Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (11)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

Georgia_bb1, cu aparatul am facut schimb cu o mamica de pe picasa, i-am dat hainute si jucari si mi-a dat aparatul, am pus si facura il colet si am vazut ca este 193 lei , am sa iti spun maine de la ce firma este , ca acum nu sunt acasa, dar daca dai o cautare pe net dupa "aparat de ascultat zgomote fetale" o sa gasesti o gramada
sunt multe si unele nu merg asa devreme dar la mine chiar a mers, maine am fix 12 saptamani , am prins greu , cam dupa 10 minute dar cand am auzit inimioara.........

douradoudou, eu patutul fetei l-am lipit de al meu , practic era ca si cum dormea cu noi numai ca la margine si avea spatiul ei
nici mie nu mi-a placut varianta sa stea separata si am incercat sa imi fie si mie mai usor
wrap vreau sa imi iau si eu neaparat , o sa o fac in toamna cand incep targurile de bebei
o intrebare ....cum sunt astea, pe masuri pe......? nu stiu nu am vazut niciodata in realitate dar am citit articole si am vazut poze si este cea mai buna solutie ca bebe sa fie aproape de mine dar nu stiu de care sa iau

11+

----------------------------------------------------------------------

Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgia_bb1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MACARIE

Georgia_bb1, cu aparatul am facut schimb cu o mamica de pe picasa, i-am dat hainute si jucari si mi-a dat aparatul, am pus si facura il colet si am vazut ca este 193 lei , am sa iti spun maine de la ce firma este , ca acum nu sunt acasa, dar daca dai o cautare pe net dupa "aparat de ascultat zgomote fetale" o sa gasesti o gramada
sunt multe si unele nu merg asa devreme dar la mine chiar a mers, maine am fix 12 saptamani , am prins greu , cam dupa 10 minute dar cand am auzit inimioara.........

douradoudou, eu patutul fetei l-am lipit de al meu , practic era ca si cum dormea cu noi numai ca la margine si avea spatiul ei
nici mie nu mi-a placut varianta sa stea separata si am incercat sa imi fie si mie mai usor
wrap vreau sa imi iau si eu neaparat , o sa o fac in toamna cand incep targurile de bebei
o intrebare ....cum sunt astea, pe masuri pe......? nu stiu nu am vazut niciodata in realitate dar am citit articole si am vazut poze si este cea mai buna solutie ca bebe sa fie aproape de mine dar nu stiu de care sa iau

11+

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Multumesc Macarie!!!

Ma intereseaza firma ca am vazut mai multe pe internet si nu stiu de care ai tu mai ales ca ai auzit destul de devreme inimioara. Si eu am putin peste 12 saptamani!!! Te astept cu vesti!
Te pup pe tine si pe cel mic :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

Citat:
citat din mesajul lui MACARIE

11+

eu am wrap de bumbac, are vreo 3 m..cred ca exista si de 2.5 parca si diferite materiale...pt bb mai mare merge f f f f mei-tai ..daca te duci pe la targuri de bb neaparat strange toate info, probeaza si vezi ce ti s epotriveste..exista si sling cu inel sau fara...
despre dormitul in patut lipit lipit de patul parintilor da, e f ok..e tot o forma de cosleeping...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Iri, multumesc
Mya, asteptam vesti bune si frumoase, pline de emotii!

Si noi ne-am gandit ca ii pregatim camera lui bebe in care sa fie numai lucrusoarele lui si ce ii trebuie lui, dar pana la 6 luni are sa faca nani in patutul lui, insa cu noi in camera, asta sigur! Dupa aceea, trecem si la nebuneala cu ascultat/vazut copilul cu aparat din ala video audio, etc, deocamdata nu m-am interesat de asta si nici nu e cazul..Insa deocamdata stim sigur ca dupa ce apare pe lume, are sa stea langa noi, o perioada, sa ne simta, sa ne auda, sa il auzim, sa il pupacim:),eeeei, o mie de nebunii frumoase, obositoare, unice!

Despre cosuri..in prima luna am avut si eu o explozie de cosulete mici mici, rosii, ca niste bubite, pe piept si pe spate..In a doua luna au ramas cateva pe spate, acum nu mai am deloc.A fost numai nebuneala de hormoni, asa ca nu am facut nimic sa le distrug, am asteptat cuminte sa treaca.Nu aveau lichid, sau ceva..Erau mici, multe si rosii.Eu am un ten si o piele impecabile, nu am avut cosuri in viata mea, nu am ten gras, iar acum am revenit la cum eram inainte, ceea ce ma face sa cred ca deja eu si bebele suntem prieteni buni

Cu sucurile de fructe in primele luni.. eu am avut o luna in care am baut in fiecare zi un pahar de suc de portocale,acum sunt inca in pauza, ca galusca nu mai vrea de-loc, nici din ala.Vrea in schimb orice fel de fructe (in afara de pere, acum s-a saturat de astea), asa ca profit.

