Bobocei de sept-oct 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 8
patricbebe spune:
Andreea si mie fructele imi fac o foame de lup asa ca prefer sa rontai ceva gen bastonase de morcovi cu ceva suc de lamaie peste sau un cotor de varza si mai beau un pahar cu apa, daca si dupa imi e foame mananc ceva lejer.
23w cu
corinuka_g spune:
andreea nu te mai necaji, dam noi jos dup-aia...
ma duc in pat, ma sperie colul meu de 2.3...maine merg la dr, sper sa vin cu vesti bune...v-am pupat!
20+ Multumesc Doamne!
anne`mary spune:
Lalu ma bucur ca esti mai bine. Tinem pumnii sa te insanatosesti repede.
Andreea ce baiat ai tu acolo . SI eu pun 1 kg pe saptamana iar in total am pus 8 kg. Deci sa nu va aud ca va plangeti ca ati pun 3 kg, da? Ca eu va fac pe toate . Din cauza greutatii luate saptamanal, m-am hotarat ca saptamana asta sa notez tot ce mananc, cat beau si cata miscare fac zilnic. Eu tot spun ca nu fac abuzuri si ca sunt cumpatata, dar poate cine stie...poate doar asa cred eu. intentionez sa trag linia la sfarsitul saptamanii si vad daca tot 1 kg adun.
Legat de BTW, de 2 zile citesc pe marginea subiectului si sunt din ce in ce mai convinsa ca este pe placul meu si al sotului....sper acum sa fie si pe placut baietilor Nu stiu cum e cu plasa dar pare ciudat. Din ce am citit, riscul de a se ineca este diminuat in cazul BTW pe de o parte pt ca alimentele se dau moi si nu in stare cruda dar si pt ca bbii stiu, instinctiv, cat sa muste a.i. sa nu se inece. Oricum, in mare sunt edificata si convinsa ca am sa adopt metoda BTW. Drept urmare in zilele ce urmeaza ma indrept spre "jucarii, povesti, desene"
Legat de cursuri de prim ajutor, n-am nicio sansa sa fac asa ceva in buzau. Am sunat la toate crucile din buzau dar nu se organizeaza asa ceva. Din an in paste fac cursuri de prim ajutor pt adulti, dar pt nou nascuti nici nu se pune problema. Daca aveti in oras posibilitatea, fetelor duceti-va. Mai ales daca sunteti la primul bb. Citeam povestea de groaza a unei mamici de gemeni, care, intr-o seara, a observat ca unul din bb nu respira. Va imaginati panica pe ea. Cat s-a invartit, cat la miscat, copilul a inceput sa respire dar dupa cateva zeci de secunde (poate chiar minute caci a inceput sa respire cand era in strada cu el). Din ce spuneau medicii, se intampla ca nou nascutii sa aibe astfel de episoade, uneori declansate de plans alteori fara un motiv aparent. Pe langa calmul de care automat trebuie sa da dovada, e f bine daca stii ce ar trebui facut intr-o situatie de genul acesta, iar cursurile de prim ajutor sunt mana cereasca de care eu nu pot beneficia :(
Kytana cum stai cu durerile in gat? Eu inca nu am scapat de ele desi torn cana dupa cana de ceai sau limonada calda in mine.
+ 18 Tudor si Stefan
veroboroda spune:
Buna dimineata, fetelor!
In prumul rand, multa sanatate Lalu!
In al doilea rand 'LA MULTI ANI!', pentru Constantin si Elena.
Eu am toata familia de sarbatorit, fata, sotul, mama, nasa.
Am inceput petrecerile de aseara si cred ca le vom continua azi.
in alte ordine de idei, eu suspectez ca m-am pricopsit cu ceva hemoroizi,am avut niste dureri de sezut we asta.....
Cred ca zilele astea o sa merg la medicul de familie sa vad ce as putea folosi pentru durerile astea.
Voi va confruntati cu asa ceva?
Va pupic
Mami de printesa Bianca Elena(29.08.2007) si +20 saptamani
lalu85 spune:
Andreea ce frumos bb ai acolo in burtica eu credeam ca este o poze de pe net...ce scump este
Eu am luat pana acum 11 kg si cam de vreo 3 saptamani am stagnat, nu am mai pus nimic. Sper sa ma mai tina asa o perioada ca sa nu ajung pe la vreo 20-25 de kg pana la sfarsitul sarcinii, mai ales ca punem mai mult spre in ultima luna. Dar sincer pt mine nu prea mai conteaza, vreau ca bb sa fie sanatos k eu slabesc dupa
lalu85 26+ cu
ANKA-iasi spune:
Am ajuns direct la urgente dupa ce am urlat 2 zile de durere(era weekend),aveam 15 saptamani si un pic,luasem deja pastile recomandate de medic prin telefon,cate 2, doza de shoc...creme de hemoroizi ,naturiste si de la farmacie..........nimic.Ptr oricine are probleme de genul,Proctoglyvenol supozitoare,va ia durerea cu mana,2 pe zi,dimineata si seara.M-a consultat un chirurg,stia ca sunt insarcinata,deci nici o contraindicatie pt astea.
lulutza_1980 spune:
salut burticutze !
noi am fost in vacanta !!! am profitat de ziua de vacanta de joi si am prelungit pana astazi !!! am vizitat germania ...superb , merita vazuta !
asa am aflat ca ei nu platesc nimic pentru nastere , statul ofera totul , inclusiv hainutze si altele pe perioada sederii in spital !!! cand eu am spus ca sar din 4 000 de E , au sarit in sus !!! dar asta e , ce sa fac , important e ca am o minune ce trebuie sa apara !!!
astazi avem vizita lunara ...deabia astept sa-mi vad fata ! am o groaza de intrebari sa-i adresez medicului ; am sa va povestesc diseara amanuntele !
lalu LA MULTI ANI !!!
va pup pe toate !!!
23 +
Kytana spune:
La multi ani Lalu Multa sanatate tie si lui bebe mic. Chiar daca e greu cu regimul, sa stii ca bebe se hraneste din rezervele tale, asa ca el este asigurat.
Bafta la rezultatele analizelor!
De mancarea diversificata invat si eu acum de la voi. Ce bine ca am de la cine! Am intrebat-o pe mama mea ce imi dadea mie si cum, caci pe atunci nu erau ca acum o groaza de produse pentru bebei. Si imi dadea mar cu morcov, mar cu biscuiti, branza de vaci si cam din astea la inceput. Si uite cum am crescut eu mare si tare
Va pup!
20+ cu
-= Love life, live love =-
Elfica spune:
Nu am apucat sa citesc despre diversificare, iar la primul copil nu aveam timp si mi s-a parut mai usor sa merg pe varianta clasica, indicata de pediatra. Copiii nu accepta usor mancarea, cei mai multi nervi de acolo au provenit la mine! Doamne, cat tinea in gura si nu inghitea, apoi nu mai vroia sa deschida gura si cate si mai cate, ca parca le-am uitat, sa imi sterg din minte episodoale. Fetele de la odiseea mea au folosit niste instrumente, dar nu cu plasa si la recomandarea lor, ca erau tare incantate, am comandat si eu din Anglia unul ca o suzeta, doar ca in varf avea mai multe gauri, prin care legumele sau fructele erau stoarse prin masticatie si impinse in gura. Doar ca nu a folosit-o mult, a venit comanda cand aproape invatase sa manance si mi se parea mai mare efortul sa o umplu cu mancare, sa i-o tin in gura (nu a supt suzeta si nu era obisnuita sa o tina), sa i-o spal etc. Dar sigur nu era niciun risc! Din pacate nu gasesc link-ul, a fost comandat de pe amazon.uk, poate aveti timp de cautat... Eu cu bucatelele nu sunt prea incantata, ca idee, pentru ca stomacul lor se maturizeaza pas cu pas (de aceea si eu sunt pro alaptat exclusiv pana la 6 luni) si o pasta e clar usor de digerat in comparatie cu niste bucatele. Acum Iulia are 16 dinti si mesteca bine de tot si tot ii vad in kk bucatelele de mar nedigerate. Iar baiatul nasilor are 3 ani si 7 luni si la fel imi spunea taica'su ca pateste. Asa ca nu cred ca bucatele de orice moale vor fi digerate mai bine decat o pasta. Nu sunt adepta datului pasat la infinit, dar o data ce ii apar dintii, merge incercat pas cu pas.
Repet, nu am citit nimic, desi am auzit si de la cealalta odisee de autodiversificare. Ziceam ca e ceva gen: sa isi aleaga copilul ce vrea, nu sa ii dai tu piure de morcovi, cand lui ii place piureul de telina, spre ex. Dar sigur problema e mai complexa si fiecare citeste (si eu mi-am notat link-ul dat de Tzuki si il voi citi cu drag, ca la bebe 2 sigur voi fi mai relaxata ca la primul).
Patricbebe: Am citit reteta ta vineri si vroiam sa te intreb ceva, dar nu mai retin. O sa ma uit iar pe reteta si revin, dar pana atunci iti multumesc mult, ai facut o treaba extraordinara, e totul clar si bine facut, te rog sa faci in continuare. Am in cap intrebarile, dar vagi si vreau sa fiu concisa, sa intelegi exact ce vreau clarificat. Mi-am facut un folder numit "Retete Liban", asa ca asteptam si alte retete :) Multumim mult ca te ingrijesti de noi!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
18 +
lalu85 spune:
Andreea ce frumos bb ai acolo in burtica eu credeam ca este o poze de pe net...ce scump este
Eu am luat pana acum 11 kg si cam de vreo 3 saptamani am stagnat, nu am mai pus nimic. Sper sa ma mai tina asa o perioada ca sa nu ajung pe la vreo 20-25 de kg pana la sfarsitul sarcinii, mai ales ca punem mai mult spre in ultima luna. Dar sincer pt mine nu prea mai conteaza, vreau ca bb sa fie sanatos k eu slabesc dupa
lalu85 26+ cu