Bobocei de sept-oct 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

neatza fetelor. Avem Enele si Costine printre noi? Daca da, atunci LA MULTI ANI si multa sanatate.

Lalu imi pare tare rau ca ai avut parte d eo experienta nu tocmai placuta.

Carina, nu te supara pe mine, dar cand cineva spune ca s-a trezit dimineata cu dureri crunte de burta, nu cred ca cel mai bun sfat dat este "am si eu dureri dar stau cu no spa. Nu te ingrijora". Sambata ne-a spus Lalu ca are dureri de burta si i-am spus sa ia no spa sau carbune medicinal, dar cand spune ca s-a trezit la 3 dimineata cu dureri f mari de burta atunci oricine i-ar spune sa se duca la spital, suna doctorul, dute la un doctor....orice din sfera asta. Ca si eu am dureri de burta, chiar si in dimineata asta, dar sunt moderate si atunci apelez la no spa. Dar la dureri f mari atunc inconstienta sa fii sa stai acasa. Parerea mea!

Fetelor, ati auzit-o pe madam Cimpeanu, ministresa de la munca? ieri spunea ca lucreaza la plafonul pt indemnizatia pt mame. Doreste sa se revina la 85% dar nu stie daca sunt bani. Va insufla incredere?

+ 18 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna dimineata!!! La multi ani pentru sarbatorite si sarbatoriti daca avem printre noi!
Lalu sanatate multa si sa gandim pozitiv ca nu e cine stie ce buba grava sa fie nevoie de tratament complicat

Noi ieri am avut drumetia lunara de la club, cred ca am exagerat nitel chiar daca traseu relativ usor si scurt doar de 2 ore mers. Dar si asa a fost superb, 40 de oameni si cam minim 2 catei de caciula, va puteti inchipui ce chiloman a fost Ieri am picat toti 3 ca mustele si abia azi incepem procedura de extras ciulini din blana catelului

Am citit si despre autodiversificare si chiar vorbeam cu prietena mea a carei fetita implineste in decembrie 2 ani, au mers pe varianta asta pentru simplu motiv ca bebe a refuzat de la inceput mancarurile facute piure si vroia ce mananca restul familiei la masa. Este inca alaptata si nu a introdus in dieta ei mancarica speciala de bebe cumparata.
Eu stiu de la mama, cat am fost bebe nu au exagerat niciodata cu fainoasele pentru ca impiedica intr-o mai mica sau mare masura asimilarea calciului si altelor bune in oase. Maine poimanine fac 31 de ani si Doamne ajuta nu am avut niciodata ceva rupt chiar daca sunt maiestra la cazaturi, entorse si altele din gama asta.

O sa caut pe net ca nu mai retin numele, cartea unei frsntuzoaice despre alimentatia copilului, plublicata in statele unite, incare prezenta ideiel autodiversificari pentru publicul american si chiar spuneau ca in Franta incidenta obezitatii la copii e mult mai scazuta pentru simplu motiv ca un bebe papa mancare normala. Nu mai tin minte exact unde se vorbea si despre masticatie si cat e de improtant sa mancam solide pe bune nu pasate, piureiuri ca nu au efect pozitiv a la long pentru dezvoltarea dintiilor si a maxilarului.

M-am intins ca o placinta Pupici si un inceput bun de saptamana.

23w cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miro79 spune:

La multi ani, Elenelor si Constantelor!
Lalu sa te faci bine repejor, iti tinem pumnii!!
Eu am avut de doua ori indigestie in sarcina asta cu crampe cum spui tu, de ma albeam toata si aveam senzatia ca lesin si ca pierd si sarcina la toaleta . Sper sa fie si la tine doar o indigestie mai urata si sa-ti iasa bine analizele . Oricum foarte bine ca te-ai dus la dr. si nu ai asteptat cand ai vazut ca nu trece durerea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata burtici!
la multi ani tuturor sarbatoritilor de azi!!!
lalu sper ca te simti mai bine! sa ne tii la curent...
carina la CRM angajatul plateste cas 10.5%, iar angajatorul cas si fond re risc (1 leu)...nu se plateste somaj, fond de garantare, sanatate, impozit, etc...poti lua in mana cat luai daca lucrai sau chiar mai mult! din cauza ca nu se dau bani multi la stat! am vazut la odiseea cu piersicute ca se ia 100%, nu 75%, din cauza ca asa se calculeaza... intradevar cas la salariul minim brut pe economie...mie mi l-au calculat ca si CM simplu, contabilul neavand idee cum se calculeaza ..cand i-am spus contabilului ca asa sta situatia, ca m-am interesat la contabilitate, CAS, ITM stii ce mi-a zis? .."cred ca se plateste si impozit!" ..pai esti tampit? mie imi calculezi salariul cu "cred"????? astept zilele astea sa vad daca s-a rezolvat ceva...
anne sper sa aiba dreptate d-na campeanu, cam ce-au zis au facut...repara ce-au stricat cei dinainte
o zi faina s-aveti!

20+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna dimineata mamici si burtici! La maaare si calduros "La multi ani" tuturor fetelor, sotiorilor lor si chiar copilasilor care isi serbeaza ziua onomastica astazi

Lalu imi pare tare tau sa aud ca nu te simti bine. Doamne ajuta ca analizele sa fie bine, suntem alaturi de tine!

_Irene_ nu am auzit pana acum nimic de stat turceste insa daca e corect ce spui, ma intristeaza foarte, eu care mai tot timpul de cand ma stiu stau asa Voi intreba si eu pe dna dr, sa vedem ce zile si va tin la curent.

Vorbind de curent sambata am stat fara electricitate de la 15.00 la orele 23.00 si am crezut ca ma urc pe pereti, singura acasa pe intuneric... Ieri am fost la inot, nu va imaginati ce bine mi s-au intins toti muschii si noaptea am neintoarsa.
Si eu tot matinala sunt, de la 6.30 incep sa ma foiesc, indiferent ca e luni sau sambata si nu mai pot dormi. Dar si seara... la 21.30 somnic scrie pe mine.
gata, nu va mai plictisesc, pupici si o zi cat mai ... insorita

20+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

neata

La multi ani sarbatoritelor si sarbatoritilor de astazi, sa aveti o zi frumoasa si insorita .

Lalu, imi pare rau de patania ta, fa-te bine repede-repede! . nu stiu, cred ca suntem mai sensibile in perioada de graviditate, ca si de mine se cam lipesc virozele in perioada asta, desi in mod obisnuit racesc mult mai rar.
aveti grija de voi .

dispozitivul de diversificare, plasa aia care se suge de catre bebe mi se pare total aiurea si inutila. (pt cine stie despre ce vorbesc) ideea e ca bebe sa muste, sa mestece, sa pipaie alimentul respectiv pentru a-l cunoaste. plus ca plasa aia se poate rupe si n-as vrea ca al meu sa se diversifice cu plastice. eu sunt pentru diversitate, insa nici chiar asa :).

si la inceput nu dai nectarina copilului, ci dai alimente moi, cu care nu se poate ineca (sau riscul este f scazut). de aceea cine e hotarat sa incerce metoda, e esential sa se informeze corect. nu ii pui copilului in mana un mar tare, din care se pot rupe bucati mari care sa-i ramana in gat! dar ii poti da un mar copt, f moale si el sa-l molfaie. sau legume fierte/aburite, a caror consistenta e moale. asta pt inceput, pana ii apar dintii si el e familiarizat cu mestecatul.
in fine, discutia e putin prematura, insa nu faceti experimente pe copiii vostri, care experimente pot fi dramatice. informati-va corect inainte si totul va fi bine. autodiversificarea dupa ureche "cu bucati, deci orice" e nociva si periculoasa. puneti-va la punct cu ce puteti sa le dati, cum si mai ales, invatati ce ar trebui sa faceti in caz de inec. nu, ai mei nu s-au inecat niciodata bebei fiind, ci cand erau mai mari si bucatile erau ceva obisnuit. o manevra aplicata corect si imediat te scapa de belele.

mancare "speciala pt copii mici" sa manance producatorii!! poa' sa se jure ei pe toti sfintii, mancarea aia la borcanele "speciala pt copii" e oricum numai naturala nu! am gustat si eu si e cah, cah! am cumparat doar pt cel mare, cand placam si haladuiam ca nebunii cate 4-5 zile pe munti. acolo mi-era mai greu sa gatesc special pt copil...asa ca luam borcanele, ca nu se stricau. manca 2-3 lingurite de smac dinala si apoi tot sanul era baza!
pt al doilea copil n-am cumparat deloc lapte praf, cereale, borcanele. e drept ca am plecat mult mai putin cu el, ca asa a fost contextul...dar oricum cred ca lui nu i-as fi luat borcanele, poate ca din cauza autodiversificarii a aceeptat mult mai usor o gama mult mai larga de alimente.

gata, m-am intins cam mult.

sa aveti o saptamana usoara si fara probleme, sa veniti cu vesti bune de la eco!

Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Neata fetelor
Azi va servesc cu o bombonica
Ma simt mai binisor, tin regimul strict pe care mi l-au dat de la spital. Ma simt putin slabita din cauza regimului....sper sa fie bb bine ca eu o sa-mi revin intr-un final.. Stiu ca nu e cava ff grav insa pe mine m-au speriat durerile care erau ingrozitoare si nu treceau cu no spa. Acum nu mai sunt asa intense si sunt spre bine. va multumesc pentru sustinere

lalu85 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

tzuki ador sa te citesc! repet, nu ma pricep la subiect, dar cum le spui tu suna atat de logic si de simplu...ma bucur ca esti printre noi si sper sa m-ajuti cu sfaturi si de-acum incolo

20+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Neata gagici !
La multi ani Elene si Constantini !

Lalu,ma bucur ca esti mai bine.Asteptam analizele de maine.

Tzuki intr-adevar nici eu nu sunt de-acord cu mancarea la borcanele,doar in cazuri extreme...calatorii,etc.

Noi suntem bine ,dar sunt tare suparata ca am citit intr-o carte ca ar trebui sa iau cam 200 gr pe saptamana si eu iau 1 kg pe sapt. Am incercat sa mai mananc fructe,dar imi fac o foame de mi-e rau.Sper sa dau jos kg in plus dupa ce nasc.Am luat cam mult in greutate si pentru ca mie nu mi-a fost rau in primele 3 luni.

Sper ca va place barbatelul meu care e la avatar si avea 18 saptamani

Sa aveti o zi frumoasa,calda si linistita!

ANDREEA 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinuka_g

tzuki ador sa te citesc! repet, nu ma pricep la subiect, dar cum le spui tu suna atat de logic si de simplu...ma bucur ca esti printre noi si sper sa m-ajuti cu sfaturi si de-acum incolo

20+ Multumesc Doamne!

Corinuka, cu drag impartasesc cu voi tot ce stiu si eu .

Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3

Mergi la inceput