Bobocei de sept-oct 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Elfica, bineinteles ca fiecare parinte se informeaza inainte sa faca orice cu copilul lui...cred. adica asa sper, ca noi pe aici ne-am adunat nu doar sa treaca timpul, ci sa ne si informam, sa aflam din experientele altora, sa trecem prin filtrul gandirii si apoi - in functie de copilul propriu- sa aplicam ce credem ca ni se potriveste.

o singura remarca am la ceea ce ai spus tu: cum ca copiii accepta greu alimentele. nu, nu copiii accepta greu alimentele, la modul generic, cu unii copii. eu am fost o fericita ca ai mei (amandoi) au fost mereu curiosi sa incerce, n-am avut niciodata probleme cu diversificarea, a mers struna. nu cred ca suntem o exceptie deosebita. dar intr-adevar, unii sunt mai reticenti.
probabil ca ajuta sa pui copilul in scaun langa tine, sa te vada pe tine ca mananci, sa faci din activitatea asta ceva natural, firesc, nu ca pe un eveniment plin de incarcatura. el trebuie sa-si dea seama ca a manca e ceva simplu: avem mancarea pe masa, ne e foame, o luam, o bagam in gura si o mancam. si daca nu se prinde din prima, nu e jale, copil mort de foame cu farfuria cu mancare in fata eu n-am vazut si nici n-am auzit sa fie.

alimente nedigerate in scaun cred ca apar si la adulti, nu doar la copii. pt mine n-a fost un inconvenient. in primul an mai ales, mancarea nu este (numai) pentru a hrani nutritiv copilul, ci este pt cunoastere si deprinderea obiceiurilor sanatoase. ce sa zic, ca al meu si la 2 ani are mancare nedigerata in scaun de multe ori? doar n-o sa-i dau acum piureuri! am auzit si de copii care nu mananca nimic la varste destul de mari (4-5 ani) daca nu e mixat fin! care se ineaca daca dau de un bob de orez sau ceva nepasat. mie asta mi se pare mai nesanatos decat sa gasesti alimente nedigerate si care nu au nicio semnificatie, nu inseamna ca pe copil il doare burta sau ca ar trebui sa-i schimbi obiceiurile alimentare.

aici un link catre obiectul "minune" de hranit copiii:
http://www.babysafefeeder.com/

Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Tzuki treaba aia de hranit, care arata ca o suzeta ciuruita, mi se pare o tampenie Copilul simte in mana plastic in gura gust de plasa de plastic cu vagi arome de mar sau ce altceva mai pui pe acolo. Nu am bebe dar cred ca si cu gangiile au forta destul de mare sa faca pagube la plasa aia la utilizare indelungata. Arata ciudat dar tine de preferinte.
Elfica astept intrebari cu cea mai amre placere. Azi am in plan o mancarica de linte facuta dupa tehnologia libaneza. O sa o adaug si pe ea la albumul cu retete.
23w cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Vero eu nu am avut inca hemoroizi dar cred ca m-am capatat cu ceva fisuri caci saptamana trecuta m-am confruntat cu o constipatie incapatanata. Mi se pare cam mare coincidenta ca tocmai ce incepusem elevit .

Lulutza, chiar ma intrebam ce mai faci caci nu ti-am auzit glasciorul de mult. Eu doar am traversat Germania si imi plac la nebunie satele lor. G-rainbow ne poate spune mai multe despre nemti.

