Strengari 2012 - 3 Chito suntem cu gandul la voi!
Raspunsuri - Pagina 16
Haydee spune:
Dara, pentru constipatie poti incerca si pre-biotice. Si noi am avut probleme cu constipatia si de cand ii dau Protectis si Bifido Baby, e ok. Bifido Baby il gasesti la farmaciile Dona.
JD, felicitari pentru vestile bune!
Monna, Tala, sper sa treceti cu bine peste raceala
Happy, recomandarea pediatrului meu este sa-i dau Protectis 10 zile pentru a coloniza intestinele, apoi sa continui doar cu prebioticul (Bifido Baby).
Chito, sanatate multa si fii tare!
dara76 spune:
Merci Haydee, intreb si eu pediatrul.
Tala, sunt interesata si eu de pozitie, caut tot felul de pozitii, ca mai dorm si eu noaptea cu ea pe umar pentru reflux [dupa ce papa] (eu stau in fund pe canapea, cu picioarele intinse pe canapea, pun capul pe o margine de canapea/pe perete pe un pui de perna si am vazut ca atunci cand imi cad mainile, ma trezesc, dar tot am un pic de frica sa n-o scap. Ma rog, macar am chestii in jur in ambele margini (spatarul canapelei si in partea cealalta patutul mic). Cum ai pus perna de alaptare/cum ai stat? Merci mult pentru lamuriri.
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
Tala spune:
Haydee multumesc
Dara stii ca eu am fotoliul acela de la kika (care se lasa putin pe spate, f putin si are manere). ma las putin pe spate, perna de alaptat pe picioare dar nu lipita de mine ci mai spre genunchi (ca sa aiba ea loc cu piciorusele cand se impinge in burta mea)- practic sta cu trunchiul si caputul pe perna si fundul si piciorusele la mine in brate, orientate spre burta mea. Pun paturica pana la subratul ei si mainile mele ori sub lateralele pernei, ori pe lateralele pernei, stanga dreapta ei. Eu tin picioarele pe un cufar (cum stai tu cu picioarele pe pat). E f important ca la cap sa nu ai aceeasi grosime cu ce ai la spate. Adica la mine fotoliul are o saltea care se 'termina' la nivelul umerilor mei si astfel stau f bine cu capul usor pe spate. Cand am incercat cu pernuta la cap stateam f chinuita. Tu ar trebui sa-ti pui o perna mare la spate si una mai mica in dreptul taliei, doua pernute mici sub coate si Mirunica pe perna de alaptat. Eu o tin mai intai pe umar (cu capul, pt ca ii vine corpul pe burta mea) si cate o ora pana scoate aerul (in timpul asta mai adorm si nu-mi place pt ca ma sperii si ma trezesc panicata sa vad daca respira). Ii pun paturica pe spate si o cuprind cu ambele brate. E important sa ai perne sub coate ca sa nu stai incordata, sa nu-ti alunece.
Nu stiu cat de clara am fost, o sa-mi fac si o poza (ca sa-mi aduc aminte cum mi-am turtit fundul) - asta e partea cea mai nasola ca-mi amorteste zona noadei dupa cateva ore.
monna3 spune:
Am sunat la pediatra si trebuie sa-l urmaresc deocamdata. Acum el pare ok, respira bine, nu mai tuseste si mi-a zis asistenta sa ii pun umidificatorul cand doarme si sa-i pun apa de mare in nasuc si sa-l curat la 2-3 ore. Mi-a spus ca daca nu face febra sa nu-i dau nimic. Si cand mai are episoade de are mucisori si nu poate respira sa-l iau sa-l tin pe umar pt ca respira mai bine daca sta vertical. Deci speram sa fie doar cateva episoade de astea si sa nu trebuiasca ceva tratament.
Aaa... si mi-a mai zis ca pt ca nu respira bine e posibil sa pape mai putin di mai des pt ca oboseste mult mai repede. La noi se intampla asta de ieri si ma speriasem, ma gandeam ca nu-i mai ajunge laptele meu.
