Birocratia in Romania

Birocratia in Romania | Autor: XIO

Link direct la acest mesaj

Vreau doar sa ma descarc nitel.
Birocratia in Ro (si probabil nu numai) e ucigatoareeee.
Trebuie sa imi apostilez diploma de licenta si foaia matricola. Pt. asta trebuie sa merg la Bucuresti (da, personal, ca prin facultate dureaza prea mult) ca sa primesc o stampila cum ca diploma e ok. Pt asta trebuie sa platesc o taxa de 40 lei la facultate ca sa imi dea o adeverinta cum ca diploma e autentica, adeverinta pe care trebuie sa o prezint la Bucuresti unde voi plati o taxa de 45 de lei ca sa imi spuna ca diploma e autentica :)))))

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

stiu cum e :D
pt ca sa recunoasca diploma e originala, si nu un fals, in canada m-a costat 500$ plus un drum un tara si inca 200euro dati la facultate ca sa le trimita adeverinta :)))
asa ca nu esti singura..... iar birocratia e ingrozitoare peste tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hai mai XIO, vii si tu in capitala, vezi statuia "sexy" si memorezi pt. eternitate imagini.
Cand o sa profesezi cu succes in alte ...lumi, o sa iti aduci aminte cu nostalgie de aceasta experienta.
Nu uita ca birocratia hraneste multe guri si mai ales pe acelea ale puslamalelor politice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Unchiul meu este medic. S-a pensionat anul trecut. Conform nu stiu carei legi se pun la socoteala si cei 6 ani de facultate.
Pentru asta a avut nevoie sa mearga la facultate pentru adeverinta cum ca diploma e autentica. Nu conta ca a avut carte de munca in care se arata clar ca 30 de ani tot medic a fost.

Si inca o adeverinta cum ca nu a facut facultatea la seral.

De cand si pana cand poti face medicina la seral?

Asa ca nu ma mai mir de nimic.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Birocratia este creata de legile pe care le avem si de lipsa informatizarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

cand fostul meu sef s-a inscris la doctorat, era plin de draci fiindca nu-si gasea diploma de liceu, care fireste facea parte din dosar. alaturi de cea de la facultate, normal. nu era suficienta ultima, de parca poti face facultate fara sa fi absolvit liceul

(hmmm, daca ma gandesc la anul ce-a trecut si la ofertele diverselor facultati sa inscrie picatii la BAC, se pare ca mai nou poti - oricum, povestea era de acum cativa ani, cand oricata imaginatie am fi avut asa ceva era de neconceput).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Ai sa fi surprinsa, dar s-au eliberat diplome de facultate fara ca respectivii sa fi absolvit facultata, si pe vremea comunismului. Bineinteles numai oameni din conducerea superioara de partid si de stat.
La un moment dat niste profesori de la ASE au fost acuzati, dar s-a musamalizat totul, pentru ca primii care au beneficiat de diplome au fost comunistii din cea mai inalta pozitie, si ceilalti nu au facut decat sa copieze exemplul.
Asa ca sa nu crezi ca "s-a inventat roata" dupa '90.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Bun si unde e nemultumirea ta Xio?

Ba unu puslamale,ba nu stiu ce.......concret,care e supararea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Xio, stai linistita, stim cu totii cum e.
Dar ia spune, ce-ti trebuie apostila? Te pregatesti de duca?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Ai sa fi surprinsa, dar s-au eliberat diplome de facultate fara ca respectivii sa fi absolvit facultata, si pe vremea comunismului. Bineinteles numai oameni din conducerea superioara de partid si de stat.
La un moment dat niste profesori de la ASE au fost acuzati, dar s-a musamalizat totul, pentru ca primii care au beneficiat de diplome au fost comunistii din cea mai inalta pozitie, si ceilalti nu au facut decat sa copieze exemplul.
Asa ca sa nu crezi ca "s-a inventat roata" dupa '90.

nu, n-am sa fiu, fiindca nu de asta vorbeam, ci de necesitatea de a demonstra ca cineva a terminat si liceul, nu doar facultatea (tot de medicina era vorba). "roata" care s-a inventat dupa '90 a fost legala (cel putin asa cred), oficiala si insotita de multe reclame ale facultatilor care primeau oropsitii picati la BAC, deci fara diploma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

cele 2 taxe plus drumul in mareata capitala probabil vor constitui unii dintre cei mai bine cheltuiti bani ai tai. Succes si drum bun!

Mergi la inceput