenit. Drept pentru care cardiologul mi-a mai dat 2 investigatii pentru vineri-sambata: o ecografie la inima si o monitorizare de 24h. Sper sa iasa bine.
Pana atunci mi-a spus sa stau cumintica pe langa casa sa nu ma apuce nascarea inainte sa fie siguri ca e totul in regula pentru o nastere naturala.
Mama deja ma ajuta cu treburile pe aici, ma mai si enerveaza... mi-a reorganizat lucrurile de nici un pahar nu-l gasesc cu usurinta. Mi-a calcat astazi o parte din lucrurile pentru spital si maine sper sa fiu gata cu bagajul de spital. Ne-a facut si mancarica...yammy.

Nastere usoara maine, Albinuta!

Alinushali sper ca acum te bucuri de bebe, sa fiti sanatosi si norocosi!

Elena 37+ cu Bebster AMR 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Deea, ce ai mai aflat interesant la curs?

Elena 37+ cu Bebster AMR 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Mai aveam de raspuns cate ceva...
DEEA,noi nu am recoltat celule stem.Tu ma intrebi cand mai dorm?Da tu mai apuci sa stai pe acasa,intre doctori si cursuri?.Eu incerc sa dorm dimineata ca atunci doarme mai bine pustiulica,dar dorm si noaptea cate 4 ore,numai ca nu continuu(cate o ora intre alaptari).Si daca ati sti ca sunt unu din acei oameni care daca nu dorm macar 8-9 ore pe noapte nu-s buni de nik...iata ca de nevoie te adaptezi.
ANITTA,am inceput iar sa iau magnerotul si azi n-am mai avut extrasistole(dar parca am dormit si un pic mai bine as noapte).Eu puiului chiar ii pun manusi,mai ales pe timp de noapte,caci se zgarie f rau exact pe bubitele acelea de pe fata incat le rupe si-i da sangele.Ziua i le scot cu intermitente si ne jucam cu manutele,pipaim diverse materiale de diferite texturi si temperaturi,ne mangaiem...ca sa le si folosim.
In patutz deocamdata stau hainele pustiului,pampersi,lenjerie,jucarii...si nici nu ma gandesc sa pun copilul in el mai devreme de 3-4 luni decat daca-si face un program f predictibil(ceea ce ma indoi profund).Exact din aceleasi considerente de comoditate,rapiditate in servirea mesei,apropiere si linistire.Si pe Ioana am bagat-o pe la 3 luni singura in patutul ei si nu a protestat deloc.Nu devenise deloc dependenta...iar acum nu mai zicce fire e....Are nevoie de sprijin si incurajari,de incredere si de confirmare,dar e ffff independenta.Mamaaaa, ce-am mai leganat la ea pana intr-un an....
MIRINA,IONELU sunteti niste eroi sa stati permanent cu copilul fara alt sprijin (in ingrijirea copilului,nu in blide si aspiratoare).Cred si eu ca-ti vine sa fugi si sa-l lasi sa planga
ELLY,multumesc de incurajari,cum as putea sa te consider ipocrita?Te inteleg perfect si stiu prin ce treci,eu am facut exact la fel la Ioana si nu regret nimic.E tare greu sa nu stii ce are puiul,de ce plange,sa te intrebi mereu daca ai facut bine ce ai facut,daca ai facut tot ce trebuia facut...Nici o mama nu poate fi acuzata ca vrea ca puiului ei sa-i fie bine.Uneori mai tre sa uitam de carti,retete,grafice si doctori si sa ne ascultam instinctul...sa-l urmam si sa facem ceea ce credem ca e mai bine pt noi si fam noastra.La Ioana si eu imi puneam f multe intrebari si aveam multe procese de constiinta,acum s-ar parea ca rezist mult mai greu din pdv fizic.Abia astept sa faca pustiul o luna ,sa facem un mic prim bilant si sa iau o decizie in privinta alaptarii exclusive,pt ca fizic nu ma simt in stare sa continui in acest ritm.
LA MAI MULTE LUNI BEBELUSILOR care s-au sarbatorit zilele astea!
Da MAMITU nostru pe unde mai umbla?Cred ca da in bobi sa vada care si cand mai naste

Virginia .mami de Ioana si de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Buna seara dragelor.
Multumesc pentru felicitari, le urez si eu noilor mamici mult laptic si rabdare.
Sa va povestesc ce am facut noi, nu?
Ei bine, vineri ma plangeam la toti pe care-i intalneam ca nu mai nasc o data si ca nu mai am rabdare. Am fost repejor la cumparaturi pe la amiaza, cam juma' de ora si inapoi in pat. Seara, bebitza a fost foarte agitat, ma lovea non-stop, insa am zis ca e normal. Durerea de spate isi facuse loc, insa era deja o obisnuinta, si cum era continua...am ignorat-o. Adorm si eu pe la ora 23, ma mai trezesc de 3 ori, merg la baie, incepe sa doara si burta putin, iau no-spa( trebuia sa dorm, nu???) si somn lin. Pe la 4 si un pic, ma trezesc brusc cu o durere ingrozitoare de burta, bag no-spa...nimic, mai rau chiar. Trezesc sot, credeam ca e o indigestie ( mancasem ardei copti), mai iau un no-spa si stau in baie. Apare si greata si dai plans. Cezar insista sa sun dr, eu ...nu, doar nu nasc azi, mai am!!! Vin iar dureri... sun pana la urma dr si ii zic ca ma doare burta rau tare, chemam salvarea, plecam la spital. Ma tot intrebam: oare chiar vine bebe? imposibil...La spital ma asteapta un medic, control si surpriza- surprizelor: dilatatie 6 cm!!!!! Am inceput sa cred ca e serioasa treaba. Medicul o suna pe dr mea, confirma travaliu si aud: o ora?nu cred ca apuci sa o mai prinzi, sa o asist eu? Valeuuu, adica urma sa nasc pe bune, si repejor. Pana ajunge dr , facem internarea(ora 6), ma intreaba la cat timp am contractii si daca misca bebe...nu stiu, nu pot sa imi dau seama, era panicata. In juma' de ora eram in sala de nasteri, ajunge dr, chinuiala sa ma urc pe masa sa vedem colul. Dilatatie 8, la urmatoarea contractie imi taie membranele(nu doare, ora 6.35), mai am inca 3 contractii si urc iar pe masa, trebuia sa imping, musai. Imping de 2 ori, fara folos insa, apoi pricep ce trebuie sa fac, ascult de dr si la urmatoarea contractie imi face epiziotomia, inca doua contractii si gata: am nascut( ora 6.50)!!! Printul a avut circulara de cordon insa totul a fost foarte bine. Peripetii in timpul nasterii au fost multe, comice toate, durerea suportabila, nu imposibila, insa cand m-a cusut...aoleu, cu tot cu anestezie. Asta este, m-am smiorcait mereu(tot spitalul stie). Am mers singura pana la salonul de lehuze, apoi la baie, mi-am revenit foarte repede. Cu alaptatul e bine momentan, mai storc uneori surplusul, rani inca nu sunt dar presimt ca urmeaza. Acasa suntem de azi, am schimbat deja 2 pampersi, ingrijit buricut, alaptat si schimbat hainute.
Bunicii sunt topiti de fericire, strabunicii la fel, de tati nu mai zic, nu s-ar mai dezlipi de feciorash. Eu sunt bine, singurul discomfort e cauzat de faptul ca epiziotomia s-a transformat in ruptura, astfel ca si cusatura e mare si cam doare. Va trece oricum.
Pentru mine, nasterea naturala a fost cea mai buna alegere, conteza enorm sa iti asculti medicul si sa te detasezi de frica, emotii si alte ganduri. Curaj fetelor, se poate si natural!
Va pupacesc pe toate, promit sa facem si poze( n-am avut cand azi), si daca aveti intrebari promit sa raspund repejor .

Mihaela38+ cu Edward-Flavius
Te asteptam Edy!!! Hai la mami si la tati!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Am uitat sa va zic ca Edy s-a nascut lungut de 49cm.
Cateva motate pentru urmatoarele mamici:

Mihaela, mami de printishor alintat, Edward- Flavius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteropipan spune:

DEEA...noi am colectat cel stem la prima fata...acum nu o vom face in primul rand din cauza banilor si in al doilea ..am discutat cu mai multi dr si le-am cerut parerea daca e nevoie musai..si au zis ca in cazul fratilor se pot fol aceleasi celule...de aceea sunt si cazuri in care parintii concep un nou bebe ca sa poata folosi celulele pt primul care ar avea nevoie...
in cazul in care va permiteti...eu una va sfatuiesc ca acum la primul copil sa colectati...

IONELU ...hai,ma,iubita...nute mai stresa atata...e mult prea mica bebita ca sa incerci sa ii faci program, sa incerci sa o culci numa la ea in pat...,sa nu mai vrea in brate,....pai cum sa nu vrea..ca numa pe tine te recunoaste si numa la mami in brate se simte cel mai safe...ofofof ca peste vreun an o sa vrei sa stea numai la tinee in brate si sa vezi ce o sa mai alergi dupa ea prin casa ca sa ii mai furi cate o imbratisare sau un pupic
hai ca primele 3-4 luni sunt mai grele....
aaa,referitor la bubitele de pe fata piticutei...sunt absolut normale la nou-nascuti....asa am patit si la asteropi si nu am facut altceva decat sa o spal pe fata cu apitza...o sa treaca singure in curand..au o denumire dar nu imi mai aduc aminte acum...nu te ingrijora..

ANITTA las ca pana vei naste va mai lua pitica in greutate,nu ti face griji...iar cu operatia....sper sa aiba maini de aur dr tau si sa fie totul ok

Mergi la inceput