Clubul "babelor" FIV-oase 39

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lara27

-acum, diagnosticul de adeno e mai mult o prezumtie, 100% se confirma doar prin histerectomie..

Era sa fac infarct cand am citit...apoi mi-am revenit cand mi-am dat seama ca te referi la histeroscopie...adica, asa sper...
Cum urmeaza sa fac eco + histeroscopie cu Albu, punem niste pariuri ca ma intorc cu adenomioza? Eu zic ca da...

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

adriana,eu fac mancarea din ochi ,in general.
habar n-am cati L are oala "mea" de ciorba.
in fine...tre' s-o scot la capat cumva...ma mai gandesc,mai calculez si tre' sa iasa ceva.

blanche,adica mi-a desenat cu aparatul pentru tatuaj cosmetic- care nu-i totuna cu aparatul pentru tatuaj artisitc,asadar cu aparatul de tatuat cosmetic mi-a tatuat punct langa punct pana s-a format o linie continua la baza genelor superioaare.
arata ca o linie perfecta si intensa de tus.
ochiul se vede mult mai bine conturat si pus in evidenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Nu a gresit Lara, MeAlex. A mai fost discutia asta aici. Ideea e ca la histeroscopie nu se vede adenomioza. Se poate confirma un diagnostic prin US sau RMN, dar 100% e prin histerectomie cand se face analiza tesutului. Eu asa am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui antonia_77

O sa fiu foarte scurta:
1. Motivul pt care am postat pe forumul asta a fost subiectul Adenomioza! nu caut consolare; m-am gandit ca share-uirea de info, indiferent de stadiul in care se afla o aspiranta la bebe este benefica pt toata lumea. Exact despre cazul samirei am adus vorba, care, dupa atatia ani de eforturi descopera ca problema ar putea fi rezolvata in 3 luni...
2. Am vazut ca post-ul meu a iscat reactii ciudate...nu ma asteptam, ca urmare o sa il sterg, incerc sa va inteleg totusi
3. Succes tuturor

Antonia ma exprim si eu punctual (desi mie nu-mi iese sa fiu succinta):
1.regret ca n-ai inteles, te-ai ofensat si ai ales sa stergi mesajul. eu chiar am facut efortul de a-ti raspunde, amplu si exact pe subiectul care te interesa, Adenomioza! am scris un mesaj amplu, adresat doar tie, pe exact aceasta tema..acum, sa-l sterg si eu, in ideea ca l-am scris degeaba, ca oricum nu te intereseaza??
2. nu consider ca am scris absolut nimic ofensator; elaborez: ultimele capitole au fost unele extrem de dureroase, cu multe nereusite si multe lacrimi, cu randuri triste, scrise de fete care au nevoie de consolare, si nu de info!!!
3. si totusi, aceleasi fete, sunt aici, impartasind cu drag din anii lor de studiu intens (facut din nevoie si nu din placere), cu info adunate in urma a zeci de controale, discutii, proceduri medicale urmare a tot atatea consultatii la medici din tara si strainatate (btw, aceste consultatii nu sunt gratuite, dupa cum, probabil iti inchipui);
4. da, am inteles! nu cauti consolare, cauti doar info pretioase sa te ajute in problema ta! pai, atunci e bine ca ai gasit, nu? n-am sters mesajul despre adeno, dar iti recomand sa-l salvezi, pt ca sunt impulsiva si s-ar putea s-o fac;
5. da, m-a deranjat, initial insensibilitatea mai multor fraze din mesajul tau, pe care le-am si exemplificat; am ales totusi, sa-mi depasesc iritarea initiala si sa-ti raspund intrebarilor..cu toate astea, nu mi se pare deloc gresit, sa pun in vedere ca, unele lucruri, chiar daca involuntar, pot fi dureroase spuse asa, AICI!..nici una din fete nu merita sa sufere in plus fata de cat o face deja..timp in care, dau relatii despre proceduri, boli, medicamente etc (functie de nevoia celor care intreaba)..ne-am retras aici, in coltul asta de forum, pt a ne feri de zecile/sutele de postari de genul am reusit de la prima incercare si acum sunt extrem de nervozata ca la a doua incercare, nu-mi mai iese din prima eu, de ce ma rog, n-am dreptul sa fiu la randu-mi egoista si sa ma rezum la a-ti spune.."succes"?
6. poate ca nu gasesc mereu cuvintele potrivite, dar, promit ca spun mereu, ceea ce gandesc..nu sunt om de litere, dar am o prietena buna care este si pe care-mi permit s-o citez, pt o mai buna intelegere:

Suntem de multi ani pe acest forum. Am citit mult. Noi am fost aici, incurajand sute de fete. Sunt convinsa ca nu exagerez cand spun "sute". Suntem spijin pentru ele. Dar, suntem sprijin si pentru noi, "babele". Acest apelativ nu se refera la primaverile noastre, ci la anii de incercari, la sperantele noastre incomensurabile.
Suntem imprastiate prin Romania, sau chiar in afara ei. Nu ne putem cunoaste toate, nu ne putem intalni. Dar ne sprijinim zilnic. Haideti s-o facem aici, in "clubul" nostru, pana cand vom parasi aceasta parte "dureroasa" a forumului, invingatoare.

in concluzie, Antonia, era de ajuns daca citeai doar intro-ul acestui topic, nu 36 de capitole, pentru a gasi un mod de exprimare mai empatic sau plin de delicatete in cautarea raspunsului la problema ta.

p.s. m-am invatat minte si cu toate ca urasc "reply with quote", in viitor, cu siguranta voi apela la aceasta optiune..