Am inlocuit Pregvit cu Materna si acid folic si nu mai vomit, pastila roz luata dimineata ma termina..

hai va pup,burtici, fug inapoi la dosare si mai incerc sa trec!
O dupa amiaza usoara si linistita!

13 +

Mergi la inceput

repede, va pun o bucatica dintr-un articol care explica, intr-o oarecare masura, durerile pe care le resimtiti voi:

La inceputul celui de al doilea trimestru de sarcina, cele mai multe gravide sunt pline de energie si intr-o foarte buna dispozitie. In schimb pot aparea noi simptome, cum ar fi durerile lombare si arsurile stomacale(datorita refluarii sucului gastric acid din stomac spre esofag se pot manifesta ca arsuri in zona sternului).
Uterul se mareste in sus iesind din zona oaselor peviene, eliberand presiunea acumulata pe vezica. Pe masura ce uterul creste este posibil sa simtiti o senzatie de discomfort sau sa aveti parte de dureri in aceasta zona. Ligamentele care sustin uterul se vor intinde ducand la dureri ale ligamentelor rotunde. Acestea se pot manifesta sub forma unor dureri ascutite de scurta durata, insotite de o senzatie de discomfort in abdomenul inferior. Acest tip de dureri se petrec de obicei cand va schimbati pozitia sau cand va ridicati brusc.

13 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Salutare fetelor,

sper ca sunteti sanatoase si voioase!

am citit ce s-a mai scris si ma bag si eu la subiectul cu dormitul ca sa va impartasesc experienta mea.
Inainte de bebe 1 aveam idei marete (fara suparare) ca doarme bebe in camera lui, ma si vedeam intr-un peisaj idilic, bebe cuminte in patut in camera lui si eu cu sotul linistiti in camera noastra. Ca o paranteza asa ma vedeam si cu masina, noi iubim drumurile si vacantele in masina, bebe in spate si eu frumos in fata tinandu-ma de mana cu consortul Toate astea au fost teorie, in practica si acuma merg cu pruncul in spate in masina desi are 2 ani si 2 luni.
Cu somnul si mai si, in primele 2-3 luni a dormit cu mine in pat in camera de oaspeti, dar il puneam in landou si landoul in pat, unu sa aiba spatiul lui, si doi de teama sa nu pun plapuma pe el sau vreo mana pe el. se zice ca o mama doarme iepureste si ca nu te pui pe el, bine, in cazul meu dupa nopti urlate cu colici si purtat in brate aodrmeam uneori ceva de genul somn frate cu moartea, nu stiam nimic in jurul meu....
Nu mai tin bine minte exact pe la 3-4 luni l-am mutat in patut de lemn de 1.40 m cu noi in camera, era f usor sa il aud (el a avut un reflux esofagian foarte nasol), usor cu alaptatul, cu suzeta cazuta etc.
La 7 luni l-am mutat la el in camera, fiind obisnuit de la cresa sa doarma singur, inca ne impingea daca ne puneam langa el. pe la 1 an jumate a inceput cu dintii, raceli etc si cam de atunci e in patul nostru. cand vine si bebe 2 o sa incep acelasi proces, asta mare cu taica-su in pat si asta mic cu mine. Imi e tare drag, sa il vedeti cu ce placere se pune in patul mare si doarme pana pe la 8 dimineata, dimineata ne pupam si ne dragalim in pat. El doarme singur in patul mare nu trebuie sa stam langa el, punem ceva perne la margine sa nu cada si atata. La 20.30 e la somn si noi avem apoi timp de un film, de citit etc in camerele celelalte.
Cam asa se intampla la noi, sunt curioasa cum o fie si cu number 2.
v-am pupat si ma intorc la treaba

Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand un bb 15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

stiu ac in romania majoritatea mamelor sunt sfatuite sa invete bebelsul sa doarma singur eventual cu baby phone .sensori de respiratie,,camere video...mie mi se pare f rece...un bebelus care a stat 9 luni atat de aproape de inima ta, la adapost, nu a simtit foame sau frig sau frica ..acum deodata sa se gaseasca singur intr-un mediu ostil pt el, nu o simte pe mama,nu-i aude batale inimii care ii sunt atat de familiare si il linistesc...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+

Nu vreau sa te supar cu ideile mele,dar copilul sepoate atasade mama si fara sa doarma in pat cu ea.copilulmeu este f atasat de mine si sincera sa fiu ma deranjeaza sa.mi zica cineva asa,mai ales ca soacramea a incercat sa insibueaza ca nu-mi iubesc copilul daca nu dorm in patcu el.in timp acest cosleeping duce la alteprobleme, gen de adaptare, copilul nu se mai poate odihni singur, si cunosc un caz in care copilul la 7-8 ani urlasa-si vada mama goala nu mai zic de faptul ca tatul nu are voiesa se apropie de mama.nu mai zic ca exilarea sotului in alta camera duce la probleme de cuplu..copilul a dormit cu noi in camera pana la 9 luni si apoi in camera lui.asa vom face cu al doilea.