Multumesc fetelor pt sustinere, conteaza mult.
J.D. felicitari pt greutatea lui Euan, s-o tineti tot asa!
Tala, danaang sper sa scapati repede si voi de episodul asta si sa va vedeti printesele sanatoase!
Tala pozitia asta o folosesc si eu de multe ori dar numai ziua, ca asa il si legan ca nu adoarme altfel decat leganat (ori pe picioare ori in leagan si numai ziua ca noaptea nu avem probl)
Chito tin pumnii sa va dea cat mai repede drumul acasa si sustin si eu ce au spus fetele cu relactarea, cu siguranta o sa reusesti, pup.
Anca piticul meu inca nu si-a descoperit manutele, acum se chinuie sa le bage in gurita si ma distreaza enorm cand il vad cum face :).
Pupici
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
monna3 spune:
Dara foarte faine marturiile, bravo! Eu sunt innebubita dupa magnetii de frigider
Anca eu il pun pe burtica tocmai pt a-si tonifia muschii dar nu-l tin mult pt ca nu-i place si incepe maraiala. Isi intoarce capul pe o parte, il ridica si incearca sa se impinga sa se intoarca inapoi pe burtica.
Ai vostri strengari cum stau cu gangureala? Noi spunem aaaaa; ggggg, ghi, eeeee si de astea bebelusesti de ma topesc tot cand incepe. Cred c-o sa ma innevuneasca de cap cand o sa inceapa sa vorbeasca
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
Tala spune:
apropo's de gangureli era tati lesinat acum 2 zile ca i-a spus fii-sa "aati" - l-am linistit si i-am explicat ca nu e cazul sa se bucure inca (si eu inca mai sper ca macar ea sa zica mai intai mami, nu ca David ). De gangurit noi gangurim 'ng' 'nc' 'bu' si 'puf' la greu, chiote si tipaturi
happylica spune:
si noi chiuim si tipam mereu cand suntem bine dispuse si nu ne doare burtica.
alexiei i-au iesit niste brobonele pe gat si obrazul stang. ce pot fi? eu banuiesc ca de la caldura. sa ma ingrijorez?
Mirela, mami de Alexia
J.D. spune:
Multumim, fetelor!
Monna, multa sanatate va dorim.
Tala, si eu ii dau ceai de ceapa lui Finn cand tuseste. Nu prea ii convine gustul si nu il bea din cana. Asa ca ii dau 5 ml la fiecare ora din masura de la panadol sau nurofen. asa inghite fara probleme.
Probleme de sanatate nu avem. Insa m/au speriat in spital cand l/au luat pe Euan la ecografii pentru ca are 3 pete rosii foarte mici si aproape invizibile. 1 pe spranceana, 1 pe o pleopa si una pe spate. au zis ca pot fi canceroase si l/au controlat la toate organele, etc. Sunt doar hemangioame care vor disparea in timp. si Finn a avut o pata mare pe ceafa si a disparut pana la 2 ani. Au un stil medicii astia sa sperie lumea...
Chito, sa auzim numai de bine si poate reusesti sa faci laptele sa revina.
ronina spune:
Buna fetele!
V-am citit acum cateva ore si nu mai retin decat sa urez sanatate puilor raciti! Am vrut sa semnez condica sa nu ma dati disparuta
megbeng spune:
nu am apucat ieri asa ca zic azi: sa cresti mare, bianca! felicitari pentru cele 3 lunite!
sanatate multa puiutilor si mamicilor racite!
mai stiti cand erau puseele de crestere? fata mea de 2 zile suge la o ora jumate in timpul zilei, de sunt capiata..am crezut ca nu se mai satura cu laptele meu, dar in 10 zile de la ultimul control a luat 300g, are acum 6700..am vrut sa ii fac proba suptului da am alaptat-o ieri si nu avea pampers pe ea asa ca s-a pisat de 2 ori si nu mai avea relevanta masuratoarea.iar mai tarziu mi-a fost lene
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)