Cu riscul de a-mi lua pietre in cap, in primul rand de la Lalu, nu ma pot abtine sa nu comentez. Ideea ca "eu ma pot ingrasa oricat, dar bb sa fie sanatos", din punctul meu de vedere, nu este corecta. Dr nu insista sa nu ne ingrasam prea mult, pentru ca tin ei la silueta noastra. Din cate stiu problemele din cauza greutatii exagerate sunt:
- Nu stiu in cazul nasterii naturale, caci nu ma pasioneaza, dar operatia de cezariana este mult ingreunata de greutatea maaaare luata de mama.
- creste riscul de a naste un copil mare, predispus la obezitate
- risti, tu ca mama, sa faci diabet gestational (nu-mi aduc bine aminte dar sunt si probleme pe care le poate avea si copilul ..ceva de genul nasti copilul cu diabet sau ceva de genul...dar sincer nu-mi aduc aminte ce probleme poate avea chiar si copilul din cauza greutatii mari luate de mama)
- suprasoliciti coloana, soldurile, oasele coxale, genunchi etc. Eu, ca si structura, sunt mica in talie si mare in solduri. Desi am facut handbal de perfomanta, am sute de km la bord de mers pe jos, luni petrecute la sala, totusi spatele este punctul slab in cazul constitutiei mele. Musculatura spatelui, in ciuda eforturilor, nu este "forte" iar pe timpul sarcinii, greutatea mea + greutatea uterului pot avea ca rezultat probleme la coloana. La sarcina unica, 20 de kg este oarecum bine iar la sarcina gemelara este bine cu 5-7 kg in plus. Dar multe fete gemeniste au atins 30-35 kg. Eu una sunt disperata cu greutatea si de aceea o monitorizez atent. Dar astea sunt doar concluziile mele bazate pe informatiile, articolele, reportajele vazute de mine.

Kytana, eu nu o intreb nimic pe mama mea. Eu i-am spus direct ca nu contest faptul ca a crescut 3 copii, dar daca nu accepta ca multe din obiceiurile din vremea aceea au fost combatute de medicina zileleor noastre, atunci nu vine la mine ca sa ma ajute. Tin minte ca ii dadea lui frati-miu mancare mestecata de ea...cat de neigienic mi se pare gestul asta. Pe vremea aceea cu siguranta asa se proceda, dar mie sa nu-mi indese copiii cu mancare regurcitata. DIn fericire pt mine se pare ca a inteles ce vreau sa spun si nu cred ca am sa am probleme cu ea.

+ 18 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Iarta-ma, anne`mary dar m-a bufnit rasul la faza cu mancarea mestecata. Mi se pare oribi... Nu am avut parte de asa ceva. Eu cu mama mea am o relatie mai apropiata sa zicem deoarece tatal meu a murit cand aveam 6 ani si am crescut doar cu ea, frati sau surori neavand. Ea sarmana nu se baga si se fereste sa imi dea sfaturi pentru ca stie ca s-au schimbat multe lucruri. Ba mai mult, uneori eu tot insist sa imi zica una-alta si sarmana spune ca nu isi mai aminteste.
Cu gatul nu am probleme, nu am avut chiar niciodata si sper sa nu ma apuce acum mai ales ca tratamentul meu de gat era inghetata
Cu kilogramele si eu ma feresc sa iau (a nu se intelege ca ma infometez). Am luat 5.5 kg de la inceputul sarcinii si dna dr zicea ca daca as putea ramane asa ar fi super Am 54 kg la 1.56 cm si ma simt maaaare Foame culmea nu prea imi este, dar nu ma plang. bag fructe in prostie in schimb

20+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Anne, si as adauga la lista spusa de tine si efortul vascular, inima e suprasolicitata pt a face un efort considerabil sa hraneasca inca 30 de kile, de ex. intr-un timp relativ scurt (ca 8-9 luni e putin, totusi). prin urmare, pe masa de operatie sau de nastere, medicul are un organism "uzat" cumva de un efort deosebit, pe care noi il accentuam sau nu.
pt nasterea naturala, un surplus mare al greutatii inseamna diminuarea rezistentei la efort. si nu vreau sa sperii pe nimeni, dar pentru a face fata onorabil nasterii, indiferent ca e cu anestezie sau fara, mama trebuie sa fie intr-o forma fizica buna, ceea ce presupune un tonus bun.