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Bubulina felicitari pt masuratorile perfecte!!! si eu la fel am patit la DT, al meu era numai cu fundul si nu vroia chip sa se intoarca asa ca mi-a zis meedicul sa tin palmele sub fund si sa ridic poponeata si asa abia l-am intors si a putut sa ii masoare toate cele :))
Am vazut azi la o amica care a nascut ca si-a cumparat patut alb din lemn cu zabrele superbbb, d ela un targ a(cu ff mare dreducere: a dat pe el 600 de lei si e absolut demential garnisit cu roz (lenjerie)si cu baldachin alb cu o mare funda roz in motz sus stransa...ca are fetita..deci m-am indragostit de patutul ala! Clar voi incepe sa merg si eu la targuri de bebe de prin toamna incolo si voi incepe sa achitionez dupa 6 luni trebusoare d-astea...
Nici eu nu vreau sa dorm cu bebe in pat dar clar va dormi langa patul meu lipit!! vreau sa il simt numaidecat daca intind o mana, sa il miros, sa il aud respirand, sa il pup si sa il vad non stop :))

Macarie..daca singurul defect al medicului tau este faptul ca nu e comunicativ..fii tu mai tupeista si sari pe el. efectiv intreaba-l orice, cere explicatii, nu pleca niciodata nelamurita din cabinet..eu una asa sunt... ca ddaca ne luam dupa ei am fi muti pe parcursul consultatiei dar mie imi merge gura ca unei melite cand intru la medic :))) si intreb toate prostioarele posibile :) iar daca simt eu ca nu e de acord cu mine la vreo ceva..intreb altfel . Exemplu: mie medicul nu mi-a recomandat utrogestan ..insa eu stiind ca e bun l-am luat de cpul meu.. cand m-am dus sa intreb mi-a zis:" mda..pai nu e nevoie..de ce? ai sangerari? la care eu :"nuu, dar de ce? face rau daca iau? nu am voie sa il iau preventiv? " la care el :" aa ba da, poti sa il iei..dar nah...ia-l pana la urma daca asta vrei!"
asa ca uite cum am obtinut eu ok-ul ca e bine sa iau si rau nu face..doar sa dorm eu linistita :))
:)) PS: si asta e conversatia mea prima la dr-ul tau :)) ca dupa asta m-a pasat la alt medic ca nu a mai avut loc si pt mine si asteia ii fac la fel cand vreau ceva... pana nu obtin raspunsuri care sa ma satisfaca nu plec de acolO! vreau explicatii pt tot! :))

13+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 1 NO SPA pe zi Utrogestan ovule:400 mg pe zi;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

parca Geani intreba de placenta jos inserata. Asta inseamna ca placenta, care in mod normal se ataseaza de uter deasupra cervixului, in cazul tau s-a atasat mai jos la baza uterului. Numai de la 5 luni incolo se diagnosticheaza placenta previa care poate fi totala (acoperind in intregime cervixul) sau partiala (vine pana in "buza" cervixului). In 9 din 10 cazuri placenta jos inserata se "repara" singura prin ridicarea uterului ce trage dupa sine si placenta. Eu am avut previa marginala ce s-a metinut pana in luna a 8-a. In luna a 9-a era la 2.7 cm de cervix si am nascut natural insa cu o hemoragie destul de puternica dupa expulsie.
deci nu te ingrijora, 90% sanse sa se rezolve, gandeste pozitiv!

Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand un bb 15+

Mergi la inceput

Mami, multumesc!, multumim! am fost tare mandri si incantati si bineinteles ca am inca zambetul agatat pe fata, nu mai pleaca..tati era transfigurat, ar fi intrat in ecran!

Cu dormitul, exact cum spuneam, sunt complet de acord ca bebele sa doarma la noi in camera, insa in patutul lui, nu la mine in pat, ca si eu cand dorm, dorm!
Am avut o vecina, in Ro, care si-a sufocat fetita, fiindca a dormit pe ea si nu a simtit nimic, nu s-a mai putut face nimic, asa ca noi ni-cio-da-ta nani cu bebele langa noi, in pat, asta din start!aa, ca mai creste si trage un puiut de somn ca adoarme rupt, ok, dar sa isi faca un obicei, nici vorba! noi amandoi suntem buni,pupaciosi, rasfatati, calzi, zapaciti, speram sa avem un bebe cu o personalitate deschisa, faina, nu vaicaret:)si sper sa fie un copil care sa stie ce vrea, fara ca asta sa insemne ca este incapatanat ca maica-sa:)
In fine, astea sunt alte teme, mai avem muuuult pana sa ajungem sa vorbim despre asta, insa la chestia cu nani in patutul lui-subscriu cu brio.asta nu inseamna ca nu il iau in brate sau ca nu il mananc si nu il pupacesc intr-un mare hal..va avea caaaata iubire vrea sa ia si muuuuult mai multa, in plus:)

13 +

Mergi la inceput