Ce luam in seama cuvintele sau faptele?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Deceneus, vorbele vin exact de unde vin si faptele. Ba mai rau, spun mai mult decat faptele fiindca acolo majoritatea oamenilor uita sa se cenzureze.

La manie si la betie vorbele spun ce gandeste autorul, dar in caz de ipocrizie spun cu totul altceva, pe cand faptele aprope intotdeauna releva sinceritatea.

Citat:
citat din mesajul lui AqaiAsa incat daca cineva vorbeste de obicei sarcastic, e o mare probabilitate sa fie o persoana sarcastica. daca cineva iti da impresia ca e mereu cu mainile in solduri si pus pe harta (intr-o discutie) pai sansele sunt ca exact asa e.

daca cineva face o fapta buna pt tine (si hai sa spunem ca era chiar o fapta buna reala) pai are dreptul sa iti vorbesca oricat de urat vrea? Sa te toace la cap cerandu-ti recunostinta vesnica si mentionand cu fiecare ocazie favorul pe care ti l-a facut?

poor me

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Nu esti obligat(a) sa accepti favorurile. Cine vrea sa fie scutit de reprosuri nu accepta favoruri.
Cineva relata ca parintii s-au dus la bunici sa le ceara niste bani sa-si ia ceva pentru casa, mobilier sau renovare, si respectivii le-au dat banii, dar nu inainte de a le spune ca "fiecare trebuie sa se intinda cat le ajunge plapuma".
Ar fi fost de preferat sa-i laude ce proiecte bune au, dar sa-i refuze pentru ca ei au in plan sa faca o excursie in nu stiu ce tara exotica?
Era vorba fapte bune - vorbe grele, versus vorbe bune fapte rele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

agree. eu nu prea am nevoie de favoruri, deci nu tolerez nici reprosuri. Si cand totusi am nevoie de ajutor, am grija intotdeauna cui cer. Asta tot pentru ca nu consider ca un ajutor dat o data indatoreaza pe viata.

Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Si eu ma conduc dupa acelasi principiu, cu atat mai mult cu cat am rude care insista sa ajute si cand nu li se cere ajutorul, chiar si cand li se refuza ajutorul. Un fel de a face bine cu forta.

Mergi la inceput