da, nici sa stai stresata mereu cu privire la castigul ponderal, insa cumpatarea trebuie sa ne fie cuvantul de ordine si in sarcina. am auzit si eu vorba "sunt insarcinata, cere bebe savarine!" sau "daca nu ma pot rasfata acum, atunci cand?". te rasfeti, insa pt toate exista un pret si macar sa fim constiente de el.

cu hemoroizii am patimit si eu, parca nu atat in timpul sarcinilor, cat imediat dupa nastere, din cauza efortului s-au inflamat si am avut ceva probleme. tot cu proctoglivenol m-am tratat, unguent, dar ramasesem cu impresia ca nu e tocmai indicat in sarcina si alaptat, asa ca trebuia sa limitez cumva utilizarea, adica in niciun caz nu depaseam doza indicata. nu mai am prospectul, dar e bine de citit inainte.

eu acum am o alta problema cu care pana in prezent nu m-am confruntat. mi-au aparut, pe o gamba niste varice destul de nasoale. initial am crezut ca m-am lovit de ceva si m-am invinetit. dupa cateva saptamani am vazut ca nu a trecut "vanataia", dimpotriva, s-a uratit si mai tare. pana acum n-am avut probleme de circulatie de niciun fel, tensiune buna, mi se mai umflau picioarele din cand in cand, dar nici vorba de varice. acum incerc sa stau mai mult cu picioarele in sus, sa circule sangele mai usor...insa nu par sa dea inapoi :(. stiu ca nu pot sa fac nimic pana nu nasc...si nici dupa nu stiu cat de ok e tratamentul in timpul alaptarii. of, cred ca m-am mai ramolit si eu, nu mai sunt chiar ca o floare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Anne multumesc ca ai intrebat de mine.

Am disparut asa in ceata pt ca nu suntem f bine si nu am vrut sa va indispun si pe voi... eu sunt racita rau a 3 oara sarcina asta, tusesc f tare si ziua si noaptea de vreo sapt, simt ca nu mai pot. Ma tratez cu tot ce se poate: aerosoli cu ser, sare la gat, ceai de ceapa si tei, paracetamol, sirop de patlagina si stodal si nimic... din contra, de ieri ma simt si mai rau, azi am fost la dr. si mi-a dat ampicilina. Dr zice ca am si ceva alergic si mi-a dat putin calciu, altceva nu pot lua.

Ce sa va mai spun, copilu' dupa 2 luni jumate de tratamente pt raceala, apoi pneumonie, alergie si mai nou reflux gastoesofagian, l-a bagat pe Cefort injectabil si de vreo 3 zile e mai bine, tuseste mai rar... drii astia isi bat joc de oameni... si credeti-ma lucrez oarecum in domeniu si m-am dus la cei mai buni... ori sunt prea ocupati ori nu-si mai dau interesul efectiv... daca a fost o infectie netratata corect e din vina lor, mi-au dat Klacid 10 zile si nici o imbunatatire, eu le tot spuneam ca tuseste si ca poate trebuie alt antibiotic si ei ca e tuse psihogena, ca are copilu un tic... si el saracutul se chinuia cu infectia asta... in fine sper sa fie bine acum.

Ca sa nu va mai indispun prea mult, am si vesti bune, morfologia eu o facusem acum 3 sapt si era totul ok, in afara chisturilor de plex coroid destul de mari si scurtarea colului, am fost ieri pt reevaluare: CHISTURILE AU DISPARUT! Iar dupa atata tuse si stres colul meu este de 3.2 cm, ceea ce este foarte bine, ce-i drept l-am avut de 4.1 cm dar oricum el mai scade cu timpul.

Va pup pe toate, felicitari pt vestile bune.

