Bobocei de sept-oct 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Buna fetelor, va citesc in fiecare zi, dar nu am mai scris nimic.
In legatura cu creme pt corp, o verisoara de-a mea si-a dat cu ulei de masline si nu are nici o vergetura, dar mie imi e tare sila de el.
Eu imi dau cu o crema ieftina....grasa sa fie:P...voi vedea peste 4 luni daca a fost buna sau nu.
Mersi Anne-mary pt recomandarea filmului, chiar vreau sa ma relaxez weekend-ul asta:P..am facut de dimineata curat si ceva bun de mancare..si gatam program de voie acum:P.
Eu am 21 de sapt si bebelu imi da o groaza de suturi...prima miscare a fost fffff dura, m-am si speriat si s-a mai repetat de cateva ori, cam puteric pt 21 sapt,..dar.altceva ce sa fie..de la el era,sigur.
In rest...as manca oriceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..oriiiiiiiiiiiiiceeeeeeeee, de la fructe si mai putin legume..pana la KFC, MC'...si gama este variata...orice as manca..numai lapte nuuuu.
Inainte sa raman insarcinata beam cam 1/2 chiar 1 l lapte o data la 2 zile, acum..sa nu il mai vaddddd.
Hainutele nu ma mai cuprind la burtica:P...ee..cam atat..ca v-am plictisit destul.:P.Pupici!!!!!!!!! Chiar daca nu scriu mereu, o bucurie a zilei este sa intru sa va citesc,pupici tuturorrrr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

eu NU m-am dat cu nicio crema, nici la prima, nici la a doua sarcina. metoda a fost foarte eficienta si ieftina .
glumesc, insa chiar nu cred ca exista crema antivergeturi eficienta. daca ar exista, niciun star de la holiwood n-ar avea nicio vergetura...din pacate, nici ele n-au gasit solutia si crema salvatoare. si daca nici ele n-au bani sa cheltuiasca pt asa ceva...

eu cred ca cine e predispusa la vergeturi le face oricum. posibil ca o crema sa atenueze putin din dezastru, insa fie ca e mustela de 140 de lei degetarul, fie ca e alifie de galbenele de 3 lei de la magazinul din colt...cred ca e cam acelasi lucru.

cine n-a facut vergeturi si a folosit o crema, oricare ar fi ea, nu are nicio garantie ca a scapat datorita cremei, e f posibil sa nu fi facut oricum, chiar daca sarea peste operatiunea asta.

cred ca totul tine de cantitatea de colagen stabilita cumva genetic, ai suficient, e ok, ai mai putin, din pacate pielea nu rezista.

in alta ordine de idei, ma bucur pt mamicile care au fost la eco si au venit cu vesti bune, si mult noroc celor care urmeaza sa mearga in curand.
sa speram ca o sa fie bine pana la capat cu toti bebeii .

Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Stiti ce am facut eu azi? Am cautat informatii despre Auto-diversificarea sau BLW. Stiu ca este un subiect despre care o sa vorbim incepand cu 4 luni dupa nastere, dar eu am mult timp liber pe maini si nu suport sa ma uit la TV la emisiuni idioate cu si despre idioti. Asa ca citesc. Azi m-a preocupat problema diversificarii si am dat peste acest BLW http://autodiversificare.blogspot.com/2009/07/ghid-de-autodiversificare.html In asteptarea sotului, va fac voua capul damburi . Trebuie sa spun ca imi atrage atentia dar trebuie sa mai citesc. In linii mari, metoda diversificarii BLW merge pe oferirea posibilitatii copilului de a alege ce vrea sa manance atunci cand incepem divesificarea. Acesta metoda se opune cumva ideei, sa-i spunem traditionale, ca trebuie inceputa diversificarea cu mancarea pisata, piure, ciorbe etc. BLW merge in primul rand pe bucati, felii de fructe, legume diverse puse pe farfuriuta si lasat copilul sa aleaga ce vrea. Adeptii teoriei spun ca in felul acesta lasi copilul sa experimenteze singur cu gustul si textura mancarii si, mai spun ei, astfel copiii devin mai putin mofturosi. Spun ca hranitul cu lingurita impiedica un copil sa guste mancarea, pentru ca ea este indesata pe gatul copilului si astfel se evita papilele gustative.

Ati auzit de metoda aceasta? Ati experimentat-o? Cum vi se pare?

+ 18 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Salut.eu am fost fara net de ieri,maaaama greu e asa.
Anne n-am auzit dar am sa intru si eu sa citesc .

22+

Mihnea Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Deci asa cu cremele,in cazul asta raman la ce am si bine ar fi sa nu uit in fiecare seara de ea,
Aseara bebe a fost mai jucaus ca niciodata ,era cand in stanga cand in dreapta ,numai unde puneam eu mana nu statea,am primit si primele suturi ,caci pana acum au fost mangaieri doar,am crezut ca mor de drag,de la 11 pana la 12 fara un sfert ,abia respiram ca sa nu ratez nimic.

22+

Mihnea Bogdan

Mergi la inceput

Anne, eu am mers pe blw la Damian. am fost f incantata de metoda, insa trebuie sa fii suficient de hotarata sa tii piept pediatrului copilului care te va toca sistematic sa incepi cu "supitza" "suculet de fructe" si alte diminutive super enervante. a, si "piureutzuri" .

totusi, metoda nu inseamna sa-i pui copilului pe farfurie 10 feluri de alimente si el sa aleaga. inseamna sa i le dirijezi cumva tu, pe rand, adica sa-i pui bucati de dovlecel, de ex, pe masa si bucati de morcov fiert, iar el sa manance cat poate, cum poate, pipaind, gustand, sugand sucul/zeama...si nu lingurita in sine e problema, ci faptul ca o tine mama/tata. eu am pus copilul la masa cu noi si tava cu mancare in fata. a vazut ca noi mancam cu linguri/furculite si i-am oferit si lui posibilitatea de a se hrani cu tacamuri. bineinteles ca la inceput n-a reusit sa le manuiasca, insa in scurt timp a incercat si a si reusit.

o sa-ti dau si alte resurse, dar le am pe alt calculator, sunt in engleza daca nu te deranjeaza. era si un topic la "bebelusul in primele 365 de zile" de aici de pe dc despre autodiversificare.

bineinteles ca si bb3 va urma aceeasi metoda de autodiversificare, dupa 6 luni (ca am de gand sa-l alaptez exclusiv 6 luni).

Mergi la inceput

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=159912&whichpage=1&SearchTerms=autodiversificare

(sunt si eu pe acolo, sub alt nick, gasesti informatii f interesante si linkuri)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Irene mercic pt raspuns:)
Patricbebe am intrat si am vazut reteta miaaaam eu una sigur o s-o fac...imi place mult iaurtul si merge sigur cu gogoselele...astept si alte retete:D
Fetelor mie mi-a iesit un herpes la gura mare si frumos....cum mi-e cam teama sa pun zovirax/aciclovir(mie imi ieseau herpesuri si inainte)am dat cu lamaie si acum am pus miere...nu cred ca ua vreun rezultat deci doar rabdarea imi ramane...probabil mi-a fost sete sau m-a durut stomacul in timpul noptii...de obicei asa imi apareau...si ca sa ma mai plang un pic azi pt ca a fost cam racoare brusc ieri ...ma ustura-n gat si-mi curge nasul...ufff...rinita mea isi face de cap...
Fetelor mie diversificarea mi se pare o nebuloasa inca...alaturi de multe alte subiecte...e bine ca o sa putem discuta mai multe posibilitati atunci cand va fi nevoie...o sa ma bag si eu la citit :) si e si mai bine ca sunt mamici care deja au trecut o data,sau de mai multe ori prin aceasta experienta.

18

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Fetelor la ora 5 de dimineata m-am intors de la spital....pana la urma acolo am ajuns din analize reiese k am o infectie si de aceea sunt stricats ls burta nu am primit inca tratament cu antibiotic pt k asteptsm rezultatul de la slmonela coprocultura eu sper s nu fie salmonela....ma doare burta rau, am niste crampe de imi vine sa plang...

lalu85 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

neatza fetelor. Eu ca in fiecare dimineata, ma trezesc la 6 . De ce nu pot dormi mai mult :(

Moro ti-a iesit virusul herpetic 1 prezent la analize? Parca varianta 1 este pentru herpesul de la gura si varianta 2 este pt herpesul genital. Dar e prea dimineata ca sa-mi aduc amine . Si mie mi-a iesit activ herpesul de la gura si parca parca a avut o tentativa sa apara in primul trimestru. Mie imi apare cand mananc seara tarziu carne.
Ca si tine, m-am trezit cu dureri in gat asa ca ma delectez cu un ceai fierbinte cu miere si lamaie.

Tzuki, i-am prezntat succint sotului aseara cele 2 variante si chiar i-am spus ca in cazul BTW trebuie sa faci fata prietenilor/rudelor/pediatrului carora trebuie sa le explici de ce nu dai prin blender mancarea. Daca spui "supica" si te referi la ciorba traditionala, atunci eu spun ca nu cred ca am sa dau ciorba copiilor pt ca prea multi nutritionisti spun ca nu aduce niciun aport nutritiv iar in cazul bbilor ma gandesc eu ca este chiar nociv (nu-mi vine un alt cuvant in cap) caci umpli burta cu ciorba iar copilul nu foloseste nimic din ea....doar sa se hidrateze. Sotul a zis ca e tentanta BTW si nu strica sa mergem pe ea sa vedem cum ne descurcam.
Am sa citesc site-ul prezentat. Merci

+ 18 Tudor si Stefan

Mergi la inceput