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Anaasta, Lara, sorry, my mistake! Stiu discutiile, retinusem doar ca se confirma prin US sau RMN, probabil ca am uitat rapid varianta histerectomie pentru ca iesea din calcul.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

ana,eu fac simplu prajitura cu visine:

ou amestecat cu zahar pana se face spuma alba...apoi adaug ulei si lapte si la sfarsit faina cu praf de copt.
mai pun si coaja rasa de lamaie.
visinele le tavalesc prin faina si le pun in tava,peste aluat si dau la cuptor in tava cu hartie de copt.
coc la foc mic-175 de grade.
nu mai stiu cantitatile exacte dar daca le vrei...ma duc maine la notite si-ti spun.

e testata reteta...iese pufoasa si crescuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Sami, cand ai timp si chef, nu musai maine, spune si cantitati, te rog. O servesti cu ceva deasupra, gen frisca sau sos de vanilie sau smantana cu zahar?! Sotului meu ii plac visinele in prajitura. Eu adaug visine si cand fac chec pentru el.

Mergi la inceput

deasupra pun zahar pudra vanilat cand s-a racit prajitura.
este si desertul preferat al sotului meu dar il fac de maxim 2 ori pe an...de asta si uit reteta de la an la an.

lara,nu te mai incarca negativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

buuun, deci ne-am lamurit cu calul, inca nu e la scara blocului, asteptati ranch-ul.
asa cum ati banuit, a sosit sotul, i-am povestit pe indelete, nu a mancat omul nimic pana la ora asta si nici nu cred ca ii mai arde.
acum e randul vostru. dupa cum stiati, ma invarteam in jurul cozii si ciclam de la adoptie, adoptat oo sau incercat inca cu ale mele.
am stat si cu ochiul pe pisicuta declansata, am discutat ba cu una, ba cu alta si azi BAG ! m-am decis. fac FIV pe natural, dar cu "imbunatatiri" Cum nici cu dr R, nici dr D nu am rezonat suficient incat sa le ingredintez pestera minunilor, iar dr S mi-a zis din start ca el nu vede decat varianta cu donate, a ramas cel care imi cunoaste cel mai bine interiorul, mr White. Am sunat la cinica pe la ora 12 si cum avea consultatii pana la 14 am sarit in masina si m-am infiintat la el la usa. Am avut grija ca primele vorbe dupa buna ziua sa fie "nu am venit cu II" (am antecedente doar). pe urma i-am prezentat "planul" meu si ultima mea reduta de AMH. si am stabilit coordonatele. facem FIV pe natural ajutat, ca au luat ceva tepe cu natural 100% (adicatelea au ratat ovulatia) si s-au invatat minte. o sa incep tot cu AC pt ca la ei e problema cu nr de punctii pe care le fac pe saptamana, dar suprapus cu Clexane (si-a adus aminte exact toate amanuntele cazului meu - si mutatii, si prob la sot tot !), pe urma usurel ajutam foliculii, punctie si vedem ce o iesi pe urma. am adus in discutie si endo meu care se incapataneaza sa ramana pe la 7 mm (nu l-am mai masurat dupa FIV, dar nu cred sa se fi intamplat minuni), asa ca o sa primesc si Cycloproginova. Si mai am aspirin cardio 1/zi in loc de aspenter 2/sapt cat primeam de la fundeni (stia si de asta !)
A ramas sa ma conversez cu minunata asistenta sa imi dea schema. si am primit "schema standard" Noroc ca sunt super-zen si calma am facut un ping-pong de mailuri si am pus-o sa il sune pe dr si sa imi trimita "schema mea" asa cum am discutat-o cu el, ca eu nu sunt un caz "standard".
L-am "linistit" pe dr White ca sunt cat se poate de realista, ca imi cunosc sansele infime de reusita si ca in caz de test pozitiv imi iau ecograf acasa, ca am documentatia stransa pt adoptie, dar inca nu imi pot pune mainile pe piept si sa zic ca am facut tot ce se putea. i-am spus si ca sotul inclina spre adoptie direct, ca ii e frica sa nu patesc eu ceva de la tratamente, dar ca nu se poate pune cu piticul meu si ma sustine indiferent ce decizie iau. drept urmare el are programare la Mihalca sapt viitoare sa vedem ce facem cu enterococul lui peste care s-a indragostit de gigeii lui si nu mai scapa de el, cu tot antibioticul luat. eu o sa imi fac secretiile de indata ce scap de cm - azi fiind z2 ar fi trebuit sa inchei pe la ora vizitei la dr, dar cum ieri am luat aspenterul ma distrez si eu mai mult de 1 zi si jumatate !
aaa, si cum la mine nimic nu e intamplator, punctia o sa pice cu o zi inainte de aniversarea nuntii, iar ET posibil in ziua cand am avut religioasa sau cu o zi dupa.
cam asta e povestea luminitei din tunel (nu de la capat, pe aia nu o vad inca), sper ca nu dormiti deja

Mergi la inceput

qiao,eu nu dorm.
te-am asteptat.
ma gandeam ca asta ai in plan...mai ales ca am remarcat ca ai schimbat impresii cu pisicutza declansata in ultimele zile.
si ma gandeam si la Albisor ca poate fi o varianta pentru alegerea ta-aici m-am gandit ca era singura varianta in care puteai sa fugi de la job si sa-l gasesti pe medic la cabinet pentru o discutie fara programare.

ce sa-ti spun???daca tu esti impacata cu decizia ta...asta e cel mai important...eu iti doresc multa,multa bafta si sa vezi luminita de la capatul tunelului...sa ajungi s-o tii in brate de fapt!!!

Mergi la inceput