N-am citit din urma, revin.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 21 fff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

salutare tuturor burticilor!
la multi ani sarbatoritelor si sarbatoritilor lor!
si multa sanatate tuturor si numa vesti bune de la dr
va tot citesc ideile, cunostintele, informatiile culese si sunt derutata eu habar nu am de ce o sa facem, cum o sa reactionam la nastere si in primele zile in care vom fi singuri cu bebe acasa cred ca o sa fim tare panicati, pe langa fericiti.
mi-e teama sa citesc mai mult, deja simt k incep sa uit si putinele informatii pe care le-am cules pana acum, cand ma mai si gandesc ca practica nu am deloc ma rog totusi sa ne ajute dumnezeu sa fim niste parinti buni si sa avem instinctele potrivite la momentul rescpectiv.
eu am pofta de lasagna, dar nu am facut niciodata acasa, are careva o reteta sa imi incerc si eu maestria in bucatarie si sa nu mai selectez ceva la intamplare de pe net? va rog

21+

Mergi la inceput

Mirabelac, sanatate multa . foarte, foarte multa lume racita in jurul meu, toate mamicile au copiii bolnaviori, cu tuse nenorocita si rezistenta la tratamente...parca nici asta iarna nu au fost asa multe viroze/infectii ca acum.
ma bucur insa pentru vestile bune.

Daniela, ia si tu lucrurile incet, ca noi pe aici mergem pe repede-inainte , deja am ajuns la diversificare, olita nu mai stiu daca s-a discutat, peste vreo luna o sa vorbim de crese si gradinite .
lasa, ca odata ajunsi cu copilul acasa o sa va descurcati, din fericire, in majoritatea cazurilor bebe va ia incet, doarme si mananca, nu are alte pretentii. abia dupa cateva saptamani cand v-ati mai dezmeticit incepe sa se simta si el in casa .
eu, ce sa zic, m-a adus sotul de la maternitate intr-o dupa amiaza, martea...si apoi el miercuri dimineata a plecat la lucru. eu am ramas cu mogaldeata singura acasa...ma uitam la el si inca nu realizam ca e al meu. din fericire dormea muuult, papa rezonabil si nu mi-a dat motive sa intru in panica. in timp ne-am obisnuit reciproc si totul a devenit rutina. nimeni nu s-a nascut invatat si niciun copil nu iese din spital cu instructiuni de folosire. din fericire, toti parintii se adapteaza, ceea ce o sa faceti si voi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona_bm spune:

Buna !

Stiu ca nu am mai scris nimic de mult dar v-am citit si am urmarit postarile voastre.
Felicitari tuturor pentru vestile bune de la analize/ eco, pentru culoriile carucioarelor celor care stiti deja

La multi ani Lalu cu intarziere si La multi ani celor care se sarbatoresc astazi.
Lalu ma bucur ca esti mai bine. Nu iti face griji deocamdata pentru bb ca el isi ia tot ce are nevoie din rezervele tale . Acum concentreaza-te pe regimul tau si pe odihna si veti fi bine amandoi

Eu nu am nici o noutate.... sunt destul de ocupata cu fetita si serviciul ca sotiorul imi este plecat in Franta la lucru de mai bine de o luna. Am noroc cu maica-mea ca are grija de broscuta cat sunt eu la birou si cred ca se va muta cu noi pe cand creste burta mai mare ca sa ma poata ajuta cu fetita si acasa.

Daca reusesc sa ma mai rup de lucru voi scrie si eu cate ceva din "marea" experienta pe care o am cu nascutul, alaptatul si diversificarea ca am vazut ca se dezbat deja subectele si stiu ca orice informatie prinde bine la un moment dat.

Tzuki informatiile tale si mai ales modul in care le scri sunt nepretuite

Va pup pe toate si promit sa incerc sa revin cat mai curand.

fericita de Elisa Maria (26.10.2010)

17+

www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

multa sanatate mirabela
multumim tzuki pt incurajari, sa dea Domnul sa fie totul asa cum spui tu, fara complicatii si adaptare reciproca.

21+

Mergi la inceput