Birocratia in Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Nu conta ca a avut carte de munca in care se arata clar ca 30 de ani tot medic a fost.

Pai vivi, am auzit de doctori care erau angajati si nici macar diploma falsa n-aveau, n-aveau nici una. Un caz l-au dat la Tv relativ de curand.
Ca te angajeaja niste prosti fara sa-ti vada diploma, sau cu una falsa, e una. Dar sa iei si pensie la fel...e cam mult!

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Bun si unde e nemultumirea ta Xio?

Ba unu puslamale,ba nu stiu ce.......concret,care e supararea?

Concret supararea mea este ca pt. o diploma eliberata de Ministerul educatiei/sanatatii care mi-a fost inmanata imi trebuie o adeverinta care costa 40 de lei prin care sa certifice autenticitatea diplomei data de catre ei mie, pe semnatura, adeverinta care imi serveste pt. o noua certificare pt. care trebuie sa merg PERSONAL la Bucuresti daca o vreau repede, unde din nou trebuie sa platesc o taxa de 45 de lei.

Cu alte cuvinte , eu primesc o diploma care in loc sa aiba de la inceput stampila aia amarata, trebuie plimbata si re-re-re vizuita.
Nu era mai simplu ca toate diplomele emise de catre ei sa fie stampilate de catre ei?

Si da, stiu ca nu's singura, dar am nevoie de toata povestea asta destul de repede si in ultimele zile doar am alergat dintr-o parte in alta pana am trecut de la enervare la amuzament pe tema asta...

Rufus, cam asta e planul, sa vad cum e si prin alte parti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pai scumpa mea, eu de exemplu nu pot sa ma autentific pe mine ca eu stiu ca-s autentica dar ca sa fiu autentica recunoscuta trebuie sa o mai spuna cineva....cum ar veni.

Pur si simplu alta unitate garanteaza ca actul oferit e legal si corect ca tu sa-ti faci treaba.Serios,Timisoara e frumoasa.Eu mi-am dat licenta la Universitatea de Vest si a trebui sa merg personal sa o iau......mi- placut orasul...desi mi-a iesit pe nas drumul greu...de 14 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Deci,
sotul are nevoie sa dea o imputernicire mamei lui din Romania. Nu se accepta cele obisnuite de aici la judecatorul de pace, care sunt gratis. Trebuie la consulatul roman. Ca sa dea o imputernicire la consulat trebuie sa aibe acte romanesti , care sunt de mult expirate. Cei de la consulatul roman nu accepta sa dea cineva o imputernicire cu acte australiene. Asa ca a trebuit sa mearga personal la Sydney sa aplice pentru pasaport, apoi sa astepte cateva luni pana a fost gata si apoi sa mearga din nou personal la Sydney sa ridice pasportul si sa faca imputernicirea. Totul a costat 1000 de dolari.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Fata cetatean canadian prin nastere, baietii cetateni romani prin nastere:

- Pasaportul canadian al fetitei = 22$ + cateva acte
- Pasportul romanesc al fiecarui baiat = 133$ + o tona de acte

- Procura data de tata ca sa plec cu fata din Canada = zero $, zero stampile
- Procura data de tata ca sa plec cu baietii din Romania = 87 $ (apostilata, supralegalizata, etc)

Aici, pentru autoritatile canadiene sau locale, daca ai tot ce iti trebuie la indemana (cateva cifre si cateva acte) rezolvi multe online sau faci oaresce copii si trimiti un plic si se rezolva.

Concluzia mea: da, este peste tot la fel atunci cand avem treaba cu Ambasada/Consulatul Romaniei sau cu alte autoritati de acasa.

Ioana & Arturicii'SBiblioteca Romaneasca din Canada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Deci,
sotul are nevoie sa dea o imputernicire mamei lui din Romania. Nu se accepta cele obisnuite de aici la judecatorul de pace, care sunt gratis. Trebuie la consulatul roman. Ca sa dea o imputernicire la consulat trebuie sa aibe acte romanesti , care sunt de mult expirate. Cei de la consulatul roman nu accepta sa dea cineva o imputernicire cu acte australiene. Asa ca a trebuit sa mearga personal la Sydney sa aplice pentru pasaport, apoi sa astepte cateva luni pana a fost gata si apoi sa mearga din nou personal la Sydney sa ridice pasportul si sa faca imputernicirea. Totul a costat 1000 de dolari.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Oooo, daa! Cand i-am reinnoit pasaportul fetei a trebuit sa ma duc cu tot cu ea la Sydney (cosulatul de la Canberra ramasese fara consul si nu se stia cand vine urmatorul), ambasada nu accepta acte trimise prin posta. Macar mie mi-au trimis pasaportul prin posta peste 4 luni cand a venit curierul. Iar recent am avut nevoie de un cazier din Ro...sa-l fac prin ambasada dura 3 luni!!!! pana sa ajunga; cu procura pentru ai mei, facuta la notar si apostilata, s-a rezolvat totul in 2 saptamani. Si acum tre sa ajung iar la Sydney la ambasada pentru o alta procura de vanzare teren in Ro, care, nu stiu de ce dracu nu se poate face tot la un notar!

PS: Bird, tu stai cumva in zona Brisbane?
PPS: editat pentru greseli de ortografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27
Macar mie mi-au trimis pasaportul prin posta peste 4 luni cand a venit curierul.

Sotul meu a trebuit sa se duca la Sydney a 2-a oara ca sa faca imputernicirea. Pasaportul de asta l-a facut, altfel nu-i trebuia.

Citat:
Iar recent am avut nevoie de un cazier din Ro...

Don't get me started !!! Eu am avut nevoie de cazier pe ultimii 10 ani cand m-am inscris in colegiu profesional. Ca sa obtin cazier din Romania trebuia sa am acte romanesti si nu aveam, erau expirate. Nebunie curata! Trebuia sa imi fac pasaport romanesc care dura la vremea aia 6 luni, apoi cu pasaportul sa cer cazierul care dura iarasi cateva luni. Tot exercitiul ar fi durat in jur de un an. In final a fost mult mai simplu sa scriu o scrisoare la colegiu si sa le explic situatia si sa le atasez cazierul pe perioada traita in Australia.

Citat:
PS: Bird, tu stai cumva in zona Brisbane?

Prin zona .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

stai sa vezi cate stampile, apostile, atestari si paraatestari, supralegalizari iti trebuie cand te-oi hotara sa lucrezi in alte lumi...

apropo, se prea poate ca dupa aceasta certificare sa-ti mai fie necesara si legalizarea la un notar si supralegalizarea la tribunal; o adevarata aventura cu diplomele astea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

aaa, si vezi ca sunt firme care se ocupa cu astfel de servicii, nu trebuie sa te duci PERSONAL; dar costa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Xio, dar unde se pune apostila asta de trebuie sa vii in Bucuresti? In Tm nu exista?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput