Bobocei de sept-oct 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

vreau si eu bebeeee Cat e de simpatic D, ce se chinuie sa rupa din tarta...vreau si eu .
Dar sa ne revenim. Mi se pare mie sau D nu face mizerie la masa? A aruncat ceva ceva pe jos dar nimic de speriat. A cules mancarea cazuta pe langa farfurie... mi se pare curatel pt 7 luni. Bravo.
Si mie mi se pare micuta nepotica mea la 4 luni, dar ce stiu eu! Mi-a spus ca sta in fund si a incercat sa-i dea mar copt pe care l-a scuipat. Ea spune ca Amalia nu a fost mancacioasa in primele luni dar sanii ei erau plini de lapte. S-a muls si a pastrat laptele in congelator. Acum, fata mananca mai mult dar sanii nu produc suficient cat sa o sature... drept urmare foloseste si laptele congelat. Am sa o sun sa-i povestesc ce mi-ai zis.
Sa nu uit: citeam undeva ca metoda asta nu e recomandata bbilor prematuri. Dar de ce? Poate nu este indicat sa o incepi la 6 luni, poate o aplici mai tarziu, dar de ce ar fi respinsa cu totul?

Kytana, eu stiu un restaurant iranian pe str Eiffel (daca nu ma insel) unde face un orez de-ti ploua in gura. Cred ca folosesc sofran. Peste orezul alb, au un orez galben f gustoos dar nu stiu care-i treaba cu el.

Lalu, poate te ajuta Elfica sa faci rost de rezultate.

Iar legat de centura ce sa zic? In fata se "poarta" dar in spate nu e la moda. Eu chiar am fost apostrofata "ce tot cauti centura! ca esti in spate". Mai tare de atat mi se par parintii care tin copiii in fata, cu sau fara centura. Oare sa fii fost nebuni cei care au stabilit ca un copil de 12 ani trebuie sa stea in spate?

+ 18 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Tzuki eu acum am vazut poze cu baietii tai....sunt superbi iar cel mic are niste ochisori mari si albastri zici k este papusica tu si sotul aveti ochii albastrii?

lalu85 26+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Elfica

Nu am timp sa scriu acum, insa am ceva sa ii spun lui Lalu, poate o ajuta. Lalu, intra pe PM, iti dau o adresa de mail de la care poti primi rezultatele la analize si nu mai faci drumul. Sper sa iti foloseasca, e o tipa foarte draguta, mie de doua ori mi le-a trimis. Of, acum, incercand sa iti trimit PM, vad ca nu il ai activ. Ca sa nu mai pierd timpul, ca nu pot sta mult pe net, iti dau aici si sterg pe urma mesajul: ramona@m.bals.ro. Succes! Confirma-mi ca ai notat adresa, ca apoi sa pot sterge mesajul, sa nu ramana adresa postata, ca poate ii fac greutati tipei. Ii dai CNP si ziua recoltarii si iti da rezultatul, sper sa ti le dea tot azi. Scrie-i repede, spune-i ca esti insarcinata in x saptamani si ca ti-e greu sa ajungi acolo, plus ca e riscant si te va ajuta.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

18 +

Elfica multumesc mult. Am notat adresa. Voi incerca sa iau legatura cu ea.

lalu85 26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

multumim de aprecieri.
ei, mizerie se face, poate nu in filmulet , insa se face. ca eu l-am lasat si sa se joace cu mancarea, invariabil vin momente cand e curios ce se intampla daca arunca lingurita pe jos sau cum curge iaurtul sau altele. dar asta e, e nevoie de muuuulta rabdare, nervi tociti...doar sunt si ei mici si la inceput de viata, trebuie intelesi. ce stie un copil de cateva luni ca mama e obosita si n-are chef sa dea cu mopul? de fapt nici nu stie ce e ala mop .

totusi, sunt mandra ca la gradinita, desi e cel mai mic din grupa lui (va reamintesc, are sub 2 ani, colegii lui au in jur de 3 ani) e singurul care mananca fara ajutor si fara prea multe pagube.

Lalu, da, noi avem ochii deschisi la culoare, verzi, eu spre albastru (de fapt se schimba in functie de lumina). cam toti din familiile noastre au ochii fie albastri, fie verzi, asa incat copiii nu prea vad cum ar iesi altfel.

Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Ok, am sters mesajul meu acum. Sper sa te ajute, ca stiu ca sunt nesuferiti, si mie imi spuneau toti, medici si asistente, ca nu pot primi rezultatul decat daca venim acolo si mai vroiau si intre 8 si 14, parca, de parca oamenii nu au serviciu si pot veni veni oricand. Noroc ca m-am descurcat la un moment dat si am aflat aceasta cale, iar tipa a fost mereu dragutza. Sper sa ti le dea tot azi, sa mai fie la birou. Succes si spune-ne rezultatul.

Kytana: Dragutz cu numele, ambele prenume se potrivesc cu ale tale?

Tzuki: dragutz puiul tau, coopera, e clar. Cei mai multi sunt mofturosi si doar se joaca cu mancarea, dupa care o dau pe jos. La mine asta a fost distractia: orice era pus pe masa, mancare sau jucarie, ateriza pe jos si era urmarit cu privirea sa vada cum cade. O sa revin alta data cu privire la subiectul autodiversificarii din punctul meu de vedere (cu toate ca inca nu am citit ce ne-ai indicat tu, dar va spun ce cred eu si cand oi avea timp, voi si citi si va spun apoi daca imi schimb optica). E la gradinita particulara, de l-au primit la 2 ani? Si cere la toaleta mereu, ati renuntat complet la pampers?

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

18 +

Mergi la inceput

Se pare ca nu pot lua legatura cu tipa de la spital pt ca nu merge adresa de mail. Imi spune ca este eroare ca nu exista acea adresa. Am verificat-o de mai multe ori si am scris-o exact asa cum mi-a dat-o Elfica dar nu merge....asta este...macar am incercat O sa luam noi rezultatul intr-un final. Oricum, multumesc Elfica esti o draguta

lalu85 26+ cu

Mergi la inceput

Elfica, e la gradi particulara, l-au primit cu scutece. adica eu am avut noroc sa dau de gradinite unde lumea e mai destupata la minte si n-am intalnit nicaieri pretentia ca un copil la 2 ani sa fie dezvatat de scutece. pt mine pretentia asta ar fi spus mult mai multe despre oamenii de acolo si as fi renuntat din start.
si D, cel mare a mers intre 2 si 3 ani la o cresa de stat, evident tot cu scutece. abia pe la 2 ani si 4 luni a renuntat, desi il cam stresau alea pe acolo, ii ducea cu turma la olite. el tot cand a fost pregatit a renuntat.

nu sunt de acord cu afirmatia ta ca majoritatea copiilor nu coopereaza la diversificat. poate ai avut tu nesansa ca al tau copil sa fie putin mai reticent, insa nu cred ca majoritatea sunt asa. copiii se joaca cu mancarea mult timp pt ca nu sunt lasati la momentul potrivit. evident ca ti se urca tensiunea ca tu ai stat si ai fiert 30 de min la mancare si copilul nu apreciaza efortul tau si arunca cu ea pe pereti sau pe jos. insa e o etapa, el trebuie sa cunoasca prin pipait, intins mancarea pe masa sau pe el (hehe, ce masaje isi facea cu iaurt, pe fata, pe cap, pe maini...). am preferat ca el sa se joace cu mancarea la 6-12 luni decat sa se joace la 3 ani. bine, si acum mai gaseste amuzant cu aterizeaza pe jos cate o lingura de ceva, insa n-as zice ca e o constanta a meselor.

acum, depinde si ce asteptari ai de la copil. la noi, pana la 1 an multe mese s-au terminat ASA si - din fericire- am reusit sa le fac fata fara sa ma crizez prea tare. e ceva destul de verificat, cu cat mama isi doreste mai tare ca copilul sa manance, cu atat acesta mananca mai putin. stresul mamei cred ca taie pofta de mancare copilului, nu stiu...

Mergi la inceput

Tzuky te intrebam de ochisori pt ca eu am ochii albastri in conditiile in care parintii mei ii au caprui
Iar sotul meu ii are verzi in conditiile in care socrii mei ii au caprui Noi ne dorim ca bb sa aibe ochii colorati ca ai nostri, dar dak la noi trendu este altul....

lalu85 26+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lalu85

Tzuky te intrebam de ochisori pt ca eu am ochii albastri in conditiile in care parintii mei ii au caprui
Iar sotul meu ii are verzi in conditiile in care socrii mei ii au caprui Noi ne dorim ca bb sa aibe ochii colorati ca ai nostri, dar dak la noi trendu este altul....

lalu85 26+ cu

eu stiu ca copilul poate mosteni fie parintii, fie o alta ruda. prin urmare, daca vreo bunica a avut ochi albastri, e f posibil ca tu sa fi mostenit gena cu ochii de aceasta culoare. deci nu e nimic suspect .
in cazul nostru, si bunicii copiilor (toti 4) au ochi albastri/verzi (si copiii lor la fel), astfel ca genele cu ochi de alta culoare s-au cam indepartat de noi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tzuki

Citat:
citat din mesajul lui lalu85

lalu85 26+ cu

eu stiu ca copilul poate mosteni fie parintii, fie o alta ruda. prin urmare, daca vreo bunica a avut ochi albastri, e f posibil ca tu sa fi mostenit gena cu ochii de aceasta culoare. deci nu e nimic suspect .
in cazul nostru, si bunicii copiilor (toti 4) au ochi albastri/verzi (si copiii lor la fel), astfel ca genele cu ochi de alta culoare s-au cam indepartat de noi.

pai asta spun si eu ca sunteti norocosi ca toata familia are ochii colorati....la noi este ff posibil ca bb sa mosteneasca bunicii si sa aibe ochii caprui

lalu85 26+ cu

Mergi